Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Skąd brać net.Poradzcie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#41 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 16:13

jak przekrocze limit to porażka całkowita

Ja mam iPlusa 7,2 Mb/s. I dopóki mieszczę się w limicie jest świetnie, ale po przekroczeniu czekam minutę na otwarcie strony, o jakichkolwiek zdjęciach mogę zapomnieć :-?
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#42 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 21:35

o jakichkolwiek zdjęciach mogę zapomnieć

no dokładnie ... zresztą w erze nawet na początku cyklu rozliczeniowego nie chula tak jak powinien <bezradny></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#43 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 23:21

no dokładnie ... zresztą w erze nawet na początku cyklu rozliczeniowego nie chula tak jak powinien

U mnie czasem po włączeniu kompa wyskakuje komunikat że nie może połączyć z internetem bo muszę włożyć kartę :roll: Ciekawe bo nikt przy karcie nie grzebie. Wtedy pozostaje restartować komputer, czasem nawet kilka razy z rzędu zanim załapie :-x
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#44 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 11:49

Wtedy pozostaje restartować komputer, czasem nawet kilka razy z rzędu zanim załapie

w życiu tak bym sie nie bawiła ... jako że cierpliwość u mnie to towar deficytowy ... modem ląduje w takim przypadku na ziemi :oops: przeważnie skutkuje <umieraam></span> nie no a poważnie to po prostu podpinam go po 10 razy ... gdybym miała sie bawiś w restartowanie kompa ... dnia by mi zabrakło :roll:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#45 Mystyc

Mystyc
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 11:52

ja też mam neostrade i również jestem zadowolona. jedyny minus to to, że co jakiś czas mi się odłącza, nie wiem czemu <bezradny></span>

to jest wl;asnie duzy minus neostrady i dlatego czekam tylko do konca umowy zeby ie jej pozbyc :D

#46 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 13:58

Mystyc, i jaki internet założysz?? Bo mi tez sie umowa już kończy za miesiąc i dzwonią do mnie co drugi dzień z neostrady żeby przedłużać z ta telewizją ale programy są beznadziejne.. a chciałabym jakąś tanią 512 :-? bo teraz za 512 płace 54 zł
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#47 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 20:39

Chciałam to podpiąc pod temat komputery, ale to jednak coś innego.
Jeśli stwierdzicie że można to gdzieś podpiąc to bardzo proszę.

Mam takie pytanie.
Potrzebuje bezprzewodowy internet do laptopa i nie mam pojęcia jaki wybrać <bezradny></span>
Możecie coś poradzić?
Jakiś na kartę czy coś.
szukam i szukam i nic nie mogę znaleść sensownego :evil:

#48 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 20:43

ja miałam styczność z iPlusem i nie polecam nikomu, był mały zasięg często się gubił, głupie GG nie chciało chodzić...
Chyba że mieszkasz w centrum miasta i masz pewność że zasięg będzie 100 %

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#49 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 20:47

mieszkam na wsi 10 km od miasta to pewnie kicha by była :roll:

#50 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 21:14

Weronika ja może nie polecę, ale zniechęcę :-P Otóż internet w Orange jest słaby, znaczy przynajmniej był taki pół roku temu. Koleżanka płaciła miesięcznie 55 zł, a zanim się wczytała jakaś stronka, to upłynęło naprawdę dużo czasu. Słaby transfer i ona miała co jakiś czas problemy ze złapaniem sieci, więc nawet rzadko z niego korzystała.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#51 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 21:19

To wiem przynajmniej zeby go nie brać...
Może zapytam znajomego który się netem zajmuje
Może coś mi doradzi <bezradny></span>

#52 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 03 sierpnia 2010 - 13:44

Moj M ma IPlusa, jak jestem u Niego to korzystam.
Przyznam, ze dziala bez zastrzezen.
Stronki otwieraja sie szybko, powiedzialabym ze tak samo jak na moim necie z sieciowki osiedlowej.
Nie ma problemow z zasiegiem, wszedzie sie polacze - czesto korzystam w samochodzie :-P i w jakichs dziwnych miejscach <ojejkuu></span>

