Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

kupno samochodu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

#41 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 września 2013 - 07:35

hahahaha już ja widzę, jak wystajesz godzinami przez okno i z zachwytem patrzysz

no właśnie nieeeeee <umieraam></span> choinka mi całe auto zasłania, nie mam jak go pogdlądać, a z kuchni widć tylko jeden przedni reflektor <umieraam></span>

Emocje troche zeszły <lol></span> Wizyta u mechanika mnie na pewno czeka. Do uszczelnienia i sprawdzenia, może wymiany jest rozrząd, do wymiany przednia sprężyna, tył skorodowany, do regeneracji, ale to samemu można zrobić. Byle przed zimą. Tarcze z przodu do wymiany, ksenonówka z przodu też do wymiany, a poza tym auto do jazdy. 2.0 TDCI, MK3 z 2002 roku, przebieg 210 tys, z czego w Polsce jakieś 50 tys, oryginalnie z Niemiec. Tylko cała tapicerka do renowacji, bo w środu zasyfiony masakrycznie! Aaaa i zamek centralny coś szwankuje, trzeba otwierać i zamykać z kluczyka. Ale z tym można żyć.

Bardzo zadowolonam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zdjęcie z ogłoszenia :P

Załączone miniatury

• i pil.jpg

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#42 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 września 2013 - 07:39

tył skorodowany,

no fordy mają niesamowicie słabe blachy niestety

może wymiany jest rozrząd,

to już jakiś koszt

ogólnie prezentuje się zacnie ;-)

#43 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 26 września 2013 - 07:45

Gratuluję :-))

#44 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 września 2013 - 07:58

to już jakiś koszt

No tak, ale rozrząd prawie zawsze trzeba podrasować po kupnie używanego auta. A ten i tak w porównaniu z tym, którego oglądałam przedwczoraj jest w stanie idealnym. tu mam naprawdę tylko kosmetykę praktycznie. Ten poprzedni był w środku igła po prostu, za to wylane przednia amortyzatory, lało sie z rozrządu, skrzyni i silnika i całe tylne zawieszenie do wymiany było. Na oko było jakieś 8 tysiaków do dołożenia do niego na już. Tu w 2 sie spokojnie zamknę. A może i mniej wydam, bo Tatko złota rączka już rozkminia co sam mi zrobi <lol></span> . No i cena, nie ukrywam też była dobra i chyba głównie dlatego zdecydowałam sie na niego. Bo ze 2 tysiaki więcej by chcieli i stwierdziłabym, że sorry, ale za dużo pracy w niego sama muszę jeszcze włożyć. A tak, myślę, że proporcje wartości do ceny są bardzo dobre, z lekką przewagą na zysk z mojej strony ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#45 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 26 września 2013 - 09:00

nie(d)oceniona duży samochód ;-) fajnie, gratuluję :-) niech się dobrze sprawuje, a Tobie przyjemnie jeździ ;-)

#46 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 26 września 2013 - 12:11

nie(d)oceniona, Histeria:), gratuluje własnych 4 kółek :D Oby jak najdłużej się sprawowały bezawaryjnie

Ja dostałam ostatnio tylko papiery do podpisania i w ten sposób misiek zrobił mi niespodziankę i wymienił moje autko na hondę civic. Jest w o wiele lepszym stanie niż astra, a ważne, żebym z dzieckiem była bezpieczna. Miałam obiekcje trochę, bo jednak tamto to było moje pierwsze auto za własne pieniądze, ale nie było dyskusji. Mniej więcej tak wygląda

Załączone miniatury

• images.jpg

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#47 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 26 września 2013 - 12:22

hondę civic.

napewno będziesz zadowolona, bardzo dobry wybór <ookk></span> <ookk></span> <ookk></span>

#48 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 26 września 2013 - 12:40

Jak szukałam auta, to oglądałam też własnie hondę civic- fajne autko, sporo miejsca w środku.

#49 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 26 września 2013 - 12:52

fajne autko, sporo miejsca w środku.

minusem jest tylko, że mały bagażnik bardzo. Wózio nie wejdzie <bezradny></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#50 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 26 września 2013 - 12:54

mały bagażnik bardzo. Wózio nie wejdzie

jak kupisz odpowiedni wózek to wejdzie :lol:
ja mam jeszcze luz na torby po bokach ;-)

#51 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 26 września 2013 - 16:05

nie(d)oceniona, gratulacje kupna autka :-) Fajne, spore. Życzę Ci tylko by tutaj nie sprawdziło się powiedzenie "Ford gówno wart", bo niestety u moich rodziców tak. Dopiero po naprawach silnika i włożeniu kupy pieniędzy jeździ bez szwanku. Zaraz po kupnie u mechanika byli minimum 2 razy w miesiącu, ale wiadomo to też wszystko zależy na jakie auto się trafi.
halynka, hania to fajne auto ;-) będzie Ci się na pewno dobrze jeździło.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#52 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 września 2013 - 16:08

choinka mi całe auto zasłania

<lol></span> <lol></span> <lol></span>

Gratki autka :D Prezentuje się naprawdę zacnie :D :D

halynka, fajny kolorek :) Niech się dobrze jeździ :)

<bawi></span> <bawi></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#53 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 26 września 2013 - 16:54

Jaki boom :->

halynka, cenionka niech Wam się dobrze i bezpiecznie jeździ ;-)

#54 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 września 2013 - 18:54

Dziewczynki fajne bom
Niedoceniona a ile dalas ? czy niedoczytalam :oops:
ale ladny, fajnie sie prezentuje
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#55 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 września 2013 - 20:03

cenionka co za gablota nonono :mrgreen: gratuluje kupna pierwszego autka ;-) fajniutki :mrgreen:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#56 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 września 2013 - 20:07

nie(d)oceniona, Histeria:), gratuluje własnych 4 kółek :D Oby jak najdłużej się sprawowały bezawaryjnie

Ja dostałam ostatnio tylko papiery do podpisania i w ten sposób misiek zrobił mi niespodziankę i wymienił moje autko na hondę civic. Jest w o wiele lepszym stanie niż astra, a ważne, żebym z dzieckiem była bezpieczna. Miałam obiekcje trochę, bo jednak tamto to było moje pierwsze auto za własne pieniądze, ale nie było dyskusji. Mniej więcej tak wygląda

hondy są ładniutkie i podobno jedne z tych mniej zawodnych. A co do wózka... koleżanka urodziła kilka miesięcy temu i też ma civic'a 3 drzwiowego i właśnie problem z wózkiem. Nie wiem w sumie jak to rozwiązała. <bezradny></span> Macie w razie czego większy samochód do dyspozycji?

Sajuri, bo nie pisałam :P Mniej więcej tyle, po ile chodzi ten rocznik, no, nieco mniej :P

#57 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 27 września 2013 - 09:44

civic'a 3 drzwiowego i właśnie problem z wózkiem. Nie wiem w sumie jak to rozwiązała

ale nie mogła zmieścić stelaża + gondoli/spacerówki ?
bo jeśli tak, to rzeczywiście problem... ale jeszcze jest fotelik, w którym się wozi Maluszka

ja też mam civica 3-drzwiowego, ale stelaż mi wchodzi bez najmniejszego problemu; nie muszę zdejmować kółek, a po bokach wchodzą mi jeszcze torby ;-) kupiłam go od babki, która jeździła Yariską ;-)

przyznam, że dobierałam wózek do samochodu - czyli szukałam takiego, który się zmieści bez problemu ;-) więc to chyba najlepsze rozwiązanie ;-)

bardziej mnie martwi czy jazda z dzieckiem samochodem 3-drzwiowym będzie wygodna - przechodzenie przez przednie siedzenia fajne nie jest :roll:

a co do jazdy - lekki, przyjemny, fajny i niezawodny :-) akumulator tylko wysiadł :-P

#58 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 września 2013 - 10:18

Macie w razie czego większy samochód do dyspozycji?

Mamy, na jakieś większe wyprawy weźmiemy jakiś miśka samochód (tu jest wachlarz możliwości i zmienia się jak w kalejdoskopie)

ja też mam civica 3-drzwiowego, ale stelaż mi wchodzi bez najmniejszego problemu;

Właśnie o sam stelaż mi chodzi, chce taki wózek, żeby fotelik dało się wpinać bezpośrednio. Ale dobierać wózek pod bagażnik mi się nie widzi, bo to duże ograniczenie. Napisz później jak wyjmowało się dziecko z tylnego siedzenia.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#59 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 02 stycznia 2017 - 20:06

@madzik :-) tak jak prosiłaś, wklejam fotki auta. Nie są to niestety moje fotki, bo nie zrobiłam jeszcze, ale to dokładnie ten sam kolor i ten sam rocznik co na zdjęciu.

Jest to Renault Thalia i po pierwszych dniach u mnie stwierdzam, że jest to strzał w 10 <ookk>

Auto trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno - ktoś z rodziny szybko sprzedawał, mój tata pojechał obejrzeć i jak obejrzał to stwierdził, że nie można takiej okazji przepuścić. Samochód jest bardzo zadbany, mimo tego, że najnowszy już nie jest. Jeździł nim starszy pan, który użytkował go tylko w niedziele i na drobne przejażdżki, cały czas był garażowany, nie ma ani grama rdzy ;-) W dodatku kolor marzenie - czerwień to jeden z moich ulubionych kolorów <ookk>  Dodatkowym plusem jest bardzo niski przebieg i przeogromny bagażnik, który przyda się na pewno w wakacje. Wyboru nie miałam - tata powiedział - albo biorę, albo nie. Nie zastanawiałam się ani chwili, więc na Święta dostałam pięknie zapakowany kluczyk na znak, że ostatecznie samochód jest mój. Cieszę się przeogromnie, prawo jazdy mam już od 4 lat, jednak nigdy nie było mnie stać na swoje własne 4 koła ;-)

Załączone miniatury

• Osobowe-Renault-Thalia-1.jpg
  • Osobowe-Renault-Thalia-5217.jpg

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#60 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 stycznia 2017 - 21:16

@inqaa bardzo fajny i zgrabny! To teraz obserwuję łódzkie ulice :P

<serducho>