Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Prowadzenie własnej firmy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
90 odpowiedzi w tym temacie

#61 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 13:10

kasia4, Dziękuje:) Ja się nastawiam pozytywnie. Z natury jestem optymistką. I mam nadzieje , ze mój salon będzie ciepłym , fajnym miejscem.
A.

#62 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 13:26

Anulka jak będzie miło i przyjemnie to klientki zazwyczaj będą Ciebie polecały. Wiem o tym bo jestem kosmetyczką ale nie pracuję. Możesz też wprowadzić coś takiego jak podawanie herbatki, czy wody do picia. Wiem, że panie na takie rzeczy zwracają uwagę. A żeby pokazać co potrafisz możesz jeden dzień poświęcić na np. pokaz makijażu czy zdobienia paznokci. Wiem że to są koszta bo materiał się "zużywa", ale wtedy klientki też zobaczą, że warto do Ciebie przychodzić. Ja trzymam kciuki. Myślę, że z takim zapałem jaki masz uda Ci się. :-)

#63 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 20:11

kasia4, Ja myślałam własnie o herbacie , kawie i drinkach Sobieski Impress. Myslisz , że to dobry pomysł?
A.

#64 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 11:48

właściwe to najwiekszy minus posiadania własnego salonu jest to że najbardziej intensywnie pracuje się w weekendy :):) bo czwartek- piątek w zasadzie najwięcej robi się paznokci na studniówki ślubu itp. Natomiast w soboty od rana są już makijaże fryzurki :):) i wtedy trzeba się powiećić bo najwiekszy zysk jest :)

Jak ja chodze do kosmetyczki a odwiedziłam ju.ż kilka zwracam szczególną uwage na higiene oraz obsługe:) bardzo lubie gdy mi doradzi fachowa obsługa np jak pielegnowć swoją twarz czy jakie kosmetyki są dla mnie dobre :)

Fajne rozwiązanie własnie jest mieć fryziera plus kosmetyczne bo w wielu sprawach ułatwia to sprawe np przy ślubie czy studniówkach - można załatwić wszystko w jednym miejscu :)
Już nie panna a żona :*

#65 blondynka

blondynka
  • Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 19:29

Dokładnie bardzo ważna jest higiena i obsługa,poza tym ważne jest,żeby dbała obsługa o atmosferę czyli żeby nie było ciszy;)

#66 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 14:41

Dzięki waszym radom napewno uda mi się stworzyć wspaniały salon.
A macie jakieś nie miłe doświadczenia po odwiedzeniu salonu?
A.

#67 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 06:37

Anulka drinki bym odradziła. Herbatka i kawa - tak. Na pewno dobrym pomysłem będą konsultacje i zakładanie karty klientkom. Ja myślę, że sobie poradzisz, ale nie zapominaj też o sobie. Zaszczep się, bo to też jest ważne. Poza tym jeśli podpisze np. kontrakt z jakąś firmą to na pewno będą Ci dawać próbki kosmetyków, a jak nie możesz sama o to poprosić. Wtedy klientki będą mogły wypróbować coś nowego- bezpłatnie. Ja nie będę wymieniać miłych wrażeń po wizytach u kosmetyczki tylko napiszę Ci te przykre. A Ty sama wyciągniesz z tego wnioski.
-kosmetyczka nie zdezynfekowała pensety po klientce i tą samą regulowała mi brwi
-przed zabiegiem nie umyła rąk
-nie dezynfekowała fotela kosmetycznego
-za głośna muzyka
-duszno w gabinecie
-plotkarstwo do potęgi entej
-itp

Natomiast to co mogę Ci jeszcze napisać, to, że bardzo dużo pań poddaje się zabiegom na ciało.Dlatego myślę ,że warto w to inwestować. Latem na pewno dużo pań będzie chciało mieć piękne stopy. Myślę, że frezarka tu na pewno się przyda. No i koniecznie lakiery jednej, góra dwóch firm. I jak mi do głowy coś jeszcze "przyjdzie" to postaram się napisać. :-)

#68 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 16:33

-kosmetyczka nie zdezynfekowała pensety po klientce i tą samą regulowała mi brwi

zwróciłaś jej uwagę??

ja bym się nie dała, żeby tą samą, nie zdezynfekowaną mi coś robiła..
nie ma mnie tu i nie będzie.

