Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Opieka dla dziecka?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 melanie

melanie
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 13:31

Witam, chciałabym wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim i zastanawiałam się nad opcją
jaką jest opiekunka do dziecka. Co osobiście myślicie o tym rozwiązaniu? Znacie jakieś
godne zaufania opiekunki/firmy w tej dziedzinie z Trójmiasta?

#2 anka66

anka66
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 20:42

Ja mam 4 letniego synka i siedzę z nim w domu ,mały chodził trochę do przedszkola ale bardzo chorował i niestety obecnie nie chodzi ,ale to inna rzecz.
Co do opiekunki to czemu nie; sama kiedyś pracowałam w tym charakterze ,ale znałam tych ludzi wcześniej i to było raczej na zasadzie przysługi niż jako praca zarobkowa. Jeśli znajdzie jakąś osobę najlepiej z polecenia godną zaufania to jest według mnie rozwiązanie lepsze niż żłobek
Uważam że najlepszą instytucją w tym temacie jest babcia ale sama nie miałam takiej szansy bo tak jak i moja mama tak i mama mojego męża nie żyją :cry: , jeśli masz taką możliwość to może z niej skorzystaj?

#3 natalie

natalie
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 00:06

Witam,
Poszukiwanie opiekunki na własną rękę jest bardzo trudne - wiem, bo sama też tak szukałam. Czasami miałam wrażenie, że muszę wybrać "mniejsze zło"... W końcu postanowiłam spróbować z agencją. Znalazłam stronę . Potrzebowałam opiekunki do trzyletniego syna i pomocy domowej zarazem. Pani w agencji informowała mnie o wszystkim na bieżąco, odpowiadała na pytania, doradzała. Jestem bardzo zadowolona, bo zaoszczędziłam czas i mam sprawdzoną opiekunkę/gosposię. Sami sprawdzają referencję, robią nawet testy psychologiczne kandydatkom. Zawsze możesz zadzwonić i zapytać Pozdrawiam!