Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

samochody

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1156 odpowiedzi w tym temacie

#681 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 15 września 2009 - 07:26

Olciiia, moim zdaniem opcja jest dla Was bardzo korzystna, za 6 tys będziecie mieli prawie nowe i do tego sprawdzone auto.
Ta Kia jest całkiem ładna, a do tego złoty metalik - lubię ten kolor :-)

tigraa84, Land Rover jest czadowy, my te dwa miesiące temu jak szukaliśmy auta to właśnie to był mój typ. Oglądaliśmy kilka i mimo tego, że w sumie mało w nim miejsca z tyłu, to bardzo mi się podobał. Co prawda kilku mechaników odradzało ten model ze względu na dość częste usterki i drogie części...
W końcu kupiliśmy coś innego, ale Landki i tak są super ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#682 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 15 września 2009 - 16:26

Land Rover jest czadowy, my te dwa miesiące temu jak szukaliśmy auta to właśnie to był mój typ.

Pamiętam, pamiętam ;-) Wg mnie to było najlepsze auto z tych, które brałaś pod uwagę :-P

Nie podobają mi się takie długie auta.

Nie jest wiele dłuższe niż Wasz mercedes :-) Jak zrobiłam prawko to chciałam kupic jakieś małe autko (marzył mi sie Peugot 206), ale P. uwielbia duże samochody i dlatego sprawiliśmy sobie Opla Omegę. Dla mnie przesiąśc się z fiata Punto na taka kolumbrynę to była masakra. Szczególnie z parkowaniem miałam problemy na początku :roll: Teraz juz nie chciałabym małego autka, za wygodna się zrobiłam. No i nie ukrywam, że pojemnośc auta to dla mnie ważna sprawa- w sensie ile rzeczy zmieszczę w bagażniku ;-)

Tak czy inaczej zasięgnęliśmy opinii dwóch fachowców i kupujemy coś, co ma silnik 1.9 TDI, bo obaj mówią, że to są silniki nie do zajechania. Czyli w grę wchodzi przede wszystkim Volkswagen Passat i Bora, Audi (chyba) A4 i... nie pamiętam co tam jeszcze było ;-) Po prostu chcemy mało awaryjne, ekonomiczne i wygodne autko :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#683 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 15 września 2009 - 18:02

Nie jest wiele dłuższe niż Wasz mercedes :-)

No proszę cię :roll: Nasz merc to sportowa wersja.
Jestem w Peru...

#684 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 15 września 2009 - 18:24

malutka-iwona, mercedesy zawsze kojarzyły mi się z dużymi rozmiarami, ale pewnie masz rację :-)

#685 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 września 2009 - 07:54

Kahela, dziki mysle ze masz racje i chyba na to pojdziemy bo w sumie tu mamy pewniaka

tata T. pojechal ostatnio do mechanika i wymienil klocki hamulcowe i cos tam jeszcze drzwi jedne naoliwil bo tylne skrzypialy :lol:
ogolnie jest w swietnym stanie bo oni na niego dmuchali i chuchali :mrgreen:

a przy kupnie auta od obcych ludzi w sumie zawsze jest to ryzyko ze cos przed nami ukryli i ze pozniej sie dopiero okaze,
po drugie trzeba na poczatek zawsze cos tam wymienic czy naprawic... a to kosztuje

jedynym warunkiem kupna samochodu jest zdana sesja poprawkowa czyli teraz sie uczymy :-/ :lol:

[ Dodano: 2009-09-16, 08:55 ]
Kaha a wy w koncu co kupiliscie bo nie moge sie doszukac ;-)

#686 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 16 września 2009 - 13:41

Kaha a wy w koncu co kupiliscie bo nie moge sie doszukac

my w końcu tak szukaliśmy auta, że kupiliśmy dwa ;-)
Sprzedaliśmy (za grosze) naszego starego Forda i kupiliśmy Forda Mondeo kombi, dla męza i na wspólne wypady i opla tigrę dla mnie na dojazdy do pracy...
I w sumie jesteśmy zadowoleni :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#687 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 18 września 2009 - 21:53

No więc autko juz jest. Zdecydowaliśmy się na Audi A6 kombi w dieslu. Zdjęcie ściągnęłam z ogłoszenia faceta, od którego go kupilismy :-P

Załączone miniatury

• C9829808_4.jpg

#688 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 19 września 2009 - 07:33

tigraa bardzo porządne to wasze auto, myslę że to dobry wybór ;-)
a który rocznik?

#689 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 19 września 2009 - 07:36

tigraa84, przód ekstra i kolorek, ale generalnie nie lubię długaśnych samochodów :)

#690 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 19 września 2009 - 08:13

a który rocznik?

grudzień '99

ie lubię długaśnych samochodów

A ja wręcz przeciwnie, bo nie przepadam za małymi autami :-P

Dzięki dziewczyny :-)

#691 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 19 września 2009 - 10:42

tigraa84, bardzo fajny jest ten samochodzik, dobry wybor i na pewno bedziecie zadowoleni
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#692 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 września 2009 - 11:48

Tigraa przód fajny,ale dla mnie też trochę za długi ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#693 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 19 września 2009 - 13:30

Tigraa, fajny ;-)

ale dla mnie też trochę za długi ;-)

no dla mnie też trochę, bo nie lubię takich długaśnych....ale ogólnie ładne autko :-)

#694 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 19 września 2009 - 13:44

no super samochodzik i to jeszcze w dieselku ;-)
i pewnie silnik 1.9?? :-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#695 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 19 września 2009 - 13:48

też nie lubie długich wiec mi sie nie widzi to auto <bezradny></span>

wczesniejszy samochód mojej Paskudy to honda preluda. niby nic specjalnego ale podobają mi sie sportowe, niskie samochody nie wspominając o kolorze-kameleon :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
przód długi a tył krótki tez mi sie w nim podobaja :-P stary ale jary :-P

teraz ma bmw srebrne :evil: jak sprzedał ten samochód to cały dzien z nim nie gadałam :-P i tak mi sie bedzie kojarzył najlepiej ten bo jakies takie fajne wspomnienia :oops:

Załączone miniatury

• foto407.jpg

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#696 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 19 września 2009 - 13:57

pewnie silnik 1.9?? :-)

A nie, bo 2.5
Co prawda polecali nam silniki 1.9, bo ponoc są nie do zajechania, ale okazało się, że wcale nie jest łatwo znaleźc auto takie jak chcieliśmy w dobrym stanie :shock: Wszystkie, w których silnik był dobry, to skrzynia nadawała się do wymiany i tak w kółko. Byliśmy u mechanika i powiedział, że jeśli tylko będziemy dbac o ten samochód to wszystko powinno byc w porządku, bo jest w naprawdę świetnym stanie :-) Mam nadzieję, że tak będzie ;-)
Przejechałam się nim juz. Jakie ma przyśpieszenie :shock: W porównaniu z Audi, nasza Omega to był czołg, który potrzebował mnóstwa czasu, aby się rozpędzic. A ten po prostu idzie jak burza, teraz tylko muszę się trochę do niego przyzwyczaic :-P Oczywiście jak P. się juz nacieszy, bo na razie widziałam nasze autko tylko raz :roll: P. objeżdża całą rodzinę i znajomych, żeby pochwalic się nowym nabytkiem :roll: Faceci i ich zabawki <umieraam></span>

ale podobają mi sie sportowe, niskie samochody

A mi właśnie nie bardzo. Mało miejsca w środku i kompletnie nie nadają się do jazdy po polskich dziurach, bo w szybkim tempie można stracic zawieszenie <bezradny></span> Miałam okazję jechac (jako pasażer na tylnim siedzeniu) obniżona calibrą i dziękuję bardzo. Na każdym wyboju waliłam głową w sufit :roll: Dziękuję za taki komfort jazdy :evil:

#697 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 września 2009 - 15:05

tigraa84 ttroszke pewnie kosztwoał no ale moze nie ebdie tak awaryjny jak poprzedni. <bezradny></span>

W porównaniu z Audi, nasza Omega to był czołg

mam kolezanke , która by powiedziała ze to nie prawda ze omega jest najlepsza :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#698 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 19 września 2009 - 15:13

ttroszke pewnie kosztwoał

No właśnie jestem zdziwiona, bo jak na ten rocznik i wyposażenie to zapłaciliśmy naprawdę niewiele. Nawet z rejestracją (jest sprowadzony z Włoch) wyjdzie nas niedrogo :->

ze omega jest najlepsza

Jeszcze dwa tygodnie temu też bym tak powiedziała ;-) Teraz, kiedy przejechałam się i jednym i drugim autem mam porównanie. Audi jest o wiele bardziej dynamicznym samochodem, a przy tym tak jak omega jest zaliczany do klasy limuzyn, więc komfortem tez gorszy nie jest :-D To takie pierwsze wrażenia, zobaczymy co będzie dalej ;-)

#699 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 września 2009 - 15:16

Jeszcze dwa tygodnie temu też bym tak powiedziała Teraz, kiedy przejechałam się i jednym i drugim autem mam porównanie.

mojej kolezanki bart ma włąsnie audi , którym ona jezdziła ale i tak omega jest the best :-) no cóz o gustach podbno sie ne dyskutuje.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#700 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 19 września 2009 - 16:46

tigraa84, świetne autko... tez mi sie takie marzy :-) ale w sumie wazniejsze by dobrze sie sprawował :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika