Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Decoupage

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

#101 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 03:41

Madź, gotowe wzory których jest bardzo dużo kupisz w każdym sklepie z Decoupage lub najprościej na allegro :-) nie musisz nic wycinać itd. No chyba,że chcesz naprawdę oryginalny wzorek,ale podejrzewam,że jak poszukasz to znajdziesz coś w sieci gotowego :-) ja się nie bawiłam we własnoręczne wycinanie wzorów,bo wszystko co chciałam znalazłam w sklepie :-)

Czy można sobie np. wydrukować wzór na jakimś specjalnym papierze? :->

Można drukować,jeśli dobrze kojarzę to np. na papierze śniadaniowym ale trzeba zabezpieczyć czymś wydruk np. lakierem ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#102 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 07:05

Można drukować,jeśli dobrze kojarzę to np. na papierze śniadaniowym ale trzeba zabezpieczyć czymś wydruk np. lakierem

a no pewnie że mozna ;)

ja byłam zwoleniczka serwetek. Jak zrobisz pochwal sie :-P
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#103 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 07:47

Madź, jeśli chodzi o tę sklejkę, to nie musisz niczego własnoręcznie wycinać. Na allegro są gotowe kółka, kwadraty, prostokąty, czy czego tam sobie zażyczysz - już z biglami nawet ;-) Pamiętam, że kiedyś za 10 par płaciłam 10 zł ;-)

#104 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 10:01

Jak macie sprawdzone strony lub sprzedawców na allegro to podeślijcie mi na pw, proszę <zawstydzony></span>
bo ja na tym allegro to znalazłam gotowe wzory, ale właśnie nie znalazłam zwykłych kółek czy prostokątów, a na tych mi zależy <bezradny></span> same skomplikowańce na tym allegro :roll:

ja byłam zwoleniczka serwetek

tylko, że na żadnych serwetkach nie widziałam kształtów takich jak kasety czy vinyle ;-)
a mi na czymś takim zależy, więc będę musiała kombinować sama :-P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#105 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 00:11

Madź, a gotowe takie kolczyki?czy po prostu zależy Ci żeby zrobić je samemu?

Dołączona grafika

na wszelki wypadek wyślę linka na PW :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#106 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 05:21

Tilia, gotowce to ja już mam takie ;-)
Tylko właśnie sama chciałam pokombinować, ale to już chyba raz na jakiś czas będę musiała sprawdzać czy ktoś nie wystawił samych, pełnych drewienek <bezradny></span>

Poza tym chyba łatwiej uczyć się na takich pełnych kolczykach a nie na takich już powycinanych <hmm></span> jak te:
http://img15.allegro...7/27/1961672763
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#107 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 11:07

Madź, ale wystarczy,że wpiszesz w allegro "kolczyki drewniane" i masz normalne kółka,prostokąty itd :-)

JkIEp1.png

#108 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 19:30

No to wklejam zdjęcie wieszaczka i deski- spłodzonych w wielkich trudach :lol:
To moja 2 i 3 rzecz zrobiona w tej technice. Jak na niedoświadczoną osobę uważam, że nie ma poruty :-P
Póki co klnę na serwetki- jak na nerwusa przystało drażni mnie to, że co chcę lekko docisną serwetkę to zaraz przykleja mi się do palucha, lecą same ***** i trzeba poprawiać i bardzo uważać.
Mam również papier, elementy wycięte, przedmioty pogruntowane, więc na dniach się wezmę za coś innego. Ciekawe jak paper się sprawdzi ;-)

Póki co wiem, że więcej nie zamówię preparatu do spękań <bezradny></span> Kumpela mnie namówiła, bo też się teraz bawi w decoupage, ale jak dla mnie zbędny bajer <bezradny></span> Nie dość, że drogi ten preparat, mało wydajny to jeszcze nie ma takiego efektu jaki oczekiwałam. Próbowałam na butelce i wykorzystam to co mam, ale na przyszłość nie nie nie :lol:

Załączone miniatury

• DSCN2677.JPG

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#109 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 19:49

No to wklejam zdjęcie wieszaczka i deski

super to wyszło fajne motywy wybrałas :)

spłodzonych w wielkich trudach

mysłałam, ze poród jest bolesny, ale plodzenie <umieraam></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#110 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 19:52

