Nasze dziwne połaczenia smakowe
Napisano 03 marca 2012 - 19:20
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 03 marca 2012 - 19:47
Napisano 03 marca 2012 - 20:03
w stylu dżemu z ketchupem, rosołu z ziemniakami, kanapki z pomidorem i cukrem albo inne wynalazki jak na zdjęciu poniżej?
Ale tak to chyba nie
A tak... nie wiem. Ale zupy wolę z ziemniakami niż makaronem czy ryżem, i ziemniaki koniecznie pogniecione
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 03 marca 2012 - 20:10
Napisano 03 marca 2012 - 21:46
W zupie? Nie wyobrażam sobieziemniaki koniecznie pogniecione
Potrafię sobie wyobrazić chyba każdą zupę z dodatkiem ziemniaków, poza chyba pomidorową i właśnie rosołemrosół z ziemniakami to dla mnie jak najbardziej normalne danie
M. kiedyś do absolutnie wszystkiego pił mleko, co dla mnie było strasznie dziwne. Obojętnie, czy jadł kanapki z dżemem truskawkowym, czy schabowego, zawsze musiał mieć mleko. Fu
Napisano 03 marca 2012 - 21:50
Mam koleżankę, która jedząc kanapki z wędliną, pasztetem, żółtym serem, pomidorem itd. zawsze smaruje kanapki koncentratem pomidorowym
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 03 marca 2012 - 21:53
też tak miałamkiedyś do absolutnie wszystkiego pił mleko,
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 04 marca 2012 - 07:48
Słyszałam i jadłam i to nie dla mnie. Rosół musi być z makaronem.O tych ziemniakach z rosołem i zupami słyszałam, ale mnie to nie przekonuje.
Mleko pijam do wszystkiego a najlepiej idzie z frytkami :->
Lubię lody jeść z chipsami. Zazwyczaj wkruszam sobie ile się da do miseczki :->
Placki ziemniaczane z cebulą (starą) i solą plus śmietana a na końcu posypane to cukrem (G. mówi, że chce mu sie wymiotować jak to widzi
Świeża bułeczka z masłem i na to pokrojone truskawki - no uwielbiam
W sumie to dużo mam takich połączeń i nigdy nic się nie działo
Napisano 04 marca 2012 - 09:17
Co do koncentratu - pamiętam, że w dzieciństwie uwielbiałam robić sobie kanapki z masłem i grubą warstwą koncentratu właśnie. Wtedy było to dla mnie przepyszne, dziś już raczej bym nie tknęła
Napisano 04 marca 2012 - 10:52
Według mnie to jest bardzo dziwne połączenie.chipsy z lodami też zdarza mi się jeść, ale jakoś nigdy nie uważałam tego za dziwne połączenie
Sama nie jadam żadnych dziwnych potraw. Jedynie placki ziemniaczane z cukrem jadam, ale to pasuje i większosc chyba tak je.
Za to mojego brata dziewczyna ma na pewno jeden dziwny zwyczaj - knedle z truskawkami, młoda kapustka i sos coś ala pieczeniowy. Przez gardło by mi to nie przeszło.
U T mama gotuje zupę ogórkową z makaronem i ziemniakami. Jak pierwszy raz to dostałam to oniemiałam - jak można tak popsuc moją ulubioną zupę! Oczywiście zjadłam ogórkową a makaron nie tknęłam.
Napisano 04 marca 2012 - 11:24
Mój mąż też bardzo dużo rzeczy popija mlekiem.
Mama natomiast je tosty z serem żółtym stopionym i do tego dżem podobno smaczne
Napisano 04 marca 2012 - 13:12
dla mnie teżrosołek z ziemniakami dla mnie to normalka.
z dziwactw to tylko misiek je kanapki z masłem i pasztetem
ja raczej jadam normalne rzeczy
[ Dodano: 2012-03-04, 13:13 ]
moja mama robi ją z ziemniakami i ryżemzupę ogórkową z makaronem i ziemniakami.
Napisano 04 marca 2012 - 13:23
znam takich co pod serek topiony daja masloz dziwactw to tylko misiek je kanapki z masłem i pasztetem
dla mnie to niepojęte
wiem, ze sa ludzie, ktorzy lubia kanapki z twarozkiem i dzemem - ja tego nie tkne
kolezanka do pierogów pije mleko
a ja lubie kanapki z pasztetem i ogorkiem kiszonym , albo konserwowym , albo z pomidorem
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 marca 2012 - 13:25
Napisano 04 marca 2012 - 14:30
Eeej, co w tym dziwnego?z dziwactw to tylko misiek je kanapki z masłem i pasztetem
Napisano 04 marca 2012 - 14:36
toż to normalne połączeniea ja lubie kanapki z pasztetem i ogorkiem kiszonym , albo konserwowym , albo z pomidorem
też uważałam za dziwadło dopóki sama nie spróbowałam.wiem, ze sa ludzie, ktorzy lubia kanapki z twarozkiem i dzemem - ja tego nie tkne
Jedynie placki ziemniaczane z cukrem jadam, ale to pasuje i większosc chyba tak je.
Napisano 04 marca 2012 - 14:42
Ja też tak jem, i nie wydaje mi się to dziwnePlacki ziemniaczane z cebulą (starą) i solą plus śmietana a na końcu posypane to cukrem
kanapki z masłem i pasztetem
Jaznam takich co pod serek topiony daja maslo
Z dziwnych rzeczy, to koleżanka jada kanapki różne, różniaste: np. z bananem i ketchupem, z dżemem, sałata i ketchupem... Ale jak na nią patrzę to mnie juz nic nie dziwi
Dziś szwagier jadł kanapki z serkiem topionym, ogórkiem, szczypiorkiem i ... truskawkami
Z dziwnych dla mnie rzeczy jest jedzenie pasztetu z katchupem, no i o rosole z ziemniakami nie wspomnę... bleeeee !
Napisano 04 marca 2012 - 15:08
ja jdam cxzasem z cukrem , choc normalnie lubie same bez dodatków.Katarzynka89 napisał/a:
Jedynie placki ziemniaczane z cukrem jadam, ale to pasuje i większosc chyba tak je.no co ty! nie znam nikogo, kto by tak podawał placki
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 marca 2012 - 15:19
A z moich dziwactw to chyba najpopularniejsze są tosty z serem,ketchupem,a na wierzch ogórek kiszony
Kanapki z pasztetem - uwielbiam gdy dodatkiem jest ogórek (ale zwykły,nie kiszony
Rosołu z ziemniakami sobie nie wyobrażam
przyznaje,że ciekawy ten wątek