Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Białe małżeństwo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#41 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 19 września 2011 - 17:31

Moze jeszcze nie małozennstwo ale znam pare ktora jest ze soba "niby"( bo dla mnie to nie zwiazek) 3 lata i zreo seku. Normalnie zal :shock:

Love Love Love

#42 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 września 2011 - 17:50

Normalnie zal :shock:

A może czekają do ślubu?krytykujesz ich przekonania?skoro taka sytuacja pasuje obydwojgu to czemu nie?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#43 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 września 2011 - 17:55

oze jeszcze nie małozennstwo ale znam pare ktora jest ze soba "niby"( bo dla mnie to nie zwiazek) 3 lata i zreo seku.

czyli jak nie ma sexu to nie zwiazek ??? czyli jak kobiecie lekarz zabroni nawet na kilka miesiecy , albo bedzie ciaza zagrozona , to zwiazek przestaje istniec ???

kogo ? czego ???
WAzne , zeby dwoje ludzi sie dogadało i zgadzało w tej kwestii . nie jestemy zwierzetami w potocznym znaczeniu tego słowa :mrgreen: i nie kazdy ma takie same potrzeby.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#44 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 19 września 2011 - 18:30

czyli jak nie ma sexu to nie zwiazek ???

Nie bo nie wierze ,że są sobie wierni , on jak jedzie w delegacje to ona na zabawe wru i tak zabaw w katka i myszkie :-/ On woli do nas przyjechać posiedziec pogadać niż do swojej "dzoewczyny" <bezradny></span> Ja bym to bardziej nazwała przyjaźnia :roll:

albo bedzie ciaza zagrozona ,

inna sprawa. Ja byłam w tajej sytuacji i powiem Ci , że po M nie było widać ,że coś się dzieje ale mi to przszkadzało <bezradny></span>

kogo ? czego ???

Ich , całej ich chorej sytuacji <bezradny></span> Ona na zabawie , on u nas albo w delegacji. Nie widują się po 2 miechy 8-)

i nie kazdy ma takie same potrzeby.

8-) 8-) 8-)

Love Love Love

#45 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 19 września 2011 - 18:34

smoczkowa, ale z tego co opisujesz, to w takim razie nawet prawdziwy związek nie jest ;-) Zresztą kwestia seksu przed ślubem, to inny temat niż Białe Małżeństwo.

Zapraszam:
seks-tak-ale-dopiero-po-slubie-vt663.htm

#46 Aleksandra123

Aleksandra123
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 20 września 2011 - 10:51

smoczkowa, ale z tego co opisujesz, to w takim razie nawet prawdziwy związek nie jest ;-) Zresztą kwestia seksu przed ślubem, to inny temat niż Białe Małżeństwo.

Zapraszam:
seks-tak-ale-dopiero-po-slubie-vt663.htm

Co racja to racja. Zupełnie inny temat. A małżeństwo bez seksu - no nie wiem , dziwne. <bezradny></span>

#47 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 10 października 2011 - 10:43

Sajuri urdzieliła bardzo wyczerpującej odpowiedzi -Super, ze na siebie trafili, gorzeh gdyby kobieta trafiła na "normalnego" faceta, który żadał by seksu, a ją to by brzydziło -to jest dopiero smutne, a nawet żałosne :(

Swoją drogą był atki odcinek Hotelu 52 o facecie aseksualnym ;P
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#48 Sexi-Women_pl

Sexi-Women_pl
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 10:36

Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić takiego małżeństwa.. Przecież seks to część związku i poniekąd życia,wiec po co sobie tego odmawiać?

#49 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 10:59

A zerkałaś wyżej? Primo:
... niektórzy są aseksualni... i już tacy są.

Dwa:
są też przypadki, że ludzie świadomie rezygnuja z seksu dla wyzszych celów. Np. po rozwodzie chcą być z inną osobą, ale chcą też brać udział w życiu Koscioła i uczestniczyć w sakramentach. Biały związek im to umożliwia. Słyszałam o takim przypadku, nie jest to łatwa, bo musi być upublicznione, by nie siać zgorszenia, ale jeżeli mężczyzna (w tym przypadku, to kobieta była po rozwodzie) zgadza się zrezygnowac z seksu dla jej czystego sumienia , to jest to największy wyraz miłości jaki mogę sobie wyobrazić :mrgreen:
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#50 basiulka

basiulka
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 12:35

Ludzie na prawdęaseksualni stanowią jakiś promil całej ludzkość, a w medycynie uważane jest za pewien rodzaj zaburzenia. Tak więc bardzo niewielka jest szansa że dowje takich aseksualnych ludzi trafiło na siebie i zawarło związek. Poza tym po co wyrzekać się seksualności dla wyższych celów? Przecież głęboka wiara właśnie powinna iść w parze z wyrażaniem miłości swojemu małżonkowi poprzez seks.

#51 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 12:39

Tak więc bardzo niewielka jest szansa że dowje takich aseksualnych ludzi trafiło na siebie i zawarło związek.

Ale jednak takie małżeństwa istnieją i temat pierwotnie dotyczył ich, a nie wyrzekania się seksu :roll:
Ludzie aseksualni nie czerpią przyjemności z seksu, nie potrzebują go, więc udany związek mogą stworzyć jedynie ze sobą. Nie wiemy, może są jakieś strony internetowe (np.) zrzeszające ludzi aseksualnych <bezradny></span> ale jakoś mogą na siebie trafić.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#52 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 12:48

basiulka ...ale oni niczego sie nie wyrzekaja. :roll: Poprostu sex ich nie kreci. Nie interesuje. Moze nie istniec.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#53 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 12:54

Sajuri, ale przecież ja to właśnie napisałam :) chodziło mi o to, ze dziewczyny piszą o jakimś wyrzekaniu sie sexu, a to właśnie nie o to chodzi. Dla takich ludzi seksu nie ma i nie ma w ogole żadnego problemu. Tyle.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#54 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 13:35

Jeśli ktoś jest prawdziwym katolikiem, to nie potrafi żyć w takim ciężkim grzechu.
Przypominam -w kościele katolickim nie ma rozwodów, każdy następny partner to cudzołóstwo.

Ja nikogo nie oceniam, przynajmniej się stram, a to,ze odsetek ludzi dla których czyste sumienie i zbawienie jest tak ważne, jest smutny :(

#55 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 13:41

ZuziaDD, ale mówimy o MAŁŻEŃSTWIE! a skoro tak, to w KK normalny jest seks. Nikt w KK nie bierze ślubu po to, żeby potem się rozwodzić.
Tu nie chodzi o związki przed małżeństwem.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#56 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 14:04

elizabeth, słonko moje, ja pisałam do Basiulki a zdanie mam takie samo jak ty- że oni sie sexu nie wyrzekaja, tylko go nie potrzebuja. Nie brakuje im go.

Jeśli ktoś jest prawdziwym katolikiem, to nie potrafi żyć w takim ciężkim grzechu.

nie rozumiem o czym piszesz?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#57 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 18:49

Nikt w KK nie bierze ślubu po to, żeby potem się rozwodzić.

ale ona miała chyba na mysli ten przypadek , kiedy ktos jest po rozwodzie i wchodzi w nowa relacje i małżenstwo jest bez sexu , aby grzechu nie było .

nie rozumiem o czym piszesz?

analogicznie , nie udalo sie ze slubnym , tym , ktoremu sie przysiegało przed bogiem. natomiast z kazdym nastepnym sex to bedzie cudzołostwo , czyli grzech.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#58 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 19:03

jak-pogodzic-seks-i-religie-vt3974.htm?highlight=ko%B6ci%F3%B3+seks

seks-tak-ale-dopiero-po-slubie-vt663.htm?highlight=ko%B6ci%F3%B3+seks

i chyba najbardziej odpowiedni: zwiazek-bez-seksu-przynajmniej-na-razie-vt106.htm?highlight=ko%B6ci%F3%B3+seks

nie dublujemy dyskusji z innych tematów.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.