Gdy facet posuwa się za daleko....
Napisano 16 listopada 2008 - 21:00
Napisano 16 listopada 2008 - 21:02
owszem, ale na to jak te granice ustalimy niemały wpływ mają nasze doświadczenia i wspomnienia ...i to my ustalamy granice.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 16 listopada 2008 - 21:02
Mnie jest szkoda kobiet, które nie potrafia sie uwolnić od kata. I znoszą meki zamiast budowac gdzieś inne szczeście
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 16 listopada 2008 - 21:03
Napisano 16 listopada 2008 - 21:03
co nie zmienia faktu,że facet który bije kobietę to zero! a taki co udeżył raz udeży i drugi,i trzeci i dziesiąty,taka jest prawda,i nie wiem jak trzeba być zaślepionym,żeby sobie na to pozwolićNie ma sensu żadna licytacja typu "mój ojciec to" i "mój ojciec tamto". Teraz żyjemy swoim życiem i to my ustalamy granice.
If you don't know my name, you can call me baby
Napisano 16 listopada 2008 - 21:06
to szybciem podjełabym decyzje o rozstaniu ,aby im oszczedzic tego widoku.Dzieci
Napisano 16 listopada 2008 - 21:09
tak,bo na dzieciach taki widok odbija się potem na całym życiuto szybciem podjełabym decyzje o rozstaniu ,aby im oszczedzic tego widoku.
Napisano 16 listopada 2008 - 23:21
Tu było jedynie wielkie zauroczenie i pożądanie , wiec nie zastanawiałam sie dlugo.
Kazalam mu sie wynosic nie zastanawiajac sie jak dotrze do domu, który jest ponad 400 km ode mnie, a pociag jezdzi raz , dwa razy dziennie .
Co do bitych kobiet. Wg mnie są głupie i skazuja na patologie swoje dzieci.
Przeciez te dzieci maja wiele lęków. Np strach przed krzykiem, hałasem, nocą. Czesto moczą sie w nocy. W dorosłym zyciu dziewczyny maja utrudnione budowanie relacji z mezczyznami, czesto wiaza sie z klonem ojca i tkwią w takim samym zwiazku jak ich matki, daja sie bic myslac, iz to normalne. Chłopcy natomiast z tego samego powodu biją swoje kobiety.
Poza tym czesto mezczyzna oprócz wyładowywania sie na zonie, bije tez dzieci.
Juz nie wspomne o sytuacjach gdzie dziecko nie umie zyc w takim domu i zabija siebie, badz ojca w obronie matki.
Jak mozna skazywac dzieci na tak przesrane zycie?
Warto poswiecic ich szczescie/zycie z miłosci do oprawcy, uzaleznienia od niego, ze wstydu przed ludzmi ?
Przykro mi, dla mnie kobiety które są z takimi bydlakami sa głupie.
Napisano 17 listopada 2008 - 18:29
Napisano 17 listopada 2008 - 19:11
Znam kobiety które zaczeły , wiec brak miejsca i kasy to wymówka. Jak ktos chce , jest komus zle , to robi wszystko , by zmienic swoje zycie.
Boja sie zostac same? Wola byc napieprzane u boku kogos, tak?
Pewnie zaraz podniosa sie głosy : jestes młoda, nie bylas na ich miejscu , łatwo gdybać bla bla bla .
Wiem jak to jest patrzec na bitą matkę , wiem jak to jest czekac na powrót ojca z niepewnoscią : bedzie trzezwy? bedzie sie awaturowac?Znowu uderzy? Wiem jak to jest miec spieprzone dziecinstwo , swieta, czuc wstyd przed znajomymi i nie zycze nikomu by miały tak naiwną matkę, która woli byc z takim ***, niz sama .
za wtorne wulgaryzmy, ostrzezenie.
Napisano 17 listopada 2008 - 19:14
Napisano 17 listopada 2008 - 19:22
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 17 listopada 2008 - 19:37
Wiem, łatwo mi mówić, bo w takiej sytuacji nie jestem. Wiem jak to jest być bitym, bo ojciec do tej pory mnie nieraz uderzy. Nie bił matki. Nie bił siostry. Tylko mnie. Dlatego wiem, że dzieci cierpią najbardziej. Cieszę się, że trafiłam na faceta, dla którego przemoc jest pojęciem abstrakcyjnym. Nigdy nikogo nie uderzył, a uderzenie kobiety traktuje jako największą hańbę dla faceta. Dlatego nie boję się tego, co mnie spotka w życiu. Czuję się przy nim bezpiecznie.
Napisano 17 listopada 2008 - 19:49
Napisano 17 listopada 2008 - 19:56
Co Nas nie zabije to Nas wzmocni ![]()
COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ ![]()
Napisano 17 listopada 2008 - 20:01
Napisano 17 listopada 2008 - 20:12
Napisano 17 listopada 2008 - 20:21
Napisano 18 listopada 2008 - 14:01
matrans, heh u mnie bylo tak w przypadku mojego bylego... bil przperaszal zapewnial i znow to robil ;-/
nie wieżę
Napisano 18 listopada 2008 - 14:12
love
Mystyc