Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Bony, upominki, nagrody świąteczne od pracodawców.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 15:33

Wpadłam na taki temat na innym forum i ciekawa jestem jak to jest u was? Czy w Waszej firmie funkcjonują upominki świąteczne? W jakiej formie? Między pracownikami czy od pracodawcy? Czy z okazji świąt dostajecie bony zakupowe lub okolicznościowe nagrody pieniężne?

U mnie tego nie ma, ale np. u mojej mamy funkcjonuje od lat. Na jedne bądź drugie, czasem 2 razy w roku pracownicy dostają bony bądź ekstra kasę w zależności od czegoś tam. Spotkałam się również z typowymi upominkami wręczanymi pracownikom - wszystkim jednakowymi drobiazgami. Fajny, miły gest.

A jak to jest u Was?

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#2 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 16:37

A jak to jest u Was?

M. swoim pracownikom dał dodatkowe dni urlopu płatnego.

a szef szpitala, w którym pracuje mama dał pracownikom na wyższych stanowiskach podwójną pensję, a tym na niższych kilkaset złotych premii jednorazowej.

I mama i M. dostali od swoich pracowników jako kierownicy upominki. Mama też dała kilku osobom z pracy, ale nie jako szefowa a jako przyjaciółka, dobra znajoma.

A ja w barze w którym pracuję dorywczo obdarowałam mojego szefa i on również dał upominek mnie. ;-)

Jak pracowałam w szkole tresury psiej to też dostaliśmy od szefa premie pieniężne, a on dostał prezent od nas wszystkich.

#3 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 16:48

A jak to jest u Was?

U mnie w pracy Z okazji Świąt wszyscy dostali paczki z jedzeniem
(wędlina, kiełbaski, idt)
Oraz premię. Ja akurat 500 zł

uważam, że całkiem całkiem ;-)

#4 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 16:55

U nas w pracy co roku dostajemy kasę ale w różnej formie: dwa lata temu były to bony do zrealizowania w wyznaczonym sklepie, rok temu były to karty upominkowe, którymi można było płacić wszędzie. Tegoroczny prezent to była żywa kasiorka bezpośrednio na konto
Dołączona grafika

#5 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 22:17

no ja w zeszłym roku dostałam kaske , ale czesto dostawałam pod koniec miesiaca cos , oprócz stazowych . w tym roku sie nie spodziewałam , ale tez dostałam kase.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#6 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 00:00

U mnie dostaje się po prostu paczki z ciastem i takimi rzeczami - w tym roku dostałam 2 kartony ciasta, pierniczki itd. I tyle.
U Rafa ludzie dostawali bony do wykorzystania w większości sklepów o wartości 1000 zł. Bardzo fajne. Niestety Raf jest jeszcze na umowie z agencji i ci ludzie z agencji nie dostali.
Rafa mama zawsze ma w pracy wigilię i dostają od szefowej kopertę z kasą i zawsze jakieś dobre winko albo szampana.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#7 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 00:10

Mój szef nie podarował nic. Nawet życzeń nie złożył,ale nie jestem tym zaskoczona ;-)
jedynie między pracownikami zrobiliśmy sobie symboliczne upominki :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#8 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 08:02

Mój szef nie podarował nic

Mój też nie i też zaskoczona nie jestem. Jeszcze dwa lata do tyłu z okazji każdych świąt były premie, na dzień kobiet jakieś kawy czy bombonierki, ale od zeszłego roku wszystko się skończyło. Choć w tym roku zdobył się chociaż na to by złożyć życzenia- co prawda smsem i jakieś gotowce no ale i tak mnie nieco zaskoczył, bo rok temu nawet na to się nie wysilił.

U P. w pracy chłopaki dostali kartki z życzeniami i gotówkę. W sumie to najbardziej mi się te kartki podobały, bo widać było, że ich szef włożył w to trochę wysiłku- każdemu wypisał miłe życzenia ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#9 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 08:59

Jak pracowałam - zawsze były bony. U mojego meza w obecnej pracy co roku sa 2 paczki - tak wiec na swieta mamy mniej kupowania

[ Dodano: 2011-12-26, 09:02 ]

Spotkałam się również z typowymi upominkami wręczanymi pracownikom -

z tym sie nie spotkałam. Upominki to sobie dawalismy sami od siebie . Z sympati
Pamietaj ze w jednej firmie w ktorej pracowałam zamiast kasy były dwa dni w hotelu, masaz, basen itp atrakcje wszystko za friko. Tez byłam zadowolona.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#10 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 13:03

ich szef włożył w to trochę wysiłku- każdemu wypisał miłe życzenia

ooo to nieźle... to dobry człowiek jak pomyślał sam a nie każdemu na odwal się to samo :) na pewno to miłe było też bym się z takiej ucieszyła :)

Ja z racji tego że nie pracuję póki co to nie dostałam nic ale mój K. dostał od szefa bony żywnościowe i taki ze zniżkami do sklepów markowych z ubraniami .

#11 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 26 grudnia 2011 - 21:25

Ja gdy pracowałam, to co roku były bony. Każdy je dostał, nawet pracownik o najniższym stażu. Jednak był on na kwotę 20 złotych. Natomiast pracownicy, którzy mieli conajmniej rok przepracowany, dostawali po około 400 złotych.
Jeżeli chodzi o upominki, to pamiętam, że parę lat temu mój brat dostał sporą paczkę na święta od swojego szefa. Były w niej między innymi różne wędliny, puszka kawy, kawa rozpuszczalna i niepamiętam co jeszcze. W każdym bądź razie paczka była dość konkretna. Jeju, jak on się wtedy cieszył. Jednak gdy przyszedł dzień wypłaty, to mina mu zrzedła, gdy dowiedział się, że zabrano mu premię. Coś za coś.

#12 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 13:11

Jako, że ja pracuje u rodziców to nic nie dostałam, ale mój brat z firmy dostaje co roku paczkę. Jako, że w Holandii mają dziwne zwyczaje w paczce znajdują się kiełbasa, parówki w puszcze (podobnież nawet pies tego nie chce jeść), chipsy, chleb tostowy, musztarda, czekoladki, pianki i coś jeszcze. Paczka jest spora nie powiem, bo to cały karton.
Mój brat swoim pracownikom dał premię świąteczną. Wiem, że T dostał 400 zł do pensji :-)

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#13 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 13:23

Katarzynka89, a co rodzice mają za firmę ? :)

#14 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 13:28

krowka17, prowadzą sklep spożywczo-monopolowy. I dlatego pracuje u nich zamiast szukać gdzieś indziej pracy.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#15 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 13:30

Katarzynka89, to tak jak moi tyle że ja u swoich dorabiam ale wolę pracować u kogo innego.Bo wtedy mam jeszcze więcej pieniążków i przynoszę do domu a nie wynoszę :P

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2011-12-27, 15:06 ]
praca-vt2302,1450.htm#546965

#16 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 07:35

Jak w tym roku?

U nas nie było paczek tym razem.
Były tylko albo aż premie pieniężne - 1000 zł ;-)

#17 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 08:42

U nas nie było paczek tym razem.

Były tylko albo aż premie pieniężne - 1000 zł

o super. Szczerze lepsze to niz paczka. I kolejna kawa, herbata w domu i to z firmy za ktora nie przepadam :-P
a tak wydasz na co chcesz.
U nas paczki były
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#18 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 09:19

Torii1988, no to rewelacja!
U Miśka 100 zł w bonie, ja dostałam dodatek do wypłaty 72 zł :P lepsze to, niż nic ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#19 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 09:53

u mnie było (aż) 50zł do tesco :-P szał

#20 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 16:00

premie pieniężne - 1000 zł

super ;-)

U mnie bony na 870 zł, do tego kawa i ptasie mleczko w mini paczce, więc też całkiem przyzwoicie :-)