a moim zdaniem wesele jest ok pod warunkiem , że sa na niej ludzie których lubimy i dobrze się w ich towarzystwie czujemy i dobrze nam zycząwesela robi sie dla gości młodzi nic z tego nie mają tylko duży stres i strata pieniędzy
Obiad weselny.
Napisano 28 sierpnia 2007 - 21:09
moim zdaniem wystarczy sam obiadek nie trzeba robić od razu całego wesela jest to tylko strata czasu i pieniędzy co w ogóle sie nie zwraca nawet połowa ksy a za to można sobie coś kupić lub jechać na jakąś podróż
wesela robi sie dla gości młodzi nic z tego nie mają tylko duży stres i strata pieniędzy
Reniu wybacz...ręce mi opadają
Ja możesz tak pisać? mi nawet takie słowa przez myśl nie przeszły
No chyba ze ktos liczy na to ze wesele robi po to zeby sie zwrocilo czy tez chapnąć jeszcze więcej kasy...
...proszę cię...wesela robi sie dla gości młodzi nic z tego nie mają
Napisano 28 sierpnia 2007 - 21:15
wesela robi sie dla gości młodzi nic z tego nie mają tylko duży stres i strata pieniędzy
Pewnie, że wesela robi się dla gości. A przepraszam, dla kogo mają być?
A co do pieniędzy, to i my i nasi rodzice jesteśmy gotowi zainwestować w to, by mieć tą jedną taką cudowną noc w życiu i wspomnienie na zawsze.
Guest_Kociak_*
Napisano 28 sierpnia 2007 - 21:18
faktycznie, ale tylko wtedy kiedy dla pary młodej wesele=zebranie kasy od ludzi. Nie wiem, dziwne to takie myślenie jak dla mnie....jest to tylko strata czasu i pieniędzy co w ogóle sie nie zwraca nawet połowa ksy a za to można sobie coś kupić lub jechać na jakąś podróż
Ja na to patrzę zupełnie inaczej - organizując wesele patrzmy na to co MY chcemy. Chcemy wesele - róbmy je i to nie dla gości, tylko dlatego że MY go chcemy, ten kto chce robić wesele tylko ze względu na gości, moim zdaniem, robi głupio bo będzie się tylko wkurzał. A jeśli wesela nie chcemy, to go po prostu nie róbmy.
tutaj się nie zgodzę. Dla niektórych ma. Trzeba zrozumieć, że ludzie są różni. Niektórzy chcą wielkie wesele, inni skromny obiad dla rodziny. Nie ładujmy wszystkich do jednego wora, że Ci którzy wesele robią to robią to pewnie dla gości i w ogóle więcej mają stresu niż radości... Ani też w drugą stronę - nie mówmy, że Ci którzy robią obiad to na pewno będą żałować i ten dzień nie będzie dla nich taki wspaniały. Po prostu - każdy ma swoje oczekiwania co do tego dnia i uszanujmy toNowozency i tak sa zmeczeni tymi przygotowaniami i stresem ze nie ma to mysle az tak duzego znaczenia czy bedzie wesele czy tylko obiad
Napisano 29 sierpnia 2007 - 12:01
i że młodzi z tego nic nie mają
no dla nas miało i to b. duże znaczenie...Nowozency i tak sa zmeczeni tymi przygotowaniami i stresem ze nie ma to mysle az tak duzego znaczenia czy bedzie wesele czy tylko obiad
ale na szczęście napisałaś...
i tutaj masz racjęAle to juz kwestia gustu:))
ale reniu - takich kompromitujących wypowiedzi to ja jeszcze nigdzie nie wyczytałam
Napisano 29 sierpnia 2007 - 14:24
a teraz kościelny robimy trochę większą imprezę-takie "prawdziwe weselę" jak to się mówi
gości będzie około 70....
A co do tego obiadu weselnego to już wolałabym zaprosić tylko świadków i zrobić sobie ślub "po cichu" bo jednak sam obiad tort i kawa to za mało
Napisano 29 sierpnia 2007 - 18:17
Nymphadora zgadzam sie ze to jest jedyny dzien w zyciu i trzeba go przezyc tak jak tylko sie da i wlasnie dlatego robimy obiad bo nie mozemy sobie pozwolic na wiecej..poza tym to nasz wybor.
A jesli chodzi o wypowiedz Reni ze koszty wesela sie nie zwracaja to ja sie z tym zgadzam.Bez sensu jest brac kredyty po to zeby wyprawic wesele i wejsc w nowe zycie z dlugami.A napewno mlodzi licza na to ze choc w polowie sie to zwroci...i nie wierze ze tak nie mysla!!!!
Napisano 29 sierpnia 2007 - 18:50
I slusznieA jesli ktos jest nie adowolony ze nie bedzie wesela tylko przyjecie to jego sprawa.To jest nasz dzien.
Napisano 29 sierpnia 2007 - 18:52
Guest_Kociak_*
Napisano 29 sierpnia 2007 - 19:22
i to jest najważniejsze, wiadomo, że zdania są różne, najważniejsze to co Wy chcecie... Jeśli wolicie kameralnie to przecież nikt nie ma prawa Was namawiać, żebyście zmienili zdanieA wesele po prostu do nas nie pasuje,wolimy kameralne przyjatko tylko w gronie rodziny
na pewno jest im miło,jeśli się w części zwróci, ale to nie jest tak, że młodzi robią wesele PO TO, żeby na nim zarobićA napewno mlodzi licza na to ze choc w polowie sie to zwroci...i nie wierze ze tak nie mysla!!!!
Napisano 29 sierpnia 2007 - 19:32
Napisano 29 sierpnia 2007 - 20:24
No cóż, my jakoś tak nie myślimy o tym, żeby się zwróciło... oczywiście, byłoby miło, ale to nie o to chodzi.
Napisano 30 sierpnia 2007 - 12:04
i każdy robi jak chce
Osobiście ja miałam mieć tak ślub kościelny ( po cichu)
ale Teście (chyba zapłacą) i Moi rodzice zapłacą za wesele i robimy impreze
a tak to byśmy nie robili na swój koszt bo Nas nie stać
Napisano 30 sierpnia 2007 - 12:35
sa też tacy szczęśliwcy (my się do nich zaliczamy), którym wesele sponsorują rodzice, a pieniązki, ktre dostaną w prezencie mogą przydać się na coś innegoWiem ze mlodzi nie robia wesla zeby na nim zarobic ale decydujac sie na nie napewno chcieliby zeby cos sie zwrocilo.
Napisano 30 sierpnia 2007 - 21:58
sa też tacy szczęśliwcy (my się do nich zaliczamy), którym wesele sponsorują rodzice, a pieniązki, ktre dostaną w prezencie mogą przydać się na coś innego
Wszystko wskazuje na to, że i my się do nich będziemy zaliczać
Napisano 08 września 2007 - 20:52
Napisano 08 września 2007 - 21:04
Napisano 14 września 2007 - 16:47
Napisano 25 czerwca 2011 - 08:01
Tanej nas wyjdzie a i tak bedzie pięknie i wyjątkowo.
Po przeliczeniu z jakies 4 tys.
Napisano 25 czerwca 2011 - 10:09
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt