Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kupiłyście kiedyś auto w komisie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Beti30

Beti30
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 10:36

Tak jak w temacie... Przebrnęłam przez wiele ofert w internecie, ale póki co nie znalazłam tego, czego bym chciała. Zastanawiam się zatem nad szukaniem auta w autokomisie. Mieszkam pod Krakowem i w moim małym miasteczku nie ma żadnego. Póki co znalazłam spis autokmisów w Krakowie, ale nie wiem nic o żadnym z nich. Chciałam spytać, czy w ogóle ufacie komisom i czy może możecie polecić jakiś z moich okolic... Będę wdzięczna za wszelka pomoc, bo szczerze mówiąc, powoli tracę cierpliwość. :-/ Beata

#2 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 13:18

W komisie auto ?

Nigdy w życiu nie kupowałam i nie kupiłabym nigdy :/

#3 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 13:27

A my raz kupiliśmy. Nawet to które mamy teraz. I sprawuje się świetnie.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#4 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 13:58

Ja raczej też omijam komisy szerokim łukiem, po prostu im nie ufam. Zawsze staram się kupić samochód od osoby prywatnej, chociaż to i tak nie daje żadnej gwarancji. Ostatnie dwa samochody kupiliśmy właśnie od osoby prywatnej i póki co jesteśmy zadowoleni. Tym bardziej, że byli to pierwsi właściciele. 

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#5 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 28 grudnia 2013 - 12:59

@Beti30 zdecydowanie odradzam kupowanie auta w komisie. Osoby trudniące się taką sprzedażą nigdy uczciwie nie mówią jak jest i mają szereg sztuczek by ukryć mankamenty auta. Chyba, że weźmiesz ze sobą fachowca, który wszystko sprawdzi...

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#6 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 28 grudnia 2013 - 13:56

@Beti30, ja jako znawca :P odradzam, nie pomogę Ci również z poleceniem autokomusu, ponieważ mieszkam w centrum Polski, więc do Krakowa trochę mi daleko.

Dwie strony medalu jesli chodzi o komisy samochodowe. Kupując drogie auto jest większe prawdopodobieństwo, że jest dobre, ale nigdy nic nie wiadomo. Tańsze auta są naprawiane po najniższej lini oporu, więc jakoś auta żada, nie wspominając o bezpieczeństwie.

Dlatego POLECAM OBOWIĄZKOWO zabrać ze sobą na oględziny znachora jeśli chodzi o mechanikę i blacharstwo/lakiernictwo.  Fakt można jechać do stacji kontroli pojazdów, ale tam również handlarze dają 'w łapkę' by mówili o aucie jak najlepiej. Sztuczek jest cała masa. Teraz jest bardzo ciężko kupić dobre auto u nas w kraju. Ja osobiście nigdy nie popełnię tego błędu. Jeśli już to podróż na zchód.

#7 nimfa

nimfa
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 13 stycznia 2014 - 23:13

Ja tam nie wierze panom w komisach. Zazwyczaj tam kręcą licznikami i szpachlują samochody. Auto ładnie wygląda z zewnątrz, a wewnątrz to porażka. Ja właśnie muszę kupić sobie jakiś samochodzić do dojeżdżania do pracy, bo dotychczasowy mi mój mąż zabrał...

Nie mam nikogo, kto by mi pomógł przy wyborze auta i stąd moje pytanie - czy któraś z Was zna się na samochodach? Mogę przeznaczyć na samochód tylko 10 tys. na wiecej mnie nie stać. Tu znalazłam takiego forda focusa <link reklamowy> , ale nie wiem czy to dobra auto? Czy opłaca się go kupić? Możecie zernkąć i mi doradzić, albo polecić inne auto do 10 tys i koniecznie na ON?

#8 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 13 stycznia 2014 - 23:20

@nimfa na forum nie linkujemy !!

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#9 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 14 stycznia 2014 - 09:02

My kilka lat temu kupilismy w komisie nasze autko. Oczywiście najpierw sie zarzekalismy, ze komis odpada itp ale okazało się, że takie jakie szuka G. jest dostepne tylko własnie tam. Więc, zapakowalismy mojego tatę w i pojechalismy we troje. Chłopaki od razu zabrali się za oględziny, jazdy próbne i co się tylko dało, no a ja marzłam (była zima) i targowałam się z facetem, nie wiedząc jeszcze czy go kupimy.  Koleś było spoko. Opuścił nas tysiaka ( który i tak poszedł na naprawę)i sam zajął się ubezpieczniem (rezygnacja itp) a dodatkowe dokumenty wysłał pocztą. 

Ogólnie jesteśmy zadowoleni. Ale to chyba mielismy szczęście bo jakiś czas temu teścio, kupił sobie autko (inny komis) i nie dość że porządnie przepłacił to jeszcze ruina. 

#10 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 14 stycznia 2014 - 12:47

Ja uważam że zależy na jaki komis i na jakiego sprzedawcę się trafi :mrgreen: my mamy też auto z komisu już od dobrych paru lat , a się nam trafił jak świeży grzyb po deszczu :-P , bo mieliśmy całkiem inny kupić , a że ten był ładniejszy , większy i wygodniejszy i,  nie było też za bardzo wyboru to kupiliśmy naszego Chryslera Voyagera , i jeździ , jest bez wypadkowy i formalności było łatwo załatwić itp ... no wiadomo jak w każdym samochodzie coś się zepsuje , ale na prawdę super trafiliśmy  :mrgreen: .

Mój tata kiedyś dawno temu kupił Fiata Uno z  komisu , i teraz ma inny samochód też z komisu  :mrgreen:

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#11 Jag

Jag
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 07 sierpnia 2023 - 13:50

ja nigdy w komisie nie kupiłem auta

#12 dwunastka12

dwunastka12
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 09 sierpnia 2023 - 09:19

Ja też nie, zwykle z ogłoszeń korzystałam ale wiadomo, różnie z tym używanymi samochodami może być. Lepiej skorzystać z oferty jaką ma wypożyczalnia samochodów w Warszawie i wynająć sprawny i wygodny samochód. Sprawdź ofertę na tej https://www.readytodrive.pl/ stronie

#13 minionka

minionka
  • Użytkownik
  • 151 postów

Napisano 10 marca 2026 - 16:14

Nieprawidłowo zabezpieczone auto może zimą na przykład nie odpalić. Czy wiecie, co robić w takiej sytuacji? Odpowiednim rozwiązaniem może się okazać pomoc drogowa Warszawa - Drogowi Pomocnicy: https://drogowipomocnicy.pl/ . Warto zapisać sobie do nich numer telefonu.