Skąd brać net.Poradzcie.
Napisano 27 czerwca 2011 - 16:42
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 27 czerwca 2011 - 21:38
Napisano 28 czerwca 2011 - 01:22
30 to za mało na miesiąc.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 28 czerwca 2011 - 08:11
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 07 sierpnia 2011 - 14:38
Mam takie pytanie odnośnie internetu.
Poszukuję czegoś w rozsądniej cenie i na czas nie określony. Czy orientujecie sie może czy któraś z firm oferujących internet ma opcję internetu bez podpisywania umowy na czas nieokreślony ?
Jak na razie szukałam i znalazłam chyba tylko w Neti.
[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2011-08-07, 17:50 ]
jest jeszcze temat "skąd brać net" i tu chyba najbardziej pasuje
Napisano 23 września 2011 - 15:30
Napisano 24 września 2011 - 16:30
Napisano 26 września 2011 - 17:05
Napisano 27 września 2011 - 09:24
Napisano 23 grudnia 2011 - 23:04
Liczę na Waszą pomoc.
Chcialabym do laptopa dokupić sobie internet mobilny iPlus lub Play. Jaki polecacie? No i oczywiście jak duży transfer?
Ja mam teraz Neostradę, korzystam i ściągam bez ograniczeń za 64zł miesięcznie. Ale jak wyprowadzę się do Narzeczonego to tam nie ma połączenia telefonicznego, a jak najszybciej chcę mieć neta więc pozostaje tylko bezprzewodowy. Przed komputerem, jak mam czas, to potrafię siedzieć cały dzień, przeglądać pocztę, fora takie jak to itp. itd. Czasami ściągnę sobie jakiś film lub obejrzę on-line.
W takiej sytuacji chciałabym wiedzieć jaki bezprzewodowy internet byłby najlepszy. Może jest ktoś kto ma bezprzewodowy iPlus bądź Play bądź Orange, dużo korzysta i wie mniej więcej już jaki transfer Mu odpowiada?
No i oczywiście zależy mi też na odpowiedziach osób, które mieszkają na wsi no i z zasięgiem niekiedy kiepsko, jaki internet wtedy najlepiej się sprawuje?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Napisano 23 grudnia 2011 - 23:27
Orange z tego co kojarzę ma ofertę droższą i uboższą, a przynajmniej miał taką pod koniec lutego b.r
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 24 grudnia 2011 - 07:52
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 24 grudnia 2011 - 14:20
Ja podpisywałam umowę kilka miesięcy temu i wtedy w tym pakiecie nie było jeszcze darmowych nocy. Teraz podobno są, więc dla mnie taka oferta byłaby idealna.
Napisano 24 grudnia 2011 - 14:56
To gorzej niż masakraKolezanka miała w Orange, to była masakra
Anonimka może jednak warto zastanowić się nad stacjonarnym? przecież założenie takiego netu nie trwa długo
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 24 grudnia 2011 - 20:46
Czyli dochodzą 2GB gratis czy coś takiego. Bo z tego co czytałam na stronie Play to za 59zł jest 12GB i chyba 2 GB gratis. No i rzeczywiście darmowe noceJa mam internet 14 GB za 59 zł z Play i jestem zadowolona
Chciałabym ale na chwilę obecną nie możemy sobie na to pozwolić bo u Połówka za podłączenie telefoniczne żądają sobie około 1000zł, a na razie ten remont domu dla nas ważniejszy. Za 1000zł można coś mieć w domu... Niestety w Jego okolicach jest 2 razy wszystko droższe niż np u mnie, a to samo województwo...Anonimka może jednak warto zastanowić się nad stacjonarnym? przecież założenie takiego netu nie trwa długo
[ Dodano: 2011-12-24, 20:56 ]
A co sądzicie o takim przyspieszaczu internetu, nawet mobilnego?
/link usunięty/
Hmmm... w sytuacji kiedy będę miała internet bezprzewodowy, wiadomo, ze wolniejszy od stacjonarnego to myślę nad tym...
