Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasze dziwne połaczenia smakowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
174 odpowiedzi w tym temacie

#1 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 marca 2012 - 19:20

Mam bardzo dobrą znajomą, które uwielbia wszelkiego rodzaju dziwadła smakowe. Przeglądałam facebooka i znalazłam pod jednym ze zdjęć cała masę takich wyliczanek. Ciekawe jak to jest u was. Jadacie coś w stylu dżemu z ketchupem, rosołu z ziemniakami, kanapki z pomidorem i cukrem albo inne wynalazki jak na zdjęciu poniżej? :P

Załączone miniatury

• aaaaaaa.jpg

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#2 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 03 marca 2012 - 19:47

Tak, moja teściowa je kanapki z ogórkiem kiszonym i dżemem truskawkowym. A moja koleżanka pomidorówkę ze słodką bułką.

#3 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 03 marca 2012 - 20:03

w stylu dżemu z ketchupem, rosołu z ziemniakami, kanapki z pomidorem i cukrem albo inne wynalazki jak na zdjęciu poniżej?

:lol: :lol: :lol: czasem piwo na śniadanie :lol:

Ale tak to chyba nie <co></span> Uwielbiam sałatkę z arbuza z fetą, oliwkami i czerwoną cebulą, ale to jest wyjątkowo smaczne połączenie ;-)

A tak... nie wiem. Ale zupy wolę z ziemniakami niż makaronem czy ryżem, i ziemniaki koniecznie pogniecione :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#4 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 03 marca 2012 - 20:10

Zapomniałam dodać, że rosół z ziemniakami to dla mnie jak najbardziej normalne danie ;)

#5 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 03 marca 2012 - 21:44

Przyjaciel mego męża jada śledzie ze śmietaną a do tego makaron spaghetti nie(d)oceniona,

kanapki z pomidorem i cukrem

Moje3 dzieci tak jedzą i nie przekonasz ich, że tak jes bleeeee a ze solą ok.
Dołączona grafika

#6 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 03 marca 2012 - 21:46

ziemniaki koniecznie pogniecione

W zupie? Nie wyobrażam sobie :-P

rosół z ziemniakami to dla mnie jak najbardziej normalne danie

Potrafię sobie wyobrazić chyba każdą zupę z dodatkiem ziemniaków, poza chyba pomidorową i właśnie rosołem :lol:

M. kiedyś do absolutnie wszystkiego pił mleko, co dla mnie było strasznie dziwne. Obojętnie, czy jadł kanapki z dżemem truskawkowym, czy schabowego, zawsze musiał mieć mleko. Fu :-P

#7 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 03 marca 2012 - 21:50

O tych ziemniakach z rosołem i zupami słyszałam, ale mnie to nie przekonuje.
Mam koleżankę, która jedząc kanapki z wędliną, pasztetem, żółtym serem, pomidorem itd. zawsze smaruje kanapki koncentratem pomidorowym :P niby smaki pasują, ale wg mnie smak koncentratu jest zbyt intensywny :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#8 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 marca 2012 - 21:53

kiedyś do absolutnie wszystkiego pił mleko,

też tak miałam <lol></span> Chyba już z tego wyrosłam, ale pamiętam, że szczególnie tato zawsze dziwnie na mnie patrzył i dogadywał, że żołądek w końcu odmówi przyjmowania takich kombinacji <lol></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#9 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 04 marca 2012 - 07:48

O tych ziemniakach z rosołem i zupami słyszałam, ale mnie to nie przekonuje.

Słyszałam i jadłam i to nie dla mnie. Rosół musi być z makaronem.

Mleko pijam do wszystkiego a najlepiej idzie z frytkami :->
Lubię lody jeść z chipsami. Zazwyczaj wkruszam sobie ile się da do miseczki :->
Placki ziemniaczane z cebulą (starą) i solą plus śmietana a na końcu posypane to cukrem (G. mówi, że chce mu sie wymiotować jak to widzi :mrgreen: )
Świeża bułeczka z masłem i na to pokrojone truskawki - no uwielbiam :mrgreen:

W sumie to dużo mam takich połączeń i nigdy nic się nie działo :mrgreen:

#10 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 04 marca 2012 - 09:17

Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem albo chipsy z lodami też zdarza mi się jeść, ale jakoś nigdy nie uważałam tego za dziwne połączenie :lol:
Co do koncentratu - pamiętam, że w dzieciństwie uwielbiałam robić sobie kanapki z masłem i grubą warstwą koncentratu właśnie. Wtedy było to dla mnie przepyszne, dziś już raczej bym nie tknęła :lol:

#11 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 04 marca 2012 - 10:52

chipsy z lodami też zdarza mi się jeść, ale jakoś nigdy nie uważałam tego za dziwne połączenie :lol:

Według mnie to jest bardzo dziwne połączenie.

Sama nie jadam żadnych dziwnych potraw. Jedynie placki ziemniaczane z cukrem jadam, ale to pasuje i większosc chyba tak je.
Za to mojego brata dziewczyna ma na pewno jeden dziwny zwyczaj - knedle z truskawkami, młoda kapustka i sos coś ala pieczeniowy. Przez gardło by mi to nie przeszło.
U T mama gotuje zupę ogórkową z makaronem i ziemniakami. Jak pierwszy raz to dostałam to oniemiałam - jak można tak popsuc moją ulubioną zupę! Oczywiście zjadłam ogórkową a makaron nie tknęłam.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#12 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 04 marca 2012 - 11:24

rosołek z ziemniakami dla mnie to normalka.
:)

Mój mąż też bardzo dużo rzeczy popija mlekiem.
Mama natomiast je tosty z serem żółtym stopionym i do tego dżem podobno smaczne :shock:

#13 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 marca 2012 - 13:12

rosołek z ziemniakami dla mnie to normalka.

dla mnie też :lol: choć nie przepadam ale za to mój tato woli taki niż z makaronem :-)

z dziwactw to tylko misiek je kanapki z masłem i pasztetem :shock: dla mnie to niepojęte :lol:

ja raczej jadam normalne rzeczy ;-)

[ Dodano: 2012-03-04, 13:13 ]

zupę ogórkową z makaronem i ziemniakami.

moja mama robi ją z ziemniakami i ryżem :-P

#14 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 marca 2012 - 13:23

z dziwactw to tylko misiek je kanapki z masłem i pasztetem :shock: dla mnie to niepojęte :lol:

znam takich co pod serek topiony daja maslo :-/

wiem, ze sa ludzie, ktorzy lubia kanapki z twarozkiem i dzemem - ja tego nie tkne
kolezanka do pierogów pije mleko

a ja lubie kanapki z pasztetem i ogorkiem kiszonym , albo konserwowym , albo z pomidorem

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#15 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 04 marca 2012 - 13:25

No ja raczej nie jem z żadnymi udziwnieniami, jedyne co to może czasem lubię sobie zjeść bułkę z chipsami, pychotka :-D Ogólnie to dodaję prawię do wszystkiego co się da ketchup, na co mój D. się bardzo krzywi zawsze, np jajecznica z ketchupem albo ser biały z ketchupem, no ale to chyba nic dziwnego :mrgreen:

er3mjw4zst9mivdb.png

#16 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 04 marca 2012 - 14:30

z dziwactw to tylko misiek je kanapki z masłem i pasztetem

Eeej, co w tym dziwnego? :-P Chyba każdy, kogo znam tak je :-P Nie wyobrażam sobie inaczej. Zwykle daję dużo masła i odrobinę pasztetu, ale myślałam, że to dziwi tylko M., który zawsze musi mieć grubą warstwę ;-)

#17 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 marca 2012 - 14:36

a ja lubie kanapki z pasztetem i ogorkiem kiszonym , albo konserwowym , albo z pomidorem

toż to normalne połączenie :P

wiem, ze sa ludzie, ktorzy lubia kanapki z twarozkiem i dzemem - ja tego nie tkne

też uważałam za dziwadło dopóki sama nie spróbowałam. :mrgreen: I na prawdę pyszne, zwłaszcza, kiedy ser jest słony.

Jedynie placki ziemniaczane z cukrem jadam, ale to pasuje i większosc chyba tak je.

:shock: no co ty! nie znam nikogo, kto by tak podawał placki. One mają być na ostro, nie na słodko :P

#18 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 04 marca 2012 - 14:42

Placki ziemniaczane z cebulą (starą) i solą plus śmietana a na końcu posypane to cukrem

Ja też tak jem, i nie wydaje mi się to dziwne ;-)

kanapki z masłem i pasztetem

znam takich co pod serek topiony daja maslo :-/

Ja :) I tez nie widze w tym nic dziwnego ;-)

Z dziwnych rzeczy, to koleżanka jada kanapki różne, różniaste: np. z bananem i ketchupem, z dżemem, sałata i ketchupem... Ale jak na nią patrzę to mnie juz nic nie dziwi :D
Dziś szwagier jadł kanapki z serkiem topionym, ogórkiem, szczypiorkiem i ... truskawkami :lol:

Z dziwnych dla mnie rzeczy jest jedzenie pasztetu z katchupem, no i o rosole z ziemniakami nie wspomnę... bleeeee ! :P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#19 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 marca 2012 - 15:08

Katarzynka89 napisał/a:
Jedynie placki ziemniaczane z cukrem jadam, ale to pasuje i większosc chyba tak je.
:shock: no co ty! nie znam nikogo, kto by tak podawał placki

ja jdam cxzasem z cukrem , choc normalnie lubie same bez dodatków.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#20 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 marca 2012 - 15:19

Nie wiedziałam,że to dziwne ale nie(d)oceniona mnie zaskoczyła opinią o plackach ziemniaczanych :-P ja je jadam ze śmietaną i cukrem - inaczej sobie nie wyobrażam :-)

A z moich dziwactw to chyba najpopularniejsze są tosty z serem,ketchupem,a na wierzch ogórek kiszony :mrgreen:
Kanapki z pasztetem - uwielbiam gdy dodatkiem jest ogórek (ale zwykły,nie kiszony ;-) ) i masłem też trochę smaruję :-)

Rosołu z ziemniakami sobie nie wyobrażam :lol: ogórkowej z ryżem również :-D

przyznaje,że ciekawy ten wątek :lol:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png