Microgynon
Napisano 16 września 2009 - 15:48
ja biorę microgynon. jestem bardzo z niego zadowolona a płacę dwadzieścia kilka zł za 3 opakowania. pamiętaj tylko że kazdy organizm jest inny i to co dla jednego jest dobre dla drugiego nie musi być w porządkuwolę "próbować" na mniej kosztownych
Napisano 16 września 2009 - 21:33
Tak, wiemja biorę microgynon. jestem bardzo z niego zadowolona a płacę dwadzieścia kilka zł za 3 opakowania. pamiętaj tylko że kazdy organizm jest inny i to co dla jednego jest dobre dla drugiego nie musi być w porządku
dziękuję za rady Dziewczyny
Napisano 31 października 2009 - 12:47
I mówiła że przerwanie tak jak ja po jednym opakowaniu nic nie szkodzi i żadnych problemów po tym mieć nie mogę
Te tabletki są tańsze o dużo od Yaz
mam nadzieję że skutków ubocznych nie będzie.
Brał je ktoś?
Napisano 31 października 2009 - 12:50
Napisano 31 października 2009 - 13:05
mam te same tabletki i powiem Ci, że jak dla mnie są idealneMicrogynon
nie mam żadnych problemów zdrowotnych...
miesiączka trwa ok 3 dni i jest skąpa, brzuch nie boli, może troszkę 1 dnia ale minimalnie w porównaniu z tym co było kiedyś.
może jedynym minusem jest fakt, że mam troche mniejszą ochotę ale da się z tym przeżyć...
tak więc jak dla mnie są świetne
mam nadzieję, że tobie też przypasują
zawierają tak w ogóle minimalną dawkę hormonów więc same plusy
Napisano 31 października 2009 - 14:03
Napisano 01 listopada 2009 - 19:14
mysle ze powinnas z tym isc do lekarza bo takie czeste biegunki to nie jest dobre dla organimu, tak jak ktos pisał mozesz sie odwodnić i rozregulowac swój organizm, jak ktos napisał najlepiej do internisty , jak on wykluczy inne przyczyny to idz do ginekologa po zmiane tabletek.Miałam nadzieje, ze z czasem mi przejdzie, ale nic Musze do niego isc jeszcze raz po rade, bo czasem to mnie dobija.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 14 lipca 2010 - 17:17
Moja gin mi mówiła, że gdybym się źle czuła po nich czy coś to mam odstawić od razu.Z tego co mi mówił mój ginekolog to nie można odstawiać tabletek od tak
Cera mi się chyba polepszyła.
Te które biorę podobno na samopoczucie wpływają (mają polepszać) tego nie zauwazyłam.
Napisano 14 lipca 2010 - 17:46
tzn jakie? Bo ja o takich nie słyszałamTe które biorę podobno na samopoczucie wpływają (mają polepszać) tego nie zauwazyłam.
Napisano 14 lipca 2010 - 17:58
Napisano 14 lipca 2010 - 18:48
microgynon21
Napisano 15 lipca 2010 - 06:58
to ja już sama nie wiem co się w tym moim organizmie dziejeu mnie było mniej więcej cały czas tak samo, czyli coś tam wyskoczy od czasu do czasu.
muszę się wybrać chyba do lekarza - ale najchętniej teraz poszłabym do innego ... bo jak ostatnio byłam u mojej gin i zasugerowałam żeby zmienić tabletki bo te chyba przestają spełniać swoją (najważniejszą dla mnie działania na cerę) rolę to stwierdziła 'nie,nie,nie zostaniemy jeszcze trochę przy nich ale obserwuj się i jakby się coś działo to przyjdź'
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 27 sierpnia 2010 - 10:31
Stosuję Microgynon 21 już 17 dni (do końca pierwszego opakowania zostały więc 4 pigułki). Zdecydowałam się na tabletki przez problemy z nieregularnymi miesiączkami i oczywiście jako metoda anty:) Problem jest w tym, że nie wiem czy jestem już zabezpieczona. Wiedziałam, że tabletki należy wziąć w 1 dniu krwawienia, lecz na początku miałam lekkie plamienie. Pigułkę wzięłam jakoś 5 dnia, gdy plamienie lekko się wzmocniło. Zrobiłam tak, gdyż w mojej sytuacji ciężko było stwierdzić 1 dzień 'normalnej miesiączki':P Na drugi dzień mój 'okres' zniknął. I według tabletek powinien być za kilka dni. Przez cały czas dodatkowo zabezpieczamy się prezerwatywą, bo nie wiem czy w takiej sytuacji mogę zaufać już pigułkom. Dodam że to moje pierwsze pigułki.
Byłabym wdzięczna za odp:)
Napisano 27 sierpnia 2010 - 11:37
moim zdaniem powinnaś wziąć tabletkę już pierwszego dnia jak zaczęło się plamienie... bo według mnie to już wtedy był pierwszy dzień miesiączki...Wiedziałam, że tabletki należy wziąć w 1 dniu krwawienia, lecz na początku miałam lekkie plamienie. Pigułkę wzięłam jakoś 5 dnia, gdy plamienie lekko się wzmocniło.
Napisano 19 kwietnia 2011 - 13:19
Od ponad 9 miesięcy biorę Microgynon 21. Na początku dobrze się czułam, nie miałam żadnych nieprzyjemnych dolegliwości. Stosuję pigułki ponieważ oczywiście zabezpieczam się i w dodatku cierpię na PCO. Przed stosowaniem pigułek, podczas okresu rzadko miałam bóle brzucha, a gdy już występowały z reguły nie były silne (jak mocniej zabolało wystarczał ibuprom). Na początku stosowania tabletek bólów prawie nie było. Jednak od paru miesięcy podczas 7-dniowej przerwy przeżywam dramat. Bóle są okropne, jak nigdy po prostu kładę sie i łykam leki i mało co to daje . Z Ibupromu juz zrezygnowałam, a endokrynolog przepisała mi Dexak, który o ile złagodzi ból, to po ok. 3 tabletkach. W czerwcu idę do ginekologa po kolejną receptę i oczywiście poinformuję go o tym fakcie. Czy konieczna będzie zmiana tabletek? Te bóle mogą być spowodowane pigułkami? Dlaczego?
Napisano 19 kwietnia 2011 - 14:07
Bóle są niepokojące, więc radzę jak najszybciej udać się do ginekologa.Bóle są okropne, jak nigdy po prostu kładę sie i łykam leki i mało co to daje . Z Ibupromu juz zrezygnowałam, a endokrynolog przepisała mi Dexak, który o ile złagodzi ból, to po ok. 3 tabletkach.
Niestety bez badań i dokładnego wywiadu nie jestem w stanie Ci pomóc.Czy konieczna będzie zmiana tabletek? Te bóle mogą być spowodowane pigułkami? Dlaczego?
A gdybać nie ma co, bo niepotrzebnie się zmartwisz. Umów się jak najszybciej na wizytę do lekarza a wszystko na pewno się wyjaśni

www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych