Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nowy skrypt forum Babskiswiat.net - informacje dla użytkowników

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#61 laza

laza

Administrator

• Admin
  • 62 postów

Napisano 21 października 2013 - 07:27

Jeżeli występuję problem z zmianą hasła z przypomnienia to trzeba się najpierw wylogować a następnie zalogować ponownie.

Natomiast jeżeli mino kliknięcia w "kropkę" albo datę nie przenosi nad do ostatniego nieczytanego postu, należy najpierw oznaczyć wszystkie posty jako przeczytane. Aby to zrobić trzeba kliknąć w opcje "Oznacz jako przeczytane", która znajduję się na samym dole stron a następnie wybrać "forum". Teraz przejście do ostatniego nieczytanego postu powinno działać prawidłowo.

@Kahela spokojnie emotikony będą poukładane według najczęściej używanych ;)

@Riia podkreślanie błędów jest zależne od przeglądarki. Jeżeli używasz przeglądarki Firefox jest mały myk, który można zrobić.
Kliknij na pierwsza ikonę po lewej 2760721242.png potem prawym w polu do pisania i sprawdź czy masz aktywny słownik. Potem sobie możesz powrócić do edytora wizualnego.

@AgnieszkaT ciężko stwierdzić co może być nie tak, zwłaszcza, że nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem.
Ale możesz spróbować wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki i ciasteczka. W pierwszym poście w punkcie 1. jest informacja jak to zrobić.

@Madź @Sajuri odnoście ignorowania użytkowników. Można wybrać co ma być ignorowane - posty, sygnatura oraz prywatne wiadomości. Przy ignorowanych postach widzimy "Wyświetl nową zawartość", że dana osoba napisała jakiś post, ale po przejściu do tematu mamy tylko informację "
Post został ukryty ponieważ ignorujesz posty napisane przez użytkownika "xyz"." oraz "Wyświetl mimo wszystko"
Ignorowany użytkownik nie wie, że go ignorujemy. W przypadku gdy również ignorujemy prywatne wiadomości przy próbie wysłania do nas wiadomości otrzyma informację "Użytkownik "xyz" zablokował otrzymywanie nowych wiadomości od ciebie"

#62 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 21 października 2013 - 08:27

@laza

Dziękuję :) Już się podkreśla :) Od razu lepiej

Każdy z nas urodził się ateistą

#63 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 października 2013 - 08:41

ja mam jeszcze pytanie z kategorii tych "z dupy" :P czy na forum da sie gdzies kliknac (na starym klikalo sie w nazwe uzytkownika), zeby do posta sama wpisala mi sie nazwa uzytkownika (tak jak to dziala w shoutboxie) czy trzeba samemu wpisywac @nazwauzytkownika?
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#64 laza

laza

Administrator

• Admin
  • 62 postów

Napisano 21 października 2013 - 08:43

@Madź obok nazwy użytkownika w tego ludzika u63u.png

#65 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 października 2013 - 08:47

@laza, dzieki, myslalam, ze to sluzy do zapraszania do znajomych :oops: :lol:
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#66 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 21 października 2013 - 08:49

myslalam, ze to sluzy do zapraszania do znajomych

Też tak myślałam <zebol1> , także również dzięki !  <kwiatek2>

er3mjw4zst9mivdb.png

#67 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 października 2013 - 08:55

Podziękowala za ignorowanie tematow! :mrgreen:

Przypomnialo mi sie cos jeszcze :P Czy przy szybkiej odpowiedzi beda emotikony czy trzeba bedzie zawsze klikac na "wiecej opcji"?

Znaczy generalnie to nawet jak wchodze w wiecej opcji to nie mam tam emotek <bezradny>

#68 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 21 października 2013 - 08:58

@Madź ale są ;-) Nad polem w którym wpisujesz szybka odpowiedź masz taka żółta mordkę- jak ją naciśniesz na dole Ci sie pojawiaja do wyboru :)

#69 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 października 2013 - 09:01

wlasnie kurde nie mam mordki, nie wiem czy to dlatego, ze korzystam z tableta, bo nie mialam jeszcze przyjemnosci zobaczyc jak sie prezentuje nowe forum na laptopie :P

#70 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 października 2013 - 09:02

Genialnie byłoby, gdyby dajmy na to 10 najczęściej używanych emot było na stałe widoczne przy polu tworzenia wiadomości. A już zupełnie idealnie, gdyby były zindywidualizowane i same się aktualizowały pod kątem danego użytkownika i jego emotowych upodobań ;-) 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#71 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 października 2013 - 09:19

Mam pytanko.

Do czego słuzy opcja w ,,Co masz na mysli?'' w ustawieniach,aktualizuj?

Z góry,dziekuję za odpowiedź.

#72 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:31

Przy moim profilu pokazuje się numer gg, nie mogę nigdzie znaleźć gdzie to usunąć, a dawno już go nie używam. Mogę prosić o radę?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#73 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:32

@halynka mam ten sam problem i już pytałam, ale póki co czekam (cierpliwie) na odpowiedź ;)

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#74 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:38

Na górze, obok przycisku Wyloguj, jest nazwa użytkownika- klikamy w nią i w Ustawienia, a tam w Informacjach ogólnych jest nr gg.

#75 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:40

@Marzycielka24 właśnie pisałam już wcześniej, że ja w tym miejscu (kontakt) mam tylko twoja strona i numer skypa <bezradny>

#76 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:42

A czy jest opcja, żeby podać datę urodzenia (co spowoduje, że wyświetli się wiek) ale żeby nie była ona widoczna dla wszystkich?

Wiek mogę podać dla ogółu, ale datę urodzin wolałabym zachować w tajemnicy ;)

#77 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:45

Ja mam dokładnie tak samo jak @Kahela, nie widzę tego w ustawieniach

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#78 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:52

Może już ktoś pytał, ale nie wyłapałam. 

Jest na forum dostępny czat? Albo będzie? 

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#79 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:59

Podpinam sie pod pytanie kaheli 

A gdzie ustawia sie Nastroj? w ustawieniach ? bo szukam i nie widze <wstydnis>

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#80 laza

laza

Administrator

• Admin
  • 62 postów

Napisano 21 października 2013 - 20:15

Już powinno się dać edytować nr gg, nastrój, partnera, etc... ;-)