Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak podzielić koszty weselne między sobą?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#21 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 13:08

to nie kwestia regionu tylko tak bylo kiedys wszedzie ;-)
możliwe...u nas często jest tak nadal :-P

W każdym razie, jak będę wychodzić za mąż drugi raz, to zdam szczegółową relację :mrgreen:

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#22 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 12 grudnia 2013 - 13:38

Moim zdaniem potrzebna jest szczera rozmowa z rodzicami. Naprawdę przygotowania do ślubu powinny być przyjemne a nie kłócić ze sobą rodzinę. Uważam, że jeśli rodzice zobowiązali się zapłacić, nie powinni teraz słuchać jakiś tam kolegów z pracy tylko tego co Wy uważacie. Sprawiedliwe byłoby płacenie za gości ze swojej strony, bo czemu ktoś ma płacić za obcych.

My dlatego nie bierzemy ślubu w najbliższym czasie, bo chcemy uzbierać sami, żeby potem nie wysłuchiwać, ze oni płacą to rządzą.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#23 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 07:29

My dlatego nie bierzemy ślubu w najbliższym czasie, bo chcemy uzbierać sami, żeby potem nie wysłuchiwać, ze oni płacą to rządzą.
Ja na szczęście na żywo nie spotkałam się z taką sytuacją, zwykle jak jakiś rodzic dawał kasę, to nie wnikał co i jak.

A co do tematu, co wszystkie wesela, jakie odbyły się zarówno w mojej rodzinie, czy też bliskim gronie, miały taką samą zasadę. Każda rodzina płaci za swoich gości, bo czemu ma płacić za cudzych, tak? Wódka i reszta tych spraw na pół.

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#24 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 13 grudnia 2013 - 14:50

@halynka dobrze radzi ja tak samo uwazam co dziewczyny wedlug mnie to powinniscie porozmawiac z rodzicami w koncu to wasz wymarzony dzien a rodzice powini was wspierac

@89kasienka89 ja znam taki przyladek ze taki moj znajomy zaprosil 50 osob i nikt nie przyszedl i takie rodzinki sie zdarzaja sa tez takie sytuacje jak @halynka napisala tesciowie jaki rodzice kase daja itp i potem sie rzadza jakby to bylo ich wesele .. najlepiej to samemu jakos uzbierac

Użytkownik iwonaryki edytował ten post 13 grudnia 2013 - 14:51

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#25 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 14:54

napisala tesciowie jaki rodzice kase daja itp i potem sie rzadza jakby to bylo ich wesele .. najlepiej to samemu jakos uzbierac

No ja już kiedyś od taty usłyszałam, że jak on mi będzie płacił za wesele to listę gości on będzie ustalał. :roll:

Dla mnie najsprawiedliwiej jest chyba jak każdy płaci za swoich gości. Bo na pół to bez sensu. Ja będę miała swoich gości z 70, Połówek z 30 i zero sprawiedliwości, bo będzie jeszcze musiał płacić za moich.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif