@palomka, gratulacje!! To teraz czekam na relacje z pierwszego dnia!!![]()
Staże i stypendia z Urzędu Pracy i środków unijnych
Napisano 01 stycznia 2014 - 19:42
Napisano 01 stycznia 2014 - 21:18
@halynka, @Tilia , @Aspirynkaaa, @inqaa, @Jogobella, @AgnieszkaT dziękuję bardzo dziewczyny! ![]()
To teraz czekam na relacje z pierwszego dnia!!
Na pewno się pojawi.
W sumie to już się nie mogę doczekać.
Jutro jadę do PUP po skierowanie na badania, swoją drogą ciekawi mnie co to za badania mają być...
![]()
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 01 stycznia 2014 - 21:34
chyba zwykla medycyna pracy. Wzrok, słuch, krew, badanie ogolne. Ja tez dołączam do gratulacji
po skierowanie na badania, swoją drogą ciekawi mnie co to za badania mają być...
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 01 stycznia 2014 - 21:49
dokladnie, miałam to samo plus jak byc nie miała ksiazczki sanepidu to do przedszkola jest wymagana.
zwykla medycyna pracy
gratuluje ze udalo sie i to na pol roku.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 02 stycznia 2014 - 13:08
Ja tez dołączam do gratulacji
gratuluje ze udalo sie i to na pol roku.
Dziękuję! ![]()
chyba zwykla medycyna pracy. Wzrok, słuch, krew, badanie ogolne.
Nawet tego nie miałam... po prostu zmierzone ciśnienie, sprawdzony kręgosłup, osłuchanie i tyle ![]()
miałam to samo plus jak byc nie miała ksiazczki sanepidu to do przedszkola jest wymagana.
A mi nic o tym nie powiedziano. Powiedzieli, że to to zaświadczenie lekarskie tylko potrzebne.
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 02 stycznia 2014 - 14:55
książeczka nie wszędzie jest potrzebna. Nie wiem jak przy dzieciakach, ale np. ja jej nigdy nie potrzebowałam. Choć w sumie nie, mam ją. Ale robiłam ją do jakiegoś zlecenia a nie do pracy.
A mi nic o tym nie powiedziano. Powiedzieli, że to to zaświadczenie lekarskie tylko potrzebne.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 03 stycznia 2014 - 08:52
Użytkownik Jogobella edytował ten post 03 stycznia 2014 - 08:53
Napisano 09 stycznia 2014 - 19:58
Jestem już po pierwszym dniu! Oprócz tego, że bolą mnie nogi to mi się podobało.
Dzieciaki fajne. Grupa 3/4 latków z przewagą tych 4 latków ![]()
Ale dzieciaki sympatyczne na starcie. Od razu się przytulały siadały mi na kolana. Chciały żebym to ja im zabawy wymyślała. Itp itd.
Generalnie wrażenie ok, zobaczymy jak będzie dalej ![]()
Napisano 09 stycznia 2014 - 21:05
no to super ze jestes zadowolona, oby tak zostało.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 14 stycznia 2014 - 21:16
Jest taki zapis, ale w praktyce różnie bywa (sama podałaś przykład).
Poza tym czy w umowach stażowych nie ma czasem obowiązku zatrudnienia stażysty na określony czas?
Tylko jak potrzebują pracownika to z doświadczeniem i młodą osobę a młodych nikt nie chce tego doświadczenia "uczyć".
Przecież do nowej osoby trzeba oddelegowac kogoś do przyuczenia, ktoś mu musi przydzielac obowiązki itd itp. Więc ja po części rozumiem tok myslenia części pracodawców. Wolą nie korzystac, bo nie chcą co kilka miesięcy szkolic kolejnej osoby.
Napisano 03 lutego 2014 - 18:30
Kobietki,
Jestem w szoku, nie wiem co mam powiedzieć, nie wiem co mam ze sobą zrobić!
Byłam dziś drugi raz na rozmowie w sprawie tego stażu.
Ku@dę! dostałam go!!
Strach mnie ogarnął, nie wiedziałam co miałam tam im gadać jak przedstawili mi warunki To ma być staż max pół roku, ale dodatkowo będą mi płacić. Zakres obowiązków będzie taki, że rachunkowość, papierologia, przetargi, kontakty, klienci... wszystko! Spółka się rozwija, więc wszystko ciągle będzie nowe, sporo wyzwań, stresu!
Nie wiem czy mam płakać czy się cieszyć! Oczywiście się zgodziłam, ponieważ lubię wyzwania, ale boję się, że nie podołam.
Napisano 03 lutego 2014 - 19:30
Napisano 03 lutego 2014 - 19:50
@BrązoweOczy dziwne by było gdybyś nie miała takich myśli! nowe wyzwanie więc człowiek ma wątpliwości jak sobie poradzi
ale wierzę, że dasz radę! i oczywiście GRATULUJĘ ![]()
Napisano 03 lutego 2014 - 21:01
@BrązoweOczy moje gratulacje.
Na pewno sobie dasz radę.
Powodzenia!
Użytkownik Blondynka88 edytował ten post 03 lutego 2014 - 21:02
Napisano 03 lutego 2014 - 21:52
mam nadzieję, że dam radę, nie ukrywam, ze trochę się boję. Ale tak sobie myślę, ze wyzwania są po to by je zwyciężać!
Tylko hm.. miałam około 20 osób w konkurencji, więc hehe nieźle ![]()
Napisano 03 lutego 2014 - 22:43
To od kiedy zaczynasz
Użytkownik Jogobella edytował ten post 03 lutego 2014 - 22:50
Napisano 04 lutego 2014 - 07:47
@BrązoweOczy nawet nie waż się myśleć, że sobie nie poradzisz. !!
Wierzę, że dasz sobie radę i głowa do góry
i oczywiście gratuluję ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed