Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Opinie o biurach podróży

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#21 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 20:43

No dobrze się naprodukuje- co prawda nie specjalistycznie, ale... Moim zdaniem w te wakacje rzadko któremu biuru można będzie zaufać przez sytuację na świecie- chociażby w Egipcie- przecież z Egiptu większość biur żyje <bezradny></span> Więc ogólnie to chyba poszukałabym jakiegoś, który jest właśnie w Egipcie nie wyspecjalizowany ;-)

#22 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 11:34

alfa star w Egipcie

bo oni są wyspecjalizowani w tym kierunku :P więc na pewno jadąc z nimi do egiptu narzekać nie bedziecie ;-)

Asia myślisz o Bułgarii? Szukaj tak jak pisałą Marzycielka, biura, które organizuje wyjazdy do Bułgarii. (nie mylić ze sprzedaje ;-) )

Na pewno nie ufałabym teraz biurom, które jeżdzą głównie do Egiptu i Tunezji, bo poniosły duże straty, co w połączeniu w jakże "udanym" zeszłym latem może skutkować niemiłą niespodzianką w postaci plajty.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#23 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 12:03

które organizuje wyjazdy do Bułgarii

Gdzie? jak? próbuję coś wyszperać to mi wujek google wypluwa oferty kolejnych biur podróży, ale nie mogę wygrzebać informacji kto jest organizatorem a kto pośrednikiem <bezradny></span> A Rainbow Tours? Strzelam, ale widzę w ich ofercie sporo wycieczek po Europie :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#24 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 12:31

tigraa84, chcesz biuro, które wyjeżdza z Twojego miasta, czy dojazd do innego też bierzesz pod uwagę? Wycieczka ma być lotnicza czy autobusem chcesz się tłuc (z Twoich okolic jeździ się przez Serbię, więc trzeba pamiętać o ważnych paszportach).

Masz takich touroperatorów jak Rainbow, Exim, Neckermann, Itaka i podobni. To są duże biura, które dbają o jakość, ale raczej nie mają specjalizacji w kierunkach, tylko rozsyłają turystów gdzie popadnie. Zerknij na ofertę Logosturu, Almaturu.

No i fora wrocławskie na pewno pomogą Ci w znalezieniu ofert mniejszych organizatorów, często mają ciekawsze programy niż te wielkie molochy ;-) Jutro siedzę w domu, to Ci poszukam czegoś o ile się przypomnisz, bo skleroza ostatnio się odzywa :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#25 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 12:37

chcesz biuro, które wyjeżdza z Twojego miasta

Było by fajnie, choć nie ukrywam, że w grę wchodzą również dojazdy z innych miast. Autobus odpada głównie ze względu na Wikę- o ile my jakoś to przetrwamy to dla niej może to być niezła mordęga.

Dzięki Aguś :* Nie omieszkam się przypomnieć jeszcze dziś wieczór, bo jutro cały dzień w pracy

#26 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 12:38

To jak się będziesz przypominać, to napisz mi czego konkretnie oczekujesz od wycieczki... Jaki ma być standard i co w programie (to takie minimum :P ).

#27 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 12 kwietnia 2011 - 18:46

Ja obecnie jestem mocno w temacie Hiszpanii i Wlk Brytanii. Byłam na samodzielnie zorganizowanej wycieczce w Barcelonie, ale teraz trochę żałuję. Choć może i nie, ale wiem co i jak kosztuje. Tez szukałam róznych ofert i wczesniej nie miałam bladego pojęcia. Teraz chociażby Itaka ma promocje z okazji swoich urodzin. Z widocznych ofert taka Hiszpania jest zdecydowanie opłacalna. No ale to zależy o jakim konkretnie kraju myślisz.

#28 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 13 kwietnia 2011 - 18:26

Ja na Facebooku widziałam akcję itaki z urodzinami. sporo mają też konkursów. Myślę że jak jestem zdecydowana na Hiszpanię to warto zaglądać systematycznie w ofertę, czasem nagle coś może się pojawić godnego uwagi.
Dołączona grafika

#29 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 14:30

Ja obecnie jestem mocno w temacie Hiszpanii i Wlk Brytanii. Byłam na samodzielnie zorganizowanej wycieczce w Barcelonie, ale teraz trochę żałuję. Choć może i nie, ale wiem co i jak kosztuje. Tez szukałam róznych ofert i wczesniej nie miałam bladego pojęcia. Teraz chociażby Itaka ma promocje z okazji swoich urodzin. Z widocznych ofert taka Hiszpania jest zdecydowanie opłacalna. No ale to zależy o jakim konkretnie kraju myślisz.

i jak Barcelona? my bardzo byśmy chcieli tam pojechać w tym roku... jak ceny?

#30 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 20:00

A jak uważacie, lepiej samemu organizować sobie wycieczki czy znać się na dobre biuro podróży?
Dołączona grafika

#31 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 19:51

i jak Barcelona? my bardzo byśmy chcieli tam pojechać w tym roku... jak ceny?

Barcelona jest teraz moim numerem 1 - zdecydowanie.. wczesniej to był Budapeszt, zdecyodwanie polecam, a co do cen no niestety to jest jedno z najdroższych stolic Europy - dorównuje myślę Paryżowi... I wydaje mi się, że zdecydowanie opłacalne jest wykupienie sobie w niej wycieczki ze zwiedzaniem jeśli nadazy się okazja, a szczególnie poza sezonem gdzie tam piękna pogoda. Może upolujesz coś w tej promocji Itaki z katalogu jesien - zima, fajne oferty mają, a pogoda i tak będzie fajna na zwiedzanie właśnie.

#32 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 18:58

offtopic

#33 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 23 lipca 2011 - 22:16

przepraszam, poniosło mnie ( ten Budapeszt ;) )

Przed chwilą natknęłam się na artykuł -

Dwutygodnik Gala wspólnie z Biurem Podróży ITAKA zapraszają do odwiedzenia pięknych i egzotycznych miejsc w najdalszych zakątkach świata. Oferta urlopów i wycieczek ma gwarancję najwyższej jakości - jest rekomendowana przez polskie gwiazdy i redakcję Gali.

Trzecia edycja katalogu ITAKA & Gala. Podróże w Stylu Gwiazd

Dwutygodnik Gala i ITAKA już po raz trzeci wspólnie przygotowali katalog z propozycjami podróży do bliższych i dalekich zakątków świata. Katalog zawiera ofertę jesienno-zimowych wyjazdów. Obecnie trwa promocja – zniżka do 50% - dla klientów, którzy zakupią do końca czerwca wyjazdy z katalogu Itaka&Gala.
Bohaterką aktualnej okładki katalogu jest Magda Gessler, która zachęca nie tylko do zwiedzania, ale i do poznawania smaków na trasie podróży, dokonywania odkryć kulinarnych i niespiesznego spędzania czasu w niezapomnianych miejscach.
Propozycja na sezon jesienno-zimowy obejmuje zarówno wyjazdy na wyspy Grecji i Hiszpanii, znane i lubiane jako miejsca relaksu i obcowania z przyrodą, jak i odległe wycieczki do Wenezueli, na karnawał do Rio de Janeiro czy do „Szwajcarii Ameryki Środkowej” – Kostaryki, z której każdy przywiezie do kraju niepowtarzalne wspomnienia. Ta ostatnia propozycja jest skierowana dla miłośników aktywnego wypoczynku i przygody.
Niezapomniane wrażenia czekają również tych wszystkich, którzy odwiedzą zachodnie wybrzeże Stanów Zjednoczonych czy Florydę.
Smakosze znajdą w ofercie katalogu coś dla siebie, czyli propozycje wyjazdów do miejsc słynących z wybornej kuchni i niepowtarzalnych trunków. Itaka i Gala zapraszają do Toskanii, do regionu Bordeaux we Francji i Rioja w Hiszpanii.
Dla tych, którzy nie mają czasu na dłuższe wyprawy, a chcą oderwać się na kilka dni od codzienności, katalog Itaka&Gala oferuje kilkudniowe wypady do najpiękniejszych miast Europy, m.in. Florencji i Paryża, a także do miasta, które nieczęsto gości w ofertach biur podróży – Palermo.

Oferta w ramach katalogu Itaka&Gala to propozycja wyjazdów dla wymagających klientów, którzy na pierwszym miejscu stawiają jakość pobytu i obsługi oraz klimat hotelu. Dlatego też w katalogu znalazły się wyłącznie propozycje hoteli w standardzie 4 i 5 gwiazdek. To prawdziwa hotelowa ekstraliga.

Katalog jest dostępny w biurach ITAKI. Dołączony został także do dwutygodnika Gala (nr 20). Mogą go również otrzymać klienci delikatesów Alma.
W listopadzie pojawi się na rynku kolejny katalog Itaka&Gala Podróże w Stylu Gwiazd, gdzie znajdzie się oferta wyjazdów w sezonie letnim 2012 roku.

Wydawcą katalogów Itaka & Gala jest G+J Polska.

informujący gdzie można znaleźć katalogi.

A w tygodniu wpadłam na ranking biur podróży z 2010 tylko, teraz nie mogę przypomnieć sobie gdzie to było :/.

#34 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 24 lipca 2011 - 08:48

I co w związku z tym artykułem? Informujesz nas o kolejnej kampanii reklamowej? A może sama odczuwasz potrzebę zareklamowania Itaki?

#35 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 27 sierpnia 2011 - 16:52

sorry.
o zadowoleniu z biur podrózy każdy moze poczytac w rankingach robionych rok rocznie, ale podsumowanie na koniec roku, wiec poki co mozna przewertowac wyniki z 2010 roku.

#36 coffee

coffee
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 20 grudnia 2011 - 09:43

A jak uważacie, lepiej samemu organizować sobie wycieczki czy znać się na dobre biuro podróży?

Pueria, dla mnie to zależy przede wszystkim od czasu, jakim dysponuje. Jeżeli mam sporo, to organizuje sama - a raczej pozwalam sobie na dużą doze spontaniczności, wsiadam w pociąg/samochód i jadymy :) Z tym że wcześniej staram sie troche poczytać o kierunkach, które mnie interesują (chociaż to czesto bywa mylące, bo kiedyś przed wyjazdem sporo czytałam o Francji, a wylądowałam w południowych Włoszech... tak jakoś wyszło :P )

Co do pytania o biuro podróży - Unity Line to nie do konca biuro (to po prostu przewoźnik), ale wyjazdy mają dość zorganizowane (nocleg na promie, przewodnik) wiec w tych kategoriach na nich patrze i bardzo lubie z nimi pływać. To oczywiście dla tych zainteresowanych Skandynawią :)

#37 agame

agame
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 26 lutego 2012 - 11:10

A słyszałyście o biurach podróży dla niepełnosprawnych? Biorąc pod uwagę sytuację życiową wielu osób, jest to dla nich spore ułatwienie. Ja kojarzę tylko jedno: Turystyka Bez Barier, a czy wy znacie jakieś inne biura tego typu? Mnie się wydaje, że powinno ich powstawać coraz więcej, bo niepełnosprawni są często dyskryminowani....

#38 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 26 lutego 2012 - 11:43

Jeśli chodzi o biura podróży to ja polecam Alfa Star, Neckermann ja się na nich nie zawiodłam, byłam też na wycieczce na Rodos z rainbow tours ale nie przekonało mnie do sobie do końca...
Za to mam oporu jeśli chodzi o Itakę i Triadę :-/

#39 nejo

nejo
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 26 marca 2012 - 20:38

Ja jak dotąd korzystałam z usług Unity Travel i nigdy się nie zawiodłam, dla mnie najważniejsza była ich kompleksowa obsługa. Ostatnio Egipt był, a teraz chyba się skupię na Polsce, swoje też trzeba znać :)

#40 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 28 marca 2012 - 22:19

ITAKA ma bardzo fajny Fan Page na Facebooku i tam można zapytać o opinie doświadczonych klientów; ludzie też często pytają o oferty lub promocje i można się wiele ciekawych szczegółów dowiedzieć. Odpowiadają bardzo szybko.

Polecam też konkurs, bo do wygrania są wakacje na Wyspach Kanaryjskich.
Mruczę więc jestem :)