Fajna kolorystyka. Bardzo taką lubię, no i do kuchni by mi pasowała. :mrgreen: Jak na początki... nie powiedziałabym, że to początki :P . Czekam na kolejne prace. :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#111 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 22:26

Czekam na kolejne prace.

ja też :mrgreen:

Podoba mi się, tylko ten wieszak z prawej strony taki trochę 'goły' <bezradny></span>

#112 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 23:27

nie(d)oceniona poszło dość zgrabnie, bo wszystko malowałam paluchami. Nakupowałam pędzli, ale jakoś wolę się nabrudzić z lepszym skutkiem. W necie poczytałam o cieniowaniu kolorów i jakoś poszło. Drewno jest z resztą łatwiejsze, bo butelka, którą zrobiłam jak pierwszą rzecz wyszła koszmarnie....

magdaaa :mrgreen:

Podoba mi się, tylko ten wieszak z prawej strony taki trochę 'goły'

no właśnie mam jakoś dziwną tendencję to ozdabiania jednego boku, jednej strony... jakoś tak jak przymierzę więcej wzorów to mi za gęsto ;-)

Dzięki za opinię, coś tam jeszcze kiedy wkleję ;-) Chciałam pokazywać przedmioty przed i po dla porównania następnym razem ;-)
Co to jest miłość ?

#113 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 lutego 2012 - 08:26

Majorka^^, fajne kolory, wieszak super. Ja jak przyklejałam serwetke na desce ( te z lawenda co wklejałam w tym watku ) to dodatkowo jeszcze cieniowałam wokoło motywu , dorysowałam galazki co by nie wygladało na klejone.

Mnie sie podoba, czekam na kolejne :-P
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#114 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 28 lutego 2012 - 18:32

Majorka ty masz talent kobito! Nie powiedziałabym też, że są to praco osoby początkującej! Bardzo mi się podoba i czekam na kolejne twoje 'twory' :D

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#115 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 07 marca 2012 - 00:23

No to wklejam to co ostatnimi czasy udało mi się sklecić ;-)
Póki co bardziej drażni mnie lakierowanie od serwetek :lol: Deska wyszła mi pożółkła z lekka, lakierowania miski w ogóle nie skomentuję :lol:
No i goła z lekka, ale nie miałam innej wizji :lol:

Aktualnie wzięłam się za kolejny wieszak, efekty niebawem ;-)

P.S mam wrażenie, że moja premiera była bardziej ambitna, zamiast iść ku lepszemu zaczęłam wcześnie się uwsteczniać :lol: :lol: :lol: Każdego artystę dopada wkońcu kryzys <umieraam></span>

Załączone miniatury

• DSCN2670.JPG
  • DSCN2690.JPG
  • DSCN2664.JPG
  • Zdjęcie-0095.jpg
  • Zdjęcie-0099.jpg
  • DSCN2687.JPG
  • DSCN2685.JPG

Co to jest miłość ?

#116 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 07 marca 2012 - 05:22

Majorka^^, :shock: jestem zachwycona. Podziwiam Cię. Deseczka jest cudna. Różowa i ten motyw kwiatków - piękny. Kurcze szkoda by mi było używać bo bałabym się,że coś by się stało.

#117 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 07 marca 2012 - 08:18

Majorka^^, bardzo mi się podobają twoje prace :)
Ta ostatnia miseczka czy cukiernica bardzo mi sie podoba jest taka delikatna i prosta :)

#118 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 07 marca 2012 - 08:25

Każdego artystę dopada wkońcu kryzys <umieraam></span>

nie powinnaś być dla siebie taka surowa ;-) bardzo świetne początki, wszystko wygląda co najmniej przyzwoicie :mrgreen:
deska jest piękna <ookk></span>

#119 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 07 marca 2012 - 09:54

Majorka^^, jak czytałam co napisałaś to sie zastanawiałam po co w ogóle to wstawiasz jak takie brzydkie wyszło <lol></span> A ty nas tu za cepa robisz <ciah></span>

Bardzo fajnie Ci to wyszło, mi tam się wszystko podoba a ty sobie okulary kup jak niedowidzisz :P

#120 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 07 marca 2012 - 11:12

Deseczka jest cudna normalnie ! <serducho></span>
Super Ci to wychodzi, gratuluję ! :mrgreen:

er3mjw4zst9mivdb.png

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych