domowa biblioteczka
Napisano 31 październik 2010 - 12:57
Jak przechowujecie ksiązki? w szafkach, na regałach? a moze macie taką typową półkęna ksiązki?
Jakich ksiązek macie najwięcej? Co warto kupić do biblioteczki?
Ja miałam kiedyś ogromną biblioteczkę w pokoju. zajmowała masę miejsca. było tego około 10 półek mieszczących po 20-30 tytułów, niestety z braku miejsca przed moją maturą ksiązki zostały przebrane, część poszła do spalenia, część do antykwariatu, część jest w piwnicy, część pomieszana z lekturami lezy i czeka na lepsze czasy w pawlaczu w przedpokoju... tamtą biblioteczkę skompletował mój ukochany dziadek, zostawiłam sobie na pamiątkę albumy, które mi podobno pokazywał jak byłam małym pyrdkiem, lektury od mickiewicza i sienkiewicza na gombrowiczu kończąc, pięknie wydane... kiedyś znajdę im miejsce we własnym "m" i będę cieszyć nie tylko oko wspomnieniami
sama zbieram przede wszystkim literaturę podrózniczą. teraz polować zaczynam na historyczną. Mam juz dość pokazny zbiór przewodników i albumów, a oprócz tego do biblioteczki dołączam... travellera to chyba jeden z nielicznych tytułów, do których często wracam
a jak tam z waszymi biblioteczkami?
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 31 październik 2010 - 18:34
nie mam natchnienia do czytania jakiejkolwiek lektury.. .., ale kiedyś parę lat temu bardzooo duzo czytałam.
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą..
Napisano 31 październik 2010 - 20:43
Trudno to nazwać biblioteczką, kilka książek na półce nad łóżkiem, kilka w biurku, część u brata w pokojuPosiadacie taką?
Nie mam u siebie miejsca, a jednak trochę bym potrzebowała. Najwięcej mam książek wygranych gdzieś za coś Głównie lektury, ilustrowane dzieje malarstwa, literatury itp., parę słowników i leksykonów... takie wszystko i nic Książki kupuję bardzo rzadko, najczęściej pożyczam od kogoś lub z biblioteki, dlatego gdyby zebrać wszystkie książki w jedno miejsce to pewnie aż tak dużo by tego nie było
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 01 listopad 2010 - 07:44
bo mam jeden regał cały zawalony książkami a reszta jest poumieszczana w innych miejscach np w sypialni na półce leżąTrudno to nazwać biblioteczką
w regale mam: encyklopedie pwn, słowniki przeróżne, taką kolekcję lektur szkolnych oraz inne książki, które nie wiem do jakiej grupy dopisać
w sypialni powiększa się sukcesywnie co czwartek moje kolekcja kryminałów Chmielewskiej oraz leży parę innych kryminałów pożyczonych od cioci
jest jeszcze jedna szafeczka, w której leżą już przeczytane książki, które ostatnimi czasy kupiłam
reszta zalega w kartonowym pudle, bo po prostu nie mam na nie miejsca
uwielbiam książki kupować (choć zazwyczaj mogę sobie pozwolić tylko na te tańsze - np wydania kieszonkowe ale i one bardzo mnie cieszą)
też mam taki plan najbardziej chciałabym mieć cały jeden pokój przeznaczony tylko na książki, jako taki azyl do czytania cały w regałach, biblioteczkach, książkach, z wielkim i miękkim fotelem ahkiedyś znajdę im miejsce we własnym "m"
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 01 listopad 2010 - 09:37
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 01 listopad 2010 - 11:17
Napisano 01 listopad 2010 - 19:35
Napisano 02 listopad 2010 - 19:02
Napisano 07 listopad 2010 - 20:40
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 22 listopad 2010 - 14:20
[ Dodano: 2010-11-22, 14:22 ]
To mój regalik z ksiazkami.Drugie tyle trzymam w szafce.Troche male to zdjecie,ale cosik tam chyba widac.
Napisano 22 listopad 2010 - 14:28
Napisano 22 listopad 2010 - 14:42
Wiem,ze nie na temat,ale chce tylko podziekowac.Mnie tez kreca poddasza.jak mi się podobają mieszkania...pokoje na poddaszu są takie przytulne i fajne
No a ze miejsca jest sporo,to mysle nad nowym regalem na ksiazk,bo ciagle mi ich przybywa.
Napisano 22 listopad 2010 - 14:44
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 22 listopad 2010 - 15:02
Myslalam o tym,ale to dosyc drogo kosztuje a ja narazie mam problemy finansowe,ale racja takie rozwiazanie byloby lepsze,bo pod skos ciezko cos dobrac.Moze poczekam z tym jeszcze troche i jak kasa sie sypnie to pomysle nad takim regalema nie myślałaś nad regałem robionym na wymiar, na całą tamtą ścianę? fajnie by wyglądał i mógłby się zaczynać już pod skosem poza książkami miałabyś miejsce i na inne ozdóbki
Napisano 25 listopad 2010 - 10:29
jak tam z waszymi biblioteczkami?
trudno to nazwac biblioteczka
Ksiazki trzymam na polkach, a wsrod nich sa :
lektury szkolne
slowniki
encyklopedie
ksiazki kucharskie
jakies apteczki zielarskie itp.
troche ksiazek ze studiow pedagogicznych
pare ksiazek, ktore kupilam lub dostalam
Napisano 25 listopad 2010 - 10:37
encyklopedia wojskowa
rozszerzona biologia
słownik języka polskiego
Książka kurs masażu
wszelkie albumy przyrodnicze(ostatni zakup to Egipt)
i jeszcze jakieś pojedyńcze książki obyczajowe,oraz książki
W. Cejrowskiego.
Napisano 26 grudzień 2010 - 09:03
dużo o fotografii, astornomii
ksiazki o II wojnie swiatowej,
ze studiów książki
kodeksy
ksiązki o Japonii
o kwiatach , decoupage ( własnie dostałam pod chionke)
i masa ksiazek typu Wyznania gejszy, KWiat pustyni itp
Napisano 30 listopad 2011 - 13:07
Napisano 30 listopad 2011 - 14:32
Napisano 11 grudzień 2011 - 19:19
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko