Witam, chciałabym wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim i zastanawiałam się nad opcją
jaką jest opiekunka do dziecka. Co osobiście myślicie o tym rozwiązaniu? Znacie jakieś
godne zaufania opiekunki/firmy w tej dziedzinie z Trójmiasta?
Opieka dla dziecka?
Rozpoczęty przez melanie, 16 lis 2011 13:31
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 listopada 2011 - 13:31
Napisano 22 listopada 2011 - 20:42
Ja mam 4 letniego synka i siedzę z nim w domu ,mały chodził trochę do przedszkola ale bardzo chorował i niestety obecnie nie chodzi ,ale to inna rzecz.
Co do opiekunki to czemu nie; sama kiedyś pracowałam w tym charakterze ,ale znałam tych ludzi wcześniej i to było raczej na zasadzie przysługi niż jako praca zarobkowa. Jeśli znajdzie jakąś osobę najlepiej z polecenia godną zaufania to jest według mnie rozwiązanie lepsze niż żłobek
Uważam że najlepszą instytucją w tym temacie jest babcia ale sama nie miałam takiej szansy bo tak jak i moja mama tak i mama mojego męża nie żyją
, jeśli masz taką możliwość to może z niej skorzystaj?
Co do opiekunki to czemu nie; sama kiedyś pracowałam w tym charakterze ,ale znałam tych ludzi wcześniej i to było raczej na zasadzie przysługi niż jako praca zarobkowa. Jeśli znajdzie jakąś osobę najlepiej z polecenia godną zaufania to jest według mnie rozwiązanie lepsze niż żłobek
Uważam że najlepszą instytucją w tym temacie jest babcia ale sama nie miałam takiej szansy bo tak jak i moja mama tak i mama mojego męża nie żyją
Napisano 09 grudnia 2011 - 00:06
Witam,
Poszukiwanie opiekunki na własną rękę jest bardzo trudne - wiem, bo sama też tak szukałam. Czasami miałam wrażenie, że muszę wybrać "mniejsze zło"... W końcu postanowiłam spróbować z agencją. Znalazłam stronę . Potrzebowałam opiekunki do trzyletniego syna i pomocy domowej zarazem. Pani w agencji informowała mnie o wszystkim na bieżąco, odpowiadała na pytania, doradzała. Jestem bardzo zadowolona, bo zaoszczędziłam czas i mam sprawdzoną opiekunkę/gosposię. Sami sprawdzają referencję, robią nawet testy psychologiczne kandydatkom. Zawsze możesz zadzwonić i zapytać Pozdrawiam!
Poszukiwanie opiekunki na własną rękę jest bardzo trudne - wiem, bo sama też tak szukałam. Czasami miałam wrażenie, że muszę wybrać "mniejsze zło"... W końcu postanowiłam spróbować z agencją. Znalazłam stronę