Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Motyw przewodni wesela/ślubu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#21 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 01 czerwca 2012 - 20:38

Dobrze, ze u nas nie będzie czegoś takiego jak kolor przewodni na weselu

A ja bym chciała motyw przewodni na weselu. Bardzo mi się to podoba, oczywiście w odniesieniu do sali i dodatków- nigdy nie zasugerowałabym gościom, jak mają się ubrać. ;-)
Czerwień jako kolor przewodni wesela bardzo mi się podoba! :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#22 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 06:55

Czerwień jako kolor przewodni wesela bardzo mi się podoba!

mi też 8-) pozostaje tylko przekonać mojego przyszłego mężydła :lol:

#23 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 03 czerwca 2012 - 07:38

pozostaje tylko przekonać mojego przyszłego mężydła

powiedz mu po prostu że czerwony się będzie ładnie komponował z Twoją suknią i Jego garniturem ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#24 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 03 czerwca 2012 - 10:27

Czerwień jako kolor przewodni wesela bardzo mi się podoba! :-)

mnie też :-)
Kolor czerwony jest taki dostojny, a jako motyw nie jest przesadzony.

no ale fakt, trzeba uważać, żeby nie zrobiło się z wesela patriotycznej biesiady :lol:

#25 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 03 czerwca 2012 - 11:38

mloda napisał/a:
pozostaje tylko przekonać mojego przyszłego mężydła
powiedz mu po prostu że czerwony się będzie ładnie komponował z Twoją suknią i Jego garniturem ;-)

zgodził się <hura></span> a więc zdecydowane :-P

#26 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 17 września 2012 - 17:26

kocham lawendę - kolor i kwiaty

więc stawiam na taki motyw

Załączone miniatury

• Zrzut-ekranu-2011-08-16-godz.-13.30.37.png
  • lawenda08.jpg
  • lawenda3.jpg
  • slub_lawenda1.jpg

#27 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 17 września 2012 - 20:18

Ja się coraz bardziej skłaniam ku fioletowi. Widziałam naszą salę w wersji fioletowej( ładna, stonowana- tak jak lubię), dowiadywałam się, że może udałoby się załatwić bzy ( nawet gdyby nie zdążyły zakwitnąć) , pasowałoby do wymarzonej sukienki ( :mrgreen: ). A poza tym ja lubię fiolet. Chyba byłoby elegancko.
Bałam się, że teściowa powie, że fiolet to kolor żałobny, ale skoro powiedziała, że mam tak robić, żeby mi się podobało, to dokładnie tak mam zamiar zrobić. :-P

Torii, lawenda kojarzy mi się z knajpką, gdzie na początku chodziliśmy na randki, więc dla mnie jest bardzo romantyczny taki motyw. :-)

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#28 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 18 września 2012 - 07:18

Ja się coraz bardziej skłaniam ku fioletowi.

fiolet jest boski :-D sama marzyłam o fiolecie ale niestety zrezygnowałam z niego bo

że fiolet to kolor żałobny,

. Chyba byłoby elegancko.

fiolet jest bardzo elegancki :-)
Torii1988, lawendowy motyw jest bardzo ciekawy i oryginalny :-)

#29 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 18 września 2012 - 08:55

Torii ja też bardzo lubie fiolet, zaraz obok fioletu to jest to mój ulubiony kolor :-D

dowiadywałam się, że może udałoby się załatwić bzy ( nawet gdyby nie zdążyły zakwitnąć) ,

bzy bardzo fajne kwiaty :-D jestem jak najbardziej za i sam zapach jest boski. fajny byłby jeszcze wrzos, tylko że on rośnie chyba dopiero na jesień o ile się nie myle

201407101662.png

#30 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 18 września 2012 - 10:08

Torii1988, bardzo ładny kolor , ślicznie to wszystko wygląda :mrgreen: .

Mojej drugiej siostry motywem przewodnim będzie kolor czerwony ,ona sama bardzo lubi róże tam serduszka i inne takie , widziałam nawet ich salę jak będzie wyglądać normalnie bosko <zakochany></span> <zakochany></span> <zakochany></span> , a moja trzecia siostra na pewno na swoim ślubie w 2014 roku będzie , jej motywem przewodnim będzie kolor niebieski , wręcz uwielbia ten kolor . :mrgreen:
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#31 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 21 września 2012 - 09:00

jej motywem przewodnim będzie kolor niebieski , wręcz uwielbia ten kolor .

Mnie kompletnie ten kolor nie pasuje na ślub <bezradny></span> Pewnie dlatego, że ogólnie średnio przepadam za niebieskim ;-)

ja też bardzo lubie fiolet, zaraz obok fioletu to jest to mój ulubiony kolor

Chyba coś pomyliłaś :P

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#32 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 21 września 2012 - 10:28

amorek rzeczywiście miało być obok zielonego :-P to tak w sprostowaniu :-) zieleń i fiolet to są moje kolory :->

201407101662.png

#33 agahel

agahel
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 10 października 2012 - 11:47

jak dla mnie pomysł z motywem/kolorem jest super:) jak się tylko dowiedziałam o czymś takim zaczęłam wymyślać nasz:)
dopiero wybraliśmy salę, a ślub w 2014, ale nic tylko o tym myślę;)
do naszego motywu zainspirowała mnie sala, którą wybraliśmy. ma w nazwie "motyla", więc pomyślałam, że fajnie by było to wykorzystać i gdzieniegdzie wykorzystać motyle :)
widziałam piękne torty z motylami, pudełeczka na podziękowania dla gości...
sala ma w wystroju połączenie kolorów pomarańczowego, beżowego i czerwonego. podobno dobrze mi w czerwonym, więc ten kolor będzie przewodni jeśli chodzi o bukiet i różne dodatki, ale właśnie myślę, żeby go połączyć z beżem i pomarańczowym, jak na sali (żeby nie było "patriotycznie").
trochę się boję, żeby nie przesadzić...

#34 roszele

roszele
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 10 października 2012 - 14:16

Pięknie wygląda wrzos, jest delikatny, ale ładnie współgra z bielą.

#35 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 10 października 2012 - 21:10

ma w nazwie "motyla", więc pomyślałam, że fajnie by było to wykorzystać i gdzieniegdzie wykorzystać motyle :)

Moim zdaniem fajny pomysł :-D zazwyczaj motywy to wyłącznie kolor,a u Ciebie będzie dość oryginalnie :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#36 Maona

Maona
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 11 października 2012 - 14:10

Pomysł fajny, ale akurat motyli bym nie wybrała, taki robal obrzydliwy ze skrzydłami. :P
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

#37 agahel

agahel
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 22 października 2012 - 07:52

ale ma ładne skrzydełka ;-)
Dołączona grafika

#38 Miye

Miye
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 19:27

U nas chyba jednak te tradycyjne śluby są najbardziej popularne (wszystko biało i bardzo elegancko), no ale to głównie dlatego, że to starsze pokolenie chyba by umarło, gdyby wesele miało być w gaju pełnym motyli lub z motywami hawajskimi. ;) Mimo wszystko artykułów ślubnych na szczęście na naszym rynku nie brakuje. Gorzej jeżeli nie ma dofinansowania ze strony rodziny, bo jak za to wszystko samemu zapłacić? ;)

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2012-11-11, 19:32 ]
link usunięty. Na forum obowiązuje zakaz reklamy

#39 agahel

agahel
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 27 maja 2013 - 10:13

U nas jednak zmiana sali, więc i motywu :-P albo będą inicjały/imiona albo tylko kolor - ecru z dodatkiem czerwieni.

Załączone miniatury

• cake-topper-litery.jpg
  • ofelia15.jpg

Dołączona grafika

#40 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 22:47

U nas motywu takiego typowego nie będzie. Jedyne co to wszystko będzie krążyło wokół wiosennego zielonego koloru. Pomyślałam, że to będzie wczesna wiosna- wszyscy będą spragnieni zieleni, więc tak: sala będzie zielono- biała, zaproszenia z zielonym motywem, butelki na wódkę z zielonymi kawatami,a na stołach zwykłe białe tulipany ( w szklanych wazonach) bez żadnych wstążek etc. Chciałabym, żeby było właśnie tak wiosennie, świeżo.
Mam nadzieję, że moja wizja minimalizmu nie zostanie odebrana jako niedopracowanie. :-D
Jednyny motyw, który będzie kolorowy to wielkie balony z helem. Na terenie sali mamy duży plac zabaw, który jest oddzielony od głównego podwórka niskim drewnianym płotem- tam chcę zaczepić kolorowe baloniki w formie kwiatków. Żeby było wesoło, kolorowo. :-)