Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Prowadzenie własnej firmy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
90 odpowiedzi w tym temacie

#1 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 10:35

Tak się zastanawiam ponieważ niedługo byc może otworze własną działalnośc gospodarczą i związku z tym mam wiele wątp0liwości obaw ale równiez wierzę , że to da mi nowe mozliwości ;-)

Byc może któraś z Was kiedys lub nawet obecnie pracuje na swoim i jest szefem dla siebie 8-)

Najbardziej przerażaja mnie te formalności związane z zus-em i US :!: :!: <stres></span> <stres></span> <stres></span> <stres></span> <stres></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 16 sierpnia 2007 - 10:49

Moja przyszła teściowa pracuje na swoim, strusiek dopiero co z kumplem zaczęli rozkręcać własną firmę...
Z tego co widzę, to na pewno daje to większe możliwości, ale i co z tym się wiąże - większe ryzyko... Jeśli myślisz, że działalność ma duże szanse powodzenia to opłaca się spróbować :) A co do US i Zus-u to myślę, że sobie poradzisz, nauczysz się tymi formalnościami rozporządzać :) Przecież to nie może być takie trudne :D

A tak z ciekawości, co to za działalność ? ;)

#3 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 10:54

Obecnie pracuję w agencji pocztowej i szef nie chce juz tego prowadzić i zamierza mnie to przekazać i wtedy będę musiała otworzyc działaność mając juz na wstepie dwóch pracowników :!: Z jednej strony sie cieszę bo i tak ja się wszystkim zajmowałam jesli chodzi o sprawy pocztowe on tylko sprawami formalnymi i kasę zbierał :-/

Ale chciałabym aby nie było jednoznacznie okreslone czym zajmuje sie działalnośc bo wtedy można ja rozwinąc w jeszcze innym kierunku 8-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 13:01

Ja miałam w tym roku założyć swój interes, ale niestety okazało się, że muszę zainwestować więcej niż przypuszczałam, więc na razie mogę sobie tylko pomarzyć. :roll:

A Tobie Calineczko życzę powodzenia, na pewno wszystko Ci się uda. :-)

#5 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 16 sierpnia 2007 - 14:21

Ja też planuję w przyszłości prowadzić działalnosć, ale jeszcze do tej pory nie wiem co.
hmm ale najpierw musze nazbierać kaski na rozkręcenie.

Calineczka - ja miałam praktyki w US i akurat w dziale działaności gospodarczej, to tam główne papiery to faktury, pity, city i te inne papierowe igraszki.
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#6 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 12:11

Calineczka - ja miałam praktyki w US i akurat w dziale działaności gospodarczej, to tam główne papiery to faktury, pity, city i te inne papierowe igraszki.

<olaboga></span> <olaboga></span> <olaboga></span> <olaboga></span> <olaboga></span> <olaboga></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#7 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 25 sierpnia 2007 - 22:43

calineczka, nie ma takiego stracha :-) Marcin mój ma swoją działalność, co prawda zupełnie inną, bo przewóz osób :arrow: jednym słowem taxi. US i ZUS to żaden problem. szybko złapiesz co i jak :) a i przyjemniej się bierze pieniążki tylk dla siebie :) (no, prawie, bo coś trzeba oddać korporacji no i ten ZUS cholerny ściąga strasznie dużo :roll: ).
możliwe, że niedługo będziemy poszerzać działalność, ale o tym na razie ciiiiii....jak wyjdzie, to się będę chwalić :) TObie życzę powodzenia :!:

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#8 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 31 sierpnia 2007 - 19:33

wszystko rozstrzygnie sie w ciagu najbliższych dwóch miesięcy :!:

[ Dodano: 2007-09-11, 20:43 ]
Podjęłam decyzję :!:

Firmy nie będzie przekalkulowałam wszystko i wyszło mi , że musiałabym czasami dokładać do interesu ........ :-/ :-/ bez sensu

Musze jeszcze poinformować o tym mojego obecnego szefa :roll:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 SANI

SANI
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 28 października 2007 - 18:47

no wlasnie...wszystko zalezy od tego jak to wszystko w ogole mialoby wygladac?? skoro zatrudniasz dwie osoby, to ryczalt odpada...a to najprostszy i najtanszy sposob jezeli nie ponosi sie zbyt duzych kosztow. No i oczywiscie ile bys za to dostawala?? bo sam ZUS to ok800zl miesiecznie!!! mnie z czasem...kiedy jest coraz gorzej...ten ZUS wykanczal, dlatego narazie zawiesilam dzialalnosc.
Dołączona grafika

#10 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 11:38

Niedługo otwieram własny salon kosmetyczny. Może macie jakieś rady dla mnie? Szczególnie chodzi mi o to co Wam się spodobało w innych salonach a co wręcz odwrotnie.
Każda odpowiedź będzie dla mnie owocna.
A.

#11 zaniepokojona

zaniepokojona
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 11:42

Anulka mam taki sam plan na przyszłośc. Też bardzo chcę otworzyc salon kosmetyczny i mi się podobają takie salony, w których jest wszystko tzn. kosmetyczka, fryzjer, solarium, manicurzystka i masażysta

#12 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 11:44

a ja tez zamierzam swoj otworzyc ;) ucze sie na fryzjerke ale niedlugo ide na kurs kosmetyczny i manicure(czy jak sie to pisze ;P ) i bede trzepac kase :P
ale tak na powarznie to .. przedewszystkim jakis fajny klimacik,wygodne siedzenia :P

#13 zaniepokojona

zaniepokojona
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 11:48

a ze sprzętów to urządzenie do zabiegu kawitacji, poprostu rewelacja

#14 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 11:56

A jest coś co was zraziło?

[ Dodano: 2008-08-19, 12:57 ]
krowka17, tylko polecam studium kosmetyczne , broń Boże jakieś kursy 3-miesięczne:)
A.

#15 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 11:59

Anulka, no przestan... na 3 miesieczne kursy nie pujde bo tam sie niczego nie naucze ;) tak samo jak ludzie ida na 3 tyg. kurs fryzjerski i po tym sa fryzjerami :D

#16 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:01

krowka17, Ja słyszałam o kosmetyczkach które mają swoje salony kosmetyczne po kursach. Jak dla mnie porażka.
A.

#17 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:02

Anulka, przeciez takie to nie wiedza co maja robic nawet ^^

#18 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:06

krowka17, Nie mam pojęcia co można po 3 miesiącach nauki robić w salonie kosmetycznym. Ewentualnie same najprostsze zabiegi typu regulacja brwi. Aczkolwiek ja nie chciałabym trafić do takiej Pani Kosmetyczki.
A.

#19 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:10

ja nie chodze jak narazie do kosmetyczek i nie bylam nigdy ;P jakos tak nie mam potrzeby ;) ale nie chcialabym tez do takiej trafic...

#20 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:12

krowka17, Jesteś jescze młoda:) Ja w Twoim wieku chodziłam własnie tylko na regulacje brwi.
A.