Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasze telefony komórkowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1201 odpowiedzi w tym temacie

#541 Donkotjo

Donkotjo
  • Użytkownik
  • 341 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 15:13

Kahela, co do tego,że SE k750i jest nie do zdarcia to mocno bym się kłucił.Marta i ja mieliśmy taki telefon,jej kilkukrotnie psuł się zestaw słuchawkowy,o słabym zasięgu nie wspominając . Mój kilkukrotnie się zwiesił,miał dziwne jazdy typu zgaśnięcie podświetlenia,niedziałanie dźwięków,wibracji,lub ciągłe wibrowanie,wszystkie objawy mijały po ponownym włączeniu telefonu.Po około pół roku zaczął szwankować(charczeć,szumieć) głośnik.Raz wpadła mi jedna kropla toniku w joystick,jaki był efekt?Spalone obwody,telefonik wymagał naprawy,która kosztowała mnie bodajże 40zł. Ogólnie źle wspominam ten wg mnie przereklamowany telefon. Pozdrawiam ;-)

#542 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 15:45

Donkotjo, ja byłam zadowolona... ;-)

Natomiast teraz jestem zła jak nie wiem... :evil:
Tak bardzo chciałam tą motorolę V8 i tyle czekałam na nią, a mam z nia problemy...

Wszystko ok i jestem zachwycona jej funkcjami, menu, wszystkim w sumie, ale....

Coś jest nie tak :!:
Nie odbiera mmsów z sieci Era!

Ja mogę wysyłać wszędzie, do każdej sieci (jestem w Orange), do mnie mogą wysyłać wszyscy, oprócz numerów z Ery....

Szlag mnie trafia, bo kupiłam ją przed świętami, oddałam do serwisu, dziś odebrałam i piszą, że zmienili oprogramowanie i że wszystko sprawdzone i powinno działać, a to czarna dupa

Dalej to samo...
Co mam robić?
Oddać znowu do serwisu? Nie wierzę, że to coś zmieni...
Olać to i taką zostawić?
Po prostu bez mmsów z Ery i finito?

:evil: :cry: :evil: :cry: :evil: :cry: :evil: :cry:
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#543 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 15:54

a co powiecie o Nokiach 5300

iv09i09kftvt0mdm.png

#544 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 18:36

Kahela, mój brat też ma motorolę (chyba V3,ale nie jestem pewna) i ma problem gdy ktoś do niego dzwoni lub on dzwoni do kogoś bo nie słyszy kompletnie rozmówcy. I nie zawsze tak się dzieje. Do mnie np dzwoni po kilka razy i dopiero za którymś razem załapuje.Oddawał telefon na gwarancji już 3 razy (po 3 razie jeśli zostanie stwierdzona wada wymieniają telefon),ale jemu za 3 razem wpisali,że brak usterek!wychodzi z salonu,dzwoni do mnie i nic <bezradny></span> wymieniono głośnik,zmieniono soft,zmieniono kartę sim i lipa. Teraz idzie zanieść 4 raz i zrobić awanturę kolesiowi :-/
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#545 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 02 stycznia 2009 - 20:07

a co powiecie o Nokiach 5300

mój R. go miał i był bardzo zadowolony. mówił że to jeden z najlepszych telefonów jakie miał do tej pory
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#546 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 03 stycznia 2009 - 13:15

Tilia, no widzisz, ja też się boję, że będę oddawać do reklamacji i problem wciąż bedzie... <bezradny></span>
Niby nic takiego - nie wchodzą mmsy z Ery, wszystkie inne tak i ja mogę wysyłać do wszystkich...
Ale nie o to chodzi do choinki...
Korzystam z mmsów i są dla mnie ważne...

Zastanawiam się co zrobić...
Mogę w Orange przedłużyć umowę i wymienić, a ten telefon albo oddawać do reklamacji licząc na cud, albo sprzedać...

