Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

pierwsze wizyty u lekarza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#21 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 23 maja 2013 - 18:19

moze ma facet ma takie dziwne podejscie , ze na pocztaku ciazy nie aby pacjentka sie za bardzo nakrecała, a kiedy jest juz wieksza ciaza i jest wieksza pewnosc to inaczej na to patrzy.

:roll: nie chciałabym na takiego trafić bo lekarz marny z niego zapewne skoro takie podejście mógłby mieć

er3mjw4zst9mivdb.png

#22 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 10:18

Dzisiaj byłam na 1 wizycie:

Babeczka wie co było więc jest oki.

Wyliczyła, że to ok 5 tydzień. :D Jak dobrze pójdzie, to fasolka będzie sierpniowa :D (jak tatuś) :)

Dostałam receptę na Luteinę (na podtrzymanie ciąży) i kurcze pełno badań: WR, morfologia, mocz, glukoza, TSH, FT3, FT4, Anty TPO. Annty TG no i prywatnie musze zrobić ANTY-TSHR. 

Aaa no i pełno broszurek o ciąży.

Ogólnie jestem zadowolna.:)

#23 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 10:35

@AgnieszkaT to super, że wszystko jest dobrze :) Też na początku miałam Luteinę i mam nadzieję, że wyniki wszystkich badań będą ok, a Luteinę odstawisz szybciutko :) 

er3mjw4zst9mivdb.png

#24 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 10:58

@AgnieszkaT, to fajnie, że ciąża potwierdzona i jesteś zadowolona. Oby tak dalej. Masę masz badań, ale dla Maluszka warto się poświęcić. Pamiętam, że na początku ciąży też miałam luteinę. Miałam ją brać pod język. Przy następnej wizycie już mi jej nie przepisała. Kiedy masz kolejną wizytę?

Użytkownik Jogobella edytował ten post 16 grudnia 2013 - 10:59

"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#25 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 11:31

Miałam ją brać pod język. Przy następnej wizycie już mi jej nie przepisała. Kiedy masz kolejną wizytę?

Ja miałam do wyboru, czyli pod język albo dopochwowo. Wybrałam 2 bo mam odruchy wymiotne więc 1 odpada. Mam brać 2 razy dziennie po 2 tabletki:/ (ciekawe jak one duże)

A co wizyty to dopiero w styczniu bo taki dupny czas teraz, że święta itp. Ale badania robię w tym tygodniu i z wynikami smigam do połoznej i endokrynologa.

#26 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 11:32

Ogólnie jestem zadowolna. :-)

I to najważniejsze :)

Rób badania,rób ,bo to ważne.I super,że ciąża potwierdzona.

#27 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 11:44

Ja miałam do wyboru, czyli pod język albo dopochwowo. Wybrałam 2 bo mam odruchy wymiotne więc 1 odpada. Mam brać 2 razy dziennie po 2 tabletki:/ (ciekawe jak one duże)

Z tego co pamiętam, to były one malutkie.

Prywatnie czy na fundusz będziesz chodziła?
Styczeń, to wcale nie taki odległy termin. A w razie gdyby coś Cię niepokoiło, to powinni przyjąć bez kolejki. W każdym razie u mnie tak było.

Użytkownik Jogobella edytował ten post 16 grudnia 2013 - 11:45

"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#28 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 12:21

Prywatnie czy na fundusz będziesz chodziła?

Babeczka przyjmuje i tak i tak. Na NFZ to tam gdzie chodzę, czyli przychodnia przyszpitalna i tu dostaje wszystkie skierowania a badania robię w szpitalu. A prywatnie do niej to na USG. 

Własnie mówiła mi, że gdyby coś się działo to od razu kierunek szpital.

#29 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 12:58

@AgnieszkaT super, że lekarz potwierdził ciążę.

Ja nie w ciąży a też robiłam badanie FT3, FT4, Anty-TPO, anty-TG. Na któreś z tych ostatnich czeka się 7 dni.

brać 2 razy dziennie po 2 tabletki:/ (ciekawe jak one duże)
Dasz radę!

nixqp2.png

#30 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 16 grudnia 2013 - 17:36

@AgnieszkaT dasz sobie rade moja droga przed wami teraz cudowny okres w waszym zyciu , najwazniejsze ze ciaza potwierdzona , lekarza sie sluchac i przestrzegac jego rad .. to nawet dobry szpital masz domyslam sie do jakiego szpitala chodzisz :-D
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#31 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 22:28

@AgnieszkaT no to trzymam kciuki za wyniki badań :-)

oby Ci zleciało do następnej wizyty :-)

Ogólnie jestem zadowolna.

oby tak dalej, jednak dobry i fachowy lekarz to podstawa <ookk>

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#32 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 20 lutego 2014 - 08:11

Wczoraj odebrałam wyniki badań. Hormony w normie (uff) ale mam pytanie. PH moczu wynosi 5 przy normie 5.0 - 7.0 no i teraz dlaczego?? Czy to możliwe, że przesadziłam z mlekiem??? BO wyczytałam, że jak ktoś ma większe PH to każą mu pić mleko aby PH się obniżyło....

I jeszcze jedno. Wczoraj wieczorem zauważyłam, że z piersi sączy mi się coś hmmm przeźroczystego i mam wrażenie lepkiego (ale to może być tylko wrażenie)  Co to kurcze jest?? Nie chcę panikować a wizytę u lekarza mam dopiero 3 marca.... 

#33 iwonaryki

iwonaryki

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 20 lutego 2014 - 13:28

PH moczu wynosi 5 przy normie 5.0 - 7.0 no i teraz dlaczego?? Czy to możliwe, że przesadziłam z mlekiem??? BO wyczytałam, że jak ktoś ma większe PH to każą mu pić mleko aby PH się obniżyło....

Ja to zawsze w moich trzech ciążach bardzo dobre wyniki moczu miałam ..  może położnej się zapytaj .. bo wiesz tyle w internecie czasem nie prawdziwych wiadomości , można się naczytać .. 

Wczoraj wieczorem zauważyłam, że z piersi sączy mi się coś hmmm przeźroczystego i mam wrażenie lepkiego (ale to może być tylko wrażenie)  Co to kurcze jest?? Nie chcę panikować a wizytę u lekarza mam dopiero 3 marca.... 

Może moja droga  jest to siara .. 

iv09vcqgirxd72tg.png

#34 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 marca 2014 - 23:02

@AgnieszkaT nie przejmuj się tym sączeniem. Te tak miałam. Zdarza się. Organizm się przygotowuje do produkcji mleka pewnie i tak jak napisała Iwona, to jest siara.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#35 File07

File07
  • Zbanowani
  • 20 postów

Napisano 15 kwietnia 2014 - 20:30

Ja na pierwszą wizytę poszłam w 5 tygodniu. Było za wcześnie. Zrobiłam bete i to potwierdziło ciążę.

#36 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 22 kwietnia 2014 - 11:08

Moja pani doktor przemiła potwierdziła na usg, że jest dobrze (6.tydzień).Na nasze pytanie: jak teraz żyć usłyszeliśmy - wódka - nie, papierosy - nie, surowe mleko - nie, sex - tak, kawa - jedną dziennie pozwala. Wiadomo, jesteśmy zdroworozsądkowi i już przeczytaliśmy cały internet, ale spodobało mi się podejście, żeby żyć jak dotychczas, nie eksploatować się nadmiernie i myśleć pozytywnie. Mi ta pierwsza wizyta była potrzebna, żeby na własne oczy zobaczyć,że to prawda i żeby nie popadać w szaleństwo nakazów i zakazów. 

#37 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 27 kwietnia 2014 - 10:43

@plinkq pewnie, że potrzebna jest ta pierwsza wizyta, aby rozwiać wątpliwości. Zgadzam się też, aby nie popadać w jakiś obłęd i unikać wszystkiego. Moja rada: żyj jak dotychczas, czerp z życia ile się da i jeśli możesz rób jak najwięcej dla siebie. To wyjątkowy czas. A fajnie, że znalazłaś panią doktor ze zdrowym podejściem.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#38 iwonaryki

iwonaryki

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 28 kwietnia 2014 - 12:00

pilinq jako szczęśliwa mamusia trujki  cudownyych dzieci powiem Ci ze pierwsze wizyty sa bardzo ważne i trzeba sie słuchac i dosttosowywac do tego co lekarz mówi ..

Zgadzam się też, aby nie popadać w jakiś obłęd i unikać wszystkiego.

Popieram , moja bratowa je dużo warzyw , owoców , mięs , ryb pije wodę zwykłą nie gazowaną , soki owocowe , a nawet pozwala sobie na pizzę , lody itp  :-) .

A fajnie, że znalazłaś panią doktor ze zdrowym podejściem.

No właśnie , takich lekarzy to ze świeca szukać , bo niektórzy to obojętnie do niektórych spraw podchodzą.

Moja rada: żyj jak dotychczas, czerp z życia ile się da i jeśli możesz rób jak najwięcej dla siebie. To wyjątkowy czas

Tak jak powyżej Halynka napisała ciesz się każdą chwilą , ciąża to na prawdę niezwykły etap w życiu każdej z nas .

iv09vcqgirxd72tg.png

#39 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 13:01

Dzięki Dziewczyny - spokój i rozsądek :)

#40 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 kwietnia 2017 - 13:08

Przy drugiej ciąży wybrałam innego lekarza, który jest ordynatorem w naszym szpitalu. Dał mi numer prywatny, zebym mogła dzwonić kiedy tylko chce, mam poczucie bezpieczenstwa a to najważniejsze.
Przy drugiej ciąży wybrałam innego lekarza, który jest ordynatorem w naszym szpitalu. Dał mi numer prywatny, zebym mogła dzwonić kiedy tylko chce, mam poczucie bezpieczenstwa a to najważniejsze.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png