Zakochać się będąc nastolatką
Napisano 16 stycznia 2013 - 23:10
Napisano 02 listopada 2013 - 06:41
Czy warto angażować się w związek z chłopakiem będąc jeszcze nastolatką?
Chciałabym poznać Waszą opinię na ten temat;)
Mysle, ze warto bo wlasnie w latach nastoletnich zaczynamy zbierac rozne doswiadczenia.
Nawet jesli zwiazek sie rozpadnie pierwsza milosc jest wazna.
Ja poznalam swego ex w wieku 13 lat. Bylismy razem 11 lat z tego 5 lat malzenstwem.
Napisano 27 grudnia 2013 - 03:56
To prawda, pozostaje duży sentyment. Poza tym miłość nastolatków jest po prostu piękna. Taka szczera, niewinna, naiwna. Jeżeli jeszcze są z nią związane pierwsze doświadczenia seksualne, to tym bardziej zostaje w sercu na resztę życia.
Nawet jesli zwiazek sie rozpadnie pierwsza milosc jest wazna.
Napisano 16 stycznia 2014 - 19:45
Można się zakochać będąc młoda osobą. Ale zazwyczaj te miłości nie przetrzymują czasu. Obie osoby dorastają i w większości przypadków oczekiwania obu osób się rozmijają. Aczkolwiek warto przeżyć pierwszą miłość tak na 100% bo jest później co wspominać ![]()
Napisano 15 lutego 2014 - 14:48
ja z moim K, jestem od 14 roku życia ( on miał 15), jesteśmy już razem 8 lat. I łączy nas WIELKA miłość
Czy warto angażować się w związek z chłopakiem będąc jeszcze nastolatką?
Chciałabym poznać Waszą opinię na ten temat;)
Napisano 26 lutego 2014 - 08:40
Zakochałam się w moim mężu mając 15lat...dwa lata później wzięliśmy ślub i niedługo potem urodziłam pierwsze dziecko(18lat miałam ukończone
) ![]()
Jesteśmy razem 30lat a małżeństwem 28lat.
I powiem tak...wszystko jest możliwe w młodym wieku ale potrzeba z obu stron chęci,miłości i zrozumienia,samozaparcia i stałych kompromisów.
Razem z mężem dorastaliśmy i dojrzewaliśmy będąc już małżeństwem...mieliśmy dzieci,obowiązki,nie zdążyliśmy nacieszyć się panieńsko-kawalerskim życiem...
Czasem żal mi,że nie było narzeczeństwa,wspólnych wyjazdów wakacyjnych,wicie gniazda itp itd...ale...wszystko ma swoje złe i dobre strony.
Dziś mamy dorosłych synów i nastoletnią córkę
,nadal jesteśmy młodzi i teraz możemy bez obciążeń korzystać z życia.
To czego nie było kiedyś u nas jest teraz...moi wszyscy znajomi mają małe bądź ledwie nastoletnie dzieci...nie wszystko mogą,nie wszędzie pojadą...my jedziemy nieraz gdzieś sami,córkę doglądają dorośli bracia a my....luuuuuuuuz! ![]()
Napisano 05 marca 2014 - 11:23
Napisano 23 kwietnia 2014 - 00:47
Każdy wiek jest dobry na zakochanie, nie ma reguły. Znam pary, które są ze sobą od gimnazjum czy liceum i są szczęśliwe, baa... niektórzy nawet są już po ślubie i mają dzieci. Fajnie tak razem dojrzewać, poznawać się i coś budować.
Wielu ludzi patrzy z boku i nie traktuje takiego związku poważnie, myślą, że to szczenięca miłość, która nie przetrwa, że to jeszcze dzieci, które nie znają pojęcia miłości. A mnie się wydaje, że w tym wieku też można kochać szczerze, prawdziwie i mocno. Sama pierwszy raz zakochałam się jak miałam może 14-15 lat i miło wspominam ten okres. Wprawdzie związki nie przetrwały, ale miło było to przeżyć, poczuć i wiem, że to co przeżyłam było miłością, tylko trochę inną niż ta, którą przeżywam obecnie. Swojego aktualnego chłopaka poznałam, gdy miałam 17 lat, więc byłam jeszcze nastolatką... i widzę jak bardzo się zmieniłam, jak my się zmieniliśmy, jak zmieniały się moje priorytety i pojęcie miłości.