I tak będę stratna :-| dlatego w Orange patrze tylko na telefony, do których nie musiałabym dopłacać i żeby podobały mi się w miarę ;-)

Co myślicie o dołączonych?
Wszystkie za 1 zł, oprócz tego dotykowego, przeczytajcie moje opisy zdjęć i doradźcie, bo doła mam wielkiego przez tą całą sytuację z moją wymarzoną motorolką... :-(

Załączone miniatury

• lg-shine-ke970.jpg
  • lg-ku990-viewty-tpuchscreen-phone.jpg
  • lg_ks360.jpg
  • Motorola-U9-black.jpg

#547 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 03 stycznia 2009 - 14:23

Moja motorolka sprawuje się bardzo dobrze. Myślę, że po prostu masz pecha i trafiłaś na feralny egzemplarz.

LG ks360.

Fajny. duży ekran i ciekawie rozzuwany. Najbardziej mi się podoba.

LG Shine

Też fajny, no i ma lampę.

LG KU990 Viewty

Jakoś mi się nie podoba. Mam złe doświadczenie z telefonami dotykowymi, ale ponoć można się przyzwyczaić :mrgreen:

Motorola U9

Brzydki. Jakiś taki okrągły. Nie przemawia do mnie.
Jestem w Peru...

#548 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 03 stycznia 2009 - 16:38

Kahela, ja mam ten pierwszy LG i dla mnie jak narazie rewelacja i częściowo też jest na dotyk
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#549 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 03 stycznia 2009 - 20:59

Co myślicie o dołączonych?

wizualnie podoba mi się pierwszy.
jeśli chodzi o funkcje, to ja nie jestem wymagająca, telefon ma dzwonić i wysyłać smsy ;-)
a firma tylko jedna jak dla mnie - Nokia :) ale wśród zaproponowanych nie ma widzę żadnej.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#550 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 03 stycznia 2009 - 21:27

ale wśród zaproponowanych nie ma widzę żadnej.

ano nie ma, bo te Nokie, które mogę wziąć za złotówkę - nie podobają mi się, poza tym ja nie przepadam za Nokiami... ;-)

Myślę, że po prostu masz pecha i trafiłaś na feralny egzemplarz.

dokładnie... :-/
Tylko mój pech ostatnio nie dotyczy tylko tego 1 telefonu, tylko kilku innych sprzętów elektronicznych....w ciągu najbliższych kilku lat nie kupię nic z rzeczy RTV AGD - przysięgam :!:

ja mam ten pierwszy LG i dla mnie jak narazie rewelacja

hmmm, ciekawy jest faktycznie...

Powiem tak, raczej nie wezmę tego LG KU990 Viewty, bo za bardzo "wypasiony"...
Już mam dosyć - chciałam super motorolkę i mam... V8-kę z problemami... :roll:

Z pozostałych trzech...
-mot. U9 - najładniejsza jak dla mnie i bardzo lubię telefony z klapką...tylko strach, czy znowu nie będzie jakichś ansów... ;-)
-LG Shine - podoba mi się i ma fajny aparat z lampą, jest na 2 miejscu, ale czytałam, że jego minusem jest to, że w słoneczny dzień nic nie widać na wyświetlaczu...hmmm
-LG 360 - bardzo ciekawi mnie ta klawiaturka...piszę dosyć dużo, więc mogłoby być "miło", tylko poza tym taki...nie za ładny..?

#551 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 12:17

LG Shine

on jest chyba metalowy? mój brat go miał, ale nie bardzo był zadowolony i wymienił.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#552 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 20:00

Niby nic takiego - nie wchodzą mmsy z Ery, wszystkie inne tak i ja mogę wysyłać do wszystkich...

Ale tylko od jednego nadawcy?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#553 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 21:05

Tilia, od wszystkich z ery i na dodatek włożyłam kartę mojego ojca z plusa i dokładnie to samo...wszystkie wychodzą i wchodzą oprócz ery...a w serwisie mi mówią, że jest ok... :roll:

#554 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 21:19

Kahela, ale chodzi mi o to czy sprawdzałaś to wysyłając/odbierając mms od jednej osoby czy od kilku z ery.

JkIEp1.png

#555 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 21:25

od kilku z ery.

dokładnie tak...od 5 różnych osób z ery...
Też myślałam, że może z 1 być nie halo, ale z pięcioma..?

I szlag mnie trafia, że w serwisie mi mówią, że wgrali nowe oprogramowanie i że działa, a jest dokładnie to samo...
Myślę, że nawet nie zajrzeli...

Sprzedam ten telefon, nie będę się z nim użerać, bo ja jednak głównie piszę i jest to dla mnie ważne...
Kupię któryś z tych trzech, a tego się pozbędę... <angryred></span> <angryred></span> <angryred></span> <angryred></span> <angryred></span>
Strasznie załuję, ale cóż - muru głową nie przebiję, a widzę, że nic nie załatwię w tym serwisie... <sciana></span>

#556 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 21:43

I szlag mnie trafia, że w serwisie mi mówią, że wgrali nowe oprogramowanie i że działa, a jest dokładnie to samo...
Myślę, że nawet nie zajrzeli...

mnóstwo ludzi mówi , ze jak sie pierwszy raz oddaje do serwisu to nic nie robią. Mysle ze powinnas zanieśc do serwisu i próbowac moze naprawia te usterke. jak sprzedaż to bedziesz stratna a zanoszenie do serwisu nic nie kosztuje. albo zrób im numer i przy nich wysli jakis MMS z ery i pokaż , ze nie dociera :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#557 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 21:43

Kahela, a pokazuje się coś na ekranie jak mms zostanie wysłany?czy wiesz po prostu dlatego,bo musisz go odebrać na stronie?

JkIEp1.png

#558 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 21:48

Tilia...np, ktoś z ery mi wysyła i dostaję jakby powiadomienie, że błąd wiadomości od X, potem jest: czy chcesz ją pobrać, jak wciskam tak, to jest pobieranie, potem pobrano, i jak naciskam otwórz, to wyskakuje: nie można odczytać wiadomości, uszkodzona....
Potem mogę ją odczytac na stronie orange, ale nie o to chodzi w końcu...

#559 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 22:19

Kahela, gdzieś czytałam o taki problemie. Poszperam troszkę na necie. Może to jest coś związane z telefonem i da się ustawić <bezradny></span>

JkIEp1.png

#560 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 06 stycznia 2009 - 14:58

No i kupiłam nowy telefonik ;-)
Ten z pierwszego zdjęcia (na poprzedniej stronie) czyli LG KS360

Po kolei...oglądałam trzy, tego dotykowego odpuściłam...
1. LG Shine - bardzo ładny, ale nie przypadł mi do gustu,ze względu na to, że przyciski klawiatury dosyć blisko siebie i kiepsko pisało się smsy, poza tym ta rolka nie przemówiła do mnie, bardzo czuła i wchodziłam w inne rzeczy niż chciałam...
2. Motorola U9 - wizualnie najładniejsza, duży plus dla mnie to klapka...jak jest złożona, to wygląda ślicznie, trochę traci po rozłożeniu, bo takie dziwne łączenie jest...
3. LG KS360 - na żywo wygląda lepiej, na tej klawiaturce świetnie się pisze...
Dodatkowo ma niezłe możliwości zmiana i rozmiaru i wyglądu czcionki (super), no i skrzynka odbiorcza wiadomości ma układ jakby czatu - niezle...

Generalnie wolałabym motkę, ale wzięłam LG ze względu na to, że bałam się, że jakby coś było nie halo, to znowu walczyłabym z serwisem Motoroli, a nie mam na to chęci...

Myślę, że jeszcze kiedyś ją kupię, bo mi super pasuje, ale narazie mam nerwa i tyle.

Za LG przemawiała też moja Karo :-P
Ona zdaje sobie sprawę, że prędzej, czy później dostanie ten telefon i bardzo jej się podobał... ;-)

Co do V8-ki...nie wiem, albo serwis, albo komis, albo rzeka... ;-)