Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

6 letnie modelki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:35

O to 6 letnie dziewczynki pozujące do francuskiego Vogua w przebraniu dorosłych kobiet.Co myślicie o takich sesjach.

[ Dodano: 2011-01-07, 12:42 ]
Moim zdaniem sesja sama w sobie ładna.Ale od tych dziewczynek bije taka sexualność,że jest to aż niesmaczne.Moim zdaniem takie młode osóbki powinny reklamować odzież dziecięcą a nie ciuchy i produkty dla dojrzałych kobiet.

#2 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:42

viola, myślę, że jeśli to sporadyczny wypadek- tzn. dziewczynki te nie biorą udziału w konkursach piękności, od małego nie są ciągane po castingach- to musiała to być dla nich świetna zabawa :-D

Gorzej jeśli tak jak napisałam, od małego są postawione do rywalizacji o miano najpiękniejszej. Nie wiem czy któraś z Was oglądała kiedyś program Mała piękność? Mnie ten program przeraża- jaką krzywdę można robić swojemu dziecku i wmawiać sobie, że przecież ta 3-latka sama tego pragnie... A w Polsce też coraz więcej konkursów dla dzieci tego rodzaju się pojawia.

#3 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:43

Nie wiem co ma na celu ta sesja <hmm></span> ?
viola, może coś więcej o tym.
jak dla mnie dobitnie pokazuje jak traktowane są ładne dzieci - te wszystkie głupie konkursy piękności już od 2, czy 3 roku życia to dla mnie nonsens <bezradny></span> Może to właśnie na celu miała ta sesja? Pokazać rodzicom, że dzieci to dzieci? <hmm></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#4 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:46

W świątecznym numerze francuskiego Vogue'a pojawiła się sesja zdjęciowa, która natychmiast wywołała skandal. Sarif Hamza, artysta mieszkający w Londynie, jest autorem fotografii 6-letnich dziewczynek przebranych za dorosłe kobiety. Trzy młodziutkie modelki
– Lea, Prune i Thylane – ubrano
w ciężką biżuterię i dorosłe kreacje, zaś buzie pokryto mocnym, a nawet agresywnym makijażem
. Dziewczynki pozują na tygrysich skórach
i leżą pod choinką jako prezenty...

Magazyn został oskarżony o promowanie seksualnego wizerunku dzieci
i skrytykowany za sesję, która ukazuje dziewczynki w erotycznym kontekście. Autor zdjęć broni się, że chciał w ten sposób pokazać "nieprzemijającą młodość w każdej kobiecie", która "na zawsze zostaje małą dziewczynką"... Głupie tłumaczenie?

Źródło Pudelek

#5 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:50

Jak dla mnie głupie tłumaczenie. A już myślałam, że ktoś właśnie o tych dzieciach-modelach pomyślał :roll:
Co do takich sesji i w ogóle do dziecięcych sesji jestem zdecydowanie na nie!

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#6 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 12:54

myślę, że jeśli to sporadyczny wypadek- tzn. dziewczynki te nie biorą udziału w konkursach piękności, od małego nie są ciągane po castingach- to musiała to być dla nich świetna zabawa

Gorzej jeśli tak jak napisałam, od małego są postawione do rywalizacji o miano najpiękniejszej

myśle tak samo. Jesli to tylko pojedynczna sesja i i traktowana jako zabawa - to ok. Dziewczynki lubią sie zazwczaj przebierać, malować. Ale mówie temu NIE jeśli takie dziecko ciągnie sie po castingnach ...
zabiera sie mu całe dzieciństwo.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#7 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 13:00

myślę, że jeśli to sporadyczny wypadek- tzn. dziewczynki te nie biorą udziału w konkursach piękności, od małego nie są ciągane po castingach- to musiała to być dla nich świetna zabawa :-D

A ja myślę,że właśnie od takich sesyjek sie zaczyna i podejrzewam,że w przyszłości, może być ich więcej. <bezradny></span> .Mogę jednak się mylić.

#8 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 13:03

A ja myślę,że właśnie od takich sesyjek sie zaczyna i podejrzewam,że w przyszłości, może być ich więcej. <bezradny></span>

Też tak myślę. Dziecko widzi, że dbanie o wygląd jest takie ważne i się zaczyna. A przecież w takim wieku dziecko w ogóle nie powinno myśleć o takich rzeczach <bezradny></span>

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#9 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 13:07

A przecież w takim wieku dziecko w ogóle nie powinno myśleć o takich rzeczach <bezradny></span>

Masz rację,ale,to wina rodziców i opiekunów,że ciągają dzieciaki po castingach na takie sesje.Moim zdaniem to ,,widzi mi sie ''rodziców.Oni chca zbyt wcześnie robić z pociech gwiazdy.Według mnie na wszystko przychodzi czas i do wszystkiego trzeba dorosnąć.

#10 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 13:26

Młode a wiedzą czego chcą,już w tym wieku zarabiają... mają przed sobą przyszłość.
Zdjęcia są pięknie, i nie widzę w nich nic złego...bo nie są w ogóle rozebrane.
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#11 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 13:51

viola, zdjecia wklejone przez Ciebie dla mnie wygladaja karykaturalnie... Nie wiem jaki sens ma promowanie przez dzieci produktow dla doroslych :roll: Te dziewczynki w ogole nie sa dla mnie kobiece, obcasy czy szminka nie zmieniaja tego, ze widze w nich dzieci <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 14:37

Nie wiem jaki sens ma promowanie przez dzieci produktow dla doroslych :roll:

Dokładnie, dokładnie, dokładnie...

To tak tamo jakby dojrzała kobieta pojawiła się w reklamówce przedstawiającej ubrania dla dzieci, ubrana w polarową piżamkę z mega wywalonym miśkiem na środku i tygryskiem w ręku. Tak samo poważne i absurdalne jak ta sesja powyżej.
I po jaką cholerę robić z dziewczynki kobietę?

Młode a wiedzą czego chcą,już w tym wieku zarabiają... mają przed sobą przyszłość.

To niech chociaż robią sobie sesje odpowiednie dla ich wieku. A nie takie cudactwa :roll:

#13 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 15:01

od takich sesyjek

ja tu mam na mysli np. zabawe z mama w przebieranie a nie typowa sesje u fotografa.

bo nie są w ogóle rozebrane

? gdybym były to już podchodzi pod łamanie prawa.
Owszem fotki ładne - w sesie dobrze zrobione , bo ja nie widze w nich nic pieknego. Dziecko ma być dzieckiem.
A nie w wieku 5 lat kobieta.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#14 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 15:39

viola napisał/a:
od takich sesyjek
ja tu mam na mysli np. zabawe z mama w przebieranie a nie typowa sesje u fotografa.

A ja miałam na myśli właśnie taką sesję jaką wkleiłam.Takie dzieci duże-malutkie. ;-)

#15 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 19:10

A ja myślę,że właśnie od takich sesyjek sie zaczyna i podejrzewam,że w przyszłości, może być ich więcej.

viola, myślę, że nie można demonizować ;-) W sumie to przecież i tak rodzice decydują, a nie 6 latki.

dziecko widzi, że dbanie o wygląd jest takie ważne i się zaczyna. A przecież w takim wieku dziecko w ogóle nie powinno myśleć o takich rzeczach

elizabeth, po części zgoda. Tzn. ja wiem o jakim dbaniu o wygląd Ty mówisz- ciuchy, kosmetyki. Natomiast mimo wszystko jakieś pojęcie o dbaniu o siebie i 6 latki powinny mieć <bezradny></span> Że trzeba się myć, nie chodzi się w dziurawych ubraniach- nie może być im całkiem wszystko jedno ;-)

Młode a wiedzą czego chcą,już w tym wieku zarabiają

Raczej ich rodzice wiedzą- 6 latka sie nie zgłosila na casting do sesji ;-)

bo nie są w ogóle rozebrane.

:shock: :shock: :shock: Tego by tylko brakowało :roll: To się pod prawo pisze, jak Sajuri zauważyła...

Ogólnie myślę, ze we wszystkim trzeba umieć znaleźć złoty środek- tylko znalezienie go, w przypadku dzieci- modeli, nie należy do nich, a ich rodziców.

#16 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 20:34

trzecia fotka od dolu jest wrecz odrazajac: chudziutka dziewczynka w monstrualnych szpilkach <bezradny></span>
nie widze sensu robienia takich sesji :roll: , wiem dzieci lubia sie przebierac i pewnie fajnie sie bawiły, ale efekt mi sie nie podoba.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#17 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 20:57

idealny numer dla pedofilów...
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#18 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 08 stycznia 2011 - 11:18

Marzycielko mówiąc, że nie powinny o tym myśleć miałam na mysli nie zwykłą higienę osobistą, tylko ciuchy, makijaż i fakt, że zaczynają widzieć jak ważny w tych czasach jest wygląd.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#19 Rina

Rina
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 08 stycznia 2011 - 13:17

A mi się to nie podoba. Za bardzo wyzywające. Osobiście swoją córkę nie puściłabym na takie coś. Pewnie że to w pewnym stopniu jakaś frajda dla dziecka, zabawa. Tylko jeśli rodzicie nie potrafią tego mądrze "dawkować" różne rzeczy mogą się dziać. Dla mnie to za wcześnie dla takich dziewczynek.
"Everybody lies"

Dołączona grafika

#20 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 08 stycznia 2011 - 23:34

Rozumiem, że małe dziewczynki uwielbiają się przebierać i malować, ale pozowanie w perfekcyjnie wykonanym makijażu, w wyzywających pozach i z rozchylonymi ustami to naprawdę spora przesada.

idealny numer dla pedofilów...