#69 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 01 września 2008 - 11:54

zwróciłaś jej uwagę??

ja bym się nie dała, żeby tą samą, nie zdezynfekowaną mi coś robiła..

A to już moja sprawa co jej powiedziałam. Nie muszę Ci tłumaczyć ;-)

#70 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 01 września 2008 - 11:56

bez komentarza
nie ma mnie tu i nie będzie.

#71 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 04 listopada 2008 - 21:17

już nie długo (mam nadzieje) będe pracowac w biurze...
firma już jest... ale nie urządzona...

będe wybierać meble do biura.. przeglądam różne propozycje.. tyle tego jest, że głowa mała :lol: chce sie zapytać Was, bo niektóre z Was mają prace za biurkiem... jak u Was wygląda biuro.. miejsce pracy... czy same sobie urządzałyście czy z góry miałyście narzucone?
Jak umeblować biuro, żeby przyjemnie się tam pracowało - może macie jakieś wskazówki? :-) Na zdjęciach pare propozycji - jak Wam sie podoba?

Załączone miniatury

• 5.jpg
  • 4.jpg
  • 3.jpg
  • 2.jpg

...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#72 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 04 listopada 2008 - 21:33

U mnie w pracy byl remont i w sierpniu dostalismy wszystko nowe, moglismy sobie wybrac mebelki.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#73 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 04 listopada 2008 - 21:36

przedostatnie mi się podoba. Ja pracuje w recepcji,biureczko mam no ale z góry narzucone...
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#74 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 06:18

2 i 4 absolutnie nie, kojarzy mi się z toaletą. 3 kojarzy się z pokojem, a 1 z biurem, więc ja jestem za 1.

#75 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 06:20

4 według mnie "kosmiczne" z deka. Najbardziej odpowiada mi 1 :) Standardowa taka :]

#76 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 07:59

1 bardzo ladne sa reszta mi nie podchodzi

#77 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 13:17

Ja miałąm narzucone miejsce pracy, po prostu przyszłam i usiadłam przy swiom biurku, ale bardzo mi się ono podoba, sama nawet w domu bym takie chciała mieć, ma taki długi brąowy blat, mam na mim mnostwó miejsca i jest jescze miejsce dla klientów żeby mieli gdzie usiąśc, szuflady itp.

[ Dodano: 2008-11-05, 13:18 ]
tak troszeczkę podobne jest do zdjęcia nr, 1

<ookk>

#78 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 14 listopada 2008 - 12:57

Od dluzszego czasu zastanawiam sie czy to juz czas na to zeby otworzyc cos swojego. Moi rodzice bardzo mnie do tego przekonuja, chca pomoc finansowo. Mam jakies doswiadczenie i ciagle sie doksztalcam. W zawodzie kosmetyczki nie tylko jest wazne aby skonczyc szkole a nie tylko kurs ale uwierzcie mi ze szkoly tez niewiele sie wynosi. Wazna jest praktyka w zawodzie... obycie sie z trendami, i klientami. To jeden z ciezszysz zawodow. Mysle ze jak wroce niebawem do kraju to wreszcie sie zdecyduje i zaryzykuje :-)

#79 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 31 maja 2010 - 08:30

Moim zdaniem jak się ma własną firmę i ma się pracowników to ok.Ale jak mając własny interes jest się dla siebie pracownikiem,szefem,to już trudniej.Np.własny biznes w postaci sklepiku,gdzie jest się sprzedawcą i zaopatrzeniowcem,to dramat i harówka.Światek ,piątek i niedziela,by zarobić na opłaty.A z urlopami także rożnie bywa.Wiem coś o tym bo w rodzinie mam taki przypadek. ;-)

#80 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 września 2010 - 13:44

nie wiem gdzie zadać pytanie wiec pytam tu.
Zakładam klub mam , i potrzebny mi sponsor - tj. musze kupic zabawki, materace itp
JAk sie to załatwia ??ktoś wie ??
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim