Białe małżeństwo
Napisano 19 września 2011 - 17:31
Love Love Love
Napisano 19 września 2011 - 17:55
czyli jak nie ma sexu to nie zwiazekoze jeszcze nie małozennstwo ale znam pare ktora jest ze soba "niby"( bo dla mnie to nie zwiazek) 3 lata i zreo seku.
kogo ? czegoNormalnie zal
WAzne , zeby dwoje ludzi sie dogadało i zgadzało w tej kwestii . nie jestemy zwierzetami w potocznym znaczeniu tego słowa
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 19 września 2011 - 18:30
Nie bo nie wierze ,że są sobie wierni , on jak jedzie w delegacje to ona na zabawe wru i tak zabaw w katka i myszkieczyli jak nie ma sexu to nie zwiazek
inna sprawa. Ja byłam w tajej sytuacji i powiem Ci , że po M nie było widać ,że coś się dzieje ale mi to przszkadzałoalbo bedzie ciaza zagrozona ,
Ich , całej ich chorej sytuacjiNormalnie zal
kogo ? czego
i nie kazdy ma takie same potrzeby.
Love Love Love
Napisano 19 września 2011 - 18:34
Zapraszam:
seks-tak-ale-dopiero-po-slubie-vt663.htm
Napisano 20 września 2011 - 10:51
smoczkowa, ale z tego co opisujesz, to w takim razie nawet prawdziwy związek nie jest
Zresztą kwestia seksu przed ślubem, to inny temat niż Białe Małżeństwo.
Zapraszam:
seks-tak-ale-dopiero-po-slubie-vt663.htm
Co racja to racja. Zupełnie inny temat. A małżeństwo bez seksu - no nie wiem , dziwne.
Napisano 10 października 2011 - 10:43
Swoją drogą był atki odcinek Hotelu 52 o facecie aseksualnym
Napisano 02 listopada 2011 - 10:36
Napisano 02 listopada 2011 - 10:59
... niektórzy są aseksualni... i już tacy są.
Dwa:
są też przypadki, że ludzie świadomie rezygnuja z seksu dla wyzszych celów. Np. po rozwodzie chcą być z inną osobą, ale chcą też brać udział w życiu Koscioła i uczestniczyć w sakramentach. Biały związek im to umożliwia. Słyszałam o takim przypadku, nie jest to łatwa, bo musi być upublicznione, by nie siać zgorszenia, ale jeżeli mężczyzna (w tym przypadku, to kobieta była po rozwodzie) zgadza się zrezygnowac z seksu dla jej czystego sumienia , to jest to największy wyraz miłości jaki mogę sobie wyobrazić
Napisano 02 listopada 2011 - 12:35
Napisano 02 listopada 2011 - 12:39
Ale jednak takie małżeństwa istnieją i temat pierwotnie dotyczył ich, a nie wyrzekania się seksuTak więc bardzo niewielka jest szansa że dowje takich aseksualnych ludzi trafiło na siebie i zawarło związek.
Ludzie aseksualni nie czerpią przyjemności z seksu, nie potrzebują go, więc udany związek mogą stworzyć jedynie ze sobą. Nie wiemy, może są jakieś strony internetowe (np.) zrzeszające ludzi aseksualnych
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 02 listopada 2011 - 12:48
Napisano 02 listopada 2011 - 12:54
![]()

Napisano 02 listopada 2011 - 13:35
Przypominam -w kościele katolickim nie ma rozwodów, każdy następny partner to cudzołóstwo.
Ja nikogo nie oceniam, przynajmniej się stram, a to,ze odsetek ludzi dla których czyste sumienie i zbawienie jest tak ważne, jest smutny
Napisano 02 listopada 2011 - 13:41
Tu nie chodzi o związki przed małżeństwem.
![]()

Napisano 02 listopada 2011 - 14:04
nie rozumiem o czym piszesz?Jeśli ktoś jest prawdziwym katolikiem, to nie potrafi żyć w takim ciężkim grzechu.
Napisano 02 listopada 2011 - 18:49
ale ona miała chyba na mysli ten przypadek , kiedy ktos jest po rozwodzie i wchodzi w nowa relacje i małżenstwo jest bez sexu , aby grzechu nie było .Nikt w KK nie bierze ślubu po to, żeby potem się rozwodzić.
analogicznie , nie udalo sie ze slubnym , tym , ktoremu sie przysiegało przed bogiem. natomiast z kazdym nastepnym sex to bedzie cudzołostwo , czyli grzech.Jeśli ktoś jest prawdziwym katolikiem, to nie potrafi żyć w takim ciężkim grzechu.
nie rozumiem o czym piszesz?
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 02 listopada 2011 - 19:03
seks-tak-ale-dopiero-po-slubie-vt663.htm?highlight=ko%B6ci%F3%B3+seks
i chyba najbardziej odpowiedni: zwiazek-bez-seksu-przynajmniej-na-razie-vt106.htm?highlight=ko%B6ci%F3%B3+seks
nie dublujemy dyskusji z innych tematów.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.