Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Decoupage

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

#121 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 07 marca 2012 - 12:46

Majorka^^, ten pojemniczek (cukierniczka?) numer 3 najlepszy! Zazdroszczę talentu! :-)

#122 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 07 marca 2012 - 17:34

Madź a kupię sobie, przydadzą się :mrgreen:

Tak poważnie to deseczka jest pożółkła przez ten lakier <bezradny></span> Ale bardziej opłacalne jest kupienie puszki za 11 zł niż małego słoiczka z specjalnym lakierem za 8 <bezradny></span> Szczególnie, że nie zawsze wychodzi coś na żółto

Na szczęście klienci są mało wybredni jak WY :-P i wszystko mi dziś poszło :mrgreen:

Dziękuję za wszelkie komplementy :-D Miło mi bardzo :mrgreen:

Zazdroszczę talentu! :-)

aż takim wybitnym twórcą nie trzeba być do zajmowania się decoupage ;-) ale dziękuję za docenienie ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#123 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 07 marca 2012 - 18:25

Na szczęście klienci są mało wybredni jak WY :-P i wszystko mi dziś poszło :mrgreen:

Gdzie sprzedajesz swoje wynalazki? Swietne są! najbardziej mi się chyba misa podoba. A może jednak deska? Nie wiem, zresztą nieważne. Mało mi! :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#124 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 07 marca 2012 - 18:28

Tak poważnie to deseczka jest pożółkła przez ten lakier

a jakiego używasz ? Bo jeśli specjalnego do decupage to olej - o wielej lepsze są zwykłe lakiery do drewna, ja kupowałam np taki jak poniżej, kosztował 2 dychy chyba, a wystarczał na ogromną ilość razy. Ważne żeby był błyszczący ;-)
Dołączona grafika

Poza tym podobają mi się wyroby <ookk></span> i gratuluję, że

wszystko mi dziś poszło

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#125 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 07 marca 2012 - 19:11

Majorka^^, bo ty masz chyba za duże wymagania. :-P Nie bądź taka skromna i uwierz że masz talent :) tym bardziej, ze się sprzedają Twoje wyroby.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#126 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 marca 2012 - 20:27

pojemniczek z przykrywka wyszedl genialnie , dalas mu drugie zycie :) super twórz dalej.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#127 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 07 marca 2012 - 20:55

Majorka, ja jako osoba kompletnie się na tym nie znajaca oceniam, że wszystko piękne! Ten ostatni pojemniczek boski, sama bym taki chciała. Kocham takie "starocie". :-)
Kiedyś sama chciałam sobie takie małe arcydzieła potworzyć, ale poległam na zamawianiu tych wszystkich potrzebnych rzeczy. Oglądałam, czytałam i w końcu zgłupiałam :mrgreen:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#128 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 08 marca 2012 - 05:56

Majorka - normalnie ja pierdziu!! Świetne!!! :shock: :mrgreen:
ale ja mam pytania :P skąd bierzesz te starocie, które przerabiasz? i jak to się robi tak mniej więcej :P te wzory to z szablonu czy nie?
wcale się nie uwsteczniłaś :P naprawdę śwetne i chętnie bym coś od Cibie kupiła, ale jak zrobisz coś zielonego :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#129 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 08 marca 2012 - 08:01

Gdzie sprzedajesz swoje wynalazki?

w sklepie w którym sprzedaje, czyli wpasowują się w to, co tam jest :-D Nie chciałam się bawić w sprzedaż przez internet, bo po pierwsze konkurencja jest duża, po drugie każdy może dokładnie obejrzeć i ewentualnie mogę zniżyć cenę, a nie mieć problemy z tym, że ktoś mi odeśle :->

o wielej lepsze są zwykłe lakiery do drewna

no właśnie mam jakiś tam lakier do drewna z połyskiem ale coś kiepskiej jakości chyba kupiłam, albo sama nie wiem. Farbę ciągle stosuję tę samą a deska i tak mi pożółkła....

bo ty masz chyba za duże wymagania. :-P

chyba po prostu mam sentyment do deski i wieszaczka w dzbanki i wszystko inne porównuje pod kątem tamtych rzeczy :->

skąd bierzesz te starocie, które przerabiasz?

gównie ze swojego sklepu ;-) Wolę kupić coś u siebie za 2-3 zł i przerobić niż zamawiać nowe rzeczy do przerobienia przez internet- wyjdzie za drogo i nikt nie kupi. Ja póki co skupiłam się na tym, żeby materiały mi się wróciły. Nie liczę robocizny, bo nie robię tego tylko po to, żeby sprzedać, ale także dla przyjemności. Dla sobie też mam zamiar coś porobić, a ważne jest wprawienie się :-D
No i ostatnio w Poznaniu na targu staroci kupiłam wieszak za 2 zł, niedługo będzie gotowy :mrgreen: Następnym razem przygotuję się na większe zakupy :-D

i jak to się robi tak mniej więcej :P te wzory to z szablonu czy nie?

tak w skrócie: szlifujesz np deskę lub odtłuszczasz rozpuszczalnikiem jak jest w dobrym stanie, nakładasz podkład (ja to robię pociętymi gąbkami do kąpieli) czekasz aż wyschnie, nakładasz zwykłą sufitówkę. I teraz albo białą, albo farbami aktylowymi trzeba zabarwić białą żeby uzyskać odpowiedni kolor. Farbę w zależności od przedmiotu nakłada się raz, 2 czy 3. Później vikol z odrobiną wody na miejsce gdzie ma być serwetka. Wzór z serwetki wydrzeć lub wyciąć, oderwać 2 warstwy i zostaje 1 cieńka. Przyklejamy w miejsce kleju i przejeżdżamy na wzór klejem- nie bedzie widać śladów kleju później, a serwetka dobrze będzie się trzymać. Jak wyschnie wzór to już różnie. Ja czasem zacieram trochę cieniem do powiek, czasem stosuję ten preparat do spękań (jak na kwiatku na desce) i później już tylko parę warstw lakieru. Jest grubszy
Także trochę zabawy jest na dobrą sprawę ;-)

chętnie bym coś od Cibie kupiła, ale jak zrobisz coś zielonego :P

nie mam żadnej serwetki z zielenią :lol: Zamówiłam ich niewiele, bo nie wiedziałam, jak mi będzie szło i czy się wciągnę :-> ;-)

Może kiedyś zrobię zdjęcia jakiejś rzeczy krok po kroku to wtedy będzie wszystko bardziej zrozumiałe, bo dla mnie wszystko było zbyt skomplikowane aż do 2 razu :->

No i dziękuję za wszystkie miłe słowa. Bardzo miło mi, że mnie doceniacie :mrgreen:
Co to jest miłość ?

#130 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 08 marca 2012 - 10:03

Deseczka sliczna, chce taka :-> nie moge sie doczekac jak wroce do tego. ( jak znajde czas) :lol:
Pieknie Ci to wychodzi. Moze by tak zaczac sprzedawac ?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#131 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 08 marca 2012 - 10:31

mam sentyment do deski i wieszaczka w dzbanki i wszystko inne porównuje pod kątem tamtych rzeczy

I chyba z każdym wyrobem coraz bardziej zawyżasz sobie poprzeczkę ;-) A mnie właśnie bardziej podobają się te nowe rzeczy, choć poprzednie tez były świetne. Najlepiej wyszedł Ci ten ostatni pojemnik - udało Ci się pięknie go odświeżyć i odnowić :)

No i gratuluję sprzedaży i życzę wielu przyszłych zadowolonych klientów :D

#132 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 00:11

No to wrzucam szkatułkę ;-)

Załączone miniatury

• Zdjęcie-01111.jpg
  • Zdjęcie-0165.jpg
  • Zdjęcie-0163.jpg

Co to jest miłość ?

#133 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 00:30

Majorka^^, jakie to piękne <serduszka></span>
to jest proste do wykonania?

#134 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 00:30

Majorka^^, :shock: :shock: :shock:

chcę to mieć dla siebie! no cudo po prostu <ookk></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#135 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 04:36

Majorka^^, miszczu!!! <szok></span> jakżeś to zrobiła i ile za to chcesz? :P zrób takich więcej i wyślij nam na zajączka <lol></span>
a tak serio, to bardzo fajnie dopasowany wzór, bardzo ładnie i starannie wykonane - rewelacja <ookk></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#136 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 06:23

Majorka^^, piekne. Ja sobie chce taka zrobic, w empiku widziałam szkatłuki wiec działac bede
A te pekniecia jak robiłas ? bo jeszcze z tym nie eksperymentowałam
Cudnie wyszło :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#137 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 06:53

to jest proste do wykonania?

teraz uważam, że tak, ale na początku to była czarna magia :oops:

zrób takich więcej i wyślij nam na zajączka <lol></span>

podeślij szkatułkę to Ci machę :lol:

Właściwie to szkoda mi się z tym rozstawać i jestem w kropce. Póki co nic sobie nie zostawiłam- wszystko szło na sprzedaż :->

A te pekniecia jak robiłas ?

no właśnie to jest efekt preparatu do spękań, który zamówiłam. Początkowo nie byłam zadowolona, bo jak jest go mało to efekt jest niewielki, a preparat nie jest zbytnio wydajny a jest dość drogi. Tutaj poszalałam, bo wcześniej prawie go nie używałam, więc jest efekt takiej starej i podniszczonej szkatułki.

Najgorzej jest poszukać szkatułkę. Tę kupiłam na targu staroci za 4 zł, a nieco szersza na allegro jest w okolicach 13 zł + wysyłka więc trzeba się na pocić, żeby wyszukać coś taniego i opłacalnego <bezradny></span>

No i oczywiście dziękuję za wszystkie miłe słowa :oops: Już mam z 2 metry po Waszych komplementach :lol:
Co to jest miłość ?

#138 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 07:32

wyślij nam na zajączka

Jak coś, to ja druga w kolejce, zaraz po Eli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Majorko kurcze, niedawno zaczęłaś przygodę z tym, a tak świetnie Ci idzie. Suuper wykonanie :-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#139 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 07:47

Majorka^^, boskie to :shock:
Wygląda rewelacyjnie, gratuluję :-D

er3mjw4zst9mivdb.png

#140 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 09:47

Majorka^^, nono, GENIALNE! :-)
ile czasu zajmuje Ci 'zrobienie' takiej szkatułki?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych