Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Skąd brać net.Poradzcie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#61 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 16:42

elizabeth, a karta 30-ka na ile średnio wystarcza przy średnim używaniu neta (bez filmów i innych pożeraczy transferu)?

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#62 anka66

anka66
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 21:38

Korzystam z Neostrady bo mam stacjonarny komp i jestem zadowolona choć czasem są przerywy w dostawie bo ,, kable ukradli" ,mój szwagier od niedawna korzysta z Orange i też nie narzeka choć tuż przed końcem miesiąca jak czeka na fakturę to mu trochę zwalnia ale ,uważam że nie ma to co kabel ,nie mam ograniczeń w transferze i do woli mogę zasysać :lol:

#63 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 01:22

nie(d)oceniona, my bez innych pakietów, bez ściągania czegokolwiek itd. miesięcznie potrzebujemy m.in. 50 zł.
30 to za mało na miesiąc.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#64 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 08:11

elizabeth, ja i tak nie potrzebuję na stałe, tylko taki na wyjazdy, wypady, w razie "W" ;-) więc pewnie bede musiałą sięprzejść do salonu, bo coraz bardziej mi się to podoba ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#65 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 07 sierpnia 2011 - 14:38

Nie wiem gdzie moge o tym napisać, bo na forum są dwa tematy "Internet" i "Internecik" :lol: więc podepnę się tutaj ;-)

Mam takie pytanie odnośnie internetu.
Poszukuję czegoś w rozsądniej cenie i na czas nie określony. Czy orientujecie sie może czy któraś z firm oferujących internet ma opcję internetu bez podpisywania umowy na czas nieokreślony ?
Jak na razie szukałam i znalazłam chyba tylko w Neti.

[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2011-08-07, 17:50 ]
jest jeszcze temat "skąd brać net" i tu chyba najbardziej pasuje ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#66 famme

famme
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 23 września 2011 - 15:30

pilnie potrzebuje neta od 1.10 najlepiej po taniości... kto ma co do polecenia niech pisze;) aa i niech to nie będzie jaki cyrograf... i piszcie w jakim mieście

#67 kornida

kornida
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 24 września 2011 - 16:30

krk zalozylam sobie internet z multimedii, na razie jest spoko. spoko predkosc itp ja odczuwam duzy upgrade w porownaniu z moim poprzednim, który byl na modem usb - co sie ruszylam gubilam zasieg, a teraz elegancko

#68 famme

famme
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 26 września 2011 - 17:05

a jaka prędkość? i za ile?

#69 kornida

kornida
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 27 września 2011 - 09:24

mam 2mbs za 50 zl;)

#70 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 23 grudnia 2011 - 23:04

Szukałam i nie znalazłam podobnego tematu albo już ślepa jestem bo spać mi się chce :-P Przejrzałam Hydepark, przejrzałam Hobby i nic takiego nie znalazłam :oops:
Liczę na Waszą pomoc.

Chcialabym do laptopa dokupić sobie internet mobilny iPlus lub Play. Jaki polecacie? No i oczywiście jak duży transfer?
Ja mam teraz Neostradę, korzystam i ściągam bez ograniczeń za 64zł miesięcznie. Ale jak wyprowadzę się do Narzeczonego to tam nie ma połączenia telefonicznego, a jak najszybciej chcę mieć neta więc pozostaje tylko bezprzewodowy. Przed komputerem, jak mam czas, to potrafię siedzieć cały dzień, przeglądać pocztę, fora takie jak to itp. itd. Czasami ściągnę sobie jakiś film lub obejrzę on-line.
W takiej sytuacji chciałabym wiedzieć jaki bezprzewodowy internet byłby najlepszy. Może jest ktoś kto ma bezprzewodowy iPlus bądź Play bądź Orange, dużo korzysta i wie mniej więcej już jaki transfer Mu odpowiada?
No i oczywiście zależy mi też na odpowiedziach osób, które mieszkają na wsi no i z zasięgiem niekiedy kiepsko, jaki internet wtedy najlepiej się sprawuje?
Z góry dzięki za odpowiedzi.

#71 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 23 grudnia 2011 - 23:27

Anonimka, nie wiem jak inne sieci (miałam Play), ale wydaje mi się, że bezprzewodówki w ogóle do ściągania czegokolwiek z sieci się nie nadają, do oglądania on-line tym bardziej. Jak byłam sama to 30 zł starczało mi na miesiąc, bo tylko wchodziłam na FB, NK, poczytać coś, demoty obejrzeć itp ;-) A wrócił Paskudny, zaczął nałogowo muzykę z YT puszczać i 30zł mieliśmy na tydzień :shock:

Orange z tego co kojarzę ma ofertę droższą i uboższą, a przynajmniej miał taką pod koniec lutego b.r ;-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#72 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 24 grudnia 2011 - 07:52

Kolezanka miała w Orange, to była masakra. Słaby intenet ( a płaciła niemało, czyli prędkość nie najniższa), działał też jak chciał, nie polecam.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#73 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 24 grudnia 2011 - 14:20

Ja mam internet 14 GB za 59 zł z Play i jestem zadowolona ;-) Wiadomo, że ze ściąganiem i oglądaniem filmów on-line nie mogę raczej szaleć, ale youtube odwiedzam często, oglądam swoje seriale i transfer starcza mi na cały miesiąc.
Ja podpisywałam umowę kilka miesięcy temu i wtedy w tym pakiecie nie było jeszcze darmowych nocy. Teraz podobno są, więc dla mnie taka oferta byłaby idealna.

#74 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 24 grudnia 2011 - 14:56

Kolezanka miała w Orange, to była masakra

To gorzej niż masakra :-/ Korzystanie z netu orange to wyzwanie dla kogoś kto ma niezłe pokłady cierpliwości- chodzi jak chce, często gubi połączenie z siecią, tragedia i szczerze odradzam. To chyba najgorszy internet bezprzewodowy na rynku.

Anonimka może jednak warto zastanowić się nad stacjonarnym? przecież założenie takiego netu nie trwa długo ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#75 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 grudnia 2011 - 20:46

Ja mam internet 14 GB za 59 zł z Play i jestem zadowolona

Czyli dochodzą 2GB gratis czy coś takiego. Bo z tego co czytałam na stronie Play to za 59zł jest 12GB i chyba 2 GB gratis. No i rzeczywiście darmowe noce ;-)

Anonimka może jednak warto zastanowić się nad stacjonarnym? przecież założenie takiego netu nie trwa długo

Chciałabym ale na chwilę obecną nie możemy sobie na to pozwolić bo u Połówka za podłączenie telefoniczne żądają sobie około 1000zł, a na razie ten remont domu dla nas ważniejszy. Za 1000zł można coś mieć w domu... Niestety w Jego okolicach jest 2 razy wszystko droższe niż np u mnie, a to samo województwo... :roll:

[ Dodano: 2011-12-24, 20:56 ]
A co sądzicie o takim przyspieszaczu internetu, nawet mobilnego?
/link usunięty/
Hmmm... w sytuacji kiedy będę miała internet bezprzewodowy, wiadomo, ze wolniejszy od stacjonarnego to myślę nad tym...

Przedmiotem aukcji jest program do przyśpieszania połączeń internetowych. Program FastNet 2011 to aktualnie jeden z najchętniej kupowanych program w allegro, tylko przez 2 lata dystrybucji doczekał się ponad 5000 sprzedanych wersji tego programu. Działanie programu opiera się na doborze odpowiedniego serwera DNS dla Twojego łacza internetowego. W bardzo dużym uproszczeniu serwery DNS to specjalne serwery przeznaczone do konwersji adresów podanych w formie znakowej na formę liczbową. Twoja przeglądarka przed załadowaniem strony musi skontaktować się z serwerem DNS aby móc później załadować stronę. Jeśli czas komunikacji z serwerem DNS jest długi automatycznie wydłuża się także czas oczekiwania na wyświetlenie strony, dlatego też bardzo ważne jest znalezienie serwera DNS z którym mamy najlepsze połączenie. Nie ważne jakiego łącza używasz program znajdzie odpowiedni serwer DNS i przypisze go do Twojego łącza i tym samym sprawi że Twój internet zostanie skonfigurowany optymalnie a strony internetowe zarówno te polskie jak i obcojęzyczne będą otwierały się nawet o 300% szybciej.

MOŻLIWOŚCI PROGRAMU:
Otwieranie stron www szybsze nawet o 300% !!!
Przyspieszenie wszystkich łącz internetowych
Aktualna baza serwerów DNS z dnia 02.09.2011
Serwery z czasem odpowiedzi poniżej 20ms
Najnowsza wersja FastNet 2011
Niezwykle prosta obsługa
Przejrzysta instrukcja
Możliwość aktualizacji
Sprzedanych ponad 5000 sztuk

Program możemy używać zarówno w celach domowych jak i w firmie. W programie zdefiniowano ponad 20 polskich i zagranicznych serwerów DNS. Użytkownik programu ma możliwość dodawania oraz usuwania własnych serwerów DNS ze znajdującej się w programie listy. Po procesie testowania otrzymujemy czasy dla poszczególnych serwerów DNS. Ten serwer który ma najkrótszy czas odpowiedzi jest najlepszy dla Twojego łącza i zostanie do niego automatycznie przypisany. W wyniku tego procesu otrzymujemy znacznie szybsze czasy ładowania stron internetowych, nawet do 300%. FastNet 2011 jest w pełni legalny i bezpieczny dla każdego łącza, sprzedawany jest przez sklep prowadzący działalność gospodarczą. Skuteczność programu została potwierdzona przez ponad 5000 allegrowiczów !

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2011-12-24, 22:55 ]
Nie wrzucamy linków do allegro, umieszczamy zdjęcia lub opisy. Z aukcji wrzuciłam chyba wszystkie info opisujące program.

#76 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 18:37

Anonimka, jeśli chodzi o internet bezprzewodowy, to jeśli finansowo nie chcesz się rujnować, to nie mam mowy o ściąganiu i oglądaniu online czegokolwiek <bezradny></span>
Ja mam iPlusa - 3 GB - w dzień tylko przeglądamy takie strony jak facebook, nk czy BS, ale korzystamy we dwójkę, więc starcza nam na 20-25 dni. Płacimy 49 zł.
Do tego wzięliśmy sobie najpierw nocki - od 24 do 9 100 GB - za to płacimy dodatkowo 10 zł.
Jakiś czas temu poszerzyliśmy ta usługę i te 100 GB mamy od 24 do 12, więc do południa możemy śmigać - oglądać online i te sprawy ;-) Tylko za to dodatkowo 10 zł. Razem 69 - sporo.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#77 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 16 stycznia 2012 - 18:06

Anonimka, jeśli chodzi o internet bezprzewodowy, to jeśli finansowo nie chcesz się rujnować,

No powiem szczerze, ze te 60zł jeszcze moja kieszeń zniesie ;-) . Zastanawiam się coraz bardziej nad Play. Sprawdzałam mapkę zasięgu w necie no i wychodzi, ze w miejscowości Połówka odbiera tylko w lesie (mieszka w okolicach ogromnego lasu) <niemoge1></span>, a w Jego miejscowości już nie :-P . Dziwne. Ale ja jeszcze go sprawdzę biorąc na próbny tydzień jak juz tam się wyprowadzę. Bo tu w domu mi nie potrzebny bo mam stacjonarny...
I z tego co wiem to w Play 12GB transfer kosztyje 59 zł, do tego 2GB gratis i darmowe noce. Jakby działał dobrze to by się opłacało...

[ Dodano: 2012-03-03, 16:12 ]
Jeszcze raz ja. Pytanie z serii głupich pewnie :-P

Jeśli zakupie się sobie powiedzmy Play 12GB to jak to jest z użyciem? Jeśli neta będę miała podłączonego, a nie będę zaglądać na żadne strony to wtedy tez transfer leci :oops: ? Ja wiem, pewnie to jest proste jak doopka węża ale ja nie wiem bo nigdy mnie to nie interesowało przy stacjonarnym kiedy to mam transfer bez ograniczeń :-P

#78 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 03 marca 2012 - 16:46

Jeśli neta będę miała podłączonego, a nie będę zaglądać na żadne strony to wtedy tez transfer leci ?

Jeśli będzie podłączony i włączony to coś tam leci, ale jeśli będziesz miała modem tylko podłączony do portu, ale go nie włączysz to nic Ci nie ucieka :-P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#79 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 03 marca 2012 - 16:51

ale jeśli będziesz miała modem tylko podłączony do portu, ale go nie włączysz to nic Ci nie ucieka

No wtedy to ja wiem. Chodzi mi tylko jak z żadnych stron nie korzystam, a mam podłączony net. Wiedziałam, że głupie pytanie :-P

A jak to jest z przeliczaniem Gb na godziny? Wiecie coś? Bo coś słyszałam, ze jeśli nie ściąga się filmów, piosenek tylko korzysta się z GG, forum czy jakieś tam drobne gierki internetowe, poczta, to można to jakoś sobie na godziny przeliczyć :-P

#80 karol25

karol25
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 18 marca 2012 - 18:48

Ja mam UPC i nie narzekam, to chyba najlepszy internet jaki miała kiedykolwiek, naprawdę rewelacyjny.