Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Olejek kokosowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 marca 2012 - 21:33

Dzisiaj pierwszy raz zastosowałam olejek kokosowy do włosów,który poleciła mi koleżanka. Włosy trzymałam pod workiem i ręcznikiem jedynie godzinę (planowałam dłużej,ale musiałam się szybciej ogarnąć :-P ),ale efekty są naprawdę fajnie. Włosy zrobiły się bardziej sypkie, bardziej takie przylizane (a zawsze jakiś czas po umyciu lekko mi się stroszyły końcówki), ładnie się błyszczą :-) ogółem na duży plus :-)

Czytałam na necie,że pomaga też gdy wypadają włosy i wielu osobom wydłużył świeżość głowy. Może i u mnie się sprawdzi :mrgreen: bo obecnie włosy myję co 1-2 dni

Olejek zamówiłam na allegro. Na razie wzięłam mniejszą buteleczkę,ale czuję,że gdy następnym razem będę zamawiać to wezmę już większą ;-)

Jedynym negatywem jest to,że nie każdy szampon jest w stanie dobrze wymyć głowę po olejku. Są nawet specjalne szampony do niego. Mój szampon jednak bez problemów sobie poradził.

Intensywnie działająca odżywka, która sprawi, że włosy staną się zdrowe i lśniące. Stosowany regularnie zapobiega łupieżowi, zwiększa ukrwienie głowy, stymuluje porost włosów i zapobiega ich wypadaniu. Doskonały do nawilżania końcówek. Masaż skóry głowy przy użyciu olejku kokosowego uwalnia od stresu i napięć.

Olej kokosowy w swoim czystym i naturalnym stanie ma w temperaturze pokojowej konsystencję stałą. Po lekkim ogrzaniu jest zupełnie płynny.
Buteleczkę z Vatiką należy zostawić na chwilę w gorącej wodzie, a olejek staje się całkowicie płynny. Poza naturalnym olejem kokosowym w skład Vatiki wchodzą ekstrakty z wyjątkowych ziół: henny, amli i cytryny. Ta unikalna formuła sprawia, że możliwa jest głęboka penetracja olejkiem w głąb włosa, dzięki temu daje on kompletne odżywienie od środka.

STOSOWANIE:
Olejek doskonale sprawdza się na końcówki włosów. Kilka kropelek wtartych w wilgotne włosy jest wystarczające, aby zapewnić ochronę i nawilżenie.
Można go stosować jako odzywkę - wmasować delikatnie w skórę głowy po umyciu włosów, pozostawić na 15 min lub dłużej jeśli włosy są bardzo zniszczone. Następnie spłukać.
Niektóre preferują pozostawienie olejku na godzinę, dwie lub na całą noc, a następnie myją włosy.

I to zdjęcie olejku,który ja mam ;-)
Dołączona grafika

Lady <klap1></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#2 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 05 marca 2012 - 22:05

Może i u mnie się sprawdzi bo obecnie włosy myję co 1-2 dni

No i to jest powód tego dlaczego tak włosy się tobie przetłuszczają. Babka nam to wyjaśniała ostatnio na kosmetologii. Jak ktoś myje często głowę to zwiększa tym samym wydzielanie się łoju w skórze głowy przez co włosy się przetłuszczają. Najlepiej odczekać chwile z myciem i wtedy umyć. Zmniejszy się wydzielanie łoju i włosy się tak nie będą przetłuszczać

201407101662.png

#3 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 05 marca 2012 - 22:33

Jak ktoś myje często głowę to zwiększa tym samym wydzielanie się łoju w skórze głowy przez co włosy się przetłuszczają. Najlepiej odczekać chwile z myciem i wtedy umyć. Zmniejszy się wydzielanie łoju i włosy się tak nie będą przetłuszczać

Niestety, ale w tym temacie teoria jest daleka od praktyki ;-)
Znam kilka osób, które właśnie to usłyszały i spróbowały zastosować. Jednak efektów było brak ;-)

Co do olejku o którym pisze Tilka to chetnie bym wypróbowała ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#4 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 marca 2012 - 22:38

monia66 ale ja nie myję dlatego,że mam taką zachciankę tylko myję,bo mam tłuste włosy. Gdyby to ode mnie zależało to chętnie myłabym włosy np. co 4-5 dni...

Najlepiej odczekać chwile z myciem i wtedy umyć. Zmniejszy się wydzielanie łoju i włosy się tak nie będą przetłuszczać

Kiedyś naiwnie w to uwierzyłam i mimo wielokrotnych prób z odczekaniem nic to nie zmieniło. Maksymalnie moja skóra głowy zachowuje świeżość przez 2 dni. Poza tym przetłuszczanie skóry głowy nie wpływa dobrze na mieszki włosowe,a nawet może oddziaływać bardzo negatywnie. Więc z takimi poradami radzę być ostrożnym ;-)

a temat o przetłuszczających się włosach mamy tutaj -> http://babskiswiat.n...tyki-vt4795.htm
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#5 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 05 marca 2012 - 23:08

olejek kokosowy do włosów

a widzisz, a ja miałam zwykły spożywczy olej kokosowy ( który ma konsystencję kremu) i uzywałąm do tylko do końcówek - bo mam trochę zniszczone, też od farbowania, a włosy ogólnie tłuste ;-)

Ale o tym nie wiedziałam, poszukam jak wrócę do Polski na bank ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#6 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 05 marca 2012 - 23:12

Tilia faktycznie sporo pozytywnych recenzji jest o tym produkcie. Pomyślę nad zakupem, bo odżywienie włosów to jedno, ale ważne dla mnie jest jeszcze to, że

pomaga też gdy wypadają włosy

:-D

Mój szampon jednak bez problemów sobie poradził.

