Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czy powinnam się martwić że druga ciąża skończy się poronien

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 diablica91

diablica91
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 06:13

Hej dziewczyny mam pytanie które mi ostatnio chodzi po głowie ale za nim je zadam tak po krótce opowiem przez co ono się wzięło otóż 4 lata temu za szłam w ciążę (miałam 16 lat) nie planowaną.... po miesiącu poroniłam przez stres i pobicie. Czy powinnam obawiać się że druga ciąża skończy się poronieniem?

#2 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 07:45

Czy powinnam obawiać się że druga ciąża skończy się poronieniem?

na to pytanie odpowie ci lekarz ginekolog.. nie wiadomo czy poprzednie poronienie pozostawiło jakieś urazy choćby nawet..

#3 diablica91

diablica91
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 08:41

Choćby nawet najmniejszy chciałaś na pisać.... Tak wiem... Lekarze twierdzą jedno a ja po prostu tego się obawiam....nie ufam lekarzom

#4 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 19:59

Lekarze twierdzą jedno

Jedno czyli co?
Pamiętaj, że psychika też odgrywa ogromną rolę, więc jeśli lekarz mówi, że będzie dobrze, to musisz spróbować uwierzyć. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#5 diablica91

diablica91
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 22:16

Lekarze twierdzą, że nie powinnam mieć problemów z zajściem ani z donoszeniem bo wszystko wygląda dobrze. Ja wiem,że historia lubi się powtarzać a ja tego się obawiam chociaż chciała bym w to uwierzyć, że będzie wszystko dobrze...

#6 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 22:17

diablica91, przyczyną Twojego poprzedniego poronienia były czynniki zewnętrzne,a nie coś związanego z organizmem. Dlatego sądzę,że jeśli obecnie nie grozi Ci tak silny stres jak wtedy to spokojnie donosisz ciążę :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#7 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 20:05

Lekarze twierdzą, że nie powinnam mieć problemów z zajściem ani z donoszeniem bo wszystko wygląda dobrze

Jeśli tak, to musisz w to uwierzyć!! Będzie dobrze, zobaczysz. ;-)
Poprzednio stało się tak od czynników zewnętrzych, jak zauważyła Tilia, więc teraz bedziesz uważała i wszystko będzie dobrze. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#8 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 15:09

diablica91, psychika w tym przypadku może mieć duży wpływ... Nie nastawiaj się negatywnie, jeśli lekarz mówi ci, że wszystko będzie w porządku to mu zaufaj!

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#9 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 15:58

diablica91, psychika w tym przypadku może mieć duży wpływ... Nie nastawiaj się negatywnie, jeśli lekarz mówi ci, że wszystko będzie w porządku to mu zaufaj!

dokładnie, lekarz to osoba kompetentna ;)
A psychika zawsze ma duży wpływ i w dużej mierze od niej zależy to co się wydarzy.
Nie ma co się załamywać, bo jest dobrze skoro lekarz tak twierdzi.