Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pomysł na...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#61 pattkaaa7

pattkaaa7
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 25 marca 2012 - 15:13

Zgadzam się z Sklep.Mikoma, raz na jakiś czas można zjeść takie szybkie danie,ale ogólnie mówię temu NIE bo jestem na diecie kwaśniewskiego .

#62 nejo

nejo
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 27 marca 2012 - 19:38

Ja wszystko gotuje w papierze do gotowania, mieszam sama zioła i przyprawiam odpowiednio, czasem poleję winkiem i jest dietetycznie i zdrowo.

#63 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 września 2012 - 15:20

Od niedawna winiary ma nowy produkt z tej serii:
pomysł na soczystą pierś z kurczaka. Chodzi mi o to gdzie jest w zestawie ten pergamin do pieczenia... To już przegięcie moim zdaniem. Przecież każdy w domu posiada papier do pieczenia, wystarczy go wysmarować ulubionymi przyprawami wsadzić tam kurczaka i tyle.
To to samo dokładnie :lol:

Załączone miniatury

• papirus.jpg

#64 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 września 2012 - 17:22

mloda, ale tak jest powoli ze wszystkim <bezradny></span> ja np. nie wyobrażam sobie zrobić placków ziemniaczanych z proszku. Dzisiaj widziałam sos czosnkowy w proszku (wystarczy dodać śmietanę albo majonez),a przecież co za problem zgnieść kilka ząbków zwykłego czosnku?

Chodzi o łatwiznę ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#65 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 21 września 2012 - 20:38

ja np. nie wyobrażam sobie zrobić placków ziemniaczanych z proszku

Ja raz na próbę zrobiłam. A fuuu, wcale do placków nie podobne. :->

Chodzi o łatwiznę

Łatwizna i jednak ułatwienie dla co niektórych. Mam na myśli przysłowiowego faceta- studenta, mieszkającego gdzieś kątem- wyobrażam sobie, że może nie mieć pergaminu i różnych przypraw. A tak kupuje wszystko w jednej paczce i obiadek dla dziewczyny gotowy. :lol:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#66 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 08 października 2012 - 20:55

Od niedawna winiary ma nowy produkt z tej serii:
pomysł na soczystą pierś z kurczaka. Chodzi mi o to gdzie jest w zestawie ten pergamin do pieczenia... To już przegięcie moim zdaniem. Przecież każdy w domu posiada papier do pieczenia, wystarczy go wysmarować ulubionymi przyprawami wsadzić tam kurczaka i tyle.
To to samo dokładnie :lol:

widziałam w sklepie ale jednak się nie skusiłam, wolałam nie mnożyć papieru. mam takie papier Saga do gotowania czy pieczenia, dodaję przyprawy takie jakie lubię, bo gotowych nie za bardzo toleruję, i wkładam czy to rybkę czy kurkę. jest smacznie :)
Dołączona grafika

#67 JestemBogiem

JestemBogiem
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 08 października 2012 - 21:06

Soczysty kurczak, w takiej torebeczce się robi i wg. Dla mnie kompletnie nie smakowało, kurczak miał dziwny smak jak dla mnie i wcale nie był taki soczysty, ale moja siostra cioteczna chwali. Niczego innego nie próbowałam jak na razie ;)
Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili.

#68 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 09 października 2012 - 15:10

Ja nie przepadam za takimi gotowcami. Papier owszem ale preferuję samodzielne doprawianie dlatego bardziej przemawia do mnie papier saga.

#69 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 16 października 2012 - 10:20

ja też sobie sama robię "papirus" z papieru do gotowania ;) Przyprawiam jak chcę i nie dodaję tłuszczu, a słyszałam, że w tych gotowych jest go sporo. Wolę takie rozwiązania, bo nie dość, że zdrowsze i smaczniejsze to jeszcze sporo tańsze.

#70 mloda90

mloda90
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 17 października 2012 - 18:20

biorąc pod uwagę moje umiejętności gotowania to potrawy możliwe do przygotowania w proszku są moim zbawieniem :P

#71 marella

marella
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 18 października 2012 - 12:21

Ja wcześniej nie wpadłam na pomysł, by papier nasmarować. Ale jak mi w tv pokazali i wy mówicie, że to fajny pomysł to spróbuję. Najbardziej bawi mnie - już nie pamiętam czy z Knora czy Winiary, jeden gwint, 2 pomysły z jednej "bazy" proszkowej. Hahaha okropne są te potrawy z proszków. A placki ziemniaczane z proszku wołają o pomstę do nieba. Jak tak można.
Dziś robię zwykłą rybę w bułce + sałatkę, znalazłam sos z octu balsamicznego i dżemu malinowego, będzie eksperyment.
Dołączona grafika

#72 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 19:07

Ja staram się unikać tych Pomysłów. Wolę sama coś wymyślać, chociaż czasem się na to skuszę i najczęściej wybieram Garnek Boloński. Uwielbiam go po prostu :)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#73 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 20:07

Garnek Boloński. Uwielbiam go po prostu :)

ja raz robilam , ale nie podszedl mi , ale uwielbiam chlopski garnek

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#74 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 04 czerwca 2013 - 18:22

Ja ostatnio się wspomagam Lubella Sztbko z patelni. Sprawdziłam skład i nie ma nic strasznego, żadnego glutaminianu czy konserwantów.

#75 Mulata

Mulata
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 04 czerwca 2013 - 20:50

To jakiś gotowiec ala fixy do spaghetti?

#76 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 22:12

taki dwupak w jednej saszetce sos w drugiej makaron :)

#77 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 12:28

A placki ziemniaczane z proszku wołają o pomstę do nieba. Jak tak można.

ciekawe co tam jest i co dodac trzeba?
do mnie to nie przemawia. Przeciez np. sos do makaronu toraz dwa i zrobione :P
A tego chlopski garnek nie jadlam...
Magda co sie tam dodaje ?

Tilia a tam czosnek zgniatac :lol: jak ktos leniwy to i tego nie zrobi, jest jeszcze mozliwosc by do np. jogurtu wsypac czosnek z torebki. zawsze to lepsza opcja niz sos czosnkowy w torebce
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#78 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 13 czerwca 2013 - 08:43

A placki ziemniaczane z proszku wołają o pomstę do nieba. Jak tak można.
ciekawe co tam jest i co dodac trzeba?

dodaje się wodę i jajko, całość wygląda jak starte na gładko ziemniaki, a placki wychodzą z tego rewelacyjne, złociste, chrupiące :mrgreen: :-P

sos czosnkowy w torebce

akurat sosu z torebki bym nie zrobiła, nigdy czosnkowy nie będzie miał takiego smaku jak ten który zrobi się ze sprasowanego czosnku ;-)

#79 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 22:35

dodaje się wodę i jajko, całość wygląda jak starte na gładko ziemniaki, a placki wychodzą z tego rewelacyjne, złociste, chrupiące

knorr juz kiedsy robil plaki w proszku ale byly beznadziejne a te teraz sa fajne , wiele klinetów sie nimi zachwyca.

Magda co sie tam dodaje ?

kapuste biala , papryke i kielbase oraz ziemniaki . smakuzje troche jak pieczonki < to co sie na ognisku w garnku robi> tylko pikantniejsze i smak wyostrzony przez papryke.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#80 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 11:29

, a placki wychodzą z tego rewelacyjne, złociste, chrupiące

:-P ee nie przekonasz mnie :-P

kapuste biala , papryke i kielbase oraz ziemniaki

o to cos dla meza :)

Moja kolezanka tylko na tych pomyslach jedzie :->
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim