Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Prezenty dla naszych facetów - pomysły

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
743 odpowiedzi w tym temacie

#301 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 18:58

ja wogule nie mialam pomyslu co mam mu kupic :/ a wiem ze to mu sie najbardziej przyda :)

#302 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 13:46

W przypływie targających mną problemów (:P), postanowiłam założyć takowy temat, bo i się go nigdzie nie doszukałam. Chciałam początkowo, by dotyczył bezpośrednio mnie, ale fakt taki, że pewnie większość ma z tym problem.
Ja swoją rocznicę (trzecią już zresztą) obchodzę za te niecałe 3 miesiące, może to i sporo czasu, by wypytać i panikować nad prezentami, jakie można sobie sprawić, ale chciałabym tym razem w jakiś sposób K. zaskoczyć :)
TRÓJKA wydaje się być magiczna, więc i podarunek powinien mieć sporą wartość (...i nie chodzi mi tu o pieniądze). Moja koleżanka niedawno napisała książkę o przyjaźni do swojej przyjaciółki, z którą poznały się przez internet, a teraz regularnie co ileś miesięcy się widują. Według mnie pomysł genialny, ledwo zobaczyłam tę książkę na własne oczy, a już mi serducho z radości chodziło i stwierdziłam, że sama chciałabym coś podobnego otrzymać. I teraz zastanawiam się czy nie napisać własnej książki o miłości do K., o ważniejszych chwilach dla nas, śmiesznych, itd. Stąd też piszę o tym tak wcześnie, bo napisanie takiej książki nie potrwa tydzień, a kilka ładnych miesięcy. Z kolei gdyby to nie wypaliło, bo póki co kompletnie nie wiem, co bym mogła zawrzeć w takiej książce, to co radziłybyście mi wykombinować? Czy może kupić? Wiem, że podarunki robione od serducha są przyjemniejsze, ale nie wiem czy pomysł z pisaniem w końcu mnie nie przerośnie. A chciałabym, i to bardzo, żeby było to coś mega wyjątkowego...

#303 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 13:49

Elodi, co do napisania takiej książki to pomysł świetny :mrgreen:
I napewno pochłaniający duzo czasu. Ale skoro masz jeszcze 3 miesiące. Teraz bedziesz miala dwa tygodnie feri wiec mysle ze na spokojnie mozesz to przemyslec. :lol:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#304 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 13:52

Teraz bedziesz miala dwa tygodnie feri

Aleś Ty poinformowana :mrgreen:
Olenka, wg pomysł z książką jest świetny, może nie mój, ale za to oryginalny i mimo, że K. czytać nie lubi, to taka książką zaciekawiłaby go tym bardziej, że jest po części o nim. Fakt - czasu dużo pochłania, a ja nawet konspektu nie mam, nie wiem jak za to wszystko się zabrać, co uwzględnić, czego nie pisać, jakim stylem, bla,bla,bla. Poza tym, kiedy będę miała gorszy dzień, to pewnie nic nie ruszę... Dlatego jest to swoiste wyzwanie dla mnie, któremu nie wiem, czy podołam :/

#305 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 13:53

Moim zdaniem świetny pomysł z książką... a przede wszystkich wyjątkowy. Na pewno będzie miał ogromną wartośc, a o to chodzi ;-) Skoro masz tyle czasu to możesz spokojnie sobie wszystko przemyślec i poukładac :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#306 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 13:54

kashira, oczywiście, dobrze, że w ogóle o tym pomyślałam 3 miesiące przed... Ale gdyby to nie wypaliło, to znów na szybko szybko coś wymyślać i kombinować <bezradny></span> Poza tym jestem tak strasznie wybredna w kwestii mojej literatury, że jednego dnia podziwiam, drugiego krytykuję :roll: I to też stanowi problem.

#307 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 13:57

To zawsze możesz skonsultowac się i poradzic forumowiczek ;-) Myślę, że jak się postarasz to wypali... najważniejsze to pozytywne myślenie i chęci :!:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#308 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 13:58

Jesli uwazasz ze ksiazka Cie przerosnie to proponowalabym zrobienie prezentacji z waszych zdjec z fajnymi komentarzami odnosnie historii waszego zwiazku. To moze byc fajne i zalezy od Twojej fantazji..
Wiem bo robilam :mrgreen:

#309 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 13:58

Elodi, mozesz juz zaczac myslec nad tym co bys chciala zeby w niej bylo i notowac sobie na jakiejs kartce, zeby o niczym nie zapomniec.
Moze to byc np. kilka rodziałów. Kazdy rozdzial by opisywal jakis wyjatkowy dla Ciebie dzien z nim spedzony...
Fajny pomysł....
... ale ja za leniwa jestem chyba ;) a z D. jestem dopiero 6 miesięcy. Moze pomysle o takim czyms za jakis rok :D hehe

[ Dodano: 2009-02-11, 14:00 ]

zrobienie prezentacji z waszych zdjec z fajnymi komentarzami odnosnie historii waszego zwiazku

ja takie cos zrobilam. I moge smialo powiedziec ze świetny pomysl. Sporo pracy wlozylam. Jakis tydzien robilam. A ile sie naplakalam jak ja ogladalam.
D. tez się poplakal :oops:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#310 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 14:01

Ja myślę, że książka jest fajnym pomysłem i jest do zrobienia, tylko trzeba to sobie konkretnie zorganizowac... Podzielic na kilka części, np. 2007 rok, 2008 rok, potem podrozdziały - miesiące i tam coś fajnego powypisywac ;-) Taka jakby kronika :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#311 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 14:02

Mirabelka__22, wiesz co? Obawiam się tego, ze pewnych ważnych rzeczy nie uwzględnię, albo napiszę za dużo, poniosę się za bardzo. Wiem, że taka książka aż tak strasznie nie zobowiązuje, bo mogę pisać jak mi się żywnie podoba, nikt za to recenzji nie wyłoży. Ale ja sama jestem krytyczna pod tym względem. Raz coś wydaje się być super, raz beznadziejne, raz będę miała zastrzeżenia co do stylu, a raz, że piszę może totalnie jakieś brednie. Zachowuje się jak jakiś profesjonalista, którym nie jestem :P

Olenka, no od weekendu zacznę poważnie o tym myśleć, teraz póki co nie zamierzam, bo non stop coś się obok przewija, ale w końcu trzeba zacząć :]

#312 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 23:24

Nasza rocznica wypada w walentynki więc prezent będzie jeden. ale co to bedzie nadal nie wiem <bezradny></span>

#313 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 22:23

Dobra wiadomość - zaczęłam książkę ;) Strona tytułowa i pierwsza strona z dedykacją i mottami ;) Niby nic, ale jednak krop w przód ;] Prosto nazywać się będzie "Sięgam pamięcią" :)

#314 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 22:41

Elodi, ciesz się i trzymama kciuki by ci sie udało .....piękny prezent ....nie musi być gruba parę stron ...tak by pokazać co dla ciebie i dal was jest ważne .....to nie idze pod krytykę pamiętaj że piszesz to tylko dla was a nie dla innych .... :-) wierzę ze ci sie uda :-)

#315 impresja_switu

impresja_switu
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 05 marca 2009 - 08:00

Kiedyś zrobiłam dla swojego faceta śpiewnik szant. Wkleiłam do niego najładniejsze zdjęcia z jego wszystkich rejsów i cytaty o przyjeźni, pięknie świata i przygodzie. Szczerze mówiąc, był zachwycony;) Jeżeli któraś z was ma przy sobie żeglarza, to polecam taki twórczy prezent. Jedyny problem z nim jest taki, że przygotowanie zabiera bardzo dużo czasu... Ale z drugiej strony, im bardziej się napracujemy, tym milej patrzyć później na satysfakcjonyjący efekt i radość obdarowywanego:)

#316 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 05 marca 2009 - 09:29

Ja nie wiem co kupic D.na naszą rocznice.. <bezradny></span> Która już jest 29 marca,więc czasu mało ech.. :roll:

#317 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 05 marca 2009 - 09:46

Ja tez wlasnie zaczynam sie zastanawiać co kupic D. na urodziny. Ma 6 kwietnia. Wiec zostal mi miesiąc. <bezradny></span>

#318 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 05 marca 2009 - 11:00

Madziuś, jeżeli D. nie ma w pokoju swoim JESZCZE sanktuarium z Twoich zdjęć, to kup jakąś ładną ramkę i wstaw wspólne zdjęcie z D. ;) do tego dużo miłości i prezent jak znalazł ;)
Olenka, na urodziny to jest najgorzej coś sprawić...

#319 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 05 marca 2009 - 11:26

Elodi, a jak Tobie idzie pisanie książki? :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#320 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 05 marca 2009 - 11:27

kashira, ehh, wolałabym nie słyszeć tego pytania. Ale naprawdę tragicznie - na przedmowię stoję cały czas, ni cholery nie mogę się zmobilizować. Sama nie wiem, jak ja to napiszę <bezradny></span>