Czy książka dla dziecka to dobry prezent?
Napisano 05 grudnia 2011 - 21:58
Napisano 06 grudnia 2011 - 05:45
Najgorzej jest jak dziecko nie lubi książek, a babcia kupuje bo z sentymentu, typu:
Napisano 06 grudnia 2011 - 17:10
Napisano 06 grudnia 2011 - 17:20
Jeśli dziecko lubi książki to czemu nie :-> akurat poczytaj mi mamo to sama dla siebie bym kupiła właśnie z sentymentu :->
Napisano 07 grudnia 2011 - 02:48
Napisano 07 grudnia 2011 - 19:39
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 08 grudnia 2011 - 14:22
Napisano 08 grudnia 2011 - 14:32
Napisano 08 grudnia 2011 - 15:04
Napisano 08 grudnia 2011 - 21:40
One kształtują fałszywą wiedzę o literaturze
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 09 grudnia 2011 - 13:42
One kształtują fałszywą wiedzę o literaturze
szczerze nie wiem co napisac. Ja wole dziecku czytac to co ładne, kolorowe , ma jakis przekaz bo wiele bajek ma, niz powazna literature.
poza tym...chyba liczy sie czas z dzieckiem gdy sie mu czyta, a nie to jak amibtne dzieła.mogą pomóc zaszczepić w dziecku zainteresowanie książką.
Napisano 09 grudnia 2011 - 14:37
zgadzam sięliczy sie czas z dzieckiem gdy sie mu czyta, a nie to jak amibtne dzieła
Ja już w zeszłym roku kupiłam Zuzce książkę Disneyowską o świętach Bożonarodzeniowych u Kubusia Puchatka
A jeśli ktoś by szukał prezentu dla starszego dzieciaka to polecam "Matyldę" Roalda Dahla
Przeczytałam ją pierwszy raz w podstawówce,
i to ona tak naprawdę zaszczepiła we mnie ogromną miłość do książek
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 09 grudnia 2011 - 14:55
a Disneyowskie sa cude i mam zamiar je kupowac.
Napisano 09 grudnia 2011 - 15:08
Mikołajek jest świetny :-> ale czy dla starszych....podobno tez fajne sa opowiesci Mikołajka. Ale to juz dla starszych
Jak pracowałam w księgarni to przyszła kiedyś babeczka po książkę dla synka 5 letniego. Mały uwielbiał mity. Jakie było nasze zdziwienie, gdy babeczka kupiła Mitologię Parandowskiego!!
Napisano 09 grudnia 2011 - 20:20
Jakie? To już dużo zależy od dziecka, bo są też dzieci, które czytają poważne książki. Ja mając 8 lat przeczytałam książkę "Ten obcy", a to jest dla starszych dzieci, "Faraona" przeczytałam w wieku 12 lat. Zależy od dziecka, ale wiadomo, ze jeśli jest to jedna z pierwszych książek jakie ma maluch, to zaczynamy od bajeczkę - krótkie, przyjemne, a
Osobiście polecam wszystkie części Martynki i Ani z Zielonego wzgórzabardzo mogą pomóc zaszczepić w dziecku zainteresowanie książką
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 09 grudnia 2011 - 20:23
Osobiście polecam wszystkie części Martynki
Martynka jest świetna. Obie chrześniaczki zawsze dostają po jednej z częsci i są zachwycone. Ilustracje są przepiękne.
Napisano 09 grudnia 2011 - 20:31
Syn mojej kuzynki kiedy miał 4 lata zapałał ogromną miłością do dinozaurów, ale nie podobały mu się kolorowe książeczki z bajkami o nich, wolał za to naukowe książki, które kuzynka i jej mąż musieli mu czytać do poduszkiJakie było nasze zdziwienie, gdy babeczka kupiła Mitologię Parandowskiego!!
Ja na przykład uwielbiałam Andersena i braci Grimm, a "Anię z Zielonego Wzgórza" czytałam chyba z 5 razy
Napisano 09 grudnia 2011 - 21:49
Ja narzaie Tomkowi nie kupuję ksiązek z racji wieku , ale na mikołajki dostał jedną i bardzo się nią interesuje przegląda czytam mu podpisy. I napewno bedziemy kupywali książki.
Love Love Love
Napisano 11 grudnia 2011 - 14:06
Jesli dziecko marzy o lalce, to kupmy mu lalke, a ksiżzkę nastepnym razem