Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

hej, szukam wyższej szkoły z kosmetologią

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Karinaa3

Karinaa3
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 28 lipca 2011 - 10:41

Hej! Niedawno podjęłam decyzję, że zapiszę się na studia. Odkąd pamiętam lubiłam bawić się kosmetykami i malować najpierw moje lalki, a później koleżanki. Postanowiłam, że pójdę na studia na kosmetologię. Na państwowych uczelniach kierunek ten jest jednak baardzo drogi, dlatego szukam jakiejś szkoły niepublicznej. Może ktoś zna i mógłby mi doradzić?

#2 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 28 lipca 2011 - 13:52

Na państwowych uczelniach kierunek ten jest jednak baardzo drogi

ale mówisz o studiach w trybie zaocznym?
Bo jeśli mowa o trybie dziennym to pierwsze słyszę, by na państwowych uczelniach studia były płatne ;)

I jeszcze najważniejsze pytanie w jakim mieście poszukujesz uczelni? <jezorek11></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#3 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 lipca 2011 - 15:08

Karinaa3we Wrocławiu masz Wyzsza Szkołe Fizjoterapi.
W Warszawie - WSzOchrony Zdrowia - też. Zalezy jakie miasto masz na mysli. Wpisz w gogle kosmetologia studia i miasto jakie Cie interesuje...
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#4 Karinaa3

Karinaa3
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 15:49

Szukam czegoś w Warszawie. Tutaj są jednak największe możliwości, nie ma się co oszukiwać. Studia zaoczne czy wieczorowe jednak trochę kosztują ;) A czy ktoś słyszał może o almamer? Znalazłam na internecie ich stronę, ale wcześniej nie bardzo rzucali mi się w oczy.

#5 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 18:08

Karinaa3, a ja Ci poradzę, nie studia a studium kosmetyczne. Obracałam się swego czasu w towarzystwie kosmetyczek, mam kilka koleżanek i uwierz, większe wzięcie mają pracownice po studium, gdzie uczy się głównie praktycznych zagadnień, niż po studiach. Także one najpierw kończyły różne szkoły, a dopiero potem wybierały się na studia, gdzie przyswajały wieeele teori ;-)

A może kurs wizażu jeśli chodzi o malowanie głównie? Bo wiesz praca kosmetyczki to również "babranie" się z czarną robotą :-P

#6 Karinaa3

Karinaa3
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 21:06

Powiem szczerze, że o studium też myślałam. Ale kusi mnie jednak opcja ukończenia wyższej szkoły... tym bardziej, że dosłownie wczoraj czytałam, że w szkole, która mnie interesuje można załapać się na stypendium - albo socjalne albo albo takie za wyniki w nauce. Nie na wszystkich uczelniach tak jest, a mnie na pewno sporo by to ułatwiło. O studium wolałabym pomyśleć po studiach. No i jeszcze jedna rzecz mnie kusi, opcja pracy przy produkcji kosmetyków. Też i tym chciałabym się zająć.

#7 anjolka

anjolka
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 08 września 2011 - 18:30

Ja studiowałam turystykę na almamer jakbyś miała jakieś pytania to chętnie pomogę. Co prawda było to parę lat temu, ale czasów studenckich się nie zapomina. Poznałam wspaniałych ludzi, przyjaciół. Nie zawsze było łatwo, wiadomo, poprawki, jakieś sytuacje stresowe, ale jakoś zawsze wychodziłam z tego obronną ręką i w sumie miło wspominam stare czasy.
I am what I am

#8 Karinaa3

Karinaa3
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 19 września 2011 - 21:15

Słyszałam, że nowy budynek otwierają od października? Mogłabyś mi powiedzieć jak to jest ze stypendiami? Bardzo by mi zależało żeby na jakieś się załapać bo wiem, że stawki są całkiem wysokie. Mam zamiar pilnie się uczyć i chciałabym mieć jak najwyższą średnią. Lubię się uczyć więc nie powinno być to dla mnie problemem.

#9 kobietta_88

kobietta_88
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 23 września 2011 - 11:30

W Gdańsku i w Gdyni są 22 szkoły wyższe, które posiadają ten kierunek;) Gdańsk też jest dużym miastem i są tu duże możliwości;)
W GDAŃSKu na pewno w Wyższej Szkole Zarządzania jest Kosmetologia. W Gdyni nie pamiętam nazwy szkoły, ale jest na pewno ! Musiałabyś zerknąć w google;)

#10 Karinaa3

Karinaa3
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 27 września 2011 - 20:34

Ale dla mnie ogólnie w grę zawsze wchodziła tylko Warszawa. Jednak możliwości rozwoju wydaje mi się, tutaj są zdecydowanie największe. Zapisać już się zapisałam, niebawem rozpoczęcie roku akademickiego, nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że mi się spodoba i poznam fajnych ludzi, bo trochę jednak stres jest! Ale to chyba normalne! Ostatnio widziałam na stronie zakładkę "Liderzy sukcesu", chodzi tu o absolwentów, którym udało się wykorzystać zdobytą wiedzę i szczerze - chciałabym kiedyś być wśród nich!

#11 anjolka

anjolka
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 06 października 2011 - 13:13

Chyba każdy chciałby być "Liderem Sukcesu" ;). Miałaś już pierwsze zajęcia? Jak tam Ci się podobało? Jak atmosfera? No i jak nowy budynek? Lepsze warunki prawie zawsze dają lepsze efekty w nauce!
I am what I am

#12 Karinaa3

Karinaa3
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 24 października 2011 - 11:24

Hej! Jestem już po pierwszych zajęciach. Atmosfera naprawdę super. Profesorowie sympatyczni, ale wymagający także uczyć się na pewno sporo będzie trzeba. Ale nie ma tego złego, w końcu poszłam tam właśnie po to żeby się uczyć!