Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakochać się będąc nastolatką

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#41 Desire

Desire
  • Użytkownik
  • 172 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 23:10

Ja się zakochałam w wieku 15 lat, początkowo nie widziałam w ogóle jego wad, czułam się, jakbym trafiła milion w totolotka, potem się zaczęło... No i zniknęły różowe okulary :roll: .
22.01.2012 ;*

#42 Prinzessin29

Prinzessin29
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 06:41

Czy warto angażować się w związek z chłopakiem będąc jeszcze nastolatką?
Chciałabym poznać Waszą opinię na ten temat;)

Mysle, ze warto bo wlasnie w latach nastoletnich zaczynamy zbierac rozne doswiadczenia.

Nawet jesli zwiazek sie rozpadnie pierwsza milosc jest wazna.

Ja poznalam swego ex w wieku 13 lat. Bylismy razem 11 lat z tego 5 lat malzenstwem.

#43 67Eve

67Eve
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 03:56

Nawet jesli zwiazek sie rozpadnie pierwsza milosc jest wazna.
To prawda, pozostaje duży sentyment. Poza tym miłość nastolatków jest po prostu piękna. Taka szczera, niewinna, naiwna. Jeżeli jeszcze są z nią związane pierwsze doświadczenia seksualne, to tym bardziej zostaje w sercu na resztę życia.

#44 plisiaczek

plisiaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 19:45

Można się zakochać będąc młoda osobą. Ale zazwyczaj te miłości nie przetrzymują czasu. Obie osoby dorastają i w większości przypadków oczekiwania obu osób się rozmijają. Aczkolwiek warto przeżyć pierwszą miłość tak na 100% bo jest później co wspominać :-)

#45 pattkaaa21

pattkaaa21
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 15 lutego 2014 - 14:48

Czy warto angażować się w związek z chłopakiem będąc jeszcze nastolatką?
Chciałabym poznać Waszą opinię na ten temat;)
ja z moim K, jestem od 14 roku życia ( on miał 15), jesteśmy już razem 8 lat. I łączy nas WIELKA miłość <serduszka> . 1 lutego się zaręczyliśmy, w 2015 planujemy ślub, w 2016 dziecko . Nie widzimy świata poza sobą. Mieszkamy razem od 4 lat.

#46 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 26 lutego 2014 - 08:40

Zakochałam się w moim mężu mając 15lat...dwa lata później wzięliśmy ślub i niedługo potem urodziłam pierwsze dziecko(18lat miałam ukończone :-)) <zawstydzony>

Jesteśmy razem 30lat a małżeństwem 28lat. <zatancz3> I powiem tak...wszystko jest możliwe w młodym wieku ale potrzeba z obu stron chęci,miłości i zrozumienia,samozaparcia i stałych kompromisów. <przytul> Razem z mężem dorastaliśmy i dojrzewaliśmy będąc już małżeństwem...mieliśmy dzieci,obowiązki,nie zdążyliśmy nacieszyć się panieńsko-kawalerskim życiem...

Czasem żal mi,że nie było narzeczeństwa,wspólnych wyjazdów wakacyjnych,wicie gniazda itp itd...ale...wszystko ma swoje złe i dobre strony.

Dziś mamy dorosłych synów i nastoletnią córkę <jezorek11> ,nadal jesteśmy młodzi i teraz możemy bez obciążeń korzystać z życia. <huraaaaa> To czego nie było kiedyś u nas jest teraz...moi wszyscy znajomi mają małe bądź ledwie nastoletnie dzieci...nie wszystko mogą,nie wszędzie pojadą...my jedziemy nieraz gdzieś sami,córkę doglądają dorośli bracia a my....luuuuuuuuz! <dens1>

#47 babeczka

babeczka
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 05 marca 2014 - 11:23

Zakochać się można będąc w każdym wieku,a nastolatka też ma swoje poglądy na życie - dlaczego nie? Czasami dziwi mnie miłość pomiędzy duuużo starszymi,czytałam o ślubie pary będących w wieku ponad 70 lat.Ale jak widać miłość nie wybiera,z tym że u nastolatków najpierw może to być zauroczenie,nie koniecznie od razu gorąca miłość,ale i taka może się zdarzyć.Mamy zresztą XXI wiek,świat idzie z postępem,życie toczy się bardzo szybko,wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie,więc i miłość u nastolatków jest bardzo możliwa.Oby tylko była trwała,bo cierpienia nie są raczej nikomu potrzebne.:)Zresztą miłość jest bardzo pięknym uczuciem,ale o tym nie muszę nikogo przekonywać. :-)

#48 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 23 kwietnia 2014 - 00:47

Każdy wiek jest dobry na zakochanie, nie ma reguły. Znam pary, które są ze sobą od gimnazjum czy liceum i są szczęśliwe, baa... niektórzy nawet są już po ślubie i mają dzieci. Fajnie tak razem dojrzewać, poznawać się i coś budować.

Wielu ludzi patrzy z boku i nie traktuje takiego związku poważnie, myślą, że to szczenięca miłość, która nie przetrwa, że to jeszcze dzieci, które nie znają pojęcia miłości. A mnie się wydaje, że w tym wieku też można kochać szczerze, prawdziwie i mocno. Sama pierwszy raz zakochałam się jak miałam może 14-15 lat i miło wspominam ten okres. Wprawdzie związki nie przetrwały, ale miło było to przeżyć, poczuć i wiem, że to co przeżyłam było miłością, tylko trochę inną niż ta, którą przeżywam obecnie. Swojego aktualnego chłopaka poznałam, gdy miałam 17 lat, więc byłam jeszcze nastolatką... i widzę jak bardzo się zmieniłam, jak my się zmieniliśmy, jak zmieniały się moje priorytety i pojęcie miłości.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''