Jakie środki antykoncepcyjne stosujecie?
Napisano 03 grudnia 2006 - 19:27
az dziwne ale u mnie w zwiazku to mi sie zawsze chce a mojemu o wiele mniej
a jakis innych cudenek nie proboowalam i nie mam zamiaru
Napisano 03 grudnia 2006 - 20:26
Napisano 04 grudnia 2006 - 10:55
Napisano 10 grudnia 2006 - 06:47
Ja obecnie mam niestety spore kłopoty z jajnikami więc będę mósiała brać hormony ( a kurde nie chce
Guest_Kociak_*
Napisano 11 grudnia 2006 - 21:49
a czemu nie chcesz?Ja obecnie mam niestety spore kłopoty z jajnikami więc będę mósiała brać hormony ( a kurde nie chce
)
Napisano 11 grudnia 2006 - 23:40
Nie wiem tak czy siak bedę mósiała je brać jednak nie będę brała tabletek tylko właśnie zastrzyk albo plasterki bo jestem za bardzo roztrzepana do tabletek jednym słowem sklerotyk ze mnie
Napisano 27 grudnia 2006 - 17:29
Kiora a ile taki zastrzyk kosztuję ? bo moja kumpela właśnie chce się w ten sposób zabezpiecyć a nie zna kosztów .
Zastrzyk kosztuje około 40 zł.
Ja przed świętami płaciłam 43 z groszami także do 45zł spokojnie można dostać.
Zastrzyk ma swoje wady i zalety zresztą jak każdy srodek anty.
Na pewno nie da się go odłożyć tak jak tabletki jeśli nie spasuje.
Są problemy z miesiączką bo może się nie pokazać nawet przez pół roku a jak już się ją dostanie to nie może się skończyć( ja tak miałam przy pierwszym zażyciu zastrzyku przez 10 tygodni nie miałam miesiączki po czym dostałam ją i trwała jako plamienia trzy tygodnie).
Poza tym powrót do płodności może przedłużyć się nawet do dwóch lat.
I to by było na tyle minusów tego plusu (jak dla mnie).
Oczywiście zapisałam tylko te niebezpieczne i uciążliwe powikłania.
A z tych normalnych to z początku zawroty głowy, mdłości, senność, co każdej z nas sie przydaje czasami.
Guest_Kociak_*
Napisano 27 grudnia 2006 - 22:54
ja bym, chyba zwariowala.... tak sie przyzwyczailam do tabletek, do tego ze mam tak regularny okres, wlasciwie co do godziny, ze nie znioslabym takiego rozlegulowaniaSą problemy z miesiączką bo może się nie pokazać nawet przez pół roku a jak już się ją dostanie to nie może się skończyć
i tu kolejny powazny minus jak dla mnie... dlatego mnie ten zastrzyk nie przekonujePoza tym powrót do płodności może przedłużyć się nawet do dwóch lat.
Napisano 14 lutego 2007 - 13:03
ja też tabletki choć wprowadziłam sobie teraz przerwę miedzy nimi bo w czasie siedmio dniowej przerwy staję sie agresywna
ktoś tu się o plastrach wypowiadał - odnośnie plastrów mam bardzo złe doświadczenie - przetrwałam 3 miesiące i wymiękłam zdecydowanie nie dość że czułam się jak cień człowieka, humoru to już w ogóle nic mi nie zostało plastry pochłoniały całe to moje libido spadło do tak niskiego poziomu że seks traktowałam jak zło konieczne a o orgazmie moglam pomażyć.
Odnośnie globułek nie lubię, nie stosuję - są beznadziejne nie dość że po nich jest zbyt mokro to jeszcze najlepiej ją zaaplikuj nastaw zegarek na 15 minut i kiedy czas minie możesz powiedzieć " spoko kochanie mozemy sie pobzykac" hehe dla mnie beznadzieja kompletna:)
Napisano 15 lutego 2007 - 17:07
co do zastrzyku to aj słyszałam wiele negatywnych opinii.Moja przyjaciółak wziełą go po porodzie,w efekcie przez 3 miesiące nie miała okresu,a w czwartm krwawiął prawie msc.Do tego doszły jakieś stany zapalne i plamienia.No i słyszałam ze to antykoncepcja dla kobiet które już rodziły
Guest_Kociak_*
Napisano 15 lutego 2007 - 22:23
Dla mnie np pigułki są świetnym rozwiązaniem, za to jestem przeciwniczką gumek - po prostu wydaje mi się, że dawałoby mi to o wiele mniej przyjemności (nie mówiąc o facecie) i jakoś średnio podnieca mnie kontakt z lateksem...
Ale to jak pisałam, każda musi znaleźć coś, co jej najbardziej odpowiada
Guest_Kociak_*
Napisano 16 lutego 2007 - 11:27
i żeby była jasność, jak dla mnie gumki są oczywiście obligatoryjne w przypadku seksu z przypadkowym facetem, ale ponieważ takich "praktyk" nie stosuję, więc dlatego je odrzucamjestem przeciwniczką gumek
Napisano 16 lutego 2007 - 13:32
Napisano 17 maja 2007 - 21:20
Napisano 18 maja 2007 - 10:40