6 letnie modelki
Napisano 07 stycznia 2011 - 12:35
[ Dodano: 2011-01-07, 12:42 ]
Moim zdaniem sesja sama w sobie ładna.Ale od tych dziewczynek bije taka sexualność,że jest to aż niesmaczne.Moim zdaniem takie młode osóbki powinny reklamować odzież dziecięcą a nie ciuchy i produkty dla dojrzałych kobiet.
Napisano 07 stycznia 2011 - 12:42
Gorzej jeśli tak jak napisałam, od małego są postawione do rywalizacji o miano najpiękniejszej. Nie wiem czy któraś z Was oglądała kiedyś program Mała piękność? Mnie ten program przeraża- jaką krzywdę można robić swojemu dziecku i wmawiać sobie, że przecież ta 3-latka sama tego pragnie... A w Polsce też coraz więcej konkursów dla dzieci tego rodzaju się pojawia.
Napisano 07 stycznia 2011 - 12:43
viola, może coś więcej o tym.
jak dla mnie dobitnie pokazuje jak traktowane są ładne dzieci - te wszystkie głupie konkursy piękności już od 2, czy 3 roku życia to dla mnie nonsens
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:46
– Lea, Prune i Thylane – ubrano
w ciężką biżuterię i dorosłe kreacje, zaś buzie pokryto mocnym, a nawet agresywnym makijażem
. Dziewczynki pozują na tygrysich skórach
i leżą pod choinką jako prezenty...
Magazyn został oskarżony o promowanie seksualnego wizerunku dzieci
i skrytykowany za sesję, która ukazuje dziewczynki w erotycznym kontekście. Autor zdjęć broni się, że chciał w ten sposób pokazać "nieprzemijającą młodość w każdej kobiecie", która "na zawsze zostaje małą dziewczynką"... Głupie tłumaczenie?
Źródło Pudelek
Napisano 07 stycznia 2011 - 12:50
Co do takich sesji i w ogóle do dziecięcych sesji jestem zdecydowanie na nie!
![]()

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:54
myśle tak samo. Jesli to tylko pojedynczna sesja i i traktowana jako zabawa - to ok. Dziewczynki lubią sie zazwczaj przebierać, malować. Ale mówie temu NIE jeśli takie dziecko ciągnie sie po castingnach ...myślę, że jeśli to sporadyczny wypadek- tzn. dziewczynki te nie biorą udziału w konkursach piękności, od małego nie są ciągane po castingach- to musiała to być dla nich świetna zabawa
Gorzej jeśli tak jak napisałam, od małego są postawione do rywalizacji o miano najpiękniejszej
zabiera sie mu całe dzieciństwo.
Napisano 07 stycznia 2011 - 13:00
myślę, że jeśli to sporadyczny wypadek- tzn. dziewczynki te nie biorą udziału w konkursach piękności, od małego nie są ciągane po castingach- to musiała to być dla nich świetna zabawa
A ja myślę,że właśnie od takich sesyjek sie zaczyna i podejrzewam,że w przyszłości, może być ich więcej.
Napisano 07 stycznia 2011 - 13:03
Też tak myślę. Dziecko widzi, że dbanie o wygląd jest takie ważne i się zaczyna. A przecież w takim wieku dziecko w ogóle nie powinno myśleć o takich rzeczachA ja myślę,że właśnie od takich sesyjek sie zaczyna i podejrzewam,że w przyszłości, może być ich więcej.
![]()

Napisano 07 stycznia 2011 - 13:07
Masz rację,ale,to wina rodziców i opiekunów,że ciągają dzieciaki po castingach na takie sesje.Moim zdaniem to ,,widzi mi sie ''rodziców.Oni chca zbyt wcześnie robić z pociech gwiazdy.Według mnie na wszystko przychodzi czas i do wszystkiego trzeba dorosnąć.A przecież w takim wieku dziecko w ogóle nie powinno myśleć o takich rzeczach
Napisano 07 stycznia 2011 - 13:26
Zdjęcia są pięknie, i nie widzę w nich nic złego...bo nie są w ogóle rozebrane.

Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą..
Napisano 07 stycznia 2011 - 14:37
Dokładnie, dokładnie, dokładnie...Nie wiem jaki sens ma promowanie przez dzieci produktow dla doroslych
To tak tamo jakby dojrzała kobieta pojawiła się w reklamówce przedstawiającej ubrania dla dzieci, ubrana w polarową piżamkę z mega wywalonym miśkiem na środku i tygryskiem w ręku. Tak samo poważne i absurdalne jak ta sesja powyżej.
I po jaką cholerę robić z dziewczynki kobietę?
Młode a wiedzą czego chcą,już w tym wieku zarabiają... mają przed sobą przyszłość.
To niech chociaż robią sobie sesje odpowiednie dla ich wieku. A nie takie cudactwa
Napisano 07 stycznia 2011 - 15:01
ja tu mam na mysli np. zabawe z mama w przebieranie a nie typowa sesje u fotografa.od takich sesyjek
? gdybym były to już podchodzi pod łamanie prawa.bo nie są w ogóle rozebrane
Owszem fotki ładne - w sesie dobrze zrobione , bo ja nie widze w nich nic pieknego. Dziecko ma być dzieckiem.
A nie w wieku 5 lat kobieta.
Napisano 07 stycznia 2011 - 15:39
A ja miałam na myśli właśnie taką sesję jaką wkleiłam.Takie dzieci duże-malutkie.viola napisał/a:
od takich sesyjek
ja tu mam na mysli np. zabawe z mama w przebieranie a nie typowa sesje u fotografa.
Napisano 07 stycznia 2011 - 19:10
A ja myślę,że właśnie od takich sesyjek sie zaczyna i podejrzewam,że w przyszłości, może być ich więcej.
viola, myślę, że nie można demonizować
dziecko widzi, że dbanie o wygląd jest takie ważne i się zaczyna. A przecież w takim wieku dziecko w ogóle nie powinno myśleć o takich rzeczach
elizabeth, po części zgoda. Tzn. ja wiem o jakim dbaniu o wygląd Ty mówisz- ciuchy, kosmetyki. Natomiast mimo wszystko jakieś pojęcie o dbaniu o siebie i 6 latki powinny mieć
Młode a wiedzą czego chcą,już w tym wieku zarabiają
Raczej ich rodzice wiedzą- 6 latka sie nie zgłosila na casting do sesji
bo nie są w ogóle rozebrane.
Ogólnie myślę, ze we wszystkim trzeba umieć znaleźć złoty środek- tylko znalezienie go, w przypadku dzieci- modeli, nie należy do nich, a ich rodziców.
Napisano 07 stycznia 2011 - 20:34
nie widze sensu robienia takich sesji
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 07 stycznia 2011 - 20:57
Napisano 08 stycznia 2011 - 11:18
![]()