#53 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 03 sierpnia 2010 - 14:02

ja korzystam z bezprzewodowego play online,mieszkam w małym mieście, zasięg mam zawsze prawie 100 %, ale nie od zasięgu zależy predkośc tylko od ilości przekażników (czy coś w tym stylu) i musze przyznać że jestem niezadowolona... <bezradny></span> nie ma mowy o ściagnięciu filmu, na czasem nawet obejrzeniu czegos na you tube :-| a miał być megabajt prędkości (max) a jak mam 70 kilobajtów to jest sukces. Za to we Wrocławiu działał bez zarzutów. Z internetem bezprzewodowym jest, tak że technoloia w Polsce jest jeszcze pod tym wzgledem nie rozwinieta, to dopiero wchodzi na nasz rynek. Im mniejszcza mieścina tym mniejszy zasięg a co za tym idzie słabsze łacze internetowe. Nie wspominając juz o tym,ze na wsiach nie ma go w ogóle (może nie na wszystkich nie wiem). Nie ma sie tez co sugerowac opiniami innych bo u jednej osoby teki orange może działac bez zastrzeżeń u innych w ogóle. Zależy od umiejscowienia. weroniko jeśli mogę Ci podpowieddzieć- umowe zawierasz najpierw na okres próbny - 7 dni, w tym czasie mozesz sprawdzic jak u ciebie chodzi internet i ewentualnie się jeszcze wycofać. :-D

#54 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 03 sierpnia 2010 - 14:14

Ja mam internet z orange. co prawda korzystam z niego na komputerze stacjonarnym ale do laptopa tez może być. 49zł abonament miesięcznie.
dodatkowo doładowanie gratis do numeru jak masz z orange.
mieszkam na wsi i zasięg jest oki ;-) jak to z orange... jest wszędzie :mrgreen:

#55 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 03 sierpnia 2010 - 14:18

Torii1988, to widocznie orange ma zasięg całkiem przyzwoity, bo ja playa sprawdzałam w na wiosce u D i lipa, nie hula :-/

A najgorsze jest to, ze w te pierwsze 7 dni próby działał lepiej niż teraz.. <bezradny></span>

#56 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 sierpnia 2010 - 10:21

ja mam (jeszcze) bluconnecta ... miałam styczność i z orange i z playem ... i stwierdziłam, że w życiu nie wpakuję się w to więcej. wolny, z ograniczonym przesyłem danych, drogi. Chcesz bezprzewodowy? załóż router. i taniej i wygodniej i o niebo lepsze łącze.

#57 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 04 sierpnia 2010 - 12:07

załóż router. i taniej i wygodniej i o niebo lepsze łącze.

Po moich przeżyciach z playem (które z reszta nadal trwają niestety... :evil: ) to chyba najlepsza rada. U D. mamy router bezprzewodowy i można sobie po domku z laptopem chodzić, nawet po podwórku (zasięg jest oczywiście ograniczony) i jest praktycznie jak z netem bezprzewodomym, tyle że nie możesz go użytkowac poza zasięgiem routera.

#58 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 11:10

Czy ktoś korzysta z iPlusa na kartę? Na ile średnio wystarcza doładowanie za 30 zł? Jaki jest zasięg "w Polsce"? I jak z kosztami przyłączenia się do sieci? Trzeba mieć własny modem czy mają jakieś z gatunku za 1 zł w ofercie?

:P

#59 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 11:21

Odkąd pamiętam posiadam neostradę;D
Jesteśmy zadowoleni.. Rzadko zdarza się przerwa w dostawie więc jest ok ;D
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#60 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 09:43

Czy ktoś korzysta z iPlusa na kartę?

Owszem :mrgreen:

Jaki jest zasięg "w Polsce"?

Powiem Ci, ze z zasięgiem jest bardzo różnie i mieliśmy z tym kiedyś duży problem, bo praktycznie przez miesiąc czy dwa nie mogliśmy korzystać z internetu, a płaciliśmy za niego. Wszystko zależy od miejsca w którym mieszkasz. Wcześniej mieszkaliśmy niby też w dużym mieście, ale na obrzeżach bardziej i nie chciał łapać, a teraz nie mamy z tym problemu i mamy duży zasięg, ale znowu martwi mnie to, ze jak się przeprowadzimy, to znowu może być problem :-|

I jak z kosztami przyłączenia się do sieci?

O kurczę nie pamiętam, ale chyba za aktywację z 50 zł biorą, ale zapytam Rafała, to napiszę Ci więcej.

Trzeba mieć własny modem czy mają jakieś z gatunku za 1 zł w ofercie?

Mają modemy za 1 zł ;)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png