możliwe...u nas często jest tak nadal
to nie kwestia regionu tylko tak bylo kiedys wszedzie
W każdym razie, jak będę wychodzić za mąż drugi raz, to zdam szczegółową relację ![]()
Napisano 12 grudnia 2013 - 13:08
możliwe...u nas często jest tak nadal
to nie kwestia regionu tylko tak bylo kiedys wszedzie
W każdym razie, jak będę wychodzić za mąż drugi raz, to zdam szczegółową relację ![]()
Napisano 12 grudnia 2013 - 13:38
Moim zdaniem potrzebna jest szczera rozmowa z rodzicami. Naprawdę przygotowania do ślubu powinny być przyjemne a nie kłócić ze sobą rodzinę. Uważam, że jeśli rodzice zobowiązali się zapłacić, nie powinni teraz słuchać jakiś tam kolegów z pracy tylko tego co Wy uważacie. Sprawiedliwe byłoby płacenie za gości ze swojej strony, bo czemu ktoś ma płacić za obcych.
My dlatego nie bierzemy ślubu w najbliższym czasie, bo chcemy uzbierać sami, żeby potem nie wysłuchiwać, ze oni płacą to rządzą.
Napisano 13 grudnia 2013 - 07:29
Ja na szczęście na żywo nie spotkałam się z taką sytuacją, zwykle jak jakiś rodzic dawał kasę, to nie wnikał co i jak.
My dlatego nie bierzemy ślubu w najbliższym czasie, bo chcemy uzbierać sami, żeby potem nie wysłuchiwać, ze oni płacą to rządzą.
A co do tematu, co wszystkie wesela, jakie odbyły się zarówno w mojej rodzinie, czy też bliskim gronie, miały taką samą zasadę. Każda rodzina płaci za swoich gości, bo czemu ma płacić za cudzych, tak? Wódka i reszta tych spraw na pół.
Napisano 13 grudnia 2013 - 14:50
Użytkownik iwonaryki edytował ten post 13 grudnia 2013 - 14:51

Napisano 13 grudnia 2013 - 14:54
napisala tesciowie jaki rodzice kase daja itp i potem sie rzadza jakby to bylo ich wesele .. najlepiej to samemu jakos uzbierac
No ja już kiedyś od taty usłyszałam, że jak on mi będzie płacił za wesele to listę gości on będzie ustalał. ![]()
Dla mnie najsprawiedliwiej jest chyba jak każdy płaci za swoich gości. Bo na pół to bez sensu. Ja będę miała swoich gości z 70, Połówek z 30 i zero sprawiedliwości, bo będzie jeszcze musiał płacić za moich.
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Jak dbacie o twarz |
|
|
|
Jak ustalić numer księgi wieczystej po adresie lub numerze działki? |
|
|
|
Siłownia. Jak sie ubrać? |
|
|
|
Konsolidacja wszystkich rat w jedną niższą – jakie banki warto sprawdzić? |
|
|
|
Jaki jest obecnie najtańszy kredyt mieszkaniowy? Wasze doświadczenia i porównania |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych