Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dekoracje mieszkania - zrób to sama

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#41 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 08 stycznia 2016 - 18:48

Co sądzicie o obrazie namalowanym we dwoje z Połówkiem żeby sobie w salonie powiesić. Technika dowolna :) Antyrama i można oprawić "dzieło" :) Mnie się podoba, bo kreatywne. 

#42 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 grudnia 2016 - 21:54

@majorka @elizabeth  to pewnie na dekoracje i detale dopełniające całości bedzie trzeba poczekać , skoro budżet wyżymany do ostatniego grosza ??? 

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#43 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 15 grudnia 2016 - 22:04

Jak ja patrzę na te wszystkie ceny elementów dekoracyjnych do mieszkania to masakra. Bo mi się dużo rzeczy podoba, ale oczywiście tych najdroższych, więc pewnie nie osiągalnych, bo budżet mamy ograniczony...  :roll:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#44 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 15 grudnia 2016 - 22:32

@Wisienkowa my mamy taki "obraz"...dużo zabawy przy tym było, potem wisiał w naszym studenckim mieszkaniu i podobał mi się, bo wiązał się z fajnymi chwilami. Teraz nawet nie wiem, gdzie on jest i w nowym domu chyba bym nie powiesiła, żeby nie robić przedszkola. Ale to też zależy jak Wam wyjdzie, w jakiej kolorystyce itp.
@palomka powoli urządzicie :) ja wolę na początek kupić jedną rzecz, ale taką ktora mi się podoba niż kilka takich "byle kupić" ;)

Użytkownik Aspirynkaaa edytował ten post 15 grudnia 2016 - 22:34

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#45 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 grudnia 2016 - 23:47

w nowym domu chyba bym nie powiesiła,
moze w sypialni albo w piwnicy , aby czasem spojrzeć i sobie przypomnieć <hmm>

ak ja patrzę na te wszystkie ceny elementów dekoracyjnych do mieszkania to masakra.
ja lubie pochodzic po home &you i popatrzec na bibeloty i gadzety kuchenne , na ktore mnie nie stac :P

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#46 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 16 grudnia 2016 - 08:01

@magdaaaaa ja to sama nie wiem jaka kolorystyka i co w ogóle chce...

Pokój gościnny mamy raczej tradycyjny, narożnik w brązie i beżu z poprzedniego mieszkania. Komoda i witrynka. Szafa na wymiar. Stół z krzesłami. Kanciate i proste formy. Jasne panele. Ściany białe. Nie wiem jakie dodatki do tego. Za dużo nie chcę stawiać bo nie ma gdzie i pierduł nie lubię teraz- chyba wyrosłam ;)
W poprzednim mieszkaniu 2 lata kupowałam obraz i nie kupiłam. Taka już jestem...

Za to kuchnia prawie gotowa. Brakuje 2 krzeseł i kubki musiałabym wymienić, bo kuchnia biało-czarna a kubki mam kolorowe na półce w stylu łowickim, który kiedyś mi się podobał- kolorowo folkowo. Teraz kuchnia raczej prosta, elementy metaliczne- lampa, zegar.

Sypialnia 0 czegokolwiek.

Za dziecięcy się nie biorę, bo jak dla mnie za wcześnie. W styczniu malowanie. Reszta później :)

Łazienka 99%. Brakuje frontu szafki pod zlewem. Majsterek się ociąga.
Łazienka też prosta i bez udziwnień. Kolory jakże 'żywe' biel i popiel. Hehehe.
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#47 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 16 grudnia 2016 - 08:24

ja lubie pochodzic po home &you i popatrzec na bibeloty i gadzety kuchenne , na ktore mnie nie stac

O tak tam są piękne rzeczy, na szczęście mam koleżankę, która tam pracuje, więc mamy generalnie 40% zniżki ;)

powoli urządzicie ja wolę na początek kupić jedną rzecz, ale taką ktora mi się podoba niż kilka takich "byle kupić"

To na pewno.

Jak nie przed ślubem, to po ślubie będziemy dokupować elementy dekoracyjne. :)

@Majorka^^ powoli, powoli i będzie idealnie wszędzie ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#48 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 16 grudnia 2016 - 09:10

No my mamy kuchnię, ale starą, łazienka zrobiona nowa w bieli i brązie. Tak jak pisałam, na razie na tapecie łóżko i lodówka. Większy przypływ gotówki będzie w przyszłym roku, ale czy za 4 miesiące czy za 10 to nie wiem, ale na wtedy zostawiamy meblowanie i dekorowanie na tip top. Pomysły już mam, niestety męża należy wziąć pod uwagę a on zazyczyl sobie obraz silnika samolotowego w salonie... cóż, obraz w miare, bo wyglada na abstrakcje, nie na silnik :P kuchnia będzie w bieli i drewnie, dodatki też. Sypilania w planach bialo czarna, sciany pewnie szare. Na razie nie wiem co z salonem, bo musi pasowac do kuchni, ale widzi mi sie poszalec tam z kolorem, moze w dodatkach moj ulubiony fiolet <hmm> czasu mam mnóstwo :P pokój dla synka na spokojnie nie teraz, na razie lozeczko bedzie u nas w sypialni ;)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#49 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 16 grudnia 2016 - 10:44

mamy generalnie 40% zniżki

Aleeee zazdroszczę! Kurcze, ja muszę polować na promocje  i wyprzedaże. Uwielbiam ten sklep :)

kubki mam kolorowe na półce w stylu łowickim, który kiedyś mi się podobał- kolorowo folkowo

