Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Cilest

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
234 odpowiedzi w tym temacie

#1 .::Moniczka::.

.::Moniczka::.
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 10 września 2007 - 14:17

Ja brałam cilest i lekarz mi powiedział mi, że dodatkowo przez 8 dni powinniśmy używać dodatkowego zabezpieczenia, a potem można juz śmiało :mrgreen:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 Majta

Majta
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 06 listopada 2007 - 14:54

Przez rok w ogole się nie zabezpieczaliśmy! Dużo w tym mojej winy, prezerwatyw nie akceptuje, a jeżeli chodzi o tabletki/plastry - bałam się :-P ! Teraz od 4 miesięcy biorę tabletki, Cilest, aż tak dużo nas nie wynoszą! Nie mam żadnych efektów 'ubocznych", wrecz przeciwnie poprawiła mi sie cera, ogolnie jestem zadowolona :lol: i nie tylko ja :-P

#3 Chwilka

Chwilka
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 30 marca 2008 - 12:23

Biore taletki, w koncu znalazlam takie po ktorych czuje s dobrze,nic mi nie boli,mam straszna ochote na <sex></span>z P i nie mam suchosci pochwy jak to nieraz bywa po tabletkach,a moj lekarz ginekolog wypisal mi teraz recepte na pol roku,no coz i jak tu sie nie kochac :mrgreen:
Dołączona grafika

#4 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 30 marca 2008 - 12:33

Chwilka, a jakie bierzesz jesli mozna widziec:)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#5 Chwilka

Chwilka
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 30 marca 2008 - 12:43

Kiedys bralam Diane i bardzo przytylam,pozniej Jeanine ale bardzo mnie bolaly piersi i byly troche drogie pozniej stediril ale mi krostki wyskakiwaly a teraz Cilest sa tanie i mi odpowiadaja, i buzie mam po nich ladna a przyznam s ze mam skolonnosci do krostek:(
Dołączona grafika

#6 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 30 marca 2008 - 13:44

Chwilka bo cilest często bywa stosowany jako środek na trądzik,ja po nim dużo przytyłam z 8-9kg w 2 miesiące
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#7 Chwilka

Chwilka
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 30 marca 2008 - 21:40

A mnie s własnie po nich waga utrzymuje i na prawde czuje s ok,po Diane to jak taka toczaca s kulka wygladalam :mrgreen: a jak to ciezko pozniej bylo mi zrzucic :-/
Dołączona grafika

#8 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 26 czerwca 2008 - 21:14

Ja biorę tabletki Cilest lekarz ginekolog dobrał mi je tak na oko :-/ bo u poprzedniego co chodziłam dał mi Diane i miałam po nich straszne humorki beczałam i żyć mi się nie chciało normalnie depresja taka że było to do mnie groźne :-? ale na szczęście mi pasują;) na opakowaniu pisze że po 7 tabletce już się ma tą pewność ale ja odczekałam do ostatnich dni listka a żeby być pewnym :-D

#9 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 26 czerwca 2008 - 21:31

Mój gin też mi przypisał Cilest ..... niedawno zaczęłam brać, póki co czuję się dobrze i mam nadzieje,że będzie tak dalej. Jak się zapytałam gina od kiedy mogę się kochać to powiedział ,że w sumie po pierwszej tabletce.....ale chyba troszke odczekam.....a na poczatku na bank będę lecieć dodatkowo na gumkach.

#10 Okkena

Okkena
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 26 czerwca 2008 - 22:32

Już od 1 tabletki jesteś zabezpieczona na 100% więc niepotrzebne jest używanie prezerwatyw. :)

#11 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 26 czerwca 2008 - 22:38

Już od 1 tabletki jesteś zabezpieczona na 100% więc niepotrzebne jest używanie prezerwatyw. :)

a czy to juz jest takie pewne od 1 tabletki
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#12 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 10 września 2008 - 21:04

Ja myślę nad zmianą tabletek , wystąpiły u mnie plamienia ,więc najwyrażniej jest coś nie tak ;/. W sumie malutko przytyłam po tych tabletkach,ale skoro pojawiają się skutki uboczne to trzeba coś z tym robić. Wezmę jeszcze to opakowanie i zobacze czy po nim też się dzieje to samo . Obecnie biorę Cilest, płacę za nie ok. 20 zł i mam nadzieje,że znajdą nie równie niedrogie tabletki .

[ Dodano: 2008-09-10, 22:44 ]
Mam jeszcze pytanie..... Jakie tabletki bierzecie i ile za nie płacicie ?:P

#13 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 11 września 2008 - 11:07

September, ja też biorę cilest cena podobna .... co do zmiany tabletek to jeśli plamienie wystąpiło tylko tak sporadycznie to nie ma co zmieniać tabletek (czasem zmiana klimatu, trybu życia może nawet przy długim braniu spowodować plamienie) ... albo jeśli bierzesz je od nie dawna (na ulotce napisali ze nawet w 3 opakowaniu może wystąpić) lepiej pójść do lekarza i poprosić o coś na plamienie aniżeli zmieniać bo powody mogą być całkiem inne ....nie ma za dużo tabletek w tej cienie bo sama o to pytałam są najczęściej albo tańsze albo dużo droższe (średnio te droższe to 45 zł za miesiąc a tańsze to 10 zł)

#14 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 11 września 2008 - 14:27

Hm, być może masz rację ;). Skończyłam właśnie trzecie opakowanie , w niedzielę zacznę czwarte . A Ty miałaś plamienia ?

#15 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 11 września 2008 - 17:50

September, za pierwszym razem jak zaczynałam brać to nie pamiętam a teraz jak tylko jedno opakowanie zjadłam innych i znowu wróciłam do cilestu to miałam dość silne plamienie ale lekarz mnie uprzedził że może być i ze mogę wcale na początku nie mieć krwawienia z 7 dniowej przerwy .... a wiec zjedz jeszcze te jedno opakowanie a potem ew zgłoś się do lekarza ....

#16 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 11 września 2008 - 21:18

Tak właśnie zamierzam zrobić ;)

#17 nieznajomka

nieznajomka
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 28 września 2008 - 14:44

Od 3 miesięcy biorę tabletki Cilest, przez pierwsze miesiąc było plamienie ( co jest normalne) drugi miesiac minąl bez zarzutów , oczywiscie okres dostawalam regularnie . Ale teraz gdy biore 3 miesiąc i kończę opakowanie pojawia sie dziwny ból brzucha ( jakby zaraz miał się pojawić okres) choc jeszcze 2 dni biore tabletki i okres powinien wystąpić za 4 dni:( czemu się rozregulował? i skąd te bóle? i delikatny ciemny kolor krwi.;| bóle nasilają się przy oddawaniu moczu;/

Temat związany z antykoncepcją-scaliłam

#18 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 29 września 2008 - 06:47

czemu się rozregulował?

a rozregulowal sie?skoro masz dopiero za 4 dni dostac?

i delikatny ciemny kolor krwi.

to sie czesto zdarza przy tabletkach. moga wystepowac krwawienia.
co do boli...powiem ci, ze ja tez miewam takie czasem ale u mnie to chyba inne ich pochodzenie. ostatnio to wystarcza mi juz lekkie nerwy i gotowe...:/

bo hormony maja sie nie tak jak powinny...

mysle, ze to wina zlego dobrania tabletek przez lekarza. Po to robione sa badania i po to gin. przeprowadza wywiad, zeby mogl odpowiednio je dobrac. ale lekarzem nie jestem wiec to tylko przypuszczenia.

a ja...dostalam okres normalnie po pierwszym opakow. i kiedy mialam zaczac drugie, zapomnialam o nich :roll: zla jestem na siebie troche ale przepadlo. znow sie nie zabezpieczam.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#19 September

September
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 07 października 2008 - 21:04

Ja biorę Cilest,ale już 4 miesiąc mam plamienia. Tylko jakoś dziwnie , bo przy 5-6 ostatnich tabletkach. A żeby było "lepiej" to okres mi się przyśpieszył o 2 dni . Wybieram się pod koniec tyg. do gina , zobaczę co mi powie ......

#20 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 08 października 2008 - 08:20

September, Dobrze robisz, nie ma co czekać! Pewnie masz źle dobrane tabletki

<ookk>

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych