Obiad weselny.
Napisano 26 sierpnia 2007 - 16:45
Napisano 26 sierpnia 2007 - 18:21
Napisano 26 sierpnia 2007 - 18:35
Napisano 26 sierpnia 2007 - 18:39
Napisano 26 sierpnia 2007 - 18:45
Dla mnie to byłoby za mało. U nas będzie weselicho
Napisano 26 sierpnia 2007 - 19:00
Ostatnio byłam własnie na obiedzie weselnym , było miło, najpierw przystawka,poznej obiad , do niego wino, nastepnie kawa, jakies ciasta, tort.
Owszem, to mało.. ale jesli nie ma sie funduszy to musi wystarczyc.
Obiad weselny robi sie przewaznie dla samej rodziny i ewentualnie bliskich przyjacioł.Wiadomo, jesli sie chjce miec wiecej osob w tym sczegolnym dniu to trzeba niestety liczyć się z kosztami i zrobić wesele.Nie robi sie toć samego obiadu dla 50 osob, tylko mysle , ze max 25 tak jak było na tym na ktorym byłam ostatnio.
Napisano 26 sierpnia 2007 - 19:03
Na pewno masz racjemadzia, czasami ludzi po prostu nie stac na zrobienie wesela.
Zazwyczaj jak już to przekładali na następny rok wiec nie przyszło mi to do głowy
Napisano 26 sierpnia 2007 - 19:03
Owszem, to mało.. ale jesli nie ma sie funduszy to musi wystarczyc.
Obiad weselny robi sie przewaznie dla samej rodziny i ewentualnie bliskich przyjacioł.Wiadomo, jesli sie chjce miec wiecej osob w tym sczegolnym dniu to trzeba niestety liczyć się z kosztami i zrobić wesele.
Zgadza się. To jest najgorsze dla nas, że trzeba tak wybrać, kogo zaprosić na wesele (czy obiad), a kogo nie... Chcielibyśmy wiele osób, ale wtedy musiałoby być weselicho na 200 osób, a na to funduszy to my na pewno nie mamy
Napisano 26 sierpnia 2007 - 19:06
ja sie nawet boje o tym pomyślećTo jest najgorsze dla nas, że trzeba tak wybrać, kogo zaprosić na wesele (czy obiad), a kogo nie.
Napisano 26 sierpnia 2007 - 20:03
Napisano 26 sierpnia 2007 - 20:12
Nie zaraz huczne ale wesele. Zrobicie obiad i tyleWiem,ze niektorzy przekladaja slub na pozniej byle by tylko zrobic huczne wesele,ale jelsi ktos tak jak my nie planuje wesela to po co odkaldac??
My swoja droga będziemy robić tam w Szwecji wiec będziemy prosić gości na zasadzie kto przyjedzie ten przyjedzie. Kto nie to nie. Jego sprawa
Napisano 26 sierpnia 2007 - 20:18
Napisano 26 sierpnia 2007 - 20:22
No ogólnie to dlatego ze będę miała tylko cywilny, ale za to taki cywilny jakiego chyba sobie nawet w najśmielszych snach nie wymarzyłam
Napisano 26 sierpnia 2007 - 20:27
Guest_Kociak_*
Napisano 26 sierpnia 2007 - 21:10
Ale ogólnie to nie mam nic przeciwko takiemu przyjęciu. Jeśli ktoś nie chce mieć wesela, bądź go nie stać to czemu nie. Takie przyjęcie też może być całkiem miłe, chociaż osobiście wolałabym zrobić jednak małą zabawę.
mili_83, pomyśl nad tym, bo i tak chcesz najpierw zrobić kameralnie dla rodzinki, a później jeszcze dla znajomych - to i tak wyjdzie Ci sporo kasy. To nie lepiej zamówić jednak jakąś salę i zrobić takie mniejsze ale wspólne dla wszystkich przyjęcie? Może Madzia81 coś napisze więcej, bo ona ostatnio była na takim przyjęciu właśnie, niby na jakieś 30 osób, a wszyscy się świetnie bawili do 4 rano
Napisano 27 sierpnia 2007 - 15:05
oczywiście, że napiszeoże Madzia81 coś napisze więcej, bo ona ostatnio była na takim przyjęciu właśnie, niby na jakieś 30 osób, a wszyscy się świetnie bawili do 4 rano
my jechaliśmy do Łodzi właśnie na małe przyjęcie. tak zapowiadał pan młody - kuzyn Marcina. i fakt - było małe, było około 35 osób, najbliższa rodzina i przyjaciele. była wynajęta sala i DJ. I było rewelacyjnie. najpierw obiad, deser, a potem taniec, alkohol i zabawa do 4. nad ranem
mili_83, jak chcesz coś więcej wiedzieć to pytaj
mi osobiście wydaje się, że żal by był zarówno Wam jak i gościom pójść tylko na obiad i deser po czym rozejść się do domu. no ale to już moje subiektywne zdanie.
Napisano 27 sierpnia 2007 - 18:36
Napisano 28 sierpnia 2007 - 15:12
no to jeśli nie chcecie, to nie róbcie. proste. co do samego obiadu - nie wiem, bo nigdy nie byłam po ślubie na samym obiedzie i dla mnie to jest zdecydowanie za małoPoza tym my nie chemy wesela
Napisano 28 sierpnia 2007 - 18:29
Guest_renia_*
Napisano 28 sierpnia 2007 - 18:58
wesela robi sie dla gości młodzi nic z tego nie mają tylko duży stres i strata pieniędzy