Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Obiad weselny.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#21 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 21:06

wesela robi sie dla gości młodzi nic z tego nie mają tylko duży stres i strata pieniędzy

a moim zdaniem wesele jest ok pod warunkiem , że sa na niej ludzie których lubimy i dobrze się w ich towarzystwie czujemy i dobrze nam zyczą
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#22 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 21:09

moim zdaniem wystarczy sam obiadek nie trzeba robić od razu całego wesela jest to tylko strata czasu i pieniędzy co w ogóle sie nie zwraca nawet połowa ksy a za to można sobie coś kupić lub jechać na jakąś podróż

wesela robi sie dla gości młodzi nic z tego nie mają tylko duży stres i strata pieniędzy

Reniu wybacz...ręce mi opadają :-|
Ja możesz tak pisać? mi nawet takie słowa przez myśl nie przeszły :roll:

No chyba ze ktos liczy na to ze wesele robi po to zeby sie zwrocilo czy tez chapnąć jeszcze więcej kasy...

wesela robi sie dla gości młodzi nic z tego nie mają

...proszę cię...

#23 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 28 sierpnia 2007 - 21:15

Pewnie, że wesela robi się dla gości. A przepraszam, dla kogo mają być? :P A młodzi mają z tego baardzo wiele. To jest jedyny taki dzień w życiu i jak dla mnie trzeba go uczcić, jak tylko się da. My teraz się przygotowujemy, jest szukanie sali itd.itp. Pewnie, że jest stres. Ale to najprzyjemniejszy stres w moim życiu :D
A co do pieniędzy, to i my i nasi rodzice jesteśmy gotowi zainwestować w to, by mieć tą jedną taką cudowną noc w życiu i wspomnienie na zawsze.

#24 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 28 sierpnia 2007 - 21:18

jest to tylko strata czasu i pieniędzy co w ogóle sie nie zwraca nawet połowa ksy a za to można sobie coś kupić lub jechać na jakąś podróż

faktycznie, ale tylko wtedy kiedy dla pary młodej wesele=zebranie kasy od ludzi. Nie wiem, dziwne to takie myślenie jak dla mnie....
Ja na to patrzę zupełnie inaczej - organizując wesele patrzmy na to co MY chcemy. Chcemy wesele - róbmy je i to nie dla gości, tylko dlatego że MY go chcemy, ten kto chce robić wesele tylko ze względu na gości, moim zdaniem, robi głupio bo będzie się tylko wkurzał. A jeśli wesela nie chcemy, to go po prostu nie róbmy.

Nowozency i tak sa zmeczeni tymi przygotowaniami i stresem ze nie ma to mysle az tak duzego znaczenia czy bedzie wesele czy tylko obiad

tutaj się nie zgodzę. Dla niektórych ma. Trzeba zrozumieć, że ludzie są różni. Niektórzy chcą wielkie wesele, inni skromny obiad dla rodziny. Nie ładujmy wszystkich do jednego wora, że Ci którzy wesele robią to robią to pewnie dla gości i w ogóle więcej mają stresu niż radości... Ani też w drugą stronę - nie mówmy, że Ci którzy robią obiad to na pewno będą żałować i ten dzień nie będzie dla nich taki wspaniały. Po prostu - każdy ma swoje oczekiwania co do tego dnia i uszanujmy to :roll:

#25 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 29 sierpnia 2007 - 12:01

o maj God. zaliczyłam zonka :roll: :shock: co za myślenie?? że wesele się robi po to, żeby zebrać pieniądze??????????????????no masakra jakaś :roll:

i że młodzi z tego nic nie mają???? ja dzisiaj, kiedy od wesela minął rok, jak oglądałam DVD z wesela, to sie poryczałam jak sobie przypomniałam te wszystkie miłe chwile wzruszeń, przyjaźni, miłości, świetnej zabawy jakie zafundowali nam rodzice, rodzeństwo, przyjaciele na naszym weselu!! i ten dzień zapamiętam do końca życia. i robiliśmy wesele dlatego, ż to MY je chcieliśmy, a nie dlatego, że goście chcieli.

Nowozency i tak sa zmeczeni tymi przygotowaniami i stresem ze nie ma to mysle az tak duzego znaczenia czy bedzie wesele czy tylko obiad

no dla nas miało i to b. duże znaczenie...
ale na szczęście napisałaś...

Ale to juz kwestia gustu:))

i tutaj masz rację :)

ale reniu - takich kompromitujących wypowiedzi to ja jeszcze nigdzie nie wyczytałam :roll:

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#26 dor_cia

dor_cia
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 29 sierpnia 2007 - 14:24

My na cywilny mieliśmy tylko najbliższą rodzinę czyli rodziców,chrzestnych,świadków i rodzeństwo :lol: . Było jakieś 20 osób ;-) . Mieliśmy po ślubie obiad, torta,zimn płytę i jedno ciepłe danie. Nie kosztowało nas to majątek to było w restauracji-muzyki nie było bo był post.

a teraz kościelny robimy trochę większą imprezę-takie "prawdziwe weselę" jak to się mówi
gości będzie około 70....

A co do tego obiadu weselnego to już wolałabym zaprosić tylko świadków i zrobić sobie ślub "po cichu" bo jednak sam obiad tort i kawa to za mało :-? :-(
Zapraszam na blog Dawidka
www.dawidekd.synek.pl

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#27 mili_83

mili_83
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 29 sierpnia 2007 - 18:17

Widze,ze zdania sa podzielone.Ja jednak mysle,ze to jest indywidualna sprawa.Jak kogos stac to moze sobie zrobic wesle.My oprocz slubu mamy tez inne plany i dlatego potrzebne nam sa pieniadze.A wesele po prostu do nas nie pasuje,wolimy kameralne przyjatko tylko w gronie rodziny.Jesli chodzi o slub "po cichu" jak to nazwala Dorcia to uwazam ze to jest niepowazne.Bo to ze ktos robi tylko uroczysty obiad nie oznacza ze nie ma znaczenia kto bedzie na tym przyjeciu.Przeciez gdybysmy nie zaprosili rodzicow,rodzenstwa to byloby swinstwo.A jesli ktos jest nie adowolony ze nie bedzie wesela tylko przyjecie to jego sprawa.To jest nasz dzien.
Nymphadora zgadzam sie ze to jest jedyny dzien w zyciu i trzeba go przezyc tak jak tylko sie da i wlasnie dlatego robimy obiad bo nie mozemy sobie pozwolic na wiecej..poza tym to nasz wybor.
A jesli chodzi o wypowiedz Reni ze koszty wesela sie nie zwracaja to ja sie z tym zgadzam.Bez sensu jest brac kredyty po to zeby wyprawic wesele i wejsc w nowe zycie z dlugami.A napewno mlodzi licza na to ze choc w polowie sie to zwroci...i nie wierze ze tak nie mysla!!!!

#28 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 29 sierpnia 2007 - 18:50

A jesli ktos jest nie adowolony ze nie bedzie wesela tylko przyjecie to jego sprawa.To jest nasz dzien.

I slusznie :-) rob jak uważasz :-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#29 mili_83

mili_83
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 29 sierpnia 2007 - 18:52

Dzieki Madzia za poparcie:)))

#30 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 29 sierpnia 2007 - 19:22

A wesele po prostu do nas nie pasuje,wolimy kameralne przyjatko tylko w gronie rodziny

i to jest najważniejsze, wiadomo, że zdania są różne, najważniejsze to co Wy chcecie... Jeśli wolicie kameralnie to przecież nikt nie ma prawa Was namawiać, żebyście zmienili zdanie :)

A napewno mlodzi licza na to ze choc w polowie sie to zwroci...i nie wierze ze tak nie mysla!!!!

na pewno jest im miło,jeśli się w części zwróci, ale to nie jest tak, że młodzi robią wesele PO TO, żeby na nim zarobić :roll:

#31 mili_83

mili_83
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 29 sierpnia 2007 - 19:32

Wiem ze mlodzi nie robia wesla zeby na nim zarobic ale decydujac sie na nie napewno chcieliby zeby cos sie zwrocilo.

#32 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 29 sierpnia 2007 - 20:24

Zgadzam się z Wami wszystkimi, że to całkowicie indywidualna decyzja.
No cóż, my jakoś tak nie myślimy o tym, żeby się zwróciło... oczywiście, byłoby miło, ale to nie o to chodzi.

#33 dor_cia

dor_cia
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 12:04

Mili tak to każdego indywidualna sprawa :-)
i każdy robi jak chce :lol:
Osobiście ja miałam mieć tak ślub kościelny ( po cichu)
ale Teście (chyba zapłacą) i Moi rodzice zapłacą za wesele i robimy impreze ;-)
a tak to byśmy nie robili na swój koszt bo Nas nie stać
Zapraszam na blog Dawidka
www.dawidekd.synek.pl

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#34 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 12:35

Wiem ze mlodzi nie robia wesla zeby na nim zarobic ale decydujac sie na nie napewno chcieliby zeby cos sie zwrocilo.

sa też tacy szczęśliwcy (my się do nich zaliczamy), którym wesele sponsorują rodzice, a pieniązki, ktre dostaną w prezencie mogą przydać się na coś innego :) i nie liczy się czy się coś zwróci, czy nie...poza tym....niektórzy, którzy sami płacą za wesele i muszą dlatego brać kredyt...nie wydaje mi się, żeby to było tak całkiem pozbawione sensu jak napisałaś. niektórzy biorą kredyty na to, żeby wyjechać na wakacje, inni na to, żeby opłacić stancję na studiach, inni, żeby wyprawić wesele. będą dzięki temu mieli wpsomnienia na całe życie :) i każde decyduje się na to, co sprawi mu największą przyjemność :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#35 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 30 sierpnia 2007 - 21:58

sa też tacy szczęśliwcy (my się do nich zaliczamy), którym wesele sponsorują rodzice, a pieniązki, ktre dostaną w prezencie mogą przydać się na coś innego :)

Wszystko wskazuje na to, że i my się do nich będziemy zaliczać ;) My dołożymy tylko malutką część kwoty - ale własne pieniądze będziemy raczej odkładać na wspólne życie po ślubie.

#36 Wiolka

Wiolka
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 08 września 2007 - 20:52

my tez sie ciagle zastanawiamy czy przyjecie czy wesele..ja mam duza rodzine , karol mala..wiec wiekszosc gosci bylaby ode mnie...z drugiej strony robiac przyjecie trzeba poniesc w sumie te same koszty glowne: sala, orkiestra, slub, kamerzysta...wiec chyba lepiej wesele...sie kalkuluje:)ale o tym zeby zrobic obiad a potem od razu w podroz poslubna jechac tez myslelismy:)
jestem szczęśliwa:)

#37 mili_83

mili_83
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 08 września 2007 - 21:04

No my prawdopodobnie zrobimy przyjecie weselne zamiast obiadu:))Jeszcze tylko kwestie dogadania z wlascicielem lokalu:))Okazalo sie,ze bedziemy mieli troszke wiecej kasy.Poki co mamu juz 5000 a jeszcze prawie caly rok przed nami:))Mysle ze w tych 5000 powinnismy sie zmiescic,zwaszcza ze osob bedzie ok 23.

#38 Megunia

Megunia
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 14 września 2007 - 16:47

My urządziliśmy obiad w restauracji. Co prawda ślub bralismy tylko cywilny,a ja jestem w ciąży,więc na huczne wesele nie mogliśmy sobie pozwolic,Ale było bardzo przyjemnie :-) Polecam.Był obiadek,przystaweczki,ciasta no tort weselny,z alko to wino szampan no i trochę wódeczki,Ogólnie okl.A w przyszłym roku po ślubie kościelnym zrobię swoje wymarzone wesele :-)

#39 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 25 czerwca 2011 - 08:01

U nas chyba bedzie taki obiad weselny :-D tak jak kiedys siedliśmy z S. przedyskutowaliśmy sprawę to stwierdziliśmy, ze i tak duzo gości nie bedzie. Liczac najbliższa rodzinę S. i moją plus tam jacyś znajomi wyjdzie nas z 50 osób.
Tanej nas wyjdzie a i tak bedzie pięknie i wyjątkowo.
Po przeliczeniu z jakies 4 tys.

201407101662.png

#40 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 25 czerwca 2011 - 10:09

Moi znajomi urządzili to w ten sposób: jako, że im się nie przelewa, znajoma ma dziecko z poprzedniego związku, to po ślubie zaprosili na obiad weselny do siebie do domu rodzinę samą, a drugiego dnia także do siebie do domu już na konkretną imprezkę samych znajomych. Z jednej strony spoko, bo nie było ich stać na wesele, ale z drugiej strony nie podobało mi się, że rozdzielone to było na dwa dni.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt