Jak sprawdzić jaki mam typ sylwetki?
Napisano 19 października 2010 - 13:56
Żadne z tych opisów które znalazłam w siebie nie pasują do mojej budowy Ciała...
Zna ktoś jakiś skuteczny sposób jak poprawnie określić typ swojej sylwetki?
Napisano 22 października 2010 - 07:44
Ja jestem jabłko.Biodra wąskie,plaska pupa,nie za wielkie uda.Tylko obwód brzuszka nieco większy.
Napisano 28 października 2010 - 13:26
100% gruszkaJaki macie typ sylwetki?
Cechy charakterystyczne:
Rece - Gruszki zazwyczaj mają długie, elegancko wyglądające ręce, chociaż może brakować im właściwego ukształtowania. Na szczęście ręce reagują bardzo dobrze na ćwiczenia i najłatwiej można je ujędrnić i wzmocnić.
Barki i gorna czesc plecow - To zdecydowania najlepsze cechy gruszek. Barki i ramiona są wąskie i szczupłe, zazwyczaj pozbawione nadmiaru tkanki tłuszczowej, dzięki czemu ta okolica wygląda bardzo zgrabnie. Jednakże stosunkowo szczupłe barki mogą podkreślić obfite biodra i pośladki, i wywołać wrażenie, że są one większe niż w rzeczywistości.
Biodra i uda - Zazwyczaj nadmiar tkanki tłuszczowej gromadzi się tuż powyżej stawów biodrowych (albo czasami na tylnej stronie ciała poniżej żeber) i przechodzi na górną część ud. Chociaż podczas nie powinno się specjalnie pracować nad tą okolicą, to jednak jest nadzieja, że zareaguje ona właściwie na ćwiczenia.
Posladki - Pośladki gruszki wyglądają z profilu niemal tak, jakby sie zlewały razem z górną częścią ud. Podobnie jak w przypadku bioder i ud, właściwe ćwiczenia pomogą podnieść pośladki w ten sposób, aby całe ciało wyglądało na lepiej ukształtowane i lżejsze.
zrodlo - http://www.infodieta...la_gruszka.html
Szerokie biodra zawsze byly moja zmora, ale powoli sie przyzwyczajam
Napisano 02 listopada 2010 - 07:21
Napisano 02 listopada 2010 - 19:34
1-KOLUMNA "Z moim kształtem zawsze jestem bezpieczna" Opis: Zawsze byłaś wyższa od rówieśników. Masz problem z dopasowaniem ubrania: nie wystarczająco długie rękawy płaszcza, za krótkie spodnie... Musisz iść na kompromis. Sylwetka: -ramiona takiej samej szerokości jak biodra -średnie wcięcie w talii -długie nogi -średni biust (B) 2-LIZAK "W młodości rosłaś i rosłaś, ale nauczyłaś sie z tym żyć" Opis: Twoja figura jest charakterystyczną sylwetką dla gwizdy. Duże piersi i długie nogi są kobiecą wersją ferrari.. Sylwetka: -wąskie ramiona takiej samej szerokości jak biodra -średnie wcięcie w talii -długie nogi -duży biust (C-D) 3-ROŻEK "Mój kształt przypomina ciało młodego chłopca. Trudno mi odkryć w sobie kobietę" Opis: W młodości byłaś chłopczycą- wspinałaś się po drzewach i dzieliłaś ubrania z bratem.. To był świetne czasy! Odwieczny problem z dopasowaniem spodni nie jest Ci obcy-idealne w talii są za szerokie w biodrach. Coś na pocieszenie- ta "atletyczna" budowa świetnie sprawdza sie na wybiegach mody. Sylwetka: -szerokie ramiona, szersze niż biodra -minimalne wcięcie w talii -szczupłe nogi -mały, średni biust (A-B) 4-KIELICH "Mam duży biust, ale ludzie zachwycają się moim nogami" Opis: Szerokie ramiona, duży biust i szlachetny brzuszek przeważają nad wąskimi biodrami i szczupłymi nogami. Sylwetka: -szerokie ramiona, szersze niż biodra -minimalne wcięcie w talii -szczupłe nogi -duży biust (C-D) 5-CEGŁA "Wiem,że mam jakiś kształt, ale nie wiem, jak go odkryć" Opis: Wyglądasz na silną i pełną energii. Nie czujesz się kobieco. Sylwetka: -szerokie ramiona, szersze niż biodra -brak talii -średni brzuszek -płaskie pośladki -nogi:krępe uda, krępe łydki -najczęściej biust B-C (zależny od masy ciała) 6-JABŁKO "Mój brzuch decyduje, w co mam się ubrać" Opis: Jabłko z definicji jest okrągłe. Masz ciało, do którego chce sie przytulić,ale ciężko je ubrać. Sylwetka: -brzuszek większy niż piersi (brak talii) -średni biust (B-C) -płaskie pośladki -szczupłe nogi 7-DZWONEK "Moja pupa jest szersza niż ramiona. Nie mogę znaleźć odpowiedniej sukienki" Opis: Jesteś drobną kobietką z przyjemnym, okrągłym dołem. Sylwetka: -wąskie ramiona -mały biust (A-B) -mały brzuszek -małe wcięcie w talii -szerokie biodra i duża pupa -krępe nogi 8-GRUSZKA "Czuję się najbardziej niekomfortowo w kostiumie kąpielowym," z powodu przysadzistych nóg i obfitych bioder Opis: Gruszki mogą być szczupłe, ale zawsze dół będzie przeważał. Sylwetka: -wąskie ramiona -mały biust (A-B) -płaski brzuszek -wcięcie w talii -szerokie biodra i duża pupa -krępe nogi (krótkie) 9-KRĘGIEL "Mój top jest kobiecy i gustowny, ale nienawidzę swoich pośladków i ud" Opis: Nie jesteś gruszką, bo masz większy biust i nie masz krótkich nóg. Sylwetka: -szczupłe ramiona -średni biust (B-C) -płaski brzuszek -wcięcie w talii -szerokie biodra i duża pupa -krępe nogi 10-WIOLONCZELA "Czegokolwiek nie założę, zawsze czuję się wielka" Opis: Podstawową rzeczą, którą musisz się nauczyć, to wyprostowana sylwetka. Całe życie myślałaś, że jesteś gruszką, ale nic z niej nie masz. Twój dół jest bardziej obfity, ale zbalansowany szerokimi ramionami i dużym biustem. Sylwetka: -duży biust (C-D-E) -średnie wcięcie w talii -szerokie biodra i szeroka pupa -masywne uda -szczupłe łydki 11-WAZA "Ludzie uważają moją figurę za seksowną, ale ja czasem czują się nieatrakcyjna " Opis: Twoje ciało jest bardzo kobiece, dlatego musisz uważać. aby zbytnio nie uwydatniać swojej seksualności. Sylwetka: -duży biust (C-D) -średnie wcięcie w talii -średnie biodra, równoważące piersi -szczupłe, smukłe nogi 12-KLEPSYDRA "Moje piersi decydują o moim ubraniu" Opis: Jesteś stworzona dla mężczyzn, ale nie dla ubrań.. Często mylona z wazą. Masz jednak większe wcięcie w talii i bardziej przysadziste biodra. Sylwetka: -duży biust (D-E) -bardzo duże wcięcie w talii -duże, szerokie biodra -krępe uda -szczupłe łydki -ramiona równoważą biodra
źródło: vitalia.pl
Może to pomoże
Napisano 26 grudnia 2010 - 16:33
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 28 grudnia 2010 - 16:25
Napisano 31 grudnia 2010 - 22:52
Napisano 01 stycznia 2011 - 13:06
noszę Cnosisz miseczke C-D-E??
Napisano 02 stycznia 2011 - 16:15
Napisano 04 stycznia 2011 - 18:23
Napisano 30 stycznia 2011 - 01:03
Napisano 24 kwietnia 2011 - 14:25
Niestety chyba cegła i skąd tu wziąć talie....? Odessanie w tali tłuszczu pomoże np. Body Jet?
Czemu nie,z tego co mi wiadomo to jest to własnie jedyny sposób na pozbycie sie tłuszczu w bardzo szybkim czasie.A robił ktos z Was ten zabieg?
Napisano 11 kwietnia 2022 - 13:19
Ja z kolei miałam problem z brzuszkiem po ciąży, a akurat tak się złożyło, że to było lato. Jeśli któraś z Was ma podobnie, polecam poczytać ten artykuł o bluzkach, które maskują brzuszek po ciąży https://babychic.pl/...ciazy-5-fasonow. W zasadzie przy typie sylwetki-jabłka też się przydadzą.