Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Tipsy, wzorki...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3245 odpowiedzi w tym temacie

#3041 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 04 września 2011 - 21:57

maartekkk, są piękne. Na wesele idealne :-) Zakochałam się w nich <lovam1></span>

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#3042 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 08 września 2011 - 12:52

dobra ja od dawna nie używam tipsów z kilku powodów, m.in. klej niestety nie jest obojętny dla płytki paznokcia, nie umiem zawsze dopasować tipsa odpowiednio do płytki - jak wiadomo, każdy ma inne paznokcie, poza tym nie lubiłam ich opiłowywać i generalnie tipsom mówię nie :P Formę podłożę praktycznie pod każdy pazurek, tylko uczę się żelem formować tunele, bo nie chciałabym pracować akrylem dłużej niż to konieczne do kwiatów :P

Dzięki dziewczyny Wam za opinie i cieszę się, że się spodobały ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3043 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 września 2011 - 09:25

martek - pieknie zrobione. Tylko dla mnie za duzo kwiatuszkow.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#3044 Wisienkowy

Wisienkowy
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 09 września 2011 - 21:30

wypowiem sie tutaj troszke jako mezczyzna ;P
maartekkk te paznokcie na wesele naprawde ładne :)
a co do mojego gustu najbardziej lubie french chyba ;P

#3045 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 15 września 2011 - 12:45

Dziękuję moi mili za opinie :)
To jest dzisiejsza moja praca - zdobienie na życzenie klientki

Załączone miniatury

• DSC09354.JPG

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3046 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 15 września 2011 - 12:48

maartekkk, kwiatki bardzo ładne i paznokcie wykonane są również elegancko, ale ja nie cierpię tzw. łopat ;) Wolę zaokrąglone paznokcie. Poza tym nawet jeśli ktoś już wybiera łopaty, to te są wg mnie wyraźnie przesadzone, nienaturalne.

#3047 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 września 2011 - 12:56

maartekkk, wszystko slicznie tylko ja podobnie jak Elodi

, nie cierpię tzw. łopat

preferuje inny kształ pazurków .
Kwiatki sliczne. Pazurki skromne.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#3048 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 15 września 2011 - 13:13

Elodi, Ty chyba łopat nie widziałaś jeszcze :P Podobno gdzieś na świecie nastolatki lubują się w kształcie paznokci tzw. flair czy jak się to tam zwie i uwierzcie - coś takiego Wam się nawet nie śniło :P
Co do kształtu - ile jest kobitek na świecie, tyle jest gustów. Szczerze mówiąc, jak nie raz widzę, że kobitka ma szeroką płytkę i proponuję właśnie jakiś migdał tudzież bardziej owalny kształt, co optycznie płytkę wysmukli, od razu się krzywią, że nie, bo cośtam... także kobitki - nikomu nie dogodzimy ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3049 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 15 września 2011 - 13:49

maartekkk, mówiłas o tym?

http://t0.gstatic.co..._UTsI4_3HrGnsMv

Wg mnie to już w ogóle na paznokieć nie wygląda :lol: Nie rozumiem, jak to się może podobać... No chyba, że jakaś pani pracuje w gastronomii lub dużo gotuje, to np. takie paznokcie mogą jej robić za łyżeczkę albo miarkę do suchych składników <umieraam></span>
Nie, nie, nie- stanowcze nie dla flair nails ;)

nikomu nie dogodzimy

a no owszem, ja nie mam nic a nic do Twojej pracy powyżej, tylko dziwię się, że aż takie łopaty sobie wybierają :P

#3050 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 15 września 2011 - 13:57

Elodi, straszna ta fotka ktora wrzucilas, jak w ogole z tym funkcjonowac? chyba polozyc sie i nic nie robic

maartekkk, pazurki jak zwykle ladne, podobaja mi sie Twoje dziela
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#3051 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 15 września 2011 - 18:56

666ilonka777, miło mi czytać :)
Elodi, dokładnie o tym mówiłam :P I z tego co wiem to jest hit w stanach wśród nastolatek :/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3052 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 16 września 2011 - 07:18

maartekkk, jest frenczyk w Twoim wykonaniu, więc mnie oczywiście się podoba <ookk></span>
Choc jestem wielka fanką Twoich kwiatuszków 'lepionych', te namalowane również są urocze i nawet nie przeszkadza mi ich niebieski kolor - za którym ogólnie nie przepadam na paznokciach ;-)
Są kanciaste i to również mi nie przeszkadza, bo w tipsach lubię kwadratowo opiłowane krawędzie :P

Choć jakiś czas tamu spodobały mi się również migdałki :D
Powiedz mi, dużo kobiet robi sobie kształt migdała? Ciężko się w ogóle piłuje paznokcia do takiego kształtu? Bo jak pamiętam, kiedy piłowałam swoje pazurki to szlag mnie trafiał bo nigdy równo nie chciało wyjść :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#3053 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 16 września 2011 - 10:49

Powiedz mi, dużo kobiet robi sobie kształt migdała?

Powiem Ci, że bardzo mało... dziewczynom wydaje się, że tai kształt hmm jest staromodny? Nieładny? Nie wiem, ale czasami wolałabym zrobić migdał zamiast prostokąta, bo to tylko było by na korzyść klientki, no ale cóż... niektóre pewnie myślą, że jak robią, to z przepychem i na całość :P

Ciężko się w ogóle piłuje paznokcia do takiego kształtu?

Naturalki nie wiem :P Ale mnie np o wiele wygodniej piłuje się na migdał czy owal niżeli na prostokąt, ale to też zależy,, jak uformuję sobie paznokcia, tzn. jak klientka np podczas robienia zmieni decyzję z prostych na owal, no to jednak nie jest to fajne :P O wiele wygodniej jest, gdy wiem od razu, wtedy sobie uformuję tak, że podczas wyrównywania w zasadzie pilniczek mi krawędzi nie dotyka ;)

Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam :P

Dzisiejsze takie króciutkie z odrobiną kruszonej muszli i folii ciętej

Załączone miniatury

• DSC09356.JPG

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3054 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 16 września 2011 - 10:58

Ja tam na ślub miałam w kształt migdała.
Be zbędnych zdobień, tylko frencz i na palcu serdecznym kwiatuszek ;-)
Ale były to pierwsze i ostatnie sztuczności na paznokciach.
Masakra!

#3055 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 16 września 2011 - 11:05

WweronikaA, dlaczegóż to? :P Czyżby ktoś spaprał Ci naturalki czy nie radziłaś sobie ze ściągnięciem masy czy Ci było niewygodnie czy jak? :P Jeszcze jakbyś miała jakieś foto to byłabym zobowiązana :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3056 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 16 września 2011 - 11:39

wtedy sobie uformuję tak

Pisałaś kiedyś, że plastikowych tipsów nie przyklejasz. Kiedyś, gdy jeszcze nosiłam 'żelki' panie zawsze na pierwszej wizycie obcinały mi mojego paznokcia do zera, do niego przyklejały taki plastikowy prostokątny tips i dopiero na niego nakładały ileś tam warstw różnych żeli. Czy to było złe postępowanie? <hmm></span>
Bo z Twoich wypowiedzi zrozumiałam, że Ty formujesz samym żelem - ale jak zrobić z króciutkiego paznokcia, takie pałeczki :lol: długi, kształtny prostokąt? Na czym te żel poza palcem się trzyma? :P

z odrobiną kruszonej muszli i folii ciętej

Folię już nie raz widziałam i daje fajny trójwymiarowy efekt, ładnie mieniący się od światła ;-)
Muszę natomiast widzę pierwszy raz i muszę przyznać, że efekt jest również ekstra <ookk></span>
Lubię w biżuterii czy bibelocikach stojących na półkach motyw masy perłowej, muszli czy tego typu ozdoby - nie sądziłam, że można tego używać też na paznokciach :D
Całość bardzo mi się podoba :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#3057 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 16 września 2011 - 12:49

Na czym te żel poza palcem się trzyma

Moja kuzynka robi też z samego żelu i ona po prostu podkłada coś (nie mam pojęcia jak się to fachowo nazywa) pod paznokiec i na tym buduje żelem paznokieć. nie wiem czy to się potem wyciąga czy nie ;D spod tego pazurka :roll:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#3058 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 16 września 2011 - 13:23

Madź, wyciąga się wyciąga :P
Fachowo nazywa się to po prostu uwaga uwaga.. forma :P
Na takiej formie papierowej tudzież z innego tworzywa buduje się szkielet paznokcia żelem czy akrylem, co umożliwia niewykorzystywania tipsów :P

Czy to było złe postępowanie?

Nie, to było myślę bardzo dobre postępowanie, aczkolwiek jak pisałam gdzieś wyżej, ale powtórzę, że ja tipsów nie używam ponieważ ich nie lubię kleić, opracowywać, a klej też nie jest obojętny na płytkę paznokcia niestety
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3059 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 16 września 2011 - 14:13

klej też nie jest obojętny na płytkę paznokcia niestety

co racja to racja :D po nim zawsze moje paznokcie długo dochodziły do siebie <zleee></span>

Martek, a robisz pazurki z przezroczystymi końcówkami? Bo kiedyś takie widziałam i przyznam szczerze, że z odpowiednimi ozdobami nawet ciekawie to wygląda ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#3060 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 16 września 2011 - 17:26

dziewczynom wydaje się, że tai kształt hmm jest staromodny?

A ja właśnie taki kształt noszę 8-) i właśnie ze względu na to, że mam szeroką płytkę ;-) I choć pani, która robiła mi paznokcie stwierdziła, że skoro zawsze nosiłam na kwadrat to na pewno mi się nie spodoba to jednak uparłam się i nie żałuję. Paznokcie są optycznie wysmuklone i wyglądają o wiele naturalniej. Zresztą od dłuższego czasu daruję sobie wszelkie wzory, kwiatki, frencze i stawiam na zwykłe żelowanie a na to lakier do paznokci. Niedawno ściągnęłam tipsy i pożelowałam swoje pazurki :mrgreen: tylko czekam aż mi trochę odrosną, bo musiałyśmy je nieco skrócić a ja się przyzwyczaiłam do znacznie dłuższych :-P

Martuś nie będę pisać co mi się podoba a co nie, bo każdy ma swój gust a poza tym wiadomo, że robisz to czego życzy sobie klientka, ale powiem Ci, że tak obserwuję Twoje poczynania i jak dla mnie doszłaś niemal do perfekcji :-) A może nie "niemal" a do perfekcji :-P Twoje prace są estetyczne, staranne i nie potrafię się dopatrzeć żadnych niedociągnięć :-D
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych