Bony, upominki, nagrody świąteczne od pracodawców.
Napisano 25 grudnia 2011 - 15:33
U mnie tego nie ma, ale np. u mojej mamy funkcjonuje od lat. Na jedne bądź drugie, czasem 2 razy w roku pracownicy dostają bony bądź ekstra kasę w zależności od czegoś tam. Spotkałam się również z typowymi upominkami wręczanymi pracownikom - wszystkim jednakowymi drobiazgami. Fajny, miły gest.
A jak to jest u Was?
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 25 grudnia 2011 - 16:37
M. swoim pracownikom dał dodatkowe dni urlopu płatnego.A jak to jest u Was?
a szef szpitala, w którym pracuje mama dał pracownikom na wyższych stanowiskach podwójną pensję, a tym na niższych kilkaset złotych premii jednorazowej.
I mama i M. dostali od swoich pracowników jako kierownicy upominki. Mama też dała kilku osobom z pracy, ale nie jako szefowa a jako przyjaciółka, dobra znajoma.
A ja w barze w którym pracuję dorywczo obdarowałam mojego szefa i on również dał upominek mnie.
Jak pracowałam w szkole tresury psiej to też dostaliśmy od szefa premie pieniężne, a on dostał prezent od nas wszystkich.
Napisano 25 grudnia 2011 - 16:48
A jak to jest u Was?
U mnie w pracy Z okazji Świąt wszyscy dostali paczki z jedzeniem
(wędlina, kiełbaski, idt)
Oraz premię. Ja akurat 500 zł
uważam, że całkiem całkiem
Napisano 25 grudnia 2011 - 22:17
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 26 grudnia 2011 - 00:00
U Rafa ludzie dostawali bony do wykorzystania w większości sklepów o wartości 1000 zł. Bardzo fajne. Niestety Raf jest jeszcze na umowie z agencji i ci ludzie z agencji nie dostali.
Rafa mama zawsze ma w pracy wigilię i dostają od szefowej kopertę z kasą i zawsze jakieś dobre winko albo szampana.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 26 grudnia 2011 - 00:10
jedynie między pracownikami zrobiliśmy sobie symboliczne upominki
Napisano 26 grudnia 2011 - 08:02
Mój też nie i też zaskoczona nie jestem. Jeszcze dwa lata do tyłu z okazji każdych świąt były premie, na dzień kobiet jakieś kawy czy bombonierki, ale od zeszłego roku wszystko się skończyło. Choć w tym roku zdobył się chociaż na to by złożyć życzenia- co prawda smsem i jakieś gotowce no ale i tak mnie nieco zaskoczył, bo rok temu nawet na to się nie wysilił.Mój szef nie podarował nic
U P. w pracy chłopaki dostali kartki z życzeniami i gotówkę. W sumie to najbardziej mi się te kartki podobały, bo widać było, że ich szef włożył w to trochę wysiłku- każdemu wypisał miłe życzenia
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 26 grudnia 2011 - 08:59
[ Dodano: 2011-12-26, 09:02 ]
z tym sie nie spotkałam. Upominki to sobie dawalismy sami od siebie . Z sympatiSpotkałam się również z typowymi upominkami wręczanymi pracownikom -
Pamietaj ze w jednej firmie w ktorej pracowałam zamiast kasy były dwa dni w hotelu, masaz, basen itp atrakcje wszystko za friko. Tez byłam zadowolona.
Napisano 26 grudnia 2011 - 13:03
ooo to nieźle... to dobry człowiek jak pomyślał sam a nie każdemu na odwal się to samoich szef włożył w to trochę wysiłku- każdemu wypisał miłe życzenia
Ja z racji tego że nie pracuję póki co to nie dostałam nic ale mój K. dostał od szefa bony żywnościowe i taki ze zniżkami do sklepów markowych z ubraniami .
Napisano 26 grudnia 2011 - 21:25
Jeżeli chodzi o upominki, to pamiętam, że parę lat temu mój brat dostał sporą paczkę na święta od swojego szefa. Były w niej między innymi różne wędliny, puszka kawy, kawa rozpuszczalna i niepamiętam co jeszcze. W każdym bądź razie paczka była dość konkretna. Jeju, jak on się wtedy cieszył. Jednak gdy przyszedł dzień wypłaty, to mina mu zrzedła, gdy dowiedział się, że zabrano mu premię. Coś za coś.
Napisano 27 grudnia 2011 - 13:11
Mój brat swoim pracownikom dał premię świąteczną. Wiem, że T dostał 400 zł do pensji
Napisano 27 grudnia 2011 - 13:23
Napisano 27 grudnia 2011 - 13:30
[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2011-12-27, 15:06 ]
praca-vt2302,1450.htm#546965
Napisano 22 grudnia 2012 - 07:35
U nas nie było paczek tym razem.
Były tylko albo aż premie pieniężne - 1000 zł
Napisano 22 grudnia 2012 - 08:42
o super. Szczerze lepsze to niz paczka. I kolejna kawa, herbata w domu i to z firmy za ktora nie przepadamU nas nie było paczek tym razem.
Były tylko albo aż premie pieniężne - 1000 zł
a tak wydasz na co chcesz.
U nas paczki były
Napisano 22 grudnia 2012 - 09:19
U Miśka 100 zł w bonie, ja dostałam dodatek do wypłaty 72 zł
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 22 grudnia 2012 - 09:53
Napisano 22 grudnia 2012 - 16:00
superpremie pieniężne - 1000 zł
U mnie bony na 870 zł, do tego kawa i ptasie mleczko w mini paczce, więc też całkiem przyzwoicie