cytaty z ulotki cilestu
By osiągnąć maksymalną skuteczność działania antykoncepcyjnego tabletki preparatu Cilest® należy przyjmować dokładnie według zaleceń i w odpowiedniej kolejności, codziennie o tej samej porze, np. przed snem. Tabletki należy przyjmować codziennie bez przerwy w następujący sposób:
(...) Lek należy przyjmować popijając wodą, o tej samej porze dnia, przez 21 dni. Preparat Cilest® przyjmowany zgodnie z zaleceniami działa antykoncepcyjnie począwszy od pierwszego dnia przyjmowania, i w okresie 7 dni nieprzyjmowania tabletek (między kolejnymi opakowaniami preparatu)..
w tym miejscy ulotka niby potwierdza to że w przypadku gdy zacznam dopiero zabwe z tabletkami juz pod pierwszego dnia krwawinia jestem zabezpieczona ..... w innym zaś sama sobie zparzecza pisze
W przypadku, gdy nie przyjęto dwóch tabletek w trzecim tygodniu stosowania preparatu, nie należy przyjmować kolejnych tabletek z tego opakowania, wyrzucić je i w tym samym dniu rozpocząć przyjmowanie tabletek z następnego opakowania. Ponadto, w okresie do dnia przyjęcia po kolei, codziennie, siódmej tabletki należy stosować dodatkową, skuteczną niehormonalną metodę antykoncepcji.
a wiec by być pewnym należy odczekać siedem dni ...... co innego gdy bierzemy juz kolejne opakowania wtedy ma pocztaku listka nie musimy czekac by być pewnym ze zajście w ciaże jest prwaie niemozeliwe ..... pytałam o to kiedyś lekarza i też poradził mi odczekać 7 dni by organizm zdarzył zareagować na tabletki .......
ale każdy robi tak jak uważa za dobre