Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Białe małżeństwo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#21 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 października 2010 - 14:59

wystarczy ze ktos jest inny niz reszta i juz uznawany jest za nienormalnego
tok myslenie niektorych jest lekko mowiac zalosny
innynie znaczy gorszy

dokładnie..;/
To ich życie. Niech robia co chca. Skoro są szczesliwi to OK
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#22 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 15 października 2010 - 16:01

Sama nigdy bym się na takie coś nie zgodziła dlatego że lubie sex.
Jest dla mnie ważnym elementem związku.
Ale szanuje ludzi którzy zdecydowali się na takie życie.
Jeżeli po prostu nie lubią seksu, a wręcz odrzuca ich od niego to myślę że jest im łatwo tak żyć ;-)

#23 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 24 października 2010 - 11:55

Każdy sam wybiera jak chce żyć. Jeśli znajdą się dwie osoby, które mają taki sam pogląd na temat braku seksu w małżeństwie i są szczęśliwi to dobrze.

Ja osobiście bym na to nie poszła :P

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#24 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 20:29

no własnie , oboje musza byc tego pewnie, aby nikt nie czuł , ze z czegos rezygnuje :-) i mysle tez ze nie mozna sie trzymac tego , ze ktos stwierdzi raz,ze nie ma tekiej potrzeby i to juz deklaracja na całe zycie, trzeba sie z tym liczyc , ze poglady sie zmieniaja.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#25 rajna666

rajna666
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 16 listopada 2010 - 15:00

To się chyba nazywa oziębłość seksualna.To jest chyba zapisane w ich psychice.Bo przecież człowiek ma popęd seksualny,czerpie z pieszczot i seksu przyjemność.Skoro obydwoje nie mają z tego przyjemności i obydwoje tego nie potrzebują no to jest ok,gorzej gdyby tylko jedno z nich tak miało.Ja nie wyobrażam sobie takiego związku,ponieważ dla mnie seks i pieszczoty są bardzo ważne w związku,i ja nie mogłabym żyć w takiej abstynencji.

#26 Nana99

Nana99
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 16 listopada 2010 - 20:45

Tyty ryty... :-o Bóg nas stworzył po to, abyśmy się rozmnażali... mi się to wydaje bardzo dewockie może nawet to jakas choroba psychiczna? Jest nazwa tego nawet KOMPLEKS DAFNE- lęk, obrzydzenie przed wszelkim kontaktem seksualnym. Wzięło się to z mitu o Dafne i Apollinie. Miał na nią chęć i ją gonił, a ona uciekała biedna przed nim... <bezradny></span>

#27 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 17 listopada 2010 - 23:52

Jeśli ta para wzięła ślub w kościele, to ich małżeństwo z tego powodu jest nieważne ;) Jeśli obydwoje nie uprawiają seksu, bo tego po prostu nie lubią, ale mają możliwość, no to oczywiście ich sprawa i absolutnie tutaj nie rozdzielam małżeństwa na lepsze, gorsze, ale ich jest po prostu nieważne, bo jak to się mówi.. mamy się rozmnażać :P

#28 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 13:11

Jeśli ta para wzięła ślub w kościele, to ich małżeństwo z tego powodu jest nieważne Jeśli obydwoje nie uprawiają seksu, bo tego po prostu nie lubią, ale mają możliwość, no to oczywiście ich sprawa i absolutnie tutaj nie rozdzielam małżeństwa na lepsze, gorsze, ale ich jest po prostu nieważne, bo jak to się mówi.. mamy się rozmnażać

tu chyba masz rację ;-)
Ja osobiście akceptuję takie pary, po prostu ich potrzeby sa takie a nie inne, dobrali sie pod tym wzgledem i oboje sa usatysfakcjonowani. To najwazniejsze. Dla mnie takze seks poniekad cementuje zwiazek, ale wyobrazam sobie, ze mozna zyc w malzenstwie bez niego ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#29 Nana99

Nana99
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 15:49

w końcu ich dopadnie myślę :mrgreen: , a wtedy beedzie uuuh :-P

#30 rajna666

rajna666
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 22:38

Hi hi jak ich dopadnie i zasmakują w tym,to po takim dłłłłłuuuuugim poście będą mieć problem z przestaniem :mrgreen:

#31 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 22:59

chyba trochę od tematu odchodzicie.

#32 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 27 listopada 2010 - 01:39

Nieraz takie małżeństwa są zawierane żeby ukryć prawdę o własnej tożsamości, bo tak jest łatwiej żyć...

#33 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 08 września 2011 - 15:25

Takie osoby faktycznie muszą być zgrane i pasować do siebie, żeby czuć się ze sobą szczęśliwe. Bo jeśli okaże się, że jedna zacznie coś robić w kierunku seksu, bo wcześniej tylko udawała 'brak zainteresowania seksem' to może być nieciekawie.

Szanuję takich ludzi i podziwiam ;)
Sama nie piszę się na takie coś :D

#34 Sylwia205

Sylwia205
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 18 września 2011 - 10:53

Dlaczego nie?
A jeśli ludzie są w starszym wieku np. 70 lat i już nie uprawiają seksu to co wtedy?
Nic ich już nie łączy?

#35 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 18 września 2011 - 11:01

Jeśli JUŻ nie uprawiają, to nie jest to dla mnie białe małżeństwo. Wcześniej pewnie uprawiali.

I nikt nie powiedział, że jeśli ktoś żyje w tym białym małżeństwie, to nie łączy go nic z ukochanym.

#36 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 września 2011 - 16:27

eśli JUŻ nie uprawiają, to nie jest to dla mnie białe małżeństwo.

to do ktorego wieku tak okreslasz ? sa ludzie , ktorzy sa mlodzi, ale zaprzestaja sexu i co wtedy nie jest to białe malzeństwo.

#37 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 19 września 2011 - 16:42

Nie, jak dla mnie to już 'po ptokach'. Jeśli robili to i przestali to jest to dla mnie wstrzemięźliwość, a od tego do białego małżeństwa daleko. Może źle to interpretuję, albo coś, ale czytałam że polega to na braku potrzeby współżycia, a nie na jego okresowym zaprzestaniu.

#38 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 19 września 2011 - 16:44

czytałam że polega to na braku potrzeby współżycia

Dokładnie - "białe małżeństwo" to takie, w którym nigdy nie doszło do współżycia :-P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#39 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 września 2011 - 17:01

Dokładnie - "białe małżeństwo" to takie, w którym nigdy nie doszło do współżycia :-P

aha . ja myslałam, ze mozna pod to podciagnac takie co np zmajstrowali dzieciaka, a potem do konca malzenstwa zero sexu.

#40 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 19 września 2011 - 17:02

Niestety nie. Białe to białe ;)