Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podaj właściwą odpowiedź

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
778 odpowiedzi w tym temacie

#541 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 20:14

Elaine Davidson?

nie no, nie mogę, znowu mnie wypierwszono <sciana></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#542 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 20:16

mało kolczyków. proszę mi uzupełnić info :P chciałam stan na rok 2011 <umieraam></span> ale osoba sie zgadza. także która pierwsza :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#543 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 20:18

6925 kolczyków?

#544 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 20:18

nie(d)oceniona, na jej stronie wyczytałam, że jest ich 6.925 (wg danych na luty 2011)

Agnieszkooooooo, przestaniemy się lubić <ciah></span>
nie bawię się z Wami <umieraam></span>
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#545 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 20:19

Madź, masz zapłon :lol: :lol: :lol: hahaha Jakos pechowo dziś :P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#546 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 20:19

Madź, <biglol></span> znowu cie wypierwszyli <umieraam></span>

Aga dajesz :P

ps. widziałyście jej kreację ślubną? jak shrek <umieraam></span>
Dołączona grafika

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#547 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 20:20

Madź, obiecuje poprawę :->

moja zagadka:

Który księżyc w Ukłądzie Słonecznym posiada bardzo gęstą atmosferę. Wymień jego nazwę i planetę do której nalezy :->

#548 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 20:23

tytan - saturn :P

#549 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 20:26

nie(d)oceniona, chyle czoła, Tak!!! Myslałam, że dłużej to pobędzie, chociaż z minutkę :mrgreen:

#550 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 20:29

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rudy kolor włosów - z czym się kojarzył w śreniowieczu i czemu niebezpiecznie było być rudzielcem zwłaszcza podczas hispańskiej inkwizycji? :P

#551 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 20:35

z czym się kojarzył w śreniowieczu

W niektórych średniowiecznych krajach uważało się, że rude dzieci to wynik „nieczystego seksu”, bądź stosunku odbytego podczas menstruacji.

czemu niebezpiecznie było być rudzielcem zwłaszcza podczas hispańskiej inkwizycji?

Niektórzy z najbardziej zaciekłych przedstawicieli Hiszpańskiej Inkwizycji, którzy oprócz sadystycznych skłonności, mieli do siebie to, że nigdy nikt ich się nie spodziewał, uważali że rude włosy są dowodem na to, że ich posiadaczka ukradła z diabelskich czeluści ogień piekielny.

źródło: joemonster :lol:

#552 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 20:55

Szczerze powiedziawszy, to tylko połowa o inkwizycji mnie satysfakcjonuje <lol></span> Ale żeby nie było, że cie znów wypierwszą - zaliczam :P

#553 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 21:03

tylko połowa o inkwizycji mnie satysfakcjonuje

no co no, znalazłam tylko, że skazywali je z powodu tego koloru, powód j.w. ;P

Ile stopni celsjusza było zazwyczaj w laboratorium, w którym pracowała Maria Skłodowska-Curie?

#554 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 21:06

ok 6?

#555 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 21:10

nie(d)oceniona, zgadza się ;P

#556 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 21:15

W XIV wieku lekarze, pracujący w czasie epidemii nosili maski w kształcie dzioba, wypełnione różnymi ziołami i płatkami kwiatów. Po co?

#557 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 21:18

Miały one na celu ochronić ich przed nieprzyjemnym zapachem, który ówcześnie był uważany za przyczynę choroby. W XVII wieku do maski doszedł jeszcze cały strój, włącznie z płaszczem. Kolejnym atrybutem były drewniane laski, którym lekarz dotykał pacjenta w celu uniknięcia bezpośredniego kontaktu lub odganiał chorych. Ludzie bali się lekarzy w tych strojach, gdyż byli oni zwiastunem zbliżającej się śmierci.

źródło: national geographic

#558 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 21:23

właśnie zauważyłam, że znalazłaś moje źródło zagadek <umieraam></span> zgadza się ;-)

#559 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 21:45

W pewnym państwie właśnie rozpoczyna się budowa najwyższego budynku na całej ziemi. Będzie on miał co najmniej kilometr wysokości. W jakim państwie stanie budynek i jaką będzie miał nazwę? :-P

#560 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 08:36

Najwyższy budynek świata - Kingdom Tower, znajdować się będzie w mieście Jeddach (Arabia Saudyjska) przy morzu Czerwonym.
Mająca mieć co najmniej 3280 stóp (1000 metrów) wysokości budowla przewyższy dotychczasowego lidera w tej dziedzinie - Burj Khalifa o ponad 173 metry.
Wewnątrz budowli będzie można zagospodarować powierzchnię aż 54 ha, na 157 piętrze umieszczony będzie taras widokowy, do którego będzie się można dostać kilkoma spośród 59 znajdujących się w budynku wind.
Zakończenie budowy planowane jest na rok 2016 i szacunkowo wyniesie 1,23 miliarda dolarów, zaś całość kompleksu nazwanego Kingdom City wyniesie ponad 20 miliardów dolarów.

budowle.pl

ten?