Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Jakie środki antykoncepcyjne stosujecie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
635 odpowiedzi w tym temacie

#1 Xantia

Xantia
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 03 grudnia 2006 - 19:27

u nas tez pigulki wygodnie i stosunkowo taniej przy zapotrzebowaniu moim na seks hehe
az dziwne ale u mnie w zwiazku to mi sie zawsze chce a mojemu o wiele mniej
a jakis innych cudenek nie proboowalam i nie mam zamiaru
nigdy nie przestane cie kochac :******** [`]

#2 Ko.

Ko.
  • Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 03 grudnia 2006 - 20:26

gumki - z prostej przyczyny, mam klopoty hormonalne i nie bardzo wiedzialam jak odbije sie na mnie branie tabletek, poza tym , nie mialam takiej potrzeby, bo dlugo nie mialam stalego partnera, a tabletki nie chronia i tak przed tym, czego najbardziej sie obawiam - czyli przed chorobami.
"Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .

#3 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 04 grudnia 2006 - 10:55

chwilowo gumki, ale to nie dla nas. czekam na okres i spowrotem wskakuję w tabletki, bardzo dobrze na nie reaguję, mam ładną cerę, regularny okres i tak jakby nawet waga stoi w miejscu ;) miałam w życiu przygodę z globulkami - a fuuuu, odradzam, pieni się jak cholera, a poza tym trzeba ją włożyć 15 minut "przed" i jak to wycyrklować??

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#4 kiora

kiora
  • Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 10 grudnia 2006 - 01:54

Ja używam zastrzyku, raz na 12 tygodnie, mam spokój, nie muszę o niczym pamiętać, jedynie o terminie przyjęcia kolejnego i cała filozofia zakończona. <bezradny></span>
Dołączona grafika

#5 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 10 grudnia 2006 - 06:47

Kiora a ile taki zastrzyk kosztuję ? bo moja kumpela właśnie chce się w ten sposób zabezpiecyć a nie zna kosztów .

Ja obecnie mam niestety spore kłopoty z jajnikami więc będę mósiała brać hormony ( a kurde nie chce :-/ ),wogóle odkąd dowiedziałam się że mi ledwo jajniki chodzą to kocham się z mojim męższczyzną wogule bez zabezpieczenia( już ponad pół roku) i jakoś jeszcze matką nie zostałam <bezradny></span> ( lekarz mi powiedzial że jak będę chciała mieć dziecko to najpierw przez rok tabletki antykoncepcyjne mószę brać a potem jak mi się wszystko unormuje mogę kombinować z bobasem :-? )
Dołączona grafika

#6 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 11 grudnia 2006 - 21:49

Ja jakos do takiego zastrzyku nie jestem przekonana... moze nie słusznie :) może mam po prostu za mało wiedzy na ten temat.

Ja obecnie mam niestety spore kłopoty z jajnikami więc będę mósiała brać hormony ( a kurde nie chce :-/ )

a czemu nie chcesz?

#7 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 11 grudnia 2006 - 23:40

Bo mam spore kłopoty z nadwagą a niestety hormony mają to do siebie że często się po nich tyje :/
Nie wiem tak czy siak bedę mósiała je brać jednak nie będę brała tabletek tylko właśnie zastrzyk albo plasterki bo jestem za bardzo roztrzepana do tabletek jednym słowem sklerotyk ze mnie :-D
Dołączona grafika

#8 kiora

kiora
  • Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 27 grudnia 2006 - 17:29

Kiora a ile taki zastrzyk kosztuję ? bo moja kumpela właśnie chce się w ten sposób zabezpiecyć a nie zna kosztów .

Zastrzyk kosztuje około 40 zł.
Ja przed świętami płaciłam 43 z groszami także do 45zł spokojnie można dostać.

Zastrzyk ma swoje wady i zalety zresztą jak każdy srodek anty.

Na pewno nie da się go odłożyć tak jak tabletki jeśli nie spasuje.
Są problemy z miesiączką bo może się nie pokazać nawet przez pół roku a jak już się ją dostanie to nie może się skończyć( ja tak miałam przy pierwszym zażyciu zastrzyku przez 10 tygodni nie miałam miesiączki po czym dostałam ją i trwała jako plamienia trzy tygodnie).
Poza tym powrót do płodności może przedłużyć się nawet do dwóch lat.
I to by było na tyle minusów tego plusu (jak dla mnie).
Oczywiście zapisałam tylko te niebezpieczne i uciążliwe powikłania.
A z tych normalnych to z początku zawroty głowy, mdłości, senność, co każdej z nas sie przydaje czasami. ;-)

#9 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 27 grudnia 2006 - 17:48

a ja wróciłam do pigułek :-) i choć póki co mam plamienia międzyokresowe, to i tak jestem znowu spokojna i zadowolona :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#10 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 27 grudnia 2006 - 22:54

Są problemy z miesiączką bo może się nie pokazać nawet przez pół roku a jak już się ją dostanie to nie może się skończyć

ja bym, chyba zwariowala.... tak sie przyzwyczailam do tabletek, do tego ze mam tak regularny okres, wlasciwie co do godziny, ze nie znioslabym takiego rozlegulowania

Poza tym powrót do płodności może przedłużyć się nawet do dwóch lat.

i tu kolejny powazny minus jak dla mnie... dlatego mnie ten zastrzyk nie przekonuje :P zostane przy tabletkach ;)

#11 kiora

kiora
  • Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 27 grudnia 2006 - 23:50

Każdy woli co innego.
I każdemu co innego pasuje.
;-)
Dołączona grafika

#12 wardzynka

wardzynka
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 14 lutego 2007 - 13:03

Witam ,
ja też tabletki choć wprowadziłam sobie teraz przerwę miedzy nimi bo w czasie siedmio dniowej przerwy staję sie agresywna :D i mój facet nie może tego znieść naciskał mnie żebym odstawiła na miesiąc lub dwa a lekarz nie widzial przciwskazan.
ktoś tu się o plastrach wypowiadał - odnośnie plastrów mam bardzo złe doświadczenie - przetrwałam 3 miesiące i wymiękłam zdecydowanie nie dość że czułam się jak cień człowieka, humoru to już w ogóle nic mi nie zostało plastry pochłoniały całe to moje libido spadło do tak niskiego poziomu że seks traktowałam jak zło konieczne a o orgazmie moglam pomażyć.
Odnośnie globułek nie lubię, nie stosuję - są beznadziejne nie dość że po nich jest zbyt mokro to jeszcze najlepiej ją zaaplikuj nastaw zegarek na 15 minut i kiedy czas minie możesz powiedzieć " spoko kochanie mozemy sie pobzykac" hehe dla mnie beznadzieja kompletna:)

#13 Toska

Toska
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 15 lutego 2007 - 17:07

ja biore tabletki,ale dodtakowo używamy(przeważnie :oops: ;-) ) gumek,ze względów hm estetycznych;))

co do zastrzyku to aj słyszałam wiele negatywnych opinii.Moja przyjaciółak wziełą go po porodzie,w efekcie przez 3 miesiące nie miała okresu,a w czwartm krwawiął prawie msc.Do tego doszły jakieś stany zapalne i plamienia.No i słyszałam ze to antykoncepcja dla kobiet które już rodziły <bezradny></span>
Dołączona grafika

#14 kiora

kiora
  • Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 15 lutego 2007 - 19:10

Tośka jest to anty dla wszystkich kobiet w szczególności dla tych po porodzie.
Owszem krwawienia podobnie jak plamienia mogą trwać długo czasem krótko i przychodzą nagle.
Niestety zastrzyk ten nie ma zbyt dobrej opinii jednak ja nie narzekam.
Dołączona grafika

#15 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 15 lutego 2007 - 22:23

Ja myślę, że po prostu sposób antykoncepcji trzeba dobrać odpowiednio do organizmu. Jeden będzie reagował tak, a drugi zupełnie inaczej ;) Grunt, to żeby znaleźć coś, co będzie nam pasowało ;)
Dla mnie np pigułki są świetnym rozwiązaniem, za to jestem przeciwniczką gumek - po prostu wydaje mi się, że dawałoby mi to o wiele mniej przyjemności (nie mówiąc o facecie) i jakoś średnio podnieca mnie kontakt z lateksem...
Ale to jak pisałam, każda musi znaleźć coś, co jej najbardziej odpowiada :D

#16 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 16 lutego 2007 - 11:07

Toska u nas podobnie jak u Was ;-) gumki w celu estetycznym :lol:

wydaje mi się, że dawałoby mi to o wiele mniej przyjemności

ja tam nie zauważyłam różnicy... :roll: facet na pewno mniej odczuwa, ale jakoś nie uśmiecha mi się co chwilę prać prześcieradła :oops:

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#17 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 16 lutego 2007 - 11:27

jestem przeciwniczką gumek

i żeby była jasność, jak dla mnie gumki są oczywiście obligatoryjne w przypadku seksu z przypadkowym facetem, ale ponieważ takich "praktyk" nie stosuję, więc dlatego je odrzucam :D gdybym zaś chciała się przespać z facetem, którego nie byłabym pewna co do chorób to wtedy oczywiście gumkę trzeba by było użyć :)

#18 Little My

Little My
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 16 lutego 2007 - 13:32

Ja stosowałam pigułki przez ok 5 lat. Na początku było idealnie, ale potem zaczeły się problemy (wątroba siadała, pojawiły się bóle migrenowe, mdłości itp.) postanowiliśmy po rozmowie z lekarzem przerzucic się na plastry( ok. pół roku), ale było jeszcze gorzej więc lekarz odradził wogóle antykoncepcję hormonalną. Przez ok rok nie stosowaliśmy żadnej bo trudno nazwać antykoncepcją stosunek przerywany ;) a potem zaczeliśmy starać się o dzidzię i nawet szybko poszło ;) Nie wiem czy po porodzie wrócę do hormonów, to zależy od mojego organizmu, czas pokaze :)
Optymista wierzy, że cały świat stoi przed nim otworem, pesymista również, ale ...dobrze wie co to za otwór

#19 Dominisia

Dominisia
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 17 maja 2007 - 21:20

Hej, dawno mnie nie było- matura!! ale mam pytanie, czy mozliwe jest w trakcie brania pigulek bez robienia przrwy ani zapomnienia zazycia jednej tabletki krwawic przez okolo miesiac?? :-(
Dominisia

#20 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 18 maja 2007 - 10:40

Nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja kompletnie nie rozumie Twojego pytania Dominisiu :roll:
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.