Przybij piątkę, mnie kiedyś też się podobał. I też mam graty w takim stylu. I do niczego w koncepcji przyszłego domu mi to nie pasuje. A wyrzucać szkoda. :P

moze w sypialni albo w piwnicy , aby czasem spojrzeć i sobie przypomnieć

Mężowi w gabinecie. :shock:  :lol: 

@elizabeth czyli mieszkanko już kupione? w kamienicy czy inne? 

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#50 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 16 grudnia 2016 - 10:54

Aspi, na razie podpisana umowa przedwstepna i decyzja banku wstępna pozytywna. Staram się nie pisać czarnych scenariuszy, wydaje się, że wszystko w jak najlepszym porządku :) nie kamienica i nie pierwsze mieszkanie jakie oglądaliśmy w bloku o którym myśleliśmy ;) stwierdzilismy, że obejrzymy ostatnie mieszkanie i to był strzał w 10. Kuchnia otwarta na salon, pokoje nie za małe, nie za duże, tylko łazienka mała, ale nie można mieć wszystkiego :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#51 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 16 grudnia 2016 - 11:00

@elizabeth super, teraz będzie dobrze ;) czyli już wiesz co i jak i możesz urządzać w głowie :) Mi akurat pomysł z obrazem silnika w salonie się podoba ;) niestandardowo na pewno

#52 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 17 grudnia 2016 - 18:47

A teraz mnie naszło na kolaż z naszymi fotkami. Nawet ramkę już kupiłam  ;-)

#53 Alina

Alina
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 17 lipca 2017 - 17:30

to tzreba jednak mieć umiejętności, zwinne paluszki, pomysły, wizje...nie każdy potrafi tak upleśc ładnie, super, naparwdę:) 

#54 Alina

Alina
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 03 stycznia 2018 - 15:30

skąd czerpiecie inspiracje? ja nie jestem az tk kreatywna zeby wymyślić, lubię jednak coś podpatrzyć i ewentualnie na tej podstawie tworzę swój obraz "czegoś" ale inspiracje czerpie z otoczenia zdecydowanie, często ze strony...link..gdzie sporo pomysłów, porad, zdjec innych ludzi z ich pomysłami na aranżacje tego czy innego pomieszczenia czy wykonanie własnoreczne "czegoś", a to coś to poczawszy od ozdób świątecznych po mebelki dla dziecka:) a Wy skąd, tak szczerze...

#55 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 413 postów

Napisano 27 czerwca 2019 - 12:45

Ostatnio porządkuję swoją sypialnię, sama kiedyś miałam wiele takich rzeczy na półkach jednak ostatnio postanowiłam z nich zrezygnować bo dość miałam już tego, ze bardzo się kurzyły. Aktualnie mam ich na półkach o wiele mniej. Dla mnie podstawą dobrej sypialni jest 
dywanik - tak aby można było po wstaniu z łóżka stanąć gołą nogą na cieplutkim dywanie 
wygodne łóżko 
jak również pojemna komoda z szufladami na bieliznę

Jesli szukacie ciekawych i designerskich mebli, polecam zerknąć sobie tutaj:

W sklepie mają ciekawy wybór. 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#56 kafffka

kafffka
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 03 lipca 2020 - 09:38

Jestem obecnie w trakcie urządzania swojego domu. Wybudowałam się w zeszłym roku oraz pozostały mi teraz same przyjemności, czyli urządzanie. Praktycznie co miesiąc kupuję sobie do domu coś nowego. I staram się aby wszystko do siebie pasowało. Inspiracji szukam na portalach takich jak 

instagram

pinterest

homebook

Oczywiście raz na jakiś czas kupuję gazetę wnętrzarską jak również przeglądam sobie, co mają do zaoferowania poszczególne sklepy. Jeśli szukasz na przykłąd eleganckiej porcelany, polecam zajrzeć sobie tutaj https://homeandpassi.../miski-miseczki W sklepie jest spory wybór.

#57 minionka

minionka
  • Użytkownik
  • 151 postów

Napisano 04 grudnia 2025 - 15:34

Świetne propozycje jeśli chodzi o artykuły do wykończenia wnętrz ma w swojej ofercie firma, która sprzedaje nowoczesne materiały wykończenia wnętrz - Warszawa - ArtCore: https://artcorestudio.pl/. Co ważne i wygodne, możecie się z nimi zapoznać także online.