Problemy z kręgosłupem a wybór materaca?
Napisano 11 lutego 2011 - 19:10
ale to sa cwiecznia wskazane na kregosłup , nie obciazaja go. Ja je wykonywałam..
Napisano 12 lutego 2011 - 20:08
Napisano 12 lutego 2011 - 20:16
Albo inne ćwiczenie .Klęk podparty.Lewa reka w przód wyprostowana,prawa noga w tył wyprostowana.Potem zmiana.Po 8 powtórzeń.kładziesz sie na podłodze na brzuchu i podnosisz tłów do góry na rekach zgietych..
Rozciągają kregosłup idealnie,takie ćwiczenia.I jest duża ulga.
Jeśli chodzi o materac to nie może być za miękki.Raczej średnio twardy,lub twardy.
Napisano 13 lutego 2011 - 20:45
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 06 września 2011 - 13:58
kręgosłup mnie tak boli że właściwie już nie śpię
też zastanawiam się nad zmianą materaca
ale myślałam o termoplastycznym
słyszałam że lepiej podpiera kręgosłup
Napisano 06 września 2011 - 15:52
ja też śpię tylko na twardszych materacach...a dodatkowo co jakiś czas (jak już kiedyś pisałam) umawiam się z fizjoterapeutą i okleja mi kręgosłup taśmami no i pomaga to na długi czas (przynajmniej mnie pomagacały czas leżę na twardszym materacu. Lekarz zabronił spać na miękkim
Napisano 08 września 2011 - 09:01
matoda nazywa się KINESIOLOGY TAPING i polega na tym że miejsce które Cię boli fizjoterapeuta okleja taśmami i m. in. odciąga to powięzi przez co zmniejsza ucisk i mniej boli a dodatkowo zwiększa ruchomość stawów...nie znam się na tym, więc trzeba by było zapytać fachowca żeby Ci wytłumaczyła co to jest? bo 1-szy raz słyszę , ile kosztuje i dokłądnie na czym polega ?
te taśmy/ plastry bardzo często można zobaczyć u sportowców
wygląda to mniej więcej tak
ja za oklejenie kręgosłupa zapłaciłam 50 zł (było to z rok temu i teraz boli mnie czasem ale nie tak bardzo jak kiedyś), miałam też raz oklejony nadgarstek i co jakiś czas kolano (to akurat polecił mi ortopeda, zeby ustabilizować staw)
Napisano 09 września 2011 - 20:27
mnie fizjo kazał zdjąć gdybym miała jakieś pieczenie wokół plastra czy zaczerwienienie albo inne miejscowe odczyny, a tak nosisz dopóki same się nie oderwąa jak długo się nosi te taśmy ?
moim zdaniem na prawdę fajna sprawa i mnie pomogło, nawet bardziej niż ćwiczenia na rehabilitacji...
Napisano 19 września 2011 - 11:45
ale chyba jest problem z osobami które potrafią to dobrze założyć
za to
moja wizyta u ortopedy to czysta porażka, muszę znaleść innego
dostałam lekarstwa przeciwzapalne
a lekarz nawet na mój biedny kręgosłup nie spojrzał.
a materac chyba zaczne szukać nowy.
może coś polecicie?
Napisano 19 września 2011 - 12:06
Napisano 15 listopada 2011 - 20:00
Napisano 14 grudnia 2011 - 10:19
Napisano 04 stycznia 2012 - 21:20
Napisano 09 stycznia 2012 - 12:20
Napisano 12 stycznia 2012 - 10:41
Napisano 22 marca 2012 - 18:59
kupiłam w betterware , nie wiem więc czy w sklepie taka znajdziesz, kosztowała w sumie pare groszy ale bardzo mi pomaga ( ja też komputerowiec) więc jakbys chciała to daj znac bo mam znajoma która w tej firmie siedzi to Ci podpowie jak to mozesz kupić
[ Dodano: 2012-03-22, 19:00 ]
ale to nie taka na szyje jak ktos wyzej pisze tylko na plecy, bardziej nad "siedzeniem"