dziekuje to Deedolitto i Pirotes z "Record of Lodoss War" hihihi faerie tez maja dłuzsze uszka a to spisik tapetek z Faerie : elve5.jpg, elve3.jpg, 779elf0xv.jpg, e6.jpg -wszystkie sa sliczne a ta ostatnia po prostu boska Faerie tez uwielbiam a teraz kilka drowow z mojej kolekcji koffam Drowy
dziekuje to Deedolitto i Pirotes z "Record of Lodoss War" hihihi faerie tez maja dłuzsze uszka a to spisik tapetek z Faerie : elve5.jpg, elve3.jpg, 779elf0xv.jpg, e6.jpg -wszystkie sa sliczne a ta ostatnia po prostu boska Faerie tez uwielbiam a teraz kilka drowow z mojej kolekcji koffam Drowy
No tak, w sumie mają skrzydełka, więc do elfów nie pasują. Ale wszystkie te tajemnicze stworzenia są fajowe
A te Drowy są straaasznie straaaszne. No może ta ostatnia jest taka mniej straszna.
drowy saaa straaaszne zyja w podmroku i zadko wychodza na powierzchnie te z podmroku czcza pajecza krolową Lloth to ich bóstwo !! panujew u nich Matriarchat i podzial na kasty najwyzszym wyroznieniem dla drowki jest zostanie Matką Opiekunką swojego(ale tylko w teorii ) domu. Najpotezniejsza rodzina drowia panujaca nad cała społecznoscia i posiadajaca najwyzsza przychylnosc Lloth od niepamietnych czasow jest rodzina Baenre, nastepne po niej jest znajdujace sie w radzie rzadzacej 5 innych domow, reszta to szlachta i plebs ktore tylko marza aby wzniesc sie troche wyzej na drabinie w hierarchii... jedynym na to sposobem jest wyeliminowanie innego domu lub osoby znajdujacej sie o poziom wyzej, tak samo jest w domach gdy np najstarsza z corek zapragnie zostac Matka opiekunka to musi zamordowac swoja matke.... Prawo drowow pozwala na to pod 1 warunkiem, w przypadku ataku na inny dom nie mozna zostawic zadnego swiadka !!! tzn swiadkow najczesciej sa setki poniewaz kazdy dom jest swego rodzaju twierdza a rodziny licza od kilku do kilkuset członkow ale chodzi o to by nie pozostawic przy zyciu nikogo z domu szlacheckiego , nawet dziecka. Jesli jednak taki atak sie nie powiedzie i ktos umknie (chocby 1 osoba) dom atakujacy musi poniesc konsekwencje swego czynu ..jakim jest całkowita exterminacja!!! Typowy drow ma hebanową skórę , białe geste włosy, oczy przechodzace od koloru złotego przez wszystkie odcienie bursztynowego do czarnych, gdy przechodzi na widzenie w ciemnosci(czyli w podmroku stale) jego oczy przybieraja barwe czerwona, kobiety sa najczesciej wyzsze i silniejsze od mezczyzn. Stolica drowiej populacji jest ogromne miasto znajdujace sie w podmroku noszace nazwe Menzoberranzan w ktorym znajduja sie 3 najpotezniejsze drowie budowle-szkoły kształcace swych adeptow: czyli Arach-Tinilith (szkoła dla kapłanek), Sorcere(szkoła magów) i wielka Swiątynia Lloth(ktorej nazwy nie pamietam ) gdy drowka zostaje kaplanka otrzymuje od bogini dar ktorym jest wezowy bicz. Im bogini wiecej łaski okazuje danej adeptce tym bicz ma wiecej zemieni zakonczonych głowami weza (czyli do ok 5 ) to jednak nie jest zwykły bicz , kazdy z wezy jest bowiem zywy i mentalnie potrafi sie łaczyc ze swoja pania w kazdym z wezy zakleta jest dusza jakiegos pomniejszego demona (np meffita, Quagzzita czy jakiekos innego karakanca ) i kazdy z nich posiada inna specjalna zdolnosc....no i kazdy ma inny stopien jadowitosci drowy z powierzchni to najczesciej renegaci (glownie mezczyzni) ktorym udało sie jakos przezyc czcza najczesciej Vhaeruna (pana w masce-syna Lloth , bóstwo złodziei, lub Ellistrae-Srebrna pania, boginie tanca i polowan-córke Lloth) i nienawidza swych krewniakow z pod ziemi
[ Dodano: 2007-08-08, 14:49 ] jak sa jakies pytania to z checia odpowiem
[ Dodano: 2007-08-08, 14:53 ] dla fanek elfek tu zapodaje 2 mega super fajowe filmiki przedstawiajace relacje pomiedzy elfami wysokiego rodu a drowami
aaa to zalezy o jakich bys sie chciała czegos dowiedziec wiem sporo o mrocznych czyli o drowach lub jak kto woli Moriquendi(z tych to ekspertka jestem )o elfach wysokiego rodu czyli Quendi-tych od ktorych sie wszystko zaczeło tez troszke wiem , o lesnych, dzikich ,troszke mniej a o pozostałych rasach jak np morskie elfy to mam wiedze szczatkowa
Madae, w takim razie ja sobie poczytam, bo mnie to wszystko bardzo zaciekawiło. Nigdy nie zgłębiałam się w wiedzę o elfach, raczej znałam je z powieści Tolkiena. No to czeka mnie dużo do odrobienia.
Te 'panie', które wkleiłaś wyglądają na niebezpieczne.