a jaki stosujesz?
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#7 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 marca 2012 - 23:20

Ale o tym nie wiedziałam, poszukam jak wrócę do Polski na bank ;-)

Ja właśnie się zastanawiam czy ten co wkleiłam jest dostępny w polskich drogeriach <hmm></span> dlatego poszłam na łatwiznę i kupiłam na allegro :-)

a jaki stosujesz?

teraz mam garniera do włosów blond :-)

JkIEp1.png

#8 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 06 marca 2012 - 08:26

olejek kokosowy

ooooo ja też chyba sobie sprawię, z tego co piszecie dziewczyny zachowuje się podobnie jak jedwab do włosów - ale ma ponad to właściwości odżywcze :-)
za chwilę sobie obczaje ile kosztuje :mrgreen:

#9 pollyana

pollyana
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 10:54

Również używam kokosowego- Vatiki do włosów i spożywczego jako balsam do ciała i jestem baaardzo zadowolona:)

#10 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 13:54

Tilia, używasz go nadal? Widzisz jakieś efekty? Mnie też bardzo przetłuszczają się włosy (teraz jak mam krótkie trochę wolniej, ale jednak) i jestem ciekawa czy były jakieś efekty?

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#11 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 14:22

Katarzynka89, obecnie nie,ale mam w planach do niego powrócić w najbliższym czasie. Włosy były naprawdę fajne po jego stosowaniu,a odnośnie przetłuszczania to mam wrażenie,że też było lepiej.

JkIEp1.png

#12 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 15:33

Jak ktoś myje często głowę to zwiększa tym samym wydzielanie się łoju w skórze głowy przez co włosy się przetłuszczają.

dziwna teoria...jak mi się spocą nogi czy pachy to też mam nie myć tylko odczekać jakiś czas? bezsensu ;-)

Tilia a czy oprócz allegro widziałaś gdzieś stacjonarnie ten olejek? bo chętnie bym zakupiła i wypróbowała
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#13 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 16:20

Tilia a czy oprócz allegro widziałaś gdzieś stacjonarnie ten olejek?

niestety nie <bezradny></span>

JkIEp1.png

#14 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 03 sierpnia 2012 - 22:35

monia66 napisał/a:
Jak ktoś myje często głowę to zwiększa tym samym wydzielanie się łoju w skórze głowy przez co włosy się przetłuszczają.

dziwna teoria...jak mi się spocą nogi czy pachy to też mam nie myć tylko odczekać jakiś czas? bezsensu

Dokładnie! Jakiś czas temu oglądałam program fryzjerski i wszyscy eksperci obalali ten mit. Włosy należy myć tak często jak tego potrzebują, nawet jeśli miałoby to być codziennie. Ważne w tym wszystkim jest to by czynność tę wykonywać prawidłowo. Bo to właśnie źle wykonane mycie bardziej szkodzi włosom niż jego częstotliwość ;-)

Olejek kokosowy można kupić w sklepach ze zdrową żywnością lub w supermarketach na działach z takim jedzonkiem ;-) Polecam tylko dokładnie przestudiować etykietkę i sprwadzić czy olej jest rafinowany czy nie. Lepszy będzie ten NIErafinowany, bo będzie mial charakterystyczny (przepiękny swoją drogą) zapach kokosa i więcej wartości odzywczych. Rafinacja to po prostu proces oczyszczania tłuszczu, który między innymi pozbawia go zapachu.

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#15 pollyana

pollyana
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 11:32

Właśnie leżę z Vatiką na głowie, zostawiłam ją wczoraj na całą noc i zaraz będę zmywać. Przyznam niestety, że nie zachamowała mi ona wypadania włosów, jedyne co to włoski sa po niej takie delikatne i mięciutkie.

#16 Lilly123

Lilly123
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 14 października 2012 - 14:09

olej kokosowy to mój patent na nawilżenie skóry całego ciała jak i włosów. generalnie lubię naturalne kosmetyki i dużo o tym szperam w internecie na stronach o ekologicznej pielęgnacji.

#17 ilusss

ilusss
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 15 października 2012 - 13:02

Ja też używam od jakiś 3 miesięcy olej kokosowy na włosy i jestem zachwycona! włosy przestały wypadać i lepiej się je rozczesuje

#18 Babolinka

Babolinka
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 16 października 2012 - 15:50

Widzę, że macie doświadczenie z olejem kokosowym. Właśnie chciałam go kupić tylko nie wiem jaki wybrać, bo na allegro jest taki rozrzut cenowy, że szczęka opada... Ten z pierwszej strony jest najlepszy? Próbowałyście jeszcze jakiś?

#19 Lilly123

Lilly123
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 25 października 2012 - 10:55

Najwięcej dobrych składników mają oleje zimnotłoczone i są one droższe. A zwykły, rafinowany, jest przeważnie tańszy, ale nieco gorszy w składzie. Co nie zmienia faktu, że też dobrze działa :) Także wybór należy do Ciebie :)

#20 MeryMacom

MeryMacom
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 18:02

Olej Kokosowy. Ma on bardzo szeroki zakres działania. Może być stosowany jako balsam do ciała, jako krem do rąk, jako balsam do masażu. Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się, swędzącej. Najlepsze rezultaty można uzyskać wcierając olej w jeszcze wilgotna skórę, tuż po kąpieli. Łagodzi objawy związane z łuszczycą, zapaleniem skóry i egzemą. Używany do masażu wspomaga naturalną, równowagę skóry. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz plamkom na ciele. Sprzyja zdrowemu i promiennemu wyglądowi skóry.