Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasze telefony komórkowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1201 odpowiedzi w tym temacie

#361 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 20:11

-nie znam motek, nigdy nie miałam, podobno mają słabe baterie...

jesli chodzi o obsluge (sms np. ) to zupelnie inaczej dziala niz taka przykladowa nokia. Oslugi musialam sie uczuc na nowo :D czesto mam tak ze klikne w cos i powtornie wysyla smsa do tego samego odbiorcy (jest tam taka opcja) , czyli trzeba miec juz wprawe w motorolce ;-) ja mam w tej chwili V3 ale np. z racji tego,, ze nienawidze stukac w klawiature i pisac durnych smsow to komorki uzywam tylko do rozmow.
Bateria-fakt, moja trzyma slabo, czasem pokazuje mi 3 kreski a za moment juz mam jedna. po krotkiej rozmowie, jednak na tej jedne jeszcze moze troszku potrzymac...mam na zmiane 2 baterie ale jeszcze ich nie uzywalam (nowiutkie) bo wtedy mialabym porownanie czy ta moja obecna taka slaba czy co :)
Ach...no i jako minus od siebie dodam, ze cicho mi dzwoni. Jak lezy o tak na stole to slysze ale wystarczy, ze wloze do torebki i juz telefonu nie ma. Nie slysze dzwonka, bo wystarczy leciutko glosniczek zatkac i juz nie slychac a szkoda.
Ogolnie jestem bardzo zadowolona z tej motorolki, sliczne sa, cienkie, poreczne ale menu rozni sie troszke inna zasada dzialania. jednak idzie sie przyzwyczaic ;-)

videorozmów

a przepraszam :) przeciez to chyba jeszcze w Polsce nie dziala :) wiec moim zdaniem, zbedny gadzet.

Co byście wybrały..?

Motorolka :D

minusem wszystkich motek jest to że farba z klawiszy dość wcześnie schodzi

jaka farba? ja tam nie widze zadnej farby bo t przeciez sama plytka taka jest. moze wczesniej komus juz sie starlo bo ja mam z salonu ale uzywany :)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#362 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 21:48

Dzięki Dziewczynki za rady...

Trochę dziś posiedziałam w necie i poczytałam o tych dwóch modelach...
Specyfikę, opinie ekspertów, testy, porównania, opinie użytkowników...

Bajery - rowery... ;-)

Zastanawiałam się na czym mi zależy w komórce...
No i wyszło mi na to, że wiadomo - do rozmów i smsów - częściej piszę niż dzwonię (tu samsung, bo go znam)
i faktem jest, że czasem jak nie mam aparatu, to robię komórką zdjęcia (tu wygrywa samsung)
Co do wideorozmów, to madziu masz rację, dla mnie to akurat zbędne...

W tych opiniach z netu jednak samsung wygrywa...

Ale ja mam mętlik, bo na zdrowy rozum motka jest droższa, słabsza technicznie...ale mnie ciągnie do motki ;-)
Mam jeszcze kilka dni na przemyślenia, dam Wam znać na co się zdecydowałam...
Ale jak macie jeszcze jakieś rady, to chętnie poczytam... :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#363 milli

milli
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 22:17

Ja ci poge powiedziec po moich doswiadczeniach z Samsungami ze sa bardzo dobre. Moj ostatni uparalam w kieszeni spodni dluuugo byl w wodzie pozniej wysuszylam na grzejniku i dzialal :) Tez mial panel dotykowy, ktory dla mnie jest minusem bo to jest wrazliwe cudo i jak piszesz np sms niechcacy dotkniesz lekko i skasowany, zima w rekawiczkach raczej nie skorzystasz z tego panelu (mam na mysli np przy wybieraniu opcji w menu chociaz pewnie mozna do tego uzyc tej przycisku po srodku) bo dziala jedynie na cieplo palcow. Ale generalnie wydaje mi sie ze samsungi sa lepsze nic motorole ale jezeli bardziej ci sie podoba motorola to wybaczysz jej wsyzstkie minusy
Live as you will die tommorow Dream as you will live forever

#364 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 22:22

ale jezeli bardziej ci sie podoba motorola to wybaczysz jej wsyzstkie minusy

coś w tym jest... ;-)
zobaczymy...

#365 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 06:45

Kahela, najlepiej by bylo jakby pojawil sie trzeci tel gdzie powalilby te 2 na kolana ;-) mialabys z glowy:)

Ostatnio moj P. sie wkurzal bo kiedy jestem na zakupach czy gdzies to wlasnie nigdy nie slysze jak dzwoni do mnie i chcial mi dac Nokie N95, bo kupil a jej nie uzywa na co dzien i...nie chcialam zrezygnowac z motki. czasem wiadomo mysle, ze sobie jednak zamienie na ta nokie ale jakos tak lubie moj telefonik, ze ciezko <bezradny></span> musialabym szybko i bezbolesnie schowac gdzies ja i szybko zmienic sima, zeby nie rozpamiętywac ;-) no to moze sie kiedys skusze.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#366 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 08:42

Kahela, najlepiej by bylo jakby pojawil sie trzeci tel gdzie powalilby te 2 na kolana ;-) mialabys z glowy:)

ij prawda... :-)

Ale powiem Wam, że mimo, że wszystko przemawia za samsungiem, to chyba jednak wybiorę motkę... ;-) :-P :mrgreen:
Podoba mi się i już...a że robi gorsze zdjęcia..?
No i co, w końcu telefon jest od telefonowania, a nie robienia zdjęć, a ostatecznie pamięć 420mb mi wystarczy, nie muszę mieć telefonu z kartą pamięci...

Oslugi musialam sie uczuc na nowo :D

to akurat plus dla mnie ;-)
Lubię poznawać telefonik i lubię jak mnie zaskakuje...
Dlatego od lat zrezygnowałam z nokii, bo one są tak przewidywalne...menu nic się nie zmienia...

To jest tak, jak napisała milli,

jezeli bardziej ci sie podoba motorola to wybaczysz jej wsyzstkie minusy

Od wczoraj szukam minusów sama... ;-) :-P
Rozmawiałam też z kumpelą, która ma sama i mówi, że generalnie jest super, tylko ona ma go pół roku i czasem ma ochotę cisnąć o ścianę, ze względu na te przyciski dotykowe...Pisząc smsa łatwo na nie nacisnąć i wtedy znika sms i się nigdzie nie zapisuje...

Ok, myślę, że będzie to jednak motka... :-D
Jak już będę miała i trochę opanuję, to napiszę Wam czy jestem zadowolona...

#367 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 08:46

smsa łatwo na nie nacisnąć i wtedy znika sms i się nigdzie nie zapisuje

aha, jeszcze w motoroli mam tak ze, gdy pisze smsa a w tym momencie ktos do mnie zadzwoni to on sie sam zapisuje w folderze. nie wiem czy w innych tak jest ale zauwazylam, ze to plus w sumie ;-)

#368 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 14:31

przeciez to chyba jeszcze w Polsce nie dziala :)

jak nia działa??
ja mam taką funkcję w telefonie... to nie wiem teraz... <co></span>
nie ma mnie tu i nie będzie.

#369 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 21:56

jak nia działa??

ja szczerze mówiąc nie wiem nawet czy działa..?
Nie interesowałam się tym wcześniej, a i niezbyt dużo osób z moich znajomych ma tą opcję, ja w tej chwili nie mam, więc nawet nie pytałam nikogo co i jak... <bezradny></span>

#370 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 22:47

W plusie,erze i orange są videorozmowy ;-) w play chyba też ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#371 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 01 września 2008 - 05:53

No wiec dlatego pisalam, ze chyba nie dziala. nie mam pojecia. pamietam, ze tutaj jak przyjechalam juz te kilka lat temu to dawno byla ta opcja i duzo ludzi z tego korzystalo dlatego sobie myslalam, kiedy to w Polsce wejdzie...byc moze jest tak, ze trzeba. to aktywowac.

#372 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 01 września 2008 - 10:33

w play chyba też ;-)

no raczej tak, jak reklamują telefony że są takie fajne i sexy bo mają wideorozmowy to raczej działa P)
cennik mam na wideorozmowy także powinno działać ;-)

Czekam tylko aż Radzio kupi w końcu nowy telefon to powiem czy działa czy nie :P

#373 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 01 września 2008 - 11:40

Cerrata, ale ja nie oglądam tv więc nie wiem jakie teraz reklamy lecą ;-) odzwyczaiłam się zupełnie :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#374 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 01 września 2008 - 11:41

Tilia, e no nie tlyko w tv, mówię :)
ogólnie w ofertach mają takie telefony :)

#375 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 01 września 2008 - 11:46

Szczerze,to ofertę play widziałam tylko gdy wchodzili na rynek :-P

A wracając do videorozmów to czytałam,że jeśli jest dobry zasięg to brak jakichkolwiek pikseli i bardzo płynny obraz.

JkIEp1.png

#376 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 01 września 2008 - 11:49

ja wszystko powiem niedługo, jak to wygląda :) tylko czekam aż Radzio w końcu telefon kupi :P

#377 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 10 września 2008 - 15:19

mam do Was takie pytanko, jaki telefon byscie mi polecily jesli chodzi o te rozsuwane :?: podoba mi sie LG Shine, ma moze ktoras :?:

#378 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 września 2008 - 15:24

ja mam jakiegoś samsunga... siostra też miała coś rozsuwane
przyznam szczerze ze denerwują mnie telefony rozsuwane. wole z klapką LG shine rzeczywiście ładny jest ale co do jakości telefonów lg nie bede sie wypowiadać :/ samsunga kupiłam właśnie dlatego że mi lg odmówił współpracy... po niecałym roku

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#379 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 10 września 2008 - 15:29

wlasnie slyszalam tez negatywne opinie na temat LG, a chcialabym rozsuwany, bo z klapka mam teraz i juz mi sie troche znudzil, a jakis konkretny model samsunga, ktory naprawde jest ok i najlepiej rozsuwany :?: :-)

#380 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 września 2008 - 15:47

wiesz co ogólnie samsungi sa całkiem spoko ja mam L760 i w sumie jak na razie sobie chwale. bateria trzyma całkiem dobrze (no chyba ze słucham mp3, co robię prawie non stop poza domem... wtedy pada w ciągu 3 - 4 h), ładnie wygląda, obsługa też dośc prosta

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.