Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pomysł na...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#21 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 20:15

moja mama robi gołąbki bez zawijania PYCHOTKA!!! polecam

nie wiele sie roznia od standardowych w smaku , wiec dla mnie nie rewelka. :lol: dołaczam do fanów zapiekanki serowej :mrgreen:
uwielbiam tez fix do potraw chinskich. poza tym czasem nozki kurczaka w woreczku , poza tym kilka probowałysmy z mama , ale bez rewelacji.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#22 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 21:11

fix do potraw chinskich

a ja go nie lubię właśnie, jakoś wogóle mi nie odpowiada, mam wrażenie że sama sól tam jest-w ramach chińskiego żarełka to wolę sos słodko-kwaśny w słoiku z jakiejś tam obojętnej firmy ;-)

mama robi gołąbki bez zawijania

heh, takie gołąbki moja mam robiła odkąd pamiętam- zanim się pojawiły na rynku pomysły ;-)

#23 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 21:29

ja z pomysłów na lubię..kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym..pychaaa
teraz wyszły nugeetsy z kurczaka..ale nie wiem z jakiej firmy..ciekawe czy ta panierka jest dobra trzeba wypróbować.
zapiekanka serowa jak i ziemniaczana z mięsem mielonym,i kurczak po chińsku są super..

czasami można sobie pójść na skróty.. ;-) a np.takiego sosu jak do zapiekanki ziemniaczanej to chyba same nie zrobicie. :mrgreen: dlatego takie pomysły, są naprawdę dobre.
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#24 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 21:38

Nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy zrobić żadnego z tych dań, ale miałam okazję zjeść kurczaka w sosie śmietanowo - ziołowym i był całkiem smaczny, ale do takiej kuchni raczej się nie przekonam. Mam już od najmłodszych lat zakodowane przez mojego tatę, że wszystko, co z proszku jest "be" i choćby było nie wiem, jak dobre, wolę pomęczyć się sama i zrobić coś po swojemu. Z resztą te potrawy nie są wcale takie trudne i myślę, że z samodzielnym przygotowaniem nie byłoby większego problemu.

takie gołąbki moja mam robiła odkąd pamiętam- zanim się pojawiły na rynku pomysły

U mnie mój tata oczywiście. I z tego, co zdążyłam podejrzeć, są naprawdę łatwe w przyrządzeniu ;-)

#25 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 16:11

Eeee. A ja bardzo lubie te wszystki "Pomysły na..."

Gołąbki bez zawijania - pychota u mnie w domu, dodatkowo wszytskie sosy serowe, z brokułami itd. bardzo mi smkują ;-)
Do potraw chińskich też zawsze używam fixa. ;-)

Do nagetsów jeszcze nie próbowałam, ale to z kebabem nie za bardzo mi podeszło...

Szybkie, łatwe i smaczne.
Na razie nie mam czasu na gotowanie, jak bym miała swoją kuchnie to bym się mogła bawić :-P :-P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#26 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 17:09

Dobre dla osób które nie lubią i nie mają czasu gotować...

Osobiście nie lubię, żadnych 'dań z paczki' i jeśli nie muszę, to ich nie stosuję. Nie pasuje to do mojego zdrowego stylu odżywiania się, ale w sytuacji kryzysowej czasem trzeba po coś tego typu sięgnąć :-P

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#27 MrsSmith

MrsSmith
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 17:31

Zdecydowanie unikam dań z paczki, sama wszystko przygotowuję, za to mój mąż musi mieć w pracy zapas gorących kubków inie da się go przekonać , ze to samo paskudztwo.

#28 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 20:20

kiedys te z proszku dania byly tylko sama sola , ale teraz bywaja fajne. kiedys uzywalam sosu z knorra do spaghetti ale jak mloda teraz wole sos slodkokwasny di makaronu , albo sama robie sosik pomidorowy.

#29 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 17 lutego 2011 - 14:09

"Pomysł na...". Wolę wszystko robić sama

to tak jak ja.
Szczegolnie ze jak sie sklad przeczyta to żadna filozofia

Lubie jedynie zapiekanke ziemniaczana z serem i kiełbaska, cebulka.
i czasem sos do pieczeni jasny. I tyle.

