moze ma facet ma takie dziwne podejscie , ze na pocztaku ciazy nie aby pacjentka sie za bardzo nakrecała, a kiedy jest juz wieksza ciaza i jest wieksza pewnosc to inaczej na to patrzy.
pierwsze wizyty u lekarza
Napisano 23 maja 2013 - 18:19
Napisano 16 grudnia 2013 - 10:18
Dzisiaj byłam na 1 wizycie:
Babeczka wie co było więc jest oki.
Wyliczyła, że to ok 5 tydzień.
Jak dobrze pójdzie, to fasolka będzie sierpniowa
(jak tatuś) ![]()
Dostałam receptę na Luteinę (na podtrzymanie ciąży) i kurcze pełno badań: WR, morfologia, mocz, glukoza, TSH, FT3, FT4, Anty TPO. Annty TG no i prywatnie musze zrobić ANTY-TSHR.
Aaa no i pełno broszurek o ciąży.
Ogólnie jestem zadowolna.![]()
Napisano 16 grudnia 2013 - 10:35
@AgnieszkaT to super, że wszystko jest dobrze
Też na początku miałam Luteinę i mam nadzieję, że wyniki wszystkich badań będą ok, a Luteinę odstawisz szybciutko
Napisano 16 grudnia 2013 - 10:58
Użytkownik Jogobella edytował ten post 16 grudnia 2013 - 10:59
Napisano 16 grudnia 2013 - 11:31
Miałam ją brać pod język. Przy następnej wizycie już mi jej nie przepisała. Kiedy masz kolejną wizytę?
Ja miałam do wyboru, czyli pod język albo dopochwowo. Wybrałam 2 bo mam odruchy wymiotne więc 1 odpada. Mam brać 2 razy dziennie po 2 tabletki:/ (ciekawe jak one duże)
A co wizyty to dopiero w styczniu bo taki dupny czas teraz, że święta itp. Ale badania robię w tym tygodniu i z wynikami smigam do połoznej i endokrynologa.
Napisano 16 grudnia 2013 - 11:32
Ogólnie jestem zadowolna.
I to najważniejsze ![]()
Rób badania,rób ,bo to ważne.I super,że ciąża potwierdzona.
Napisano 16 grudnia 2013 - 11:44
Z tego co pamiętam, to były one malutkie.Ja miałam do wyboru, czyli pod język albo dopochwowo. Wybrałam 2 bo mam odruchy wymiotne więc 1 odpada. Mam brać 2 razy dziennie po 2 tabletki:/ (ciekawe jak one duże)
Prywatnie czy na fundusz będziesz chodziła?
Styczeń, to wcale nie taki odległy termin. A w razie gdyby coś Cię niepokoiło, to powinni przyjąć bez kolejki. W każdym razie u mnie tak było.
Użytkownik Jogobella edytował ten post 16 grudnia 2013 - 11:45
Napisano 16 grudnia 2013 - 12:21
Prywatnie czy na fundusz będziesz chodziła?
Babeczka przyjmuje i tak i tak. Na NFZ to tam gdzie chodzę, czyli przychodnia przyszpitalna i tu dostaje wszystkie skierowania a badania robię w szpitalu. A prywatnie do niej to na USG.
Własnie mówiła mi, że gdyby coś się działo to od razu kierunek szpital.
Napisano 16 grudnia 2013 - 12:58
@AgnieszkaT super, że lekarz potwierdził ciążę.
Ja nie w ciąży a też robiłam badanie FT3, FT4, Anty-TPO, anty-TG. Na któreś z tych ostatnich czeka się 7 dni.
Dasz radę!
brać 2 razy dziennie po 2 tabletki:/ (ciekawe jak one duże)
Napisano 16 grudnia 2013 - 17:36
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 16 grudnia 2013 - 22:28
@AgnieszkaT no to trzymam kciuki za wyniki badań ![]()
oby Ci zleciało do następnej wizyty ![]()
Ogólnie jestem zadowolna.
oby tak dalej, jednak dobry i fachowy lekarz to podstawa ![]()
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 20 lutego 2014 - 08:11
Wczoraj odebrałam wyniki badań. Hormony w normie (uff) ale mam pytanie. PH moczu wynosi 5 przy normie 5.0 - 7.0 no i teraz dlaczego?? Czy to możliwe, że przesadziłam z mlekiem??? BO wyczytałam, że jak ktoś ma większe PH to każą mu pić mleko aby PH się obniżyło....
I jeszcze jedno. Wczoraj wieczorem zauważyłam, że z piersi sączy mi się coś hmmm przeźroczystego i mam wrażenie lepkiego (ale to może być tylko wrażenie) Co to kurcze jest?? Nie chcę panikować a wizytę u lekarza mam dopiero 3 marca....
Napisano 20 lutego 2014 - 13:28
PH moczu wynosi 5 przy normie 5.0 - 7.0 no i teraz dlaczego?? Czy to możliwe, że przesadziłam z mlekiem??? BO wyczytałam, że jak ktoś ma większe PH to każą mu pić mleko aby PH się obniżyło....
Ja to zawsze w moich trzech ciążach bardzo dobre wyniki moczu miałam .. może położnej się zapytaj .. bo wiesz tyle w internecie czasem nie prawdziwych wiadomości , można się naczytać ..
Wczoraj wieczorem zauważyłam, że z piersi sączy mi się coś hmmm przeźroczystego i mam wrażenie lepkiego (ale to może być tylko wrażenie) Co to kurcze jest?? Nie chcę panikować a wizytę u lekarza mam dopiero 3 marca....
Może moja droga jest to siara ..

Napisano 01 marca 2014 - 23:02
@AgnieszkaT nie przejmuj się tym sączeniem. Te tak miałam. Zdarza się. Organizm się przygotowuje do produkcji mleka pewnie i tak jak napisała Iwona, to jest siara.
Napisano 15 kwietnia 2014 - 20:30
Ja na pierwszą wizytę poszłam w 5 tygodniu. Było za wcześnie. Zrobiłam bete i to potwierdziło ciążę.
Napisano 22 kwietnia 2014 - 11:08
Moja pani doktor przemiła potwierdziła na usg, że jest dobrze (6.tydzień).Na nasze pytanie: jak teraz żyć usłyszeliśmy - wódka - nie, papierosy - nie, surowe mleko - nie, sex - tak, kawa - jedną dziennie pozwala. Wiadomo, jesteśmy zdroworozsądkowi i już przeczytaliśmy cały internet, ale spodobało mi się podejście, żeby żyć jak dotychczas, nie eksploatować się nadmiernie i myśleć pozytywnie. Mi ta pierwsza wizyta była potrzebna, żeby na własne oczy zobaczyć,że to prawda i żeby nie popadać w szaleństwo nakazów i zakazów.
Napisano 27 kwietnia 2014 - 10:43
Napisano 28 kwietnia 2014 - 12:00
pilinq jako szczęśliwa mamusia trujki cudownyych dzieci powiem Ci ze pierwsze wizyty sa bardzo ważne i trzeba sie słuchac i dosttosowywac do tego co lekarz mówi ..
Zgadzam się też, aby nie popadać w jakiś obłęd i unikać wszystkiego.
Popieram , moja bratowa je dużo warzyw , owoców , mięs , ryb pije wodę zwykłą nie gazowaną , soki owocowe , a nawet pozwala sobie na pizzę , lody itp
.
A fajnie, że znalazłaś panią doktor ze zdrowym podejściem.
No właśnie , takich lekarzy to ze świeca szukać , bo niektórzy to obojętnie do niektórych spraw podchodzą.
Moja rada: żyj jak dotychczas, czerp z życia ile się da i jeśli możesz rób jak najwięcej dla siebie. To wyjątkowy czas
Tak jak powyżej Halynka napisała ciesz się każdą chwilą , ciąża to na prawdę niezwykły etap w życiu każdej z nas .

Napisano 28 kwietnia 2014 - 13:01
Dzięki Dziewczyny - spokój i rozsądek ![]()
Napisano 29 kwietnia 2017 - 13:08
Przy drugiej ciąży wybrałam innego lekarza, który jest ordynatorem w naszym szpitalu. Dał mi numer prywatny, zebym mogła dzwonić kiedy tylko chce, mam poczucie bezpieczenstwa a to najważniejsze.