Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Staże i stypendia z Urzędu Pracy i środków unijnych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
78 odpowiedzi w tym temacie

#41 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 01 stycznia 2014 - 19:42

@palomka, gratulacje!! To teraz czekam na relacje z pierwszego dnia!!:)

#42 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 stycznia 2014 - 21:18

@halynka, @Tilia , @Aspirynkaaa, @inqaa, @Jogobella, @AgnieszkaT dziękuję bardzo dziewczyny! ;-)

To teraz czekam na relacje z pierwszego dnia!! :-)

Na pewno się pojawi.

W sumie to już się nie mogę doczekać.

Jutro jadę do PUP po skierowanie na badania, swoją drogą ciekawi mnie co to za badania mają być...
;-)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#43 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 01 stycznia 2014 - 21:34

po skierowanie na badania, swoją drogą ciekawi mnie co to za badania mają być...
chyba zwykla medycyna pracy. Wzrok, słuch, krew, badanie ogolne. Ja tez dołączam do gratulacji :mrgreen: 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#44 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 stycznia 2014 - 21:49

zwykla medycyna pracy
dokladnie, miałam to samo plus jak byc nie miała ksiazczki sanepidu to do przedszkola jest wymagana.

gratuluje ze udalo sie i to na pol roku.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#45 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 02 stycznia 2014 - 13:08

Ja tez dołączam do gratulacji :mrgreen:

gratuluje ze udalo sie i to na pol roku.

Dziękuję! :)

chyba zwykla medycyna pracy. Wzrok, słuch, krew, badanie ogolne.

Nawet tego nie miałam... po prostu zmierzone ciśnienie, sprawdzony kręgosłup, osłuchanie i tyle ;)

miałam to samo plus jak byc nie miała ksiazczki sanepidu to do przedszkola jest wymagana.

A mi nic o tym nie powiedziano. Powiedzieli, że to to zaświadczenie lekarskie tylko potrzebne.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#46 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 stycznia 2014 - 14:55

A mi nic o tym nie powiedziano. Powiedzieli, że to to zaświadczenie lekarskie tylko potrzebne.
książeczka nie wszędzie jest potrzebna. Nie wiem jak przy dzieciakach, ale np. ja jej nigdy nie potrzebowałam. Choć w sumie nie, mam ją. Ale robiłam ją do jakiegoś zlecenia a nie do pracy. 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#47 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 02 stycznia 2014 - 15:09

@palomka moje gratulacje! Fajnie, że się znalazły środki i tak szybko się udało :)

Napiszesz mi na pw ile teraz wynosi wynagrodzenie stażowe netto?

nixqp2.png

#48 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 08:52

@Blondynka88, Ty też się starałaś o staż, prawda? Wiadomo coś już u Ciebie? jak wygląda sprawa?

Użytkownik Jogobella edytował ten post 03 stycznia 2014 - 08:53

"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#49 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 09:37

Ty też się starałaś o staż, prawda? Wiadomo coś już u Ciebie? jak wygląda sprawa?
Ja nie składałam jeszcze wniosku. 
Przyszły pracodawca się waha i myślę, że nic z tego nie będzie.

Szukam dalej i się nie poddaję.

Jak się coś wyklaruje to napiszę. 

nixqp2.png

#50 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 19:58

Jestem już po pierwszym dniu! Oprócz tego, że bolą mnie nogi to mi się podobało.
Dzieciaki fajne. Grupa 3/4 latków z przewagą tych 4 latków ;)

Ale dzieciaki sympatyczne na starcie. Od razu się przytulały siadały mi na kolana. Chciały żebym to ja im zabawy wymyślała. Itp itd.
Generalnie wrażenie ok, zobaczymy jak będzie dalej ;)

#51 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 stycznia 2014 - 21:05

no to super ze jestes zadowolona, oby tak zostało.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#52 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 14 stycznia 2014 - 21:16

Poza tym czy w umowach stażowych nie ma czasem obowiązku zatrudnienia stażysty na określony czas?
Jest taki zapis, ale w praktyce różnie bywa (sama podałaś przykład). ;) Zatrudnienie może być na umowę o pracę lub umowę zlecenie i nie musi to być pełen etat.

Przecież do nowej osoby trzeba oddelegowac kogoś do przyuczenia, ktoś mu musi przydzielac obowiązki itd itp. Więc ja po części rozumiem tok myslenia części pracodawców. Wolą nie korzystac, bo nie chcą co kilka miesięcy szkolic kolejnej osoby.
Tylko jak potrzebują pracownika to z doświadczeniem i młodą osobę a młodych nikt nie chce tego doświadczenia "uczyć".

nixqp2.png

#53 BrązoweOczy

BrązoweOczy
  • Użytkownik
  • 207 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 18:30

Kobietki, 

Jestem w szoku, nie wiem co mam powiedzieć, nie wiem co mam ze sobą zrobić! 
Byłam dziś drugi raz na rozmowie w sprawie tego stażu. 
Ku@dę! dostałam go!! 
Strach mnie ogarnął, nie wiedziałam co miałam tam im gadać jak przedstawili mi warunki  To ma być staż max pół roku, ale dodatkowo będą mi płacić. Zakres obowiązków będzie taki, że rachunkowość, papierologia, przetargi, kontakty, klienci... wszystko!  Spółka się rozwija, więc wszystko ciągle będzie nowe, sporo wyzwań, stresu!
Nie wiem czy mam płakać czy się cieszyć!  Oczywiście się zgodziłam, ponieważ lubię wyzwania, ale boję się, że nie podołam. 

#54 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 19:30

@BrązoweOczy oczywiście, że cieszyć! Gratulacje!

Na pewno dasz sobie radę!

#55 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 19:50

@BrązoweOczy dziwne by było gdybyś nie miała takich myśli! nowe wyzwanie więc człowiek ma wątpliwości jak sobie poradzi :) ale wierzę, że dasz radę! i oczywiście GRATULUJĘ <flow1>

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#56 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 21:01

@BrązoweOczy moje gratulacje.

Na pewno sobie dasz radę.

Powodzenia!

Użytkownik Blondynka88 edytował ten post 03 lutego 2014 - 21:02

nixqp2.png

#57 BrązoweOczy

BrązoweOczy
  • Użytkownik
  • 207 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 21:52

@palomka @Tilia @Blondynka88 

mam nadzieję, że dam radę, nie ukrywam, ze trochę się boję. Ale tak sobie myślę, ze wyzwania są po to by je zwyciężać! 

Tylko hm.. miałam około 20 osób w konkurencji, więc hehe nieźle :)

#58 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 22:43

@BrązoweOczy, gratuluję z całego serducha. <flow1> Również jestem pewna, że dasz sobie świetnie radę. :)

To od kiedy zaczynasz :?:

Użytkownik Jogobella edytował ten post 03 lutego 2014 - 22:50

"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#59 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 07:36

@BrązoweOczy, gratulacje!!! I głowa do góry - dasz radę!!! :)

#60 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 07:47

@BrązoweOczy nawet nie waż się myśleć, że sobie nie poradzisz. !! :mrgreen: Wierzę, że dasz sobie radę i głowa do góry ;* i oczywiście gratuluję ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>