Ja używam peelingu enzymatycznego i kremu dla cery wrażliwej. Co jakiś czas staram się zrobić maseczkę oczyszczającą z węglem aktywnym lub maskę w płachcie. Te ostatnie wyjątkowo przypadły mi do gustu ze względu na to, że nie trzeba ich tak długo zmywać, wystarczy zdjąć i gotowe.
Pielęgnacja twarzy
Napisano 26 września 2017 - 12:55
Napisano 20 października 2017 - 12:08
Ja porzuciłam kosmetyki drogeryjne na rzecz tych naturalnych i zauważyłam pozytywne zmiany.
Napisano 23 października 2017 - 13:48
Również używam zazwyczaj peelingu enzymatycznego. Czasem drobnoziarnistego, ale mimo to nie ma jakichś oszałamiających efektów.
Zastanawiam się nad tym, żeby może skorzystać z zabiegu w gabinecie kosmetycznym. Może np. z zabieg kwasami... Podobno daje dobre efekty. Chodzi mi przede wszystkim o wyrównaniu kolorytu cery
Miałyście kiedyś taki zabieg? Długo się później skóra łuszczy?
Napisano 23 października 2017 - 19:38
Kupiłam sobie mydło dziegciowe i czekam na efekty. Oczyszcza spoko nawet, ale zobaczymy jak będzie po czasie.
Zmierzam do prostoty. Mydło, krem i tyle.
Napisano 24 października 2017 - 07:22
Nie boisz się, że mydło wysuszy skore?
Napisano 24 października 2017 - 10:03
Mydło dziegciowe jest dobre dla osób z łuszczycą.
Napisano 24 października 2017 - 21:00
Nie boisz się, że mydło wysuszy skore?
Bardzo suchej skóry ja nie mam. Mam raczej mieszaną. Ale po tym mydle nakładam od razu bogaty krem, więc nie czuję ściągniećia.
A tego to nie widziałam nawet
Mydło dziegciowe jest dobre dla osób z łuszczycą.
Napisano 29 października 2017 - 22:12
Napisano 19 listopada 2017 - 12:47
Do przemywania mydło do twarzy z nagietkiem In Collina, następnie do nawilżenia na nockę Cleadermę DCB. Efekt jest
rewelacyjny. Jedno i drugie na bazie minerałów z morza martwego.
Napisano 21 grudnia 2017 - 14:46
Ja płynem micelarnym zmywam makijaż a potem żeli+woda z kranu.
Napisano 06 stycznia 2018 - 17:14
ja zazwyczaj używam tonik, olej kokosowy i do tego jeszcze krem pod oczy Remescar, bo tylko on jest w stanie zniwelować moje cienie i sińce pod oczami jak wstanę rano, no a wieczorami robię peeling co drugi dzień.
Użytkownik jedza78 edytował ten post 06 stycznia 2018 - 17:15
Napisano 30 stycznia 2018 - 09:32
Ja używam hydrolatu różanego i kremu z kurkumą z Orientany. Najlepsze nawilżenie na zimę. Skóra jest bardzo miła w dotyku i mogę nad nią bardziej zapanować. Niestety zima to bardzo niekorzystna pora roku dla skóry.
Napisano 21 lutego 2018 - 10:21
Lubię Orientanę, ale jej kremy strasznie mocno pachną.
Napisano 22 lutego 2018 - 00:10
Mam mieszaną cerę, a tej zimy mam takie wiecznie policzka przesuszone. Smaruję kremem i nawet serum nawilżające pod krem i zero efektu na dłuższą metę.
Niestety zima to bardzo niekorzystna pora roku dla skóry.
Napisano 08 marca 2018 - 13:21
Mi pomaga zimą domowy tonik z octu jabłkowego. Ma działanie rozjaśniające, więc moja buzia nie jest tak poszarzała.
Napisano 12 marca 2018 - 12:29
A jak z naczynkami? Znacie naturalne kremy, balsamy, toniki na naczynka?
Napisano 05 kwietnia 2018 - 00:04
Przyjaciółka też nie bardzo może myć twarzy mydłem i wodą, bo bardzo jej podrażnia skórę. Ma strasznie wrażliwą...od jakiegoś czasu oczyszcza twarz emulsją micelarną Cetaphil EM do mycia. Mówi, że nie podrażnia, bo właśnie nie zawiera mydła i innych drażniących substancji.
Napisano 01 lipca 2020 - 06:03
Jeśli chodzi o nawilżanie, to bardzo dobre rezultaty daje kwas hialuronowy:
https://markemed.com...rol-nawilzania/
Na stronie jest sporo informacji o jego działaniu. Kwas hialuronowy ma bardzo dobry wplyw na skóre bo występuje naturalnie w organizmie. Niestety ale z wiekiem jego ilość w skorze się zmniejsza, tak wiec aby odwrócić proces starzenia się oraz lepiej nawilżyc skórę można zastanowić sie nad zabiegiem w celu dostarczenia go do skóry. Moze być to na przyklad mezoterapia igłowa.
Kwas hialuronowy jest równiez zawarty w wielu kosmetykach, jednak tutaj działanie bywa rózne. Zwykle nie dociera do miejsc, w których tworzą się zmarszczki. Niestety...
Napisano 22 lipca 2020 - 20:45
nie można też zapominać o dbaniu o usta, w lecie ja stosuję pomadkę z filtrem oeparol sunnyday, obowiązkowo zabeiiram na plazę czy spacer, bo jednak wiatr, słońce odbijające sie od wody dziala mocno opalająco nawe jak nie ma suiper upału.
Napisano 20 sierpnia 2020 - 21:34
też tę pomadke lubię, w lecie to mój must have, nie wiem jak jest u was ale mi to zawsze bardzo mocno wysuszają się w lecie usta, oszaleć można dlatego kilka razy dziennie smaruję się tą pomadką, usta są nawilone i nawet bez kolorowej szminki wyglądają super