Przedmiotem aukcji jest program do przyśpieszania połączeń internetowych. Program FastNet 2011 to aktualnie jeden z najchętniej kupowanych program w allegro, tylko przez 2 lata dystrybucji doczekał się ponad 5000 sprzedanych wersji tego programu. Działanie programu opiera się na doborze odpowiedniego serwera DNS dla Twojego łacza internetowego. W bardzo dużym uproszczeniu serwery DNS to specjalne serwery przeznaczone do konwersji adresów podanych w formie znakowej na formę liczbową. Twoja przeglądarka przed załadowaniem strony musi skontaktować się z serwerem DNS aby móc później załadować stronę. Jeśli czas komunikacji z serwerem DNS jest długi automatycznie wydłuża się także czas oczekiwania na wyświetlenie strony, dlatego też bardzo ważne jest znalezienie serwera DNS z którym mamy najlepsze połączenie. Nie ważne jakiego łącza używasz program znajdzie odpowiedni serwer DNS i przypisze go do Twojego łącza i tym samym sprawi że Twój internet zostanie skonfigurowany optymalnie a strony internetowe zarówno te polskie jak i obcojęzyczne będą otwierały się nawet o 300% szybciej.
MOŻLIWOŚCI PROGRAMU:
Otwieranie stron www szybsze nawet o 300% !!!
Przyspieszenie wszystkich łącz internetowych
Aktualna baza serwerów DNS z dnia 02.09.2011
Serwery z czasem odpowiedzi poniżej 20ms
Najnowsza wersja FastNet 2011
Niezwykle prosta obsługa
Przejrzysta instrukcja
Możliwość aktualizacji
Sprzedanych ponad 5000 sztuk
Program możemy używać zarówno w celach domowych jak i w firmie. W programie zdefiniowano ponad 20 polskich i zagranicznych serwerów DNS. Użytkownik programu ma możliwość dodawania oraz usuwania własnych serwerów DNS ze znajdującej się w programie listy. Po procesie testowania otrzymujemy czasy dla poszczególnych serwerów DNS. Ten serwer który ma najkrótszy czas odpowiedzi jest najlepszy dla Twojego łącza i zostanie do niego automatycznie przypisany. W wyniku tego procesu otrzymujemy znacznie szybsze czasy ładowania stron internetowych, nawet do 300%. FastNet 2011 jest w pełni legalny i bezpieczny dla każdego łącza, sprzedawany jest przez sklep prowadzący działalność gospodarczą. Skuteczność programu została potwierdzona przez ponad 5000 allegrowiczów !
[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2011-12-24, 22:55 ]
Nie wrzucamy linków do allegro, umieszczamy zdjęcia lub opisy. Z aukcji wrzuciłam chyba wszystkie info opisujące program.
Napisano 30 grudnia 2011 - 18:37
Ja mam iPlusa - 3 GB - w dzień tylko przeglądamy takie strony jak facebook, nk czy BS, ale korzystamy we dwójkę, więc starcza nam na 20-25 dni. Płacimy 49 zł.
Do tego wzięliśmy sobie najpierw nocki - od 24 do 9 100 GB - za to płacimy dodatkowo 10 zł.
Jakiś czas temu poszerzyliśmy ta usługę i te 100 GB mamy od 24 do 12, więc do południa możemy śmigać - oglądać online i te sprawy
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 16 stycznia 2012 - 18:06
No powiem szczerze, ze te 60zł jeszcze moja kieszeń zniesieAnonimka, jeśli chodzi o internet bezprzewodowy, to jeśli finansowo nie chcesz się rujnować,
I z tego co wiem to w Play 12GB transfer kosztyje 59 zł, do tego 2GB gratis i darmowe noce. Jakby działał dobrze to by się opłacało...
[ Dodano: 2012-03-03, 16:12 ]
Jeszcze raz ja. Pytanie z serii głupich pewnie
Jeśli zakupie się sobie powiedzmy Play 12GB to jak to jest z użyciem? Jeśli neta będę miała podłączonego, a nie będę zaglądać na żadne strony to wtedy tez transfer leci
Napisano 03 marca 2012 - 16:46
Jeśli będzie podłączony i włączony to coś tam leci, ale jeśli będziesz miała modem tylko podłączony do portu, ale go nie włączysz to nic Ci nie uciekaJeśli neta będę miała podłączonego, a nie będę zaglądać na żadne strony to wtedy tez transfer leci ?
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 03 marca 2012 - 16:51
No wtedy to ja wiem. Chodzi mi tylko jak z żadnych stron nie korzystam, a mam podłączony net. Wiedziałam, że głupie pytanieale jeśli będziesz miała modem tylko podłączony do portu, ale go nie włączysz to nic Ci nie ucieka
A jak to jest z przeliczaniem Gb na godziny? Wiecie coś? Bo coś słyszałam, ze jeśli nie ściąga się filmów, piosenek tylko korzysta się z GG, forum czy jakieś tam drobne gierki internetowe, poczta, to można to jakoś sobie na godziny przeliczyć
Napisano 18 marca 2012 - 18:48