Gołąbki bez zawijania

kupiłam raz. Ale tam sa przyprawy ktore mam w domu i bułka tarta - ktora tez mam wiec nie ma sensu kupować.

te wszystkie żeberka, skrzydełka - przyprawiam sama.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#30 koralina

koralina
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18 lutego 2011 - 12:43

Ja zaczęłam swoją przygodę z gotowaniem kupując "dania z proszku":P teraz sama staram się robić to samo.:)

#31 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 18 lutego 2011 - 13:14

Raz na jakiś czas ok ;)

Również polecam Nugetsy z sosem :-D
Ja polecam z Kamisa :) mi smakowały :-)
dokładnie z kamisa najlepsze ;)

#32 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 18 lutego 2011 - 13:17

a ka tydzień temu robiłam pomysł na .....pulpeciki zapiekane z serem.Uważam , że od czasu do czasu nie zaszkodzi zjesc cos takiego.Wyszło pycha :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#33 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 18 lutego 2011 - 17:36

moj brat, ktory nie umie gotowac, tzn.nigdy tego nie robil robi teraz non stop chlopski garnek, nawet nawet, ale zbyt czesto nie moglabym tego jesc
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#34 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 marca 2011 - 17:10

chlopski garnek

mnie bardzo smakuje, dzis mama zrobiła , tylko dala wiecej wody bo jesli zrobi sie według proporcji to jest bardzo ostre.
ale pyszne polecam :)

#35 Madziulek

Madziulek
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 18:43

Co do chłopskiego garnka to uwielbiam to danie, jest świetne :) ogólnie te różne pomyły na ... są bardzo fajne i smaczne zarazem :)

#36 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 18:57

ogólnie te różne pomyły na ... są bardzo fajne i smaczne zarazem :)

Ja tego nie kupuję,wolę naturalne skladniki,niż jakieś tam cuda z torebki. :-D

#37 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 19:16

że od czasu do czasu nie zaszkodzi zjesc cos takiego.

a pewnie że nie , wszystko jest dla ludzi. Ja zawsze robie sama, ale czasem jak nie mam weny siegam po pomysły al e tylko na gołabki i zapiekanke po chinsku.
Jednak jak sie sklad przeczyta to naprawde kupowac nie trzeba majac odp. przyprawy , zioła w domu.
Ostatnio zrobiłam nugesty z kurczaka ale szczerze... naprawde nie warto. Bułke tarta lepiej miec swoja ( mozna do niej dodac pzyprawy ). A sos to keczap plus przyprawy.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#38 MrsSmith

MrsSmith
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 13:27

że od czasu do czasu nie zaszkodzi zjesc cos takiego.

a pewnie że nie , wszystko jest dla ludzi. Ja zawsze robie sama, ale czasem jak nie mam weny siegam po pomysły al e tylko na gołabki i zapiekanke po chinsku.
Jednak jak sie sklad przeczyta to naprawde kupowac nie trzeba majac odp. przyprawy , zioła w domu.
Ostatnio zrobiłam nugesty z kurczaka ale szczerze... naprawde nie warto. Bułke tarta lepiej miec swoja ( mozna do niej dodac pzyprawy ). A sos to keczap plus przyprawy.

Własnie, też wyszłam z takiego załozenia i cieszę się, ze nie kupiłam. Do kurczaka polecam tez panierkę z dodatkiem sezamu.

#39 katarinaa87

katarinaa87
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 24 kwietnia 2011 - 12:08

Jedzenie przygotowane domowym sposobem jest super :-) . Ale "pomysły na" często ratują głodnego w ciężkich chwilach

Ja na przykład ostatnio miałam okazję spróbować nowych produktów Hochland. Firma zaprosiła mnie na testy ich nowych twarożków z dużymi kawałkami warzyw. Są to produkty dość "delikatne" w Polsce, bo większości z nas pewnie kojarzy się domowo przygotowany twarożek na słono lub na słodko. Ale muszę przyznać, że Hochland sprostał zadaniu i ich pomysł na "szybki" twarożek jest niezły. Mi bardzo smakował szczypiorkowy, ale kolejne smaki przede mną.

#40 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 24 stycznia 2012 - 20:37

Jako, że uwielbiam ten deser a nie miałam okazji robić go jeszcze sama
kupiłam dziś Pomysł na który reklamują aktualnie w tv.

co mogę powiedzieć. wyszło dobre :)

potrzeba 250 ml kremówki 30%
250 ml mleka i 50 ml wody

minimum 1,5 godziny w lodówce.
sos wyszedł mi za rzadki niestety i jakoś był dla mnie za kwaśny.

koszt za 4 porcje z dodatkowymi składnikami to ok 10 zł

Załączone miniatury

• panna-cotta-winiary.jpg