mnie razi to, że prowadzący i jurorzy są głównymi gwiazdami, aż czasem mam wrażenie, że te programy powstają po to, by mieli pracę...
Czego nie lubicie w programach typu "Mam talent"?
Napisano 11 września 2012 - 14:17
mnie razi to, że prowadzący i jurorzy są głównymi gwiazdami, aż czasem mam wrażenie, że te programy powstają po to, by mieli pracę...
Napisano 11 września 2012 - 18:05
Napisano 11 września 2012 - 18:27
To ma być program rozrywkowy o tańcach, śpiewie i innych ludzkich talentach a nie o ich ciężkim życiu i momencie, w którym los się do nich wreszcie uśmiechnął.
Nie chodzi o to, że nie mam współczucia dla ludzi którym ciężko w życiu, że jestem bez serca, obojętna i zimna. Chodzi o to, że to nie jest czas i miejsce według mnie na takie emocje
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 11 września 2012 - 18:47
jedyna osoba ktora mnie troszke irytuje jest Goska. Z tym tekstem "aby sie krew polała" itpmnie razi to, że prowadzący i jurorzy są głównymi gwiazdami,
ogolnie jakos nie mam nic do programu- poza tym ze mi sie znudził , przejadł.
ot jest sobie, popatrze, ale bez podniet. Lubie Chylinska bardzooooooooo i chyba glownie dlatego ogladam.
a to juz wogole mi nie przeszkadza. To w jakis sposob przybliza mi taka osobe. I jakos nie ma wpływu ze jej poprzez takie przejscia bardziej kibicuje. No chyba ze tak aosoba zbyt wylewna sie staje, i gada tylko o tym zamiast np. o swoim talencie to moze z lekka meczycFragmentów typu 'wzruszyła mnie twoja historia'
Napisano 11 września 2012 - 18:48
To właśnie psuje wg mnie każdy program,ale z tego co widzę to większość społeczeństwa lubi takie dramatyFragmentów typu 'wzruszyła mnie twoja historia'
Ja od uczestnika oczekuje fajnego,dobrego występu,a łzawą historię to tak naprawdę mógłby opowiedzieć każdy,ale są ludzie co znają granice...
Napisano 11 września 2012 - 18:55
i to mnie przeraza momentamiale z tego co widzę to większość społeczeństwa lubi takie dramaty
Ludzie często nie oglądają tych programów dla talentów ludzkich tylko dla życiowych historii.
I czasem mam wrażenie, że wśród uczestników jest taki jakby niepisany wyścig - kto opowie smutniejszą i bardziej szokującą historię.
Ja dorastałem bez matki, a ja bez obojga rodziców, a ja spałem na dworcu, a ja nie jadłem od dwóch tygodni itd
Naprawdę bardzo im wszystkim współczuję i chciałabym by na świecie nie było tyle okrucieństwa ale te programy mają charakter rozrywkowy a nie dokumentalny. Ja mam się śmiać oglądając je a nie płakać i rozmyślać.
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 12 września 2012 - 09:13
Napisano 12 września 2012 - 09:49
to fakt, prowadzacy lansuja sie tam do bolu i to Oni sa tam gwiazdami, a nie Ci ludzi, ktorzy przychodza do tego programu:( Porazka...Jak w temacie
Napisano 12 września 2012 - 21:28
Jurorzy: 2 kobiety, 2 facetów, zawsze 2 osoby oceniają łagodnie, bo się na tym średnio znają, a 2 pozostałe surowo, bo to specjaliści.
Napisano 13 września 2012 - 13:45
O ile się orientuję to w 'mam talent' i 'xfactor' jurorów jest 3A mnie wkurza schemat:
Jurorzy: 2 kobiety, 2 facetów,
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 13 września 2012 - 18:30
Ale w tych innych:O ile się orientuję to w 'mam talent' i 'xfactor' jurorów jest 3A mnie wkurza schemat:
Jurorzy: 2 kobiety, 2 facetów,
JOŚ, Must be the music, Taniec z Gwiazdami...
Napisano 17 września 2012 - 15:25
Na przyklad w "Must be the music" ktos fajny sie trafi , a w "Mam talent" zachwycaja się miernotami.... Poza tym jury nie jest profesjonalne. Maja głupie teksty, dziwnie sie zachowują. masakra.
Napisano 19 września 2012 - 10:34
Napisano 23 września 2012 - 16:24
fajne jest w you can dance , ze wybieraja tyle osob ile maja miejsc
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 października 2012 - 12:40
Napisano 05 października 2012 - 18:31
Napisano 06 października 2012 - 12:32
A czekanie w kolejkach, żeby wciąć udział w którymś z tych programów, podobno istny dramat.
Kolejna rzecz, że mało kto po wygraniu takiego programu dostaje na tyle dużą szansę aby mógł faktycznie zaistnieć w tej branży. Prędzej czy później słuch o nich ginie. Pamiętacie chociażby "Idola"? Kto został na scenie do dziś i jest wysoko ceniony, wydaje płyty?
Sprawdziłam "Zostań Gwiazdą filmową" - wydaje się to pierwszy normalny "konkurs" i do tego online. Oraz wielkie gratulację za pomysł inny niż "śpiewanie i tańczenie". Aktorów też nam potrzeba, ile można oglądać ciągle tych samych
Napisano 06 października 2012 - 14:45
może chodzi bardziej o słabą organizację ?Poza tym castingi są pełne ludzi, istne tłumy. Sama byłam kilka razy ze znajomymi, jako osoba towarzysząca, i po prostu było to bardzo męczące. Z perspektywy telewizji wygląda to ciekawie, ale w rzeczywistości już takie nie jest.
mnie osobiście denerwują wszelkie wstawki o uczestnikach- tych co się użalają, biedakach z małych wsi czy tych, których rodzina wspiera i są lokalnie znani- szczególnie w Must be the music- nie dość, że jakiś krótki materiał nakręcony o uczestniku, przed wejściem na scenę Maciek albo Paulina rozmawiają z uczestnikiem to jeszcze jury pyta o jakieś informacje- za dużo bzdetów za mało uczestników pokazanych
A jury często lansują widzowie, bo wiadomo, że często komentujemy ich wypowiedzi i oceniamy ich rolę w programie. Zwykły Kowalski będący jury po programie stanie się 'gwiazdą' bo miliony ludzi oglądały i słuchały go w kilku odcinkach znanego show. Więc chyba lepiej jak zasiada ktoś już znany :-> Tak ja chyba trochę było z Czesławem po xfaktorze- jak zasiadł w jury zrobiło się o nim głośniej, ludzie chcieli wiedzieć kto to i skąd się wziął, zaczęły się wywiady, oglądalność klipów na youtube wzrosła
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 07 października 2012 - 11:20
Poza tym skoro kogos wszystko lub wiekszosc irytuje w programie to sie nie oglada
mnie to akurat nie przeszkadza. Ale ja moze jakas inna jestemmnie osobiście denerwują wszelkie wstawki o uczestnikach- tych co się użalają, biedakach z małych wsi czy tych, których rodzina wspiera i są lokalnie znani- szczególnie w Must be the music- nie dość, że jakiś krótki materiał nakręcony o uczestniku, przed wejściem na scenę Maciek albo Paulina rozmawiają z uczestnikiem to jeszcze jury pyta o jakieś informacje- za dużo bzdetów za mało uczestników pokazanych
Wogole to marudzenie, narzekanie swoj los, placz, dramaty, awantury stały sie teraz popularne w TV. I programy tworza takie, i w Kuchennych Rewolucjach coraz mniej gotowania coraz wiecej rodzinnych dramatow. Po co ?
lubimy słuchac i ogladac takie historie ? podnosi sie nam samoocena ze ktos ma gorzej?
Ja na takie żale nie zwracam uwagi w programie, tylko na to co dana osoba zaprezentuje.
Nie ma we mnie mysli ojej, biedna, tyle przeszła , to niech wygra moze.Czekam na wystep .
Moze czasem pojawi sie mysl " kurcze daje kobieta rade " ale nie uzalam sie .
A Chylinska jest super
Napisano 07 października 2012 - 17:37