Bajki dla dzieci
Napisano 23 kwietnia 2012 - 11:20
Napisano 09 maja 2012 - 09:13
Napisano 31 maja 2016 - 07:57
Ja ze swoją byłam ostatnio w kinie na Alicji. Mała była zachwycona, zwłaszcza, że poszłyśmy na 3D... Fajnie tak wyjść czasem tylko we dwie.... Dostałyśmy paszport i naklejki, więc pewnie teraz będziemy chodzić częściej ![]()
Napisano 01 czerwca 2016 - 16:38
Moja córka również uwielbia bajki Disneya zwłaszcza że te bajki które lecą w telewizji na carton network czy innych tych programach nie pozwalam jej oglądać bo to są takie głupoty. Na Alicję idziemy w sobotę i mam nadzieję że też dostaniemy ten paszport. ![]()
Napisano 02 czerwca 2016 - 16:11
te bajki które lecą w telewizji na carton network czy innych tych programach nie pozwalam jej oglądać bo to są takie głupoty
Daj spokój, to, co teraz leci w tv, dosłownie powala mnie poziomem swojej głupoty- karmimy dzieci czymś takim, a potem się dziwimy, dlaczego są agresywne i niezbyt bystre. Mnie to boli osobiście jakoś....
Bardzo żałuję, że nie ma więcej takich akcji jak ta, bo w sumie to jeździłyśmy do kina sporadycznie i od święta, a teraz mam jakąś motywację, żeby ją zabierać- ona pilnuje terminów xD Fajnie tak we dwie spędzić czas ^^
Jak Twoja odbierze, to daj znać, które naklejki wkleiła - jestem ciekawa ![]()
Napisano 05 czerwca 2016 - 11:39
Dziewczyny, seria świetnych bajek w kinach i o dziwo Cinema City postanowiło coś z tym zrobić. Miło się zaskoczyłyśmy, idąc na Alicję po drugiej stronie Lustra, Pani wręczyła nam paszport z naklejkami, które można zbierać chodząc na bajki i dziecko dostaje nagrody w związku z tym.
Bardzo nas to ucieszyło bo na "Gdzie jest Dori" i "Epokę Lodowcową" planowałyśmy iść od dawna
A co do Alicji, pierwsza część podobała się bardziej Gabi niż mi. Druga z kolei przepełniona bardzo mądrymi sentencjami. Fajnie później z pociechą porozmawiać o takich życiowych sprawach jak wartość czasu. ![]()
Napisano 10 czerwca 2016 - 18:39
Bardzo mi się podoba ta akcja z tym paszportem, jak wróciłśmy do domu po Alicji to od razu usiadłą i nakleiła te naklejki i taka szczęśliwa była ( jak to mało potrzeba dzieciom do szczęścia
) teraz ten paszport wisi nad biurkiem i tylko odlicza dni do 17 czerwca na film" gdzie jest dori" by uzupełnić ten paszport ![]()
Napisano 21 czerwca 2016 - 12:35
Faira, zgadzam się, na sam koniec Kapelusznik powiedział coś w stylu- w ogrodach pamięci, i że się spotkamy. Pamięta ktoś cały cytat? Żałuję, że od razu nie zapisałam
No ja planuję na Dory, ale jeszcze się nie wybrałam. Ktoś już był i może zrecenzować? ![]()
Napisano 27 czerwca 2016 - 20:00
My jeszcze nie byłyśmy. Mam nadzieje, że zdążymy z kinem przed urlopem, bo cały wyjazd będę słuchała o swoim "przekładaniu wyjścia na bajkę". ![]()
Napisano 28 czerwca 2016 - 23:17
Byłyśmy już na gdzie jest dory bo nie dawała mi spokoju
i buzia jej się śmiała przez cały film i powiem szczerze że i ja też się trochę uśmiałam ![]()
Napisano 30 czerwca 2016 - 11:16
Ja w ten weekend wybieram się na Bardzo Fajnego Giganta- ciekawa jestem, co to takiego. Mam nadzieję, że obie będziemy się bawiły dobrze. Niech tylko pogoda sprzyja! Wzięłyśmy także udział w konkursie- Mała czeka z niecierpliwością czy dostanie swoją figurkę ![]()
Napisano 01 lipca 2016 - 21:29
Ja w ten weekend wybieram się na Bardzo Fajnego Giganta- ciekawa jestem, co to takiego. Mam nadzieję, że obie będziemy się bawiły dobrze. Niech tylko pogoda sprzyja! Wzięłyśmy także udział w konkursie- Mała czeka z niecierpliwością czy dostanie swoją figurkę
Oho! Jak byłśmy na Dori leciała reklama Giganta - mam kolejne wyzwanie. Jednak tym razem po urlopie
Mała się wkręciła w zbieranie naklejek z Cinema City. Fajna akcja, ale tyle bajek co ja obejrzę w te wakacje, to chyba zaległości z kilku lat nadrobię. ![]()
Napisano 02 lipca 2016 - 17:02
I wygrałyśmy ! Tralalala
Serio, będzie figurka Transformersów do odebrania od 7 lipca. Bardzo Fajny Gigant jest bardzo fajnym filmem. I ja też już mam lekko przesyt tych bajek, to akurat na tym filmie bawiłam się całkiem dobrze. Smakołyk odebrany - piątek był bardzo przyjemnym dniem
Chociaż upał, to jednak na sali klima i dało się spokojnie wytrzymać
Za tydzień się wybierzemy na Szajbusa, to może i figurkę odbierzemy ![]()
Napisano 04 lipca 2016 - 14:55
O proszę bardzo! Batonik też był fajny, ale z figurki to będzie dopiero radocha. Skoro polecasz, to też odhaczam w kalendarzu małą niespodziankę ![]()
Napisano 11 września 2016 - 11:05
Ja ostatnio ze swoją bratanicą wciągnęłam się w "kung fu panda" serial na pulsie2. Jest po prostu bombowy jak to mówi moja bratanica
o 17:35 leci od pon do pt. gdyby któraś ze swoją pociechą chciała również zobaczyć.
Napisano 13 grudnia 2016 - 19:12
Z bajek to polecam "W głowie się nie mieści", "Minionki" oraz "Zwierzogród". Ubawią się przy nich nie tylko dzieci, ale i dorośli
Ja przynajmniej sie trochę uśmiałam w trakcie oglądania
Napisano 14 grudnia 2016 - 15:21
od jakiego wieku można się spokojnie wybrać z dzieckiem do kina?
też się nad tym niedawno zastanawiałam!
piszcie Mamuśki o swoich doświadczeniach.
Ja mojego 3latka w kinie jeszcze sobie nie wyobrażam. Ale myślę, że 5-letnie dziecko to już spokojnie chyba ? A jak z młodszym, 4 latka ?
Napisano 14 grudnia 2016 - 17:29
Dzieci nie mam jeszcze, ale z doświadczeń "w rodzinie" ![]()
po pierwsze są w kinach weekendowe poranki dla dzieci i tutaj widzę dzieci na ich pierwszych seansach, nikomu nie będą przeszkadzać, bo to dla nich właśnie
i tutaj dzieci od 3 roku życia spokojnie
szwagierki synek tak bardziej regularnie od 4 roku życia (nawet nieskończone) chodził i bardzo był zadowolony, ale tu najwięcej od dziecka zależy - jeśli w domu bajkę taką pełnometrażową obejrzy, to do kina też